HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2020 Pazartesi - 11:43

İzmir'de adım adım bisiklet devrimi: Yeni yolların yapımına başlandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, normalleşme süreciyle artması beklenen trafik yoğunluğuna karşı bisiklet yolu çalışmalarını hızlandırıyor. Projeleri yerinde incelemek için bisikletiyle rotaları gezen Soyer, “Salgının yayılım hızı düştükten sonra toplu ulaşımın daha az kullanılması öngörülüyor. O nedenle iki teker üzerinde hayatı teşvik etmek için kent içindeki birçok arterde yeni bisiklet yolları yapımına başladık” dedi.

İzmir de adım adım bisiklet devrimi: Yeni yolların yapımına başlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi normalleşme sürecinde toplu ulaşım kullanımının azalması öngörüsünden hareketle trafik yoğunluğuna karşı bisiklet yolu projelerini hızlandırıyor. “Ayrılmış bisiklet yolları” ile beraber daha hızlı uygulamaya alınabilecek “paylaşımlı bisiklet yolları” ve “bisiklet şeritleri” projelerine de başlayan Büyükşehir Belediyesi, bisikletli ulaşım olanaklarını artırarak trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor. Buna göre kentin ana arterlerinde hız sınırının 50 kilometrenin altında olduğu yaklaşık 40 kilometrelik güzergahta 25 kilometre Bisiklet Şeridi, 14 kilometre Paylaşımlı Bisiklet Yolu ve 1.5 kilometre Ayrılmış Bisiklet Yolu yapılacak. Üç şeritli yolların en sağdaki şeridi sadece bisiklet kullanıcılarına açık olan Bisiklet Şeridi haline getirilecek. Gidiş yönünde iki şerit veya bir gidiş bir dönüş olan güzergahlarda i se en sağ şerit Paylaşımlı Bisiklet Yolu olacak.

Bisikletle gittiler
Projeleri yerinde incelemek için bisikletiyle rotaları gezen Başkan Tunç Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Bisikletli ve Yaya Ulaşım Şefliği personeli de eşlik etti. Gezide Şehit Nevres, Vasıf Çınar ve Plevne bulvarları incelendi. Talatpaşa Bulvarı’nda Başkan Soyer’e aynı zamanda mevcut yaya geçidinin İzmir motifleriyle yeniden tasarlandığı ve yaya erişimi için daha tanımlı ve uygun bir hale getirildiği “Yükseltilmiş Yaya Geçidi Projesi” de sunuldu. Ardından Manas Bulvarı, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Sakarya Caddesi’ne geçildi.

“Yeni bisiklet yollarının yapımına başladık”
Soyer inceleme sonrasında, “Salgının yayılım hızı düştükten sonra bizi bekleyen sonuçlardan biri de toplu ulaşımın daha az kullanılması olacak. Vatandaşlarımızda toplu ulaşımla ilgili başka bir algı olacağını ve mümkün olduğu kadar tercih etmeyeceklerini düşünüyoruz. Bütün dünyada bu böyle. Virüsün yayılım hızı düştükçe toplu ulaşımda da bir düşüş eğilimi oluyor. Biz de bu nedenle özel araç kullanımı nedeniyle artacak trafik yoğunluğuna karşı bisiklet ve yaya ulaşımının daha fazla öne çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu hem motorlu araçların yarattığı kirlilik ve gürültüden uzaklaşmak hem de daha ekonomik ve sağlıklı bir ulaşım aracının öne çıkması anlamına geliyor. Bizim pandemi sonrasıyla ilgili sözümüz şu: İnsanlarımız iki teker üzerinde daha çok hayat geçir sinler, bisikletli ulaşımı daha çok tercih etsinler. O nedenle kent içindeki birçok arterde yeni bisiklet yolları yapımına başladık. Güvenli bisiklet yollarıyla vatandaşlarımızı ulaşmak istedikleri her yere taşımak istiyoruz” dedi.

Proje nerelerde uygulanacak?
Bisiklet şeridi uygulaması Karşıyaka’da Girne Bulvarı, Gün Sazak Bulvarı, Konak’ta Gazi Bulvarı, Bayraklı’da Manas Bulvarı’nda devreye alınacak. Bayraklı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ndeki bisiklet şeridi projesi için ise?kavşak imalatlarının tamamlanması bekleniyor. Konak’ta Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Gar bağlantısında, Plevne Bulvarı’nda, Buca-Konak aksında Şirinyer ile Basmane Garı bağlantısında, Balçova’da İnciraltı Caddesi’nde, Balçova-Narlıdere aksında Haydar Aliyev Caddesi ile Gürler Caddesi bağlantısında ise Paylaşımlı Bisiklet Yolu uygulaması olacak. Karşıyaka Aziz Nesin Bulvarı’nda Ayrılmış Bisiklet Yolu ile Bisiklet Şeridi birlikte kullanılacak. Bayraklı-Bornova hattında ise Manas Bulvarı-Küçükpark bağlantısında Bisiklet Şeridi ile Paylaşımlı Bisiklet Yolu olacak. Bütün uygulamalar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı 12 Aralık 2019 tarihli bisiklet yolları yönetmeliğine uygun yapılacak.

 
CHP'li Polat'tan 19 Mayıs mesajı
 
Başkan Utku Gümrükçü’den üst yapı çalışmalarına yerinde inceleme
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dünyalı arkadaşım; bak, oku 19 Mayıs 2020 Salı 01:10

İstanbul sanırım bu dünyadan değil ki metro hatları yapılıyor. Neyse, bisiklete devam. Sanırsın Buca hattı yeni gündeme geldi de kredi bulunamıyor. Yıllarca imza gelmedi de, sonra imza gelince para yok de. İller Bankası ne alaka? Salla babam salla. 2 yıl önce Kocaoğlu bak ne demiş: http://www.egedesonsoz.com/haber/Baskan-Kocaoglu-ndan-en-buyuk-yatirim-icin-mujde-Parasi-hazir-imza-bekliyoruz/984216

Yorumu oyla      2      3  
yatırımlar 18 Mayıs 2020 Pazartesi 17:15

Kimsenin dünyadan haberi yok sanırım! Devlet bankaları kredi vermezken, özel bankalar vermeye korkarken, yabancı bankaları damat tehdit ederken, kim hangi parayla yatırıma devam edebilecek bir bilen var mı? Yatırım bekliyormuş! Böyle giderse maaşlar ödenemeyecek, adam yatırım soruyor! Neden damada sormuyorsunuz iller bankası oyununu?

Yorumu oyla      3      4  
Millet metro bekliyor, Başkan ne diyor 18 Mayıs 2020 Pazartesi 13:19

Bisiklet yolu diye toprak yol mu boyanıyor? Bisiklet yolları tabi ki de yapılsın fakat İzmir gibi sıcak ve yokuşlu yolları olan bir şehirde kimse işine veya gideceği yere bisiklet ile GİTMEZ. (İstinalar hariç.) Hayal dünyasından çıkıp, bir an önce metro hatlarının yapım ve proje ihalelerine çıkmak lazım. Master planda olup da projesi olmayan hatlar var. Ne bekleniyor? İmza gelsin hemen ihaleye çıkacağız denilen Buca Metrosu yaklaşık 1 yıldır ihale bekliyor.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in o ilçesinde koronavirüsten can kaybı yok!
İzmir’in Kınık ilçesinde koronavirüsten ilk ölümün gerçekleştiği 11 Mart ...
Karabağlar’ı 19 Mayıs coşkusu saracak
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, koronavirüs ...
Bornova’da 65 yaş üstüne çiçek ve maske sürprizi
Sıcak pazar gününde kısıtlı süreyle sokağa çıkmalarına izin verilen 65 ...
 
Büyükşehir’den gençlere özel 19 Mayıs çantası
İzmir Büyükşehir Belediyesi gençlere 19 Mayıs hediyesi dağıtmaya devam ...
Konak'ta 65 yaş ve üstüne anlamlı hediye
Konak Belediyesi, aylar sonra ikinci kez sokağa çıkabilen 65 yaş ve üstü ...
Soyer’den detaylı asfalt ve yol raporu: Neler yapıldı, neler yapılacak?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, sokağa çıkma yasağının uygulandığı ...
 
Ödemiş Belediyesi'nden 19 Mayıs'a özel klip: Her şarkıda, her sokakta sen varsın
Ödemiş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın ...
Bergama'da 19 Mayıs anısına online satranç turnuvası
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Bergama ...
Başkan Soyer çalışmaları inceledi: Sıcaklık 160 dereceye çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sokağa çıkma yasakları kapsamında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva