HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2020 Cumartesi - 20:55

İzmir'de 7 saatlik dayanışma mesaisi: Binlerce bağış yapıldı

Koronavirüs salgınında birliktelik ruhunu büyütmek için yola çıkan “Dayanışmayı Büyütelim” kampanyasına binlerce kişi destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı etkinlikte 7 saatte iki ayrı pakete 25 bin bağış sipariş edildi. Soyer, “Birlikte olmak, el ele vermek çok önemli. İzmir bu süreci dayanışarak atlatacak” dedi.

İzmir de 7 saatlik dayanışma mesaisi: Binlerce bağış yapıldı

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yönelik yardıkları sürüyor. Sürecin en başında “Biz Varız” isimli kampanya ile yola çıkan belediye binlerce kişiye koli gıda ve iftarlık menü ulaştırmıştı. Kültürpark’ta kurulan lojistik merkezine gelen yardımlar belediye ekipleri tarafından dağıtılırken yardım paketlerine önce kavurma daha sonra da Ödemiş’ten bakla ve Çeşme’den enginar eklendi. Aynı zamanda üreticiyi ve çiftçiyi de destekleyen kampanya bu kez büyük bir yardım çağrısına dönüştü.

Büyükşehir’in salgın dönemindeki yardımlaşma çalışmalarını büyütmek için kurulan “Dayanışmayı Canlandıralım Komitesi” kampanyayı dijitaj ortama taşıma fikrini ortaya koydu. Destek zincirine ulaşmak isteyenler için salgın döneminde de internet üzerinden çalışan “halkın bakkalı” adresindeki koliler satışa sunuldu.  “Dayanışmayı Büyütelim” sloganıyla gerçekleştirilen kampanyanın teknik altyapısını Medya Tek sağlarken medya ayağınındaki çalışmalar ile proje uygulama fikrini ise İz Gazete gerçekleştirdi. 7 saati aşan kesintisiz canlı yayında Halkın Bakkalı’ndan 2 pakete toplam 25 bin 695 sipariş alındı.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ OLDUĞU HER YERDE HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan dayanışma kampanyasına siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişi bizzat katıldı. Milletvekilleri ve belediye başkanlarının da destek verdiği kampanyaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da online bağlanarak dayanışma ruhunun büyümesini temenni etti.

Dayanışma kampanyasını desteklemek için canlı yayına konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Belediye Başkanlarımız bu süreçte destan yazdı, hepsini kutluyorum. Zaten belediye başkanı arkadaşlarımız bu süreçte bir destan yazdı, elinden gelen çabayı gösterdi. Toplumun ihtiyaç sahipleri olan bütün kitlelerine bir şekilde dokundu. Güzel bir kampanya yapmışsınız, hepinizi yürekten kutluyorum. Çok teşekkür ederim" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Önemli olan önümüze konulan bütün engelleri aşmaktı. Bu konuda bütün belediye başkanı arkadaşlarım önlerine konulan engelleri aştılar, ihtiyaç sahibi olan kişilere ulaştılar. Bütün hedefimiz, CHP'li belediye başkanlarının olduğu her yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu belediye başkanlarımızın çabasıyla mümkün oldu. Hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Geçen gün öğrencilerle, iş adamlarla, sanayicilerle beraber olduk, bugün finansçılarla beraberdik, Türkiye'nin finans durumu nedir tartışıyor, bir çıkış yolu arıyoruz. Tarımcılarla da birlikteydik ve önümüzdeki günlerde bir tarım raporumuz çıkacak. Dolayısıyla dertleri dinliyoruz ama çözümleri de üretiyoruz. Ve bu süreçte belediye başkanlarımız da üzerine düşenleri yapıyorlar" diye konuştu.

BU HİKAYEDE PAYLAŞMAYI, BÖLÜŞMEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, “Dayanışma ve sivil toplum kuruluşlarının önemini bir kez daha anlıyoruz. Bu hikayede paylaşmayı, bölüşmeyi çok önemsiyorum. İzmir bu konuda bize çok büyük destek verdi. Bu konuda bize destek veren yerel medyaya da çok teşekkür ediyorum. Haber alma hürriyeti ekmek su kadar önemlidir. Biz medyayı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Soyer’e eşlik eden Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer de, “Başkanlığını yaptığım Köy-Koop logosu erkek ve kadının el ele olduğu logodur. Bu Ege’nin köylerinde yıllar önce vardı. Biz hatırladık. İzmirli buna her zaman hazır. Dayanışma  tekrar hatırladığımız şey. Biz Köy-Koop olarak kadın ve erkeğin her alanda el ele verdiğinde el ele verdiğinde daha ileriye gideceğine inanıyoruz” diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de koronavirüs salgınından en fazla etkilenen kesimin medya kuruluşları ve çalışanları olduğunu söyledi.

Öte yandan destek zincirine katılmak isteyenler www.halkinbakkali.com adresinden ulaştıkları gıda kolilerini satın alarak online ödeme yaptı. 1 Paket fiyatı olan 63,75 TL ile iki paket fiyatı olan 134 TL’den istediklerini satın alan gönüllüler kampanyaya destek oldu. 

 
İzmir'in o ilçesini çekirgeler istila etti
 
Devrilen kamyondaki binlerce arı yola dağıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da sokak hayvanları unutulmuyor
Bergama Belediyesi Koronavirüs ile mücadelede tedbir amaçlı yaptığı çalışmalar ...
Karabağlar Belediyesi’ne yeni fidanlık
Karabağlar Belediyesi, park ve bahçelerde kullanacağı bitkilerin üretimini ...
Ödemiş'te 23 Nisan yarışmasının ödülleri verildi
Ödemiş Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın ...
 
Menemen Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine yardım eli
Menemen’in yoksul mahallelerinde yaşayan vatandaşlara geçtiğimiz günlerde ...
Meclis Üyesi Boztepe’den fahiş fiyat çıkışı: Belediye başkanlarını göreve çağırıyorum, ayıptır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Boztepe, koronavirüs salgınıyla ...
ÇİBEM’de uzaktan eğitim devam ediyor
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ÇİBEM) Covid-19 salgını nedeniyle ...
 
Bornova Bamyası sofralara dönüyor
Bornova Belediyesi, Pınarbaşı’ndaki 1 dönümlük arazide tohumluk Bornova ...
Mardin'de görev yapan çifte İzmir'de 'İnce' jest!
Koronaviris salgını nedeniyle Mardin’de görev yapan Meltem ve Nedim Gülcan ...
Başkan'ın Günlüğü'nde bugün: 3 ana arterde asfalt çalışması yapıldı!
Koronavirüs salgınından dolayı uygulanan sokağa çıkma yasağında kentte ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva