HABERLER>GÜNCEL
23 Mayıs 2024 Perşembe - 09:17

İzmir dahil 8 ayrı şehirde gerçekleştirilecek... Emekliler mitingde buluşacak!

25 Mayıs Cumartesi günü İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16.00’da başlayacak mitinge tüm emeklileri davet eden Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Fadıl Gezen, “Yerel seçimlerde iktidarı uyardık ama bundan ders almadıklarını görüyoruz. Hala emekliyle dalga geçiyorlar. Cumartesi günü emekliler olarak sesimizi daha gür çıkacağız, “Sefalete teslim olmayacağız” diye haykıracağız

İzmir dahil 8 ayrı şehirde gerçekleştirilecek... Emekliler mitingde buluşacak!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Emekliler, 25 Mayıs Cumartesi günü 8 aynı kentte eşzamanlı mitingler gerçekleştirecek. Tüm Emekliler Sendikası’nın İzmir örgütleri, Cumhuriyet Meydanı’nda hep bir ağızdan “Sefalete teslim olmayacağız”, “Bu maaşla yaşanmaz”, “Açlık ve sefalete hayır!” diye haykıracak. Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Fadıl Gezen, tüm emeklileri cumartesi günü saat 15.00’te Gündoğdu Meydanı’nda toplanmaya, 16.00’da da Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge çağırdı.

GEZEN: TATİL BİZİM NEYİMİZE, YİYECEK EKMEK BULAMIYORUZ
Yerel seçimler öncesi Ankara’da, Tüm Emekliler Sendikası olarak iki büyük miting yaptıklarını, sokak eylemleriyle fark yarattıklarını belirten Şube Başkanı Gezen, emeklilerin bilinçli olarak yoksullaştırıldığını öne sürdü. Gezen, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Emeklilerin hayatlarının zorlaştırıldığını, yoksullaştırıldığını, açlığa mahkum edildiğini sağır sultan bile biliyor. Çalışma Bakanı, emeklilere müjde diye bir açıklamalarda bulundu. KYK yurtlarını emeklilere açacağız, devletin misafirhanelerini açacağız, yüzde 15 indirim yapacağız, emeklilere tatil hizmeti sunacağız, kiralık kasalarda indirim yapacağız, gibi.  İnsanlar yiyecek ekmek bulamıyor, ekmek bulsa, ekmeğin yanına yemek koyamıyor. Emekliler, bırakın tatil yapmayı, kahvehanede çay parası ödememek için parklarda vakit geçiriyor. 16 milyon emekliyle dalga geçiyorlar. Yerel seçimler öncesi eylemlerimizle farkındalık yarattık ve sonuçta iktidara en sert uyarımızı yaptık. Ne var ki iktidar, bu uyarıdan hiçbir ders çıkarmamış. Emeklilerin sesi soluğu olmaya devam edeceğiz. Cumartesi günü meydanlara inerek sesimizi duyurmaya çalışacağız.”

İZMİR MİTİNGİNE BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR
Mitingin, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Tarsus, Burhaniye ve Fatsa’da 8 ayrı şehirde eşzamanlı olarak gerçekleştirileceğini, İzmir’deki eylemde ise Aydın, Manisa, Söke, Didim, Bodrum, Kuşadası, Nazilli, Muğla, Milas ve Uşak’taki emeklilerin bir arada olacağını hatırlatan Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi Başkanı Fadıl Gezen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’de Konak, Bornova ve Seferihisar şubelerimiz var ve toplamda 2 binden fazla üyemiz bulunuyor. Türkiye genelinde sendikamızın üye sayısı 23 bini aştı. Çok büyük bir katılımla iktidara sesleneceğiz. 25 Mayıs Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda saat 15.00’te toplanacağız, yürüyürek Cumhuriyet Meydanı’a geleceğiz. 16.00’dan 18.30’a kadar Cumhuriyet Meydanı’nda mitingimizi yapacağız.İki aydır bu miting için hazırlanıyoruz. Üyemiz olsun olmasın, tüm emeklileri mitingimize davet ediyoruz, haklarını aramaya çağırıyoruz. SGK emeklisi, Emekli Sandığı emeklisi, Bağkur, Tarım sigortası emeklisi herkesle kol kola olacağız. Mitingde sefalete teslim olmayacağımızı, bu maaşlarla yaşanmayacağını haykıracağız; açlık ve sefalete hayır diyeceğiz.”

 

 
İstikamet Tepeköy ve Kuşadası: Selçuk’un pazar göçü!
 
İl başkanlığına talipli yok... 'Gelecek' karanlık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kartel çatışması!
İzmir'in  Bayraklı ilçesinde, 2 kişi tarafından büfe önündekilere yapılan ...
İzmir’deki cinayetin perde arkası: Emlakçıyı vuran sivil polis çıktı!
İzmir'in Buca ilçesinde emlakçı Evren Yiğit'in öldürülmesi ile ilgili ...
Cezaevinden yönetiliyordu... İzmir'de 'Kertenkele'nin çetesi çökertildi!
İzmir'de düzenlenen "MAHZEN-48" operasyonunda elebaşılığını "Kertenkele" ...
 
Şüpheli ölüm: Ana-oğulun cansız bedenleri bulundu!
İstanbul Ümraniye’de yaşlı anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu. ...
İzmir’de etkili sağanak yağış ve dolu!
İzmir kent merkezinde sağanak, Gaziemir ilçesinde ise kısa süreli dolu etkili oldu.
Evlat cinayeti: Babasını silahla öldürdü!
Erzurum'da baba ile oğulun ofisteki tartışması kanlı bitti. Oğlu tarafından ...
 
Erdoğan 3 büyükelçiyi kabul edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmalarını Ankara'da sürdürüyor. Beştepe'de bugün ...
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit!
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör ...
Otomobil elektrik bisiklete çarptı... 2 çocuk ölüm-kalım savaşında!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde otomobilin elektrikli bisikletle çarpışması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva