HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mart 2024 Salı - 21:31

İzmir büyük iftar sofrasında buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her sene Ramazan sofralarında bereketi büyütmek için verdiği toplu iftar yemekleri sürüyor. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen buluşmaya kentin dört bir yanından vatandaşlar katıldı. Başkan Soyer, “Sağlıkla, huzurla, inşallah hayırlı Ramazanlar olsun. Ailelerinizle, sevdiklerinizle beraber hep yüzünüz gülsün” dedi.

İzmir büyük iftar sofrasında buluştu

Giderek ağırlaşan yaşam koşullarına karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde yürütülen “sosyal belediyecilik” anlayışı doğrultusunda her sene olduğu gibi yine Ramazan ayında iftar bereketi büyütülüyor. “Bir Şehir Tek Sofra” sloganıyla kentin dört bir yanından katılan vatandaşlarla Cumhuriyet Meydanı’nda iftar programı düzenlendi. Buluşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile kızları Defne Soyer yer alırken İzmirliler aileyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kentte 12 ilçede 25 farklı noktada toplu iftar yemeği organizasyonu yapan Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki program için bin 500 kişilik oturma planı oluşturdu. Meydanda 2 bin 500 kişilik iftar yemeği hazır bulunduruldu. İzmirlilere tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterileri sunuldu. Ayrıca çocuklar için pamuk şeker ve macun ikramında bulunuldu.

“Ramazan ayının en güzel yanı herhalde bu büyük sofralar”
İftar programında konuşan Başkan Soyer, “Ramazanınız mübarek olsun. Hayırlı iftarlar diliyorum. Ramazan ayının en güzel yanı herhalde bu büyük sofralar. Bu akşam bizleri yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağlıkla, huzurla, inşallah hayırlı Ramazanlar olsun. Ailelerinizle, sevdiklerinizle beraber hep yüzünüz gülsün” dedi.

Son iki yıldır Konak Atatürk Meydanı’nda yapılan büyük iftar yemeği organizasyonu, bu yıl İzmir Valiliği’nin güvenlik nedeniyle Konak Atatürk Meydanı'nı etkinliklere kapatması sonrasında Cumhuriyet Meydanı’na kaydırılmıştı.

12 ilçede iftar sofrası kuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Ramazan ayında kentin dört bir yanında 521 bin kişilik iftar yemeği dağıtılacak. 12 ilçede 25 farklı noktada 70 bin kişilik iftar sofrası kurulacak. İftar programında ney dinletisi de yer alıyor. 11 bölgede hizmet veren Bizİzmir Dayanışma Noktaları’nda ve 12 mahallede ise Ramazan ayı boyunca 450 bin kişilik iftar yemeği verilecek. Bizİzmir Dayanışma Noktaları hafta sonları da açık olacak. Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için de yaklaşık 500 kişilik iftar programı düzenlenecek. Ramazan Bayramı öncesi emeklilere ve ihtiyaç sahibi 55 bin 500 haneye İzmir Şehir Kartı aracılığıyla 45 milyon nakdi destek sağlanacak.

 
Cumhur'un adayı Dağ: Eşsiz İzmir’i hep birlikte inşa edeceğiz!
 
Kokain çalan adli emanete ‘içici’ çıktı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Mart 2024 Cuma 14:46

Cumhuriyet Meydanında Ataturk , heykelinin altında iftar sofraları...Halkımız evinde orucunu bozamiyor.Sofrasina koyacak yemeği yok ... Belediyeler ...Atatürk e ne anlatmak istiyor Böyle bir şey olmamalı.. Gidin bir cami bahçesinde yapın bu etkinlikleri.Yakinda denizin üstünde de kurulur bu sofralar .Ramazan bir ibadet ayıdır. Lütfen düşünün sayın yetkililer..İftar sofraları lüks otellerden kentin meydanlarına yayılıyor... nsöylemek istiyorsunuzraları..

Yorumu oyla      0      0  
Secmen 22 Mart 2024 Cuma 14:32

Bence bu iftarlar,kent meydanlarında,açık alanlarda yapılması yanlış.. Öne bir kaç belediye yaptı Şimdi bütün belediyeler yapıyor,İftar sofralarına oturan yoksul insanları gelip geçenlere mi.gosteriyorsunuz.,yoksa Meydanlar da yaparsak herkes görür,Allah görür mü diyorsunuz Dinimizde ve insanlikta yapılan yardımlar gizli değil mi? Evinde yemek bulamayan gelip o sofrada oturduğunda için miyor mu .üzülmüyor mu.?Bunlar düğün bayram sonrası değil Sayın ilgililer.Iutfen topluma iyilik değil kötülük yapıyorsunuz Elestirilenlerle yarışır oldunuz.

Yorumu oyla      0      0  
20 Mart 2024 Çarşamba 09:07

Zaten kimsecikler yok. Gösteriş yapmayın. Bu hem riyakarlık hem de istismardır.

Yorumu oyla      2      5  
Recep Gokay 20 Mart 2024 Çarşamba 08:51

istismar mı. troll her sene yapılan iftar yemeklerinden biri bu da. engellilere, muhtarlara vs vs veriliyor belediye tarafından. neyin istismarı ??

Yorumu oyla      6      1  
Vatandaş... 20 Mart 2024 Çarşamba 00:12

işinkömik tarafı iftarı verenler den kimse oruç tutmuyor...

Yorumu oyla      4      5  
19 Mart 2024 Salı 23:33

Bak sen istismar etmediğiniz bir bu kalmıştı.

Yorumu oyla      5      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çerçioğlu'na Bozdoğan'da sevgi seli!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bozdoğan ilçesinde ...
Başkan Soyer: İzmir’e 4 yeni fabrika kazandırdık
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın yeniden kurduğu ...
İZSU'dan Torbalı mesaisi... İçme suyu hatları yenilendi!
Torbalı’da ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarının yenileme çalışmalarını ...
 
Karşıyaka’da Robotex rüzgarı
Karşıyaka Belediyesi, geleceğin teknolojisi robotik alanında önemli bir ...
Aydın'da Çanakkale Zaferi coşkusu
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi.
Soyer mal varlığını açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mal varlığını açıkladı.
 
Üçüncü raunt... İzmir'de 6 bin işçi yine iş bıraktı!
6 bin belediye işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ...
Başkan Soyer: Herkesin eşit yaşayacağı bir kent için çalışmayı sürdüreceğim
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Doğu ve Güneydoğu ...
Buca’daki iftarda Çanakkale şehitleri unutulmadı
Buca Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva