HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2015 Pazartesi - 11:27

İzmir Bornova’da buluştu: Kiraz bayramı!

Bornova Belediyesi’nin; “Yerelde Kalkınma Hamlesi” projesi kapsamında başlattığı Doğa ve Köy Turizmi Projeleri büyük ilgi görüyor. Bu projelerden biri olan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Beşyol Mahallesi’ndeki Kiraz Festivali büyük ilgi gördü. Başta Bornovalılar olmak üzere binlerce İzmirlinin akın ettiği Festival’de renkli görüntüler oluştu. Kiraz üreticileri dalından topladıkları ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma imkanı bulurken, vatandaşlar konser, halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinliklerle eğlenceli bir gün geçirdi. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada en iyi kirazları yetiştiren üreticilere de ödülleri verildi.

İzmir Bornova’da buluştu: Kiraz bayramı!

Bornova Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Kiraz Festivali’nin ikincisi de büyük bir coşkuya sahne oldu. Bornova Belediyesi’nin geçen yıl yapılan yerel seçimler sonrası mahalle statüsü alan köyleri ekonomik ve sosyal olarak kalkındırma amacıyla başlattığı ‘Doğa ve Köy Turizmi’ projelerinin ilki olarak hayata geçirilen Festival’in ikincisi de, başta Bornovalılar olmak üzere pek çok İzmirliyi Beşyol’da buluşturdu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın eşi ve çocukları ile yer aldığı Beşyol’daki coşkuya; Bornova Kaymakamı Kadri Canan, CHP İl Yöneticileri, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Nihat Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Arslan Keskin, MHP İlçe Başkanı İbrahim Yayla, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de ortak oldu.
 
ÜRETİCİYE KATKI
Bornova Belediyesi tarafından kaldırılan servislerin yanı sıra kendi imkanları ile festival alanına gelen vatandaşlar eğlenceli bir gün geçirdi. Üreticiler Festival alanındaki stantlarında kirazlarını sergileyip satış yaptı. Doğal ve el emeği ürünlerden alan, yeme ve içme ihtiyaçlarını yine buralardan karşılayan vatandaşlar yöre ekonomisine katkı da sağladı.


 
RENKLİ ETKİNLİKLER
Renkli görüntülere sahne olan festivalde İzmir Folklor Eğitim Merkezi ile Ege Yörükleri Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri büyük  bir ilgiyle izlendi. Ceyhun Şişmanoğlu, Aslı, Zeynep İlhan ve Sevil Daşkın’ın sahne aldığı konserlerde ise renkli görüntüler ortaya çıktı. Şarkılar ve türküler hep birlikte söylendi, halaylar çekildi.
 
EN GÜZEL KİRAZLAR SEÇİLDİ
Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması’nda en güzel kirazların sahiplerine ödülleri verildi. Yarışmada Cemil Baydu’nun yetiştirdiği kirazlar en iyi ürün seçilirken, Mustafa Bay ikinci, Nevzat Davran üçüncü oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, dereceye girenlerin ödüllerini meclis üyeleriyle birlikte verdi. Yarışmada tarımsal üretimi destekleyici makine ve yardımcı aletler ödül olarak dağıtıldı.


 
AMAÇ YERELDE KALKINMA
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kiraz Festivali’nin ikinsinde İzmirlilerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sonradan mahalle olan köylerin Bornova için büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Atila, “Göreve gelir gelmez tarım ve hayvancılığın sürdürüldüğü mahallelerimizin kalkınması için stratejik planımızı oluşturduk. Bütün sivil toplum örgütlerimizle ve muhtarlarımızla bir araya gelerek yol haritamızı çizdik, 12 köyümüzün de içinde bulunduğu bir kooperatif kurduk. Bütün hemşehrilerimin bu kooperatife üye olup bu ekonominin içine girerek ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmesini arzu ediyorum” dedi. Başkan Atila, şehirdeki insanlarla köylerde yaşayanları bir araya getirerek kaynaşmayı sağlayan başka pek çok projeyi de sürdürdüklerini söyledi.

 
Kılıçdaroğlu’ndan flaş açıklama: Hükümet kurma görevi…
 
İzmir Efsane Başkan’ı andı…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arslan’dan Ramazan öncesi denetim mesaisi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan zabıta ekipleri ile beraber ilçedeki ...
'Sakin Şehir'de sosyal demokrat belediye kardeşliği
Karşıyaka Belediyesi, Seferihisar Belediyesi’ne 30 bisiklet, 4 istasyon, ...
Konak'ın kursiyeleri ressamlara taş çıkarttı
Açtığı kurslarla her yıl binlerce kişiye ulaşan Konak Belediyesi’nin resim ...
 
Çeşmealtı Gece Pazarı sezonu açtı
Geçtiğimiz yıl Urla Belediyesi tarafından yenilenerek daha düzenli ve ...
Engelsizmir zirvesi: 2013’ten bu yana neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilkini 2013 yılında uluslararası katılımla ...
Menderes’in camileri Ramazan’a hazır
Menderes Belediyesi İbadethane Temizlik Ekibi tarafından ilçedeki tüm ...
 
Büyükşehir'den Foça'ya 36 milyonluk can suyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça’daki kamulaştırma ve SİT sorunları ...
Konak’ın sokakları tiyatroyla şenlendi
Konak Belediyesi’nce bu yıl 5’incsi düzenlenen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro ...
Uygur Kardeşler Buca'yı kahkahaya boğdu!
Türk Tiyatrosu’nun en büyük değerlerinden biri olan Nejat Uygur’un oğulları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva