HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2021 Çarşamba - 11:19

İzmir basınının Hasan Tahsin gururu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması Ödülleri Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılan ödül töreninde sahipleriyle buluştu

İzmir basınının Hasan Tahsin gururu

İzmir Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılan törene CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel, AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Aslan, Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Mehmet Feramuz Ayan,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, cemiyet üyeleri ve basın temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin konuşmasıyla devam etti.

Dilek Gappi: HASAN TAHSİN İZMİR BASININ EN BÜYÜK ONURUDUR
Konuşmasına tören katılan konukları selamlayarak başlayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, şöyle devam etti;

“75 yıldır ayakta olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin en büyük hazinesi, bağımsızlık yolunda ilk kurşunu atan, baskı ve tahakkümlere karşı sonuna kadar direnen gazeteci Hasan Tahsin’dir. Hasan Tahsin’in duruşu İzmir basının en büyük onurudur. Bu miras İzmir’i Türkiye’de gözbebeği yapar. Hasan Tahsin; bağımsız, hiçbir güce biat etmeyen, doğrudan yana taviz vermeyen gazeteciliğin meşalesini bu kentte yaktı. Bu meşale İzmir Gazeteciler Cemiyeti hiçbir zaman bu meşalenin sönmesine izin vermeyecektir.”

“GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ UMUT VERİYOR”
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması’nın yarım asırlık bir geleneğe dayandığını söyleyen Dilek Gappi, yarışma ve değerlendirme süreci hakkında bilgiler de verdi. 17 eserin ödül kazandığı yarışmada genç gazetecilerin eserlerine dikkat çeken Dilek Gappi, basın sektörünün baskı ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya olmasına rağmen sektörün ayakta kalmak için mücadeleden geri durmadığını ve üretilen haberlerin kamu yararı için önemli olduğunu kaydetti. Gappi, “Üretilen haberler ve genç meslektaşlarımız umut veriyor” dedi. Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması’nın basın sektöründe önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Gappi, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti var olduğu sürece bu yarışma devam edecektir” sözlerini ekledi.

ATİLA SERTEL: BU ÖDÜLÜN ANLAMI ÇOK BÜYÜKTörende konuşma yapan bir diğer isim ise CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel oldu. Yarışmaya ve ödüllere dikkat çeken Sertel konuşmasında, “Bu ödülün anlamı çok büyük. Bu ödül kalıcı ve kalıcı ve Hasan Tahsin ruhunu, bağımsızlığı ve emperyalizme karşı duruşu yaşatan ve ülkenin bölünmez bütünlüğü içinde bağımsız duruşu sergileyen bir ödül” ifadelerini kullandı. Basın sektörünün sorunlarına da değinen Atila Sertel, gazetelerin ayakta kalmak için mücadele ettiğini söyledi. Sertel, yerel basına destek veren yöneticilere de teşekkür etti.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜL’Ü ÇİĞDEM TOKER’E VERİLDİ
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılan törende yılın “Basın Özgürlüğü Ödülü” de sahibine kavuştu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla bu yıl Basın Özgürlüğü Ödülü, Çiğdem Toker’e verildi. Ödüle gerekçe olarak, Toker’in meslek ilkelerinden taviz vermeden, gerçeklere ışık tutan yazıları kaleme alması gösterildi. Çiğdem Toker, ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin elinden aldı.

Ödülün takdimi sırasında bir konuşma yapan Çiğdem Toker, İzmir’in meslek hayatında önemli bir yer taşıdığını belirtti. Basın özgürlüğünün gazeteciliğin özgür olarak yapılmasını kısıtlayan her türlü etken karşısında özgürlüğü ifade ettiğini söyleyen Toker, “Bu ödülü, ülkemizin her yerinde gazeteciliği her şeye rağmen yapmaya çalışan, hakikatin peşinde olan tüm meslektaşlarım adına alıyorum” dedi.

Törende ödüllerin takdim edilmesinin ardından “İzmir’ Doğru: 9 Eylül” belgeseli de gösterildi.

ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK TEŞVİK ÖDÜLLERİ KAZANANLAR
HABER KATEGORİSİ:
Utkucan Akkaş – Ege Telgraf (Basmane’deki Otelde Küçük Müzik Dehası)
RÖPORTAJ / SÖYLEŞİ KATEGORİSİ: Yasemin Durmuş – Yeni Asır Gazetesi (Koronayı Narkoz’la Uyuttular)
GÜNCEL YAZILAR KATEGORİSİ: Hüseyin Demir – İlkses Gazetesi (Protest Spor, Lebron ve Jordan)
SAYFA DÜZENİ KATEGORİSİ: Yasemin Durmuş – Yeni Asır Gazetesi (Oscar’ın Renkleri)
SPOR HABERİ KATEGORİSİ: Yusuf Çağırtekin – İlkses Gazetesi (Bucaspor’un Borçlu Listesine Ulaştık)
SPOR FOTOĞRAFI KATEGORİSİ: Okan Kara – Medyaspor (Finale Adım Adım)
TV-HABER KATEGORİSİ: Ceren Atmaca – Sinan Yeniçeri – İHA (Terlikli İZBAN Kekosu Diye Küçümsendi, 5 Yıl Sonra Yazar Oldu)
İHTİSAS JURİLERİ TOPLANDI
İhtisas Jürileri 4 ayrı kategoride toplandı. Jüriler şu isimlerden oluştu:
Haber, Röportaj, Güncel Yazılar Jürisi: Dilek Gappi (İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Mehlika Gökmen (İGC Genel Sekreteri), Emin Varol (Yeni Bakış Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü), Yılmaz Tok (İGC Kıdemli Üye), Sevda Alankuş (Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), Altuğ Akın (Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi), Ahmet Caner Baysal (AA İzmir Bölge Müdürü), Mehmet Akyar, Banu Şen (Posta Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi), Engin Uğur Ağır (Milliyet Ege Bölge Temsilcisi), Sezai Elgin (Yeni Asır Gazetesi Haber Koordinatörü), Muammer Kırca (Haber Ekspress Genel Müdür), Erdal Erek (İlkses Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü), Yaşar Kuş(Dünya Gazetesi İzmir Temsilcisi), Cemal Tükel (Ticaret Gazetesi Yazı İşleri Müdürü), Murat Attila (İZ Medya Yayınlar Koordinatörü), Aylin Süphandağlı (Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü), Namık Alkan (Birgün Gazetesi Ege Bölge Sorumlusu), Emine Uyar (Evrensel Gazetesi Muhabiri)
TV-Radyo Jürisi: Gökhan Soyulmaz (İGC Yönetim Kurulu Üyesi), Ertuğrul Eşençay (İGC Kıdemli Üye), Kamuran Korur (TRT – İzmir Haber Müdürü), Hayrettin Demir (TRT Aktüel Kameramanı), Abdullah Subaşı (TRT Haber Kameramanı), Hakan Özalpuk (TRT – Radyo Yapımcısı), Nazım Ankaralıgil (Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi – Medya ve İletişim Bölüm Başkan Yardımcısı), Ayşegül Koç (TV Haber Spikeri)
Spor Jürisi: Yılmaz Coşkun (İGC Yönetim Kurulu Üyesi), Erhan Hartaç (İGC Kıdemli Üye), Bahri Okumuş (TSYD İzmir Şube Başkanı), Şükrü Akın (Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı TFMD Ege Temsilcisi), Nuri İmre (Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü), Mehmet Demirtaş (Milliyet Ege Spor Müdürü), Mutlu Yılmaz (9 Eylül Gazetesi Spor Müdürü), Ümit Yöney (Yeni Asır Gazetesi), Caner Tok (Ege Telgraf Gazetesi Spor Müdürü) 
Fotoğraf ve Sayfa Düzeni Jürisi: Esat Erçetingöz (İGC Yönetim Kurulu Üyesi), Şükrü Akın (TFMD Başkan Yardımcısı – TFMD Ege Bölge Temsilcisi), Mehmet Karabel(Ege’de Sonsöz Genel Yayın Yönetmeni), Ahmet İmançer (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi), Mehmet Ali Varış (Haber Hürriyeti Gazetesi Foto Muhabiri)

 
2 aylık bebeğini döven baba: Ağlayınca sinirlendim
 
Karşıyaka’da çevre çalıştayı: Organik atıklar doğaya dönsün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 aylık bebeğini döven baba: Ağlayınca sinirlendim
Gaziantep'te, ağladığı için 2 aylık bebeğini döven Yunus Göç, emniyetteki ...
Uyuşturucu illeti aileyi dağıttı... Anne kızını boğdu!
İzmir'de 6 ay önce uyuşturucu parası yüzünden çıkan tartışmada anne Ayşe ...
Konak Şube Başkanı Şanlı: İhtiyaç sahibini veresiye defterinden buluyoruz
Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, İzmir’deki yardım faaliyetlerine ...
 
O katiller tek kişilik odalarda kalıyor
İstanbul’da samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i (28) öldüren Can Göktuğ Boz ...
Çocuklarının önünde bıçakladı: İlginç savunma!
Bursa'da hakkında 'uzaklaştırma' kararı olmasına karşın, çatıdan balkona ...
Eren Kış-9 operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığınca Ağrı ve Iğdır'da Eren Kış-9 Jandarma Uzman Çavuş ...
 
Fırtınada 63 kişi yaralandı, 5 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Marmara Bölgesinde yaşanan Lodos Fırtınası ...
Ankara'ya mevsimin ilk karı yağdı
Ankara'da gece saatlerinde hava sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kente mevsimin ilk karı yağdı.
Adım adım takip edildi... Zehir taciri yakalandı!
İzmir'in Konak ilçesinde, sivil polis ekipleri uyuşturucu ticareti yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva