HABERLER>GÜNCEL
16 Haziran 2021 Çarşamba - 14:41

İzmir Barosu’ndan ‘rehine’ eylemi: Başkan Yücel iktidarı hedef aldı!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde haciz işlemlerini uygulayan avukat, işlemlerin uygulandığı işyeri önünde silahla rehin alınması olayına İzmir Barosu’ndan tepki geldi. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel yaptığı açıklamada “avukatlar, ötekileştirilmeye, terörize edilmeye ve yurttaşa karşı aralarında husumet varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunun temel sebebi siyasi iktidar” dedi.

İzmir Barosu’ndan ‘rehine’ eylemi: Başkan Yücel iktidarı hedef aldı!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı’da haciz işlemi uygulayan avukatın rehine alınmasına İzmir Barosu’ndan eylemli tepki geldi.

Bölge Adliye Mahkemesi önünde toplanarak saldırıyı protesto eden avukatlara Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ve Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay da destek verdi.

-AVUKATI REHİN ALMIŞTI… MAHKEMEDEN KARAR

Duruşmanın ardından yapılan eylemde açıklama yapan İzmir Barosu Başkan Özkan Yücel “Maalesef yine bir saldırının arkasından buradayız. Son kez bir meslektaşımıza saldırı gerçekleştirildiğinde ‘Daha ne kadar öleceğiz’ demiştik, aynı yerde buluşup… Tedbir alınmasını istemiştik, icra mahallerinde kolluk görevlilerinin bulunmasını istemiştik, bu konuda yazılı başvurularımız oldu ama maalesef şu ana kadar değişen bir şey olmadı. Bunun yalnızca kolluk görevlisi verilmemesinden kaynaklanmadığının farkındayız. Uzun zamandır siyasi iktidar tarafından avukatlar, ötekileştirilmeye, terörize edilmeye ve yurttaşa karşı aralarında husumet varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunun temel sebebi siyasi iktidar. Aslında ülkede yaşanan ekonomik zorlukların, icra dosyalarının sayısının katlarca artmış olmasının elbette müsebbibi avukatlar değil. Elbette müsebbibi icra memurları değil. Dün icra mahallinde, icra memuruyla birlikte bir meslektaşımız bir saldırganın silahlı saldırısına uğradı. Tesellimiz bir can kaybımız, daha ağır yaralanmanın yaşanmamış olması ama her an olabilirdi” diye konuştu.

AVUKATLARIN KORUNMASI İÇİN ACİL TEDBİR YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ
Saldırganın 3 ayrı suçtan tutuklandığını aktaran İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel,“ Elbette tutuklanmış olması bizi bir nebze rahatlattı ama sorunlarımıza, dertlerimize çare değil. İstiyoruz ki bu saldırılar olmasın, bu saldırılar olmadan engellensin. Biz adliye koridorlarında, hastane koridorlarında, biz Cumhuriyet Savcılığı koridorlarında koşturmuyor olalım ama bunu henüz hayata geçirebilmiş değiliz. Buradan bir kez daha bu olay vasıtasıyla yetkililere sesleniyorum: Avukatların korunmasına ilişkin acil tedbirlerin derhal yürürlüğe konması için harekete geçilmek zorundadır” dedi.

ARSLAN: “AVUKATLAR İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR”
Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, avukatların dizi, film gibi materyallerle itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savunarak,“Dün olayı duyduğumuz andan itibaren sosyal medyaya yansıdığı andan itibaren kahrolduk, yerimizde duramadık. Ne yapacağımızı şaşırdık. İzmir başkanımızla temas kurmaya çalıştık, o da zaten bire bir olayları takip ediyordu. Süreci çok yakından izledik. Biraz önce de İzmir Başkanımla beraber duruşma salonundaydık. Olayları çok yakından dinleme fırsatını elde ettik. Tabi ki bu olayın hiçbir mazereti, gerekçesi olamaz. Bu sonuçları biz neden yaşıyoruz? İktidar tarafından erki elinde bulunduranlar tarafından ne yazık ki mesleğimiz her geçen gün itibarsızlaştırılıyor. Bunlar sözlü söylemlerle yapılıyor, dizi filmler, sinemalarla yapılıyor. Kendi ellerindeki adliye gücüyle yapılıyor. İtibarsızlaşma devam ediyor. Siz adliyelerde giriş kapılarını ayırırsanız, bindiğiniz asansörleri ayırırsanız, bir hakim, savcı en ufak olayda, trafikteki en ufak olayda bunu yapan zanlı hemen tutuklanırken, avukata yapılan hakaretlerde, saldırılarda bir kapıdan girip, öbür kapıdan çıkıyorsa, bizler bu saldırılara hazırlıklı olmak durumundayız. Gücü yine kendimizde arayacağız, gücü birlikte hareket etmekte arayacağız. Bu sorunlara çözüm bulacağız. Avukatlar, barolar muhaliftir. Tabi ki erkin yanında, gücün yanında, iktidarın yanında olmayacaktır. Çünkü iktidar yapan makamdır. Bizler de olumsuzluklarını, eksiklerini eleştiren makamız. Onları eleştirmeye, hukuksuzlukları söylemeye devam edeceğiz. Bunlarda çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

KAYABAY, “AVUKATLAR OLMASA, PLATFORM TEPETAKLAK OLUR”
Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay ise “Bir şehir efsanesi var  yargının 3 saç ayağı var diye. Böyle bir şey var mı? Buna inanıyor musunuz? Son zamanlarda o 3 ayaktan biri olan savunma ne yazık ki o platformda adalet, savunma ve hak arayışı platformunda her yeni çıkan reform paketinde yeniden hasar görüyor. Her hukuki, cezai düzenlemede yeniden hasar görüyor. O platformdaki, o sac ayağını tutan biz avukatlarız. Bizler olmazsak, o platform tepetaklak olur. Hepimize geçmiş olsun. Daha da kenetleneceğiz. Bu yola baş koyduk, üstesinden geleceğiz” açıklamasında bulundu.

 
Dünyanın gözü bu zirvede: İlk kez bir araya geldiler
 
Feyza Aktan'a şok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki korkunç cinayetin davasında söz annede: Oğlumu sorumlu tutmuşlar!
İzmir'in Bayındır ilçesinde, dere kenarında yanmış halde cesedi bulunan Ali ...
Balyoz sanığı 7 kişinin beraatı bozuldu
Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nden Balyoz davasına ilişkin önemli bir karar ...
Avukatı silahla rehin almıştı... Mahkemeden karar çıktı!
İzmir'de, haciz işlemi için iş yerine gelen Avukat Ege Ogeday Burduroğlu´nu ...
 
İzmir'de zehir baskınları: 10 günde 16 gözaltı!
İzmir'de, jandarmanın 4-14 Haziran'da düzenlediği operasyonda; 5 bin 433 ...
En büyük operasyon: 1 ton kokain yakalandı!
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri ...
Fay hatlarında inceleme tamam… İzmir için zaman daralıyor!
İzmir'in en önemli 5 diri fayında 3 yıldır süren, hendek tabanlı paleosismoloji ...
 
Yaz seferleri başlıyor: Ver elini Foça!
İZDENİZ tarafından düzenlenen ve vatandaşların İzmir’in merkez ilçelerinden ...
Koreli sevgili dehşetinde istenen ceza belli oldu
Koreli yazar Whosuck Lee, Ümraniye'de birlikte yaşadığı kadına cinsel ...
İzmir’de aşı izdihamı... Gece-gündüz kuyruk!
İzmir’de yeni tip koronvirüs (Kovid-19) aşılamasına 40 yaş ve üzeri vatandaşlarla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva