HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2016 Perşembe - 04:48

İzmir alevlerle savaştı: 3 ilçede yangın kabusu!

Seferihisar’da 50 hektarda etkili olan yangına İzmir ve çevre illerden 50 arasözle müdahale edildi. Gaziemir Sarnıç’ta çıkan yangın kontrol altına alınırken, Buca Belenbaşı’nda alevlerle mücadelede sevindirici haberi Başkan Piriştina verdi.

İzmir alevlerle savaştı: 3 ilçede yangın kabusu!

EGEDESONSÖZ – İzmir dün üç ilçede henüz bilinmeyen nedenlerle çıkan yangınlarla kelimenin tam anlamıyla kabusu yaşadı.

Seferihisar, Buca ve Gaziemir’de çıkan yangınlar bölge halkına büyük panik yaşatırken, sabah saatlerine kadar süren çalışmalar sonuç verse de İzmir’in akciğerleri yandı.

Seferihisar'ın Orhanlı Köyü'ndeki otluk bir alanda, dün saat 14.30'de, yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgedeki yangın, genç ormanın olduğu alana sıçradı. Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar yangını, orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye hareket eden ekipler, çalışma başlattı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak havadan; çok sayıda dozer, arazöz ve orman işçisi ise karadan söndürme çalışmasına katıldı. Akşam havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterler çalışmalarına ara verdi.

2 ARAÇ YANDI, 4 KİŞİ YARALANDI
Söndürme çalışmaları gece boyunca karadan yürütüldü. Yangında alevlerin arasında kalan bir iş makinasıyla, bir arazöz yanarak kullanılamaz hale geldi. Söndürme çalışmalarına katılan orman işçisi Mustafa Oruç ile vatandaşlardan Osman Uysal, İhsan Acı ve Cengiz Uysal ise yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar, tedaviye alındı.

50 HEKTARI AŞKIN ALANI ETKİLEDİ
Gece boyunca karadan sürdürülen çalışmalar sabaha karşı gökyüzünün aydınlanmasıyla tekrar havadan başladı. 9 helikopter ve 4 uçak tekrar söndürme çalışmalarına katıldı. Saat 09.00'da yangın, kısmen kontrol altına alındı. Yangının ilerleyişinin durdurulduğu, çevrilen alan içindeki bazı bölgelerde ise yangının sürdüğü, havadan müdahalenin tekrar başlamasıyla kısa sürede söndürülmesinin hedeflendiği ifade edildi. Yangının 50 hektarı aşkın bir alanda etkili olduğu belirtildi.

İKİ GÖZALTI
Yangının çıkış nedeni araştıran jandarma ise olayla ilgili bölge sakini Y.A. (61) ve N.S.'yi (59) gözaltına aldı. Y.A. ve N.S.'nin jandarmadaki ifadesinde, tavuklarına yem aldığını, yemlerin naylon torbalarını kümesin yanında yakmak isterken alevlerin kuru otları tutuşturduğu, müdahale etmelerine rağmen yangının büyümesini engelleyemediklerini söylediği öğrenildi.

Bu arada dün Gaziemir ilçesi Sarnıç semti Yıldızlar Mahallesi'nde dün akşam çıkan yangın kontrol altına alındı. Alevlerden etkilenen alanın büyüklüğünün belirlenmesi için çalışma başlatıldı.



BAŞKAN PİRİŞTİNA: KONTROL ALTINDA
Öte yandan Buca Belenbaşı, Yıldızlar Mahallesi ile Torbalı ilçesi arasında kalan ormanlık alanda da dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları yapılan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Orman Bölge ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Buca Belediyesi ekipleri de müdahale etti.

Buca Belediyesi 2 arazöz, 3 kepçe, 5 tanker 6 kamyon, 2 kamyonet ve 6 iş makinası ile yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina uzun süren çalışmalar sonunda gece yarısı yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Piriştina, “Belenbaşı- Karacaağaç mahallelerimizi etkisi altına alan orman yangını kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı. (Haber servisi, dha, a.a)

 
İZİAD Başkanı’na ‘FETÖ’den gözaltı!
 
Gündoğdu'da tarihi gün... Kılıçdaroğlu: Bu memleket bizim!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İtfaiyeci 4 Ağustos 2016 Perşembe 11:04

Belediye İtfaiyesi ve Orman İtfaiyesine serzenişte bulunan arkadaşım bizler ekmeğimizi Yangın söndürerek alevlerle boğuşarak ölümü göze alarak kazanıyoruz Arazi içinde ormanlık alanda rüzgarlı havada yangın söndürmek kolay değil istediğiniz kadar organize olun 5 dakikalık rüzgar tüm emeğinizi alıp götürür o yüzden lütfen herkesin ardına bile bakmadan kaçtığı alevlere can siperane dalan itfaiye personelini anlamaya çalışın ve ormanlarımıza sahip çıkın ki yanmasın

Yorumu oyla      11      5  
Burhan 4 Ağustos 2016 Perşembe 09:54

Bu kadar etkisiz bir belediye ve orman müdürlüğü varken bu açıklama yanlış. Orman komple yandığı için söndü ve köy halkı belediyeden daha çok çaba gösterdi.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 4 Ağustos 2016 Perşembe 08:51

3 Ayrı ilçede orman yangını çıkması çok şüpheli bir durum yangını çıkaranlar ya da bu yangını çıkarmak isteyenler en ağır cezayı almalılar. Bu yangınları çıkaranlar için en ağır küfürleri yazacağım ama yayınlanmaz neyse anlayan anladı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZİAD Başkanı’na ‘FETÖ’den gözaltı!
İzmir İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Resul Seçilmiş, gözaltına alındı.
Darbeci pilot: Meclis'e bombayı bizzat kendim attım!
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Hava ...
15 Temmuz gecesi Çiğli Üssü: İşte saniye saniye yaşananlar
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ üyesi askerlerini darbe girişiminin ...
 
15 Temmuz gecesinden yürek yakan görüntüler!
Darbe girişiminde Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbecilerin ...
İşte kahraman astsubayın darbeci generali vurduğu an!
Astsubay Ömer Halisdemir’in darbeci Semih Terzi’yi vurma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.
Zaman'ın o reklamı delil oldu: Dumanlı'ya yakalama kararı!
"Sükutun Çığlığı" adlı reklam video, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ...
 
Davutoğlu'na cenazede ölüm tehditi!
Eski Başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun bugün katıldığı ...
İzmir'in iki ilçesinde yangın kabusu!
Seferihisar'da otluk alanda belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın ...
Bakan Ala'dan flaş 'istihbarat' açıklaması!
İçişleri Bakanı Efkan Ala istihbarat teşkilatlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva