HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2019 Pazar - 08:19

İZKUŞ için flaş gelişme: 2 yıl önce iptal edilen protokol yeniden imzalanacak!

İZKUŞ’un toplantısında 2017 yılında iptal edilen protokolün yeniden imzalanması gündeme geldi. AK Parti tarafından sunulan öneriye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Arkadaşlarımız yeni bir protokol hazırlayacak. O protokolü bakanlığa sunacağız ve devir isteyeceğiz. Eğer protokol kabul edilmezse birlik zaten kuruluş amacını ve fonksiyonunu kaybediyor. Şu an zaten çalışma yapamıyoruz. Hiçbir tahsis yok. Bir fonksiyon yüklenmemiş. Bir çalışma yapmadıktan sonra anlamı yok" dedi.

İZKUŞ için flaş gelişme: 2 yıl önce iptal edilen protokol yeniden imzalanacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği’nin (İZKUŞ) toplantısında önemli bir gelişme yaşandığı aktarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bakanlık arasında geçtiğimiz dönemde iptal edilen iş birliği sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulacağı belirtildi. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun görev yaptığı sırada kuş cennetinin protokolü iptal edilmiş ve İZKUŞ’un da başında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu karara tepki göstermişti. Bakanlığın hamlesi kentte tartışma yaratmıştı. Birliğe üye olan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) yerel yönetimler ile merkezi iktidar arasında gerginlik oluşmuş ve karşılıklı açıklamalar yapılmıştı.

Gelinen süreçte İZKUŞ’a başkanlık yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer liderliğinde gerçekleşen toplantıda bu konunun masaya yatırıldığı aktarıldı.

AK PARTİ’DEN ÖNERİ
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin, ‘Bakanlıkla konuşalım. Burada yeniden bir iş birliği sağlayalım. İzmir için önemli olan Kuş Cenneti’ni hep birlikte ayağa kaldıralım’ önerisi sunduğu öğrenildi.

Adaylığı sürecinden itibaren ‘Sadece İzmirlilerin değil flamingoların da başkanı olacağım’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de gelen teklife olumlu yaklaştığı aktarıldı. Birliğin yeniden aktif hale gelmesi ve Gediz Deltası’nın geleceği için yürütülecek çalışma amacıyla bir ekip kurulduğu ifade edildi.

Konunun ilerleyen günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin önüne götürüleceği belirtildi. İzmirli Bakan Pakdemirli’nin de onay vermesi halinde önceki dönemlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar yeniden start alacak. Bakanlıktan onay gelmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin birliğe ayrıca bütçe ayırması da bekleniyor.

ÖNCÜLÜĞÜ SOYER YAPACAK BİZ DE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ!
Hazırlıkların başladığı ve protokolün yenilenmesinin 1 aylık süreyi kapsayacağı aktarılırken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Gümrükçü, “Biz fiili olarak bu işin öncülüğünü yapmak isteriz. Kuş Cenneti’nin İzmir’in göz bebeği olmasını istiyoruz. Zaten öyle ama kıymetini bulmasını istiyoruz. Bakanlığa yardımcı olmak istiyoruz. Böyle birlik var, protokol 2 yıl önce yenilenmemiş. Bu protokol yenilensin, belediyeler olarak da burada hizmet verelim. Kuş Cenneti’nin tanıtılması ve geliştirilmesine katkı koyalım. Gediz Deltası’nın dünya mirası listesine alınmasıyla birlikte düşünüyoruz. Sadece Kuş Cennetti değil de deltanın bütüncül olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Bu konuda öncülüğü İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız yapacak. Biz de üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz” dedi.  



SOYER'DEN AÇIKLAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Arkadaşlarımız yeni bir protokol hazırlayacak. O protokolü bakanlığa sunacağız ve devir isteyeceğiz. Eğer protokol kabul edilmezse birlik zaten kuruluş amacını ve fonksiyonunu kaybediyor. Şu an zaten çalışma yapamıyoruz. Hiçbir tahsis yok. Bir fonksiyon yüklenmemiş. Bir çalışma yapmadıktan sonra anlamı yok" dedi.

Protokolün kabul edilmemesi halinde İZKUŞ'un işlevini kaybedeceğini aktaran Soyer, "Bir fonksiyonu kalmamış, hiçbir görevi olmayan, hiçbir yetkisi olmayan bir kurum neden dursun ki? Birlik otomatik olarak feshedilir" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?
2017 yılında o dönem Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak faaliyet gösteren bakanlık, ‘İZKUŞ değil 3 milyon, 3 kuruşluk harcama bile yapmamıştır. O nedenle protokolü feshederek alan yönetimini devralıyoruz’ açıklaması yapmıştı. Ardından protokol feshedilmiş ve İzmir’de tartışma yaratan konu gündeme gelmişti. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “İzmir’i yok mu edecekler? İzmir haritadan mı çıkacak? İzmirli 4 milyon insan denize mi dökülecek? İnsan biraz utanır, sıkılır, edep terbiye görür” ifadelerini kullanmıştı. Gelinen süreçte artık yetki yeni adıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nda.

 
Başkan Soyer: Mazeretim yok, başarılı olmak zorundayım!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Sen çok yaşa Cumhuriyet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Lideri'nden ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik ...
Flaş adaylık ilanı: Siyaseti bırakmıştı, ‘sahalara geri döndüm’ dedi!
31 Mart yerel seçimleri öncesinde siyaseti bırakma kararı alan CHP Bayındır ...
MHP’nin İzmir’deki yeni evi belli oldu
Çankaya’da uzun yıllardır kullanılan binadan çıkma kararı alan MHP İzmir ...
 
Torbalı'daki okul meclis gündeminde: Aladağ yangınından ders alınmadı!
Torbalı’daçürük bir binada eğitim-öğretime devam eden okulu meclis gündemine ...
İYİ Parti'nin ikinci kuruluş yıl dönümü kutlandı
İYİ Parti'nin 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona ...
Lübnan tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı
Türkiye'nin, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne ...
 
AK Parti'den CHP'ye 'Tunç Soyer' tepkisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Tunç Soyer alenen yalan beyanda ...
Tedavi sonrası ilk programı belli oldu
MHP lideri Bahçeli'nin yarın Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 15. Dönem Eğitim ...
Topuklu Efe ve AK Partili vekilden karşılıklı açıklamalar
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, sosyal medyada yer alan Aydın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva