HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2021 Pazartesi - 23:00

İZDEDA'dan 'emsal artışı' kararına şartlı destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda alınan emsal artışı kararını değerlendiren İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan, "Yüzde 30 yapmadıkları için biraz kırgınız. Ama bütün İzmir’de olmalı. İkinci meclis oturumunda bunun gündeme gelmesi lazım. Tunç Başkan da söyledi bunu" diye konuştu. Özkan ayrıca, "Ben daha önceki konuşmalarımda Aralık ayı diyordum. Aralık ayının önünde geldik biz. Bunu da Serdar Başkan’a borçluyuz. Çünkü hemen anında reaksiyon gösterdi, büyükşehir de reaksiyon gösterdi. Diğer ilçelerden de aynı reaksiyonu bekliyoruz" dedi.

İZDEDA dan  emsal artışı  kararına şartlı destek!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Depremzedelerin yaklaşık olarak 11 aydır beklediği 'emsal artışı' konusu İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis oturumuna getirilmişti.

Komisyonlarda görüşülen ilgili gündem maddesine AK Parti ve MHP'nin 'ret', CHP ve İYİ Parti'nin ‘kabul’ oylarıyla oy çokluğu ile kabul edilirken, komisyonlardan alınan karara göre sadece Bayraklı ilçesi sınırlarındaki K sınırları içerisindeki alanlar olmak kaydı ile parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30'luk emsal artışı yapılması kararı alımıştı.

Meclis oturumu sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan mevcut emsal artışının olumlu olduğunu belirtirken, yapılan artışın sadece Bayraklı ile sınırlı kalmasını kabul etmeyeceklerini belirtti.

KONUŞMALAR BİRBİRİNDEN ENTERESAN VE ÇELİŞKİLİ
AK Parti'nin önergelerinin kabul edilmesi gerektiğini belirten Başkan Özkan, "Eskisine göre şu anda iyi ama AK Parti’nin yapmış olduğu öneriyi kabul etselerdi daha şık olacaktı. Şimdi biz burada şey gibi algıladık: CHP’deki Tunç Başkan haricindeki bütün arkadaşları, depremzedelerin karşısında ‘Biz bunu size lütfettik, lütfediyoruz’ gibi gördük. Bu bizi ilginç bir şekilde şaşırttı. Buradaki insanların yüzde 80’i o partiye o y veren insanlar. Ben hayretle izledim. Şık değildi bunlar. AK Parti, bir şey söylüyor, vatandaşın yararına söylüyor. CHP itiraz ediyor. Bir de konuşmalar birbirinden enteresan ve çelişkili. Meclisteki arkadaşlarımızın konuşmalarını biz anlayamadık, kendileri de anlamadılar. Buraya gelmişler TBMM’de konuşma yapıyorlar sanki. Yok efendim dolar artmış, bilmem ne… Git bunu TBMM’de söyle. Burası yeri değil ki, derdimiz o değil ki bizim. Bizim sadece bir derdimiz var. Emsal ver ya yüzde 30 emsal verin bu kadar. Doların artığını biliyorsun, emsali neden yüzde 20’de bırakıyorsun? Şimdi Şehir Plancıları Odası itiraz etmeyecek mi? Yine edecek. Yüzde 30 verince ne olacaktı? Varsa eğer riske tam gireceksin. Madem bu kadar vatandaşı düşünüyorsun, vereceksin yüzde 50’yi diyeceksin ki; ‘Kimseye muhtaç olma, ben senin belediyenim’ diyeceksin" dedi.

TUNÇ BAŞKANIN BİZE SÖZÜ VAR
Emsal artışı kararının İzmir genelinde uygulanması gerektiğinin altını çizen Özkan, "Biz bunu kabul etmeyiz, böyle bir şey yok. Tunç Başkan’ın bize sözü var. Cuma günü konuştuk biz kendisiyle. Yani burada konuşulan şey ilk Bayraklı’dan başlamış olabilir ama Bayraklı’da kalmasını asla kabul etmeyiz. Öyle bir şey yok. Eğer kalacak derlerse bizi karşılarında bulacaklar.  Ben ayrım yaptırtmam. Benim mantığım ona ters zaten. Zaten Tunç Başkan da bu konuda, ‘Bayraklı özelinden başlayalım. Ona göre hareket edeceğiz’ dedi. Bizim korkumuz şu: Orada yine enteresan bir şey var. AK Parti konuşuyor. ’11 ay geçti hala K planını belirlemediğiniz ilçeler var’ diyor. Ötekiler itiraz ediyor. Evet var biliyoruz. Biz biliyoruz, biz depremzedeyiz. Eğer buna uyacaksak vay halimize…"

SON NOKTADA DEĞİŞECEĞİNE İNANIYORUZ
Emsal artışının yüzde 30 olmamasından kaynaklı olarak kırgın olduklarını belirten Özkan, "Eğer öyle olursa yanlış. O tip bir inisiyatif olursa bizi karşılarında bulurlar. Sokaklara yine dökülürüz biz. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Yüzde 30 yapmadıkları için biraz kırgınız. Ama bütün İzmir’de olmalı. İkinci meclis oturumunda bunun gündeme gelmesi lazım. Bırakın bir ayı bizim bir gün bile geciktirecek halimiz yok. Tunç Başkan da söyledi bunu."

DİĞER İLÇELERDEN AYNI REAKSİYONU BEKLİYORUZ
30 Ekim tarihine kadar umutalrını canlı tuttuklarını belirten ve olağanüstü meclis oturumuna sıcak baktıklarını söyleyen Özkan, "Kesinlikle olur. Biz 30 Ekim’e kadar umudumuzu koruyoruz. Tunç Başkan olduğu sürece bu işin olacağını düşünüyorum. Bu konuda ümidimi yitirmedim. Biz bunu ayrım olsun diye konuşmadık. CHP Genel Başkanıyla biz konuşurken böyle konuşmadık. İzmir genelinde konuştuk Burada şöyle bir şıklık var: Bayraklı Belediye Başkanı daha önce yapmış olduğu gibi yine erken davrandı Sağ olsun. Yine vatandaşı düşünerek erken davrandı Bir ön açtı. Ben daha önceki konuşmalarımda Aralık ayı diyordum ben. Aralık ayının önünde geldik biz . Bunu da Serdar Başkan’a borçluyuz. Çünkü hemen anında reaksiyon gösterdi, büyükşehir de reaksiyon gösterdi. Diğer ilçelerden de aynı reaksiyonu bekliyoruz" dedi.

Emsal artışı kararının 'K sınırları' içerisinde kalmasını destekleyen Özkan, "Öyle olmalı. Bizim için iyi. Biz depremzede için oldu. Öbür türlü rant olur. Biz depremzedelerin üstünde rant yapmasınlar. Siyaset yaptılar bari rant yapmasınlar" diye konuştu.

 
Şampiyon sporculardan Başkan Soyer'e teşekkür
 
İzmir'in eski vekili koronavirüse yenildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülsevim 12 Ekim 2021 Salı 18:41

Evet tüm İzmir''i kapsamlı teşekkürler

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son 24 saatte 188 can kaybı, 30 bin 563 yeni vaka
Türkiye'nin 11 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son 24 ...
Ege'de 213 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir ve Aydın açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
Selfie çekmek isterken uçurumdan düştüler
Adana Varda Köprüsü civarında selfie çekmek isteyen iki kişi uçurumdan ...
 
Sahte doktora 3 yıl 4 ay hapis
Kendini doktor olarak tanıtıp işlem yaptığı kadının yüzünü tanınmaz hale ...
Metro ve tramvayda grev tarihi belli oluyor!
Devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine grev kararı ...
Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı ...
 
İki otomobilde 29 kaçak göçmen yakalandı
Bitlis'te jandarma ekiplerince yapılan yol kontrollerinde durdurulan iki ...
Depremzedelerden Büyükşehir Meclisi önünde eylem
İzmir depreminde evleri zarar gören depremzedeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Çakıcı'ya, Kılıçdaroğlu'na hakaret ve tehditten hapis cezası
Suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Alaattin Çakıcı'ya, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva