HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2013 Salı - 09:55

İZBAN'a nefes: Ve Hilal açıldı...

İzmir Banliyö Sistemi ve Metro arasında aktarma kolaylığı sağlayan Hilal İstasyonu hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni istasyon sayesinde, Halkapınar’da yaşanan yoğunluk da yarı yarıya azaldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, iş çıkışı vatandaşların arasına karışarak yeni istasyonun nasıl çalıştığını ve yolcu memnuniyetini test etti.

İZBAN a nefes: Ve Hilal açıldı...

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD işbirliğinde, Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olarak hayata geçirilen  İzmir Banliyö Sistemi–İZBAN hattında seferler iki yılı aşkın süredir kesintisiz olarak sürerken, hattın gelişen ihtiyaçlara yönelik yapılandırılması çalışmaları da devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda yaptığı, raylı sistemde Halkapınar’dan sonra ikinci bir aktarma imkanı sunan İZBAN Hilal Aktarma İstasyonu hizmete girdi. Bir süredir kapalı olan Alsancak İstasyonu da yeniden devreye alındı.
 http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s474329.jpg
BAŞKAN’DAN YERİNDE DENETİM
İzmir’de raylı sistemi kullanan yolcular, Hilal’de yapılan yeni istasyonun hizmete girmesinin ardından ikinci bir aktarma istasyonuna kavuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN ve Metro arasında bağlantı sağlayan projenin işleyişini görmek amacıyla, akşam saatlerinde Hilal’e gitti. Yeni yapılan istasyonu ve İZBAN-Metro bağlantısını kontrol eden Başkan Kocaoğlu, işten çıkarak evlerine gitmekte olan vatandaşlarla da sohbet etti. Sistemin sürekli geliştirilerek yeni yatırımlar ve projelerle daha da kusursuz hale getirileceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Hilal İstasyonu sayesinde yolculuk sürelerinin önemli ölçüde kısalacağını dile getirdi.
 
HALKAPINAR’DA YOĞUNLUK AZALDI
Hilal Metro İstasyonu’na entegre olan yeni banliyö aktarma istasyonu sayesinde, İZBAN ile Metro’nun Halkapınar’da kesişmesinden dolayı yaşanan yolcu yoğunluğu da büyük ölçüde azaldı. Önceki uygulamada Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular, İZBAN’la Menderes yönüne gidebilmek için Halkapınar Aktarma İstasyonu’ndan İZBAN araçlarına binip Alsancak İstasyonu’na uğramak zorunda kalıyordu. Menderes yönünden gelen İZBAN yolcuları da aynı şekilde önce Alsancak İstasyonu’na uğrayıp Halkapınar İstasyonu’nda metro araçlarına aktarma yaparak Üçyol istikametine gidebiliyordu. Yeni uygulama sayesinde ise Hilal Banliyö İstasyonu’nda tıpkı Halkapınar’da olduğu gibi aktarma işlevi görecek yeni düzenleme yapıldı. Artık Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular, İZBAN’la Menderes yönüne gitmek için Alsancak’a girmek zorunda kalmıyor. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak’a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu’nu kullanarak metroya aktarma yaparak Üçyol yönüne gidebiliyor. Raylı sistemler arasında aktarma yapan yolcular için seyahat sürelerini önemli ölçüde kısaltan yatırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 5 milyon TL’ye mal oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TAYFUN 7 Ağustos 2013 Çarşamba 12:16

durust calısanı dokuz koyden kovarız evvelallah ... yahu Aziz Baskan sen de digerleri gibi neden zenginlesmiyorsun ki bak o zaman nasıl takdir gorursun...

Yorumu oyla      12      7  
İzmir'e Yazık... 7 Ağustos 2013 Çarşamba 08:26

Alsancak yavaşlatıyor. Buna alternatif bir çözüm düşünülmeli. Koku olayını ilk günden beri söylüyoruz, ama takan yok. İnanılmaz bir koku var..

Yorumu oyla      12      9  
Arif 7 Ağustos 2013 Çarşamba 02:21

Hilal istasyonu zaman ve yoğunluk bakımımdan yararlı ve iyi düşünülmüş bir proje.4 Ağustos pazar günü Halkapınar-Cumaovası istikametine,08:45 'de,İzban ile yolculuk yaptım,Tren yolda 5 kez istasyonlara gelmeden kendiliğinden istop etti.İzban'da görevli arkadaş Elektrik panosunu açıp sigortasını kaldırdıktan sonra Tren yola devam etti.Sanırım Elektrik ile ilgili bir arıza var,gerekli bakım ve önlemler alınmalı.Bu arızadan dolayı Tren gerekli saatte istasyonlara varamadı!

Yorumu oyla      15      6  
7 Ağustos 2013 Çarşamba 02:12

İzban'ın Alsancak'a girmesi tamamen vakit kaybı. Buna bir çözüm bulunmalı.

Yorumu oyla      14      6  
reD 7 Ağustos 2013 Çarşamba 00:03

Alsancak Halkapınar ring trenine devam edilmeli.. alsancak cok zaman kaybi..

Yorumu oyla      14      6  
izmirli 6 Ağustos 2013 Salı 22:27

YİNE AYNI TAS AYNI HAMAM OLMUŞ, BERBAT YANİ, SON HALİ ÇOK DAHA İYİ OLMUŞTU, BOŞUNA MASRAF YANİ, O KADAR PARAYI MÜTAHİTLER KAZANACAĞINA İZELMAN VE İZENERJİ İŞÇİSİNE 3 KURUŞ DAHA FAZLA VERİLSEYDİ ÇOK DAHA FAYDALI BİR İŞ YAPMIŞ OLURLARDI, YAZIK OLMUŞ O KADAR PARA VE EMEĞE..

Yorumu oyla      11      13  
Haydar DEMOĞLU 6 Ağustos 2013 Salı 21:24

Alsancak - Hilal arası eskisi gibi ringle beslenmeli aksi halde Aliağa ve cuma ovası'na varışlarda gecikmeler yaşanıyor. Buda sabah saatlerinde işe gidişlerde sorun yaratmaktadır.

Yorumu oyla      14      6  
Sanatçı 6 Ağustos 2013 Salı 20:17

Eskiden farkı ne ? İzmir Metro'ya ikinci bir aktarma imkanı oluştu.İzban HİLAL istasyonu.Alsancak kalktığında ne olmuştu. İzban inanılmaz hızlanmıştı. Şimdi tekrar Y A V A Ş L A D I . Yani eskiye dönüldü ama yeni bir İstasyonumuz oluştu. Hilal.Bu yine olsun. Fakat Alsancak devreden çıksın. Yavaşlatıyor. İhtiyaç var mı bir bakın bakalım ? Halkapınar'ı rahatlatmaya evet. Yavaşlamaya hayır. Alsancak Gereksiz.Çok gerekli ise Hilal'den Alsancağ'a iki vagon gitsin gelsin.

Yorumu oyla      21      8  
6 Ağustos 2013 Salı 16:52

alsancak olayı çok saçma.başka bir çözümü olmalı.

Yorumu oyla      24      10  
BUCALI 6 Ağustos 2013 Salı 16:33

SEVGİLİ BAŞKANIM KİMSENİN HABERİ YOK YİNE HALK BUNUDA BİLMİYOR...YİNE MÜDÜRLERİNİN HATASIDIR..ZATEN MÜDÜRLERİNDEN CHP Lİ VE SENİ SEVEN OLMADIĞI İÇİN BU YAŞANANLAR NORMAL...

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Tartan ‘leş kargaları’ çıkışına açıklık getirdi
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, geçtiğimiz hafta yapılan meclis öncesinde ...
Kürüm adaylara ‘şerefini ortaya koyarak’ seslendi!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yerel seçim sürecine girilirken ...
Urla’da Halk Müziği Korosu’ndan müzik ziyafeti
Urla Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Urla Cumhuriyet Meydanında izleyicileri ...
 
Çiğli’de Ramazan’a muhteşem final
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen nostalji ramazan etkinlikleri, ...
Bornova’da dev iftar sofrası: Başkan’dan birlik mesajları
Ramazan ayında her semtte çadırlar kurarak 65 bin kişiye sıcak yemek servisi ...
Başkan Durak personeliyle bayramlaştı
Karşıyaka Belediyesi’nde bayram heyecanı erken yaşandı. Belediye Başkanı ...
 
Çeşme’de Başkan’la muhtarları buluşturan iftar
İftar sofrasında bir araya geldiği muhtarlara görevlerini en iyi şekilde ...
Güzelbahçe'de bardacık coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi, Payamlı'nın bardacığın tanıtmak amacıyla festival düzenliyor.
İzmir’in ziraat odalarından Başkan’a tam destek
10 ilçenin ziraat odası başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva