HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2020 Çarşamba - 13:14

İYİ Partili Kırkpınar’dan MHP’li Şahin’e 'zirve' göndermesi: Katılmamasının mahsuru yok!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ve AK Parti il başkanları ile gerçekleştirdikleri toplantıya MHP İl Başkanı Veysel Şahin’in katılmaması hakkında, “Katılımcı sayısının 3 olmasının hiç mahsuru yok. Problem tespiti ve çözüm önerileri vardır. Derdi ve çözüm önerisi olmayanların katılmamasını yerinde buluyorum” dedi.

İYİ Partili Kırkpınar’dan MHP’li Şahin’e  zirve  göndermesi: Katılmamasının mahsuru yok!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, SonsözTV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak katıldı ve Gazeteci Mehmet İşler ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Kırkpınar, ülke ve kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AKŞENER İZMİR’DE BEKLENENİN ÜZERİNDE İLGİ GÖRDÜ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir programı hakkında konuşan Başkan Hüsmen Kırkpınar, “Genel başkanımızın İzmir ziyareti çok beklenen bir ziyaretti, çünkü uzun zamandır gelmiyordu.  Nisan ayı sonunda tekrar gelecek, böyle bir konuşma oldu aramızda. Beklediğimiz çok çok üzerinde bir performansla karşılaştım. İzmirlilerin de ilgisi çok büyüktü. Genel başkanın son dönemde Ankara gündemi ve ülke gündeminin farklı olduğu bilinci ve perspektifiyle, önemli sorunlara değiniyor. Halktan kopuk bir rejim var şu anda, sokaktaki insan umutsuz ve çaresiz. Meral Akşener’e olan umut İzmir’de görülmeye değerdi. Genel başkanımız İzmirlilere sarıldı ve derdini dinledi. Tire’den başladık, ilk esnaf bir emlak dükkanıydı. Emlakçı kapatmayı düşünüyordu, birkaç ay daha direneceğim olmazsa kapatacağım diyor. Biraz ileride bir manav, vergiler konusunda dert yanıyor. Kendisinden alınan verginin yüzde 8, AVM’deki mağazadan satılan meyve ve sebzeden alınan verginin yüzde 1 olduğunu söylüyor. Esnafları hep gezdik neredeyse hepsi kiracı. Esnaf mülk sahibi olamıyor. Çok hazin bir durum bu. Yıllardır traş olduğum berberde bile ümitsizlik var, personel azaltıyor. Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıkladığı ekonomi paketlerinden ne sonuç alındı? 2019 yılına girilirken aynı bakan 2 buçuk milyon kişiye iş bulacağız dedi ama işsizlik arttı. Böyle ülke yönetilmez, bunu bir kere ben kökten rejime bağlıyorum. Hangi iktidar partisi milletvekili bakanlarla görüşerek problemleri çözebiliyor?” dedi.

KIZILAY ELEŞTİRİSİ
Kızılay’a yapılan şartlı bağışlar hakkında eleştirilerde bulunan Kırkpınar, “1999 depreminin ardından toplanan paralarla oluşturulan fon ne oldu diye sorulduğunda, söylemek zorunda değiliz diyor. Bu ülkede uzun bir zamandan beri, bütçeler meclisten geçerken Sayıştay raporlarının açıklanmasına izin vermiyorlar. Bizim kutsal olarak gördüğümüz Kızılay, paravan şirketlerle iş yapıyor, para aktarılıyor. Kızılay’dan Ensar Vakfı’na aktarılan para, oradan da Türken’e aktarılıyor. Türken de Avrupa’da Türgev ve Ensar’ın ortak girişimi” diye konuştu.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM GETİRİLMELİ
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni n yerine güçlendirilmiş denge denetimi olan bir Parlamenter sistem getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kırkpınar, “Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanlığı makamının sorumluluğu ve görev alanı bellidir. Eski sistemin de eksikleri var. Yapılacak değişikliklerle bu ülkede yönetimde herkesin, yüzde 1 bile olsa herkesin çok iyi temsil edildiği bir sistem yaratılabilir. Gerek seçim barajı gerek dar bölge sistemiyle herkes temsil edilebilir. Koalisyonlar dönemine bıktık diyordu AK Parti ama koalisyonun zararı yok ki. Görüşler bir araya geliyorsa neden kötü olsun? Ecevit ve Devlet Bahçeli rahatlıkla bir hükümet kurdular. Eskiden seçime girdikten sonra koalisyon kurulurdu şimdi seçimden önce koalisyon kuruluyor. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi dünyanın hiçbir yerinde yok. Parlamento’nun hiçbir yetkisi yok. Nöbetçi Bakan diye bir sistem getirdiler, bu ne demek ya? Cumhurbaşkanına olağanüstü yetki verildi. Bu yetkiyi kullanırken, Cumhurbaşkanına oy vermeyen insanların hak ve söz talepleri neden yerine getirilmiyor? Cumhurbaşkanının muhalefetle olan diyaloğu ve partiler arası sert bir diyalog var. İnsanlar bundan bıktı artık. Bu toplumsal barışı ortadan kaldırmaktır. Şu an parlamentonun ne hükmü var? Yüzde 50 artı 1 oy alan parlamentoyu dinlemiyor. Bizim derhal süratli bir şekilde kendi kaynaklarımızı kullanmamız gerekiyor. Ülkemizde tarım ve hayvancılığı geliştirmemiz lazım. Modern tarımla buluşup derhal üretime geçmeliyiz. Rusya füzeyi bize sattı ama 10 yıl domates üretip satsak 1 füze alamıyoruz parasıyla. Kime nasıl inanacağız bilmiyoruz, bedelli askerlik gündemimizde yok dendi, birkaç ay sonra bedelli askerlik geldi” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMLİ GENÇLER ÜLKEMİZİ TERK EDİYOR!
Ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğimizin altını çizen Başkan Kırkpınar, “Bazı televizyon kanalları var, onları izlerken başka ülkede mi yaşıyoruz diye düşünüyor insan. Ekonomi ile ilgili öyle şeyler söyleniyor ki, zannedersiniz Belçika’da Danimarka’da yaşıyoruz. 260 bin gencimiz ülkemizi terk etti. Çünkü gelecekle ilgili ümidi kalmadığı için, burayı terk ediyor gençlerimiz. Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz’ dediği gençlik, AK Parti döneminde bu ülkeyi terk ediyor. Eğitimli insanlarımız şu an işsiz. Şimdi her şeye dış güç deniyor, 2002 yılından itibaren sizin bir başarı hikayeniz oldu, bu süreçte dış güç yok muydu veya dış güçler sizi kendi halinize mi bıraktı? Hayır, hesapsız gidilen dönemin ardından gelinen bir durum bu. Ülkemizde işsizlik arttı, cinnet halinde bir toplum oluştu. İnsanlar birbirinin canına kast ediyor. Bir ülkede ekonomik kriz olur ama kimse kimsenin canına kast etmezdi. İnsanlar çıldırıyor, kendini yakıyor. Bir meclis üyesi diyor ki, açlıktan kimse kendini yakmaz, öyle olsaydı Afrika’da herkes kendini yakardı. Böyle duyarsız bir cümleyi niye kullanıyorsunuz? Bu insanlar neden canına kıyıyor? Toplu intiharlar gördük biz, toplu şekilde insanlar kendini zehirledi. Kadın cinayetleri en çok bu dönemde görüldü. Vatandaşımızın kendi eliyle teslim ettiği 18 yıllık iktidarın sonu bu” dedi.

GELECEK YIL SEÇİM OLABİLİR!
AK Parti’nin düşüşte olduğunu öne süren Kırkpınar, “Bir dönem Erdoğan’ın önlenemez bir yükselişi vardı şimdi önlenemez bir çöküşü başladı. AK Parti’de çok hızlı bir şekilde istifalar yaşanıyor. Bir erime var, bunu 31 Mart seçimlerinde de gördük. Oylar bakımından da bir erime var, bugün seçim olsa, çok daha az oy alır. Büyükşehirleri kazanmayı bırakın, iktidarda kalamaz. Ben erken seçim olacağını düşünmüyorum ve olmasını da istemiyorum. Yani 2023’e kalmaz seçim, gelecek yıl falan olabilir. Yani çok erken seçim  olmaz” açıklamasını yaptı.

DERDİ VE ÖNERİSİ OLMAYANLARIN TOPLANTIYA KATILMAMASI KARARI YERİNDEDİR
İl Başkanları toplantısı hakkında konuşan Başkan Kırkpınar, MHP İl Başkanı Veysel Şahin’in toplantıya katılmaması konusunda  “Kişisel olarak kanaatim bu toplantıların devam etmesi gerekiyor. Katılımcı sayısının 3 olmasının hiç mahsuru yok. Problem tespiti ve çözüm önerileri vardır. Derdi ve çözüm önerisi olmayanların katılmamasını yerinde buluyorum. Bu toplantının sonuç olarak İzmirlilere faydası olacak mı, bence olacak. Biz orada İzmirlilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuk. Hepimiz çalışarak geldik oraya. Ben 30 ilçenin dosyasıyla geldim oraya” diye konuştu.

YÖNETİCİLER STK’LARA KULAK VERMELİ
“Biz Türkiye’de kutuplaşmayı önleyecek bütün politikaların arkasındayız” diyen Başkan Kırkpınar, “Bu yerelde de olur genelde de. Parmak sallayarak yapılacak politikalarla bugün belki idare edebilirsiniz ama bu topluma yazık edersiniz. Bakın Avrupa’nın suç oranına, trafik suçu bile işlemiyorlar. Mutlu olmak istiyorsak önce mutluluğun tarifini yapmamız gerekiyor. Ben böyle düşünüyorum, kim ne derse desin denerek ne belediye ne ülke yönetilir. Siz biliyor olabilirsiniz ama başkaları da biliyordur. Bu STK’lar ne işe yarar? STK’lara kulak verilmesi gerekiyor. Bakın gençler ülkeden kaçıyor. Yeni nesil farklı şeyler düşünüyor, böyle bir siyaset istemiyorlar ve bunu bu ülkenin kaderi olarak gördükleri için moralleri bozuluyor. Bu düzenin yerine iyileştirilmiş denge denetimi olan parlamenter sisteme dönmemiz şart” ifadelerini kullandı.

KONGREDE ADAYLARIN OLMASI BENİ MUTLU EDER
İYİ Parti’de  yaklaşmakta olan İl kongresi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kırkpınar, “İYİ Partiyi kuranlar, bir başka siyasi partide parti içi demokrasinin işlemesi için mücadeleleri oldu. Bu girişim hakimler tarafından engellendi. Bu sıkıntıları parti içinde yaşamış biri olarak, gelip kurduğumuz bu partinin içinde, ilçe başkan adaylarının olması ve il başkan adaylarının olması beni mutlu eder. Her yerde yarış olmalı. Bir sıkıntısı olan biri hemen bana ulaşsın. Şurada aday çıkmasın önünü alalım dersek bu parti büyümez. Biz bunu, partimizin zenginliği olarak görürüz. Parti tüzüğüne uyarak kendine güvenen herkes aday olabilir. O makama oturmuş her il ve ilçe başkanının, ben daha iyi yönetirim, daha faydalı olurum düşüncesi taşıması gerekiyor. Kimsenin kimseyi incitmeye hakkı yok. Aday çıkmış yarışacak, ne manisi var? Biz bu demokrasiyi, maceralı bir şekilde önümüzü keserek, parti içinde hak kullananları engellendiği için, böyle şeyler bizde olmaz” dedi.

İYİ PARTİ’NİN İZMİR’DE OY ORANI YÜZDE 14.7
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in tekrar İzmir ziyaretinde bulunacağını açıklayan Kırkpınar, “Genel Başkanlıkla ilgili bir sıkıntımız yok. İlçe ve illerde aday çıkıyorsa orada da adaylar çıkabilir. Bizim gezi programımızın ardından o ilçelerde bir anket düzenlenmiş. Genel Başkanın programından haberi olan kişi sayısı yüzde 65’e yakın. Ziyareti olumlu bulan kişilerin oranı yüzde 76. Oy ile ilgili de, İzmir özelinde 14.7 oy vereceğini söylemiş. Sayın Genel Başkanımız bir aksilik olmazsa Nisan sonunda yine İzmir’de olacak, yine İzmirlilerin dertlerini dinleyecek” açıklamasını yaptı.

 
AK Parti İzmir’de değişim rüzgarı: O başkanlar gidiyor!
 
Çavuşoğlu açıkladı: Türk heyeti Rusya'ya gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de değişim rüzgarı: O başkanlar gidiyor!
Kongre süreci devam eden AK Parti İzmir’de Torbalı, Selçuk, Kemalpaşa, ...
Putin ve Erdoğan İdlib meselesini görüştü
Rus devlet ajansı TASS, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan'dan 'Rejimi her yerde vururuz' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugüne kadar İdlib'de verdiğimiz şehit sayısı ...
 
Akar: NATO somut destek sağlamalı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO'ya Esad rejiminin İdlib'deki saldırıları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bize yan bakan belasını bulur!
Mehmet KARABEL yazdı... Bize yan bakan belasını bulur!
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Ankara'da
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib müzakereleri için Ankara'ya geldi.
 
'NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız'
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız. Esad ...
Aksoy'dan Kıbrıs'ta 'siyasi eşitlik' vurgusu
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Kıbrıs’taki garanti ...
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na yanıt!
AK Parti Sözcüsü Çelik, "Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımızla FETÖ terör ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva