HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2021 Salı - 14:26

İYİ Parti İzmir sahaya iniyor: Gerekirse plajlara gidip üye yapacağız

Anketlerden partisinin İzmir'de, Türkiye ortalamasının üzerinde oya sahip olduğuna işaret eden İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Oy oranını en çok artıran partiyiz. Pandemi nedeniyle üye kazanma çalışmalarını yeterince yapamadık. 30 bin üye hedefine ulaşmak için tüm arkadaşlarımla birlikte gerekirse plajlara inip İYİ Parti'ye gönül verenleri partimize üye yapacağız" dedi. Kırkpınar ayrıca "Anketler İzmir'de yüzde 18 civarında olduğumuzu, Türkiye genelinde ise yüzde 16-17 arasında bulunduğumuzu gösteriyor" dedi.

İYİ Parti İzmir sahaya iniyor: Gerekirse plajlara gidip üye yapacağız

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 30 bin üye hedefiyle yola çıktıklarını, ancak pandemi nedeniyle uygun çalışma ortamı bulamadıkları için 16 binde kaldıklarını söyledi. Genel Başkan Meral Akşener'in yurt gezilerinde ortaya koyduğu performansla partinin hem Türkiye, hem de İzmir'deki oylarının arttığına dikkat çeken Başkan Kırkpınar, "AK Parti ve MHP'nin oyları eriyor. Ülke çapında oyunu en çok artıran parti, İYİ Parti'dir" değerlendirmesinde bulundu.

MERAL HANIM, SONBAHAR OLMADAN İZMİR'E GELECEK
Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Karadeniz gezilerinde sık sık vatandaşlarla bir araya gelen Genel Başkan Meral Akşener'in İzmir ziyaretiyle ilgili net bir program olmadığını belirten İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Genel Başkanımız 30 Ekim'deki depremin ardından İzmir'e gelmişti. Depremde İzmir'e ilk gelen genel başkandı. O ziyaretin sebebi, tabii ki acılara ortak olmaktı. Genel başkanımız 2020'nin 30 Ocak'ında gelmiş, 2 Şubat'ta ayrılmıştı. O zaman 16 ilçeyi gezmiştik. Nisan ayında tekrar gelecek, kalan 14 ilçeyi gezecektik. Pandemi nedeniyle bu programda değişiklik oldu. Sonbahar olmadan genel başkanımız İzmir'e gelecek, yarım kalan ziyaretlerimizi tamamlayacağız" diye konuştu.

İZMİR'DE İYİ PARTİ'NİN OYLARI YÜZDE 7 ORANINDA ARTTI
Meral Akşener'in yurt gezilerindeki performansının anketlere yansımasını değerlendiren Başkan Kırkpınar, "Anketler İzmir'de yüzde 18 civarında olduğumuzu, Türkiye genelinde ise yüzde 16-17 arasında bulunduğumuzu gösteriyor" dedi ve şunları söyledi:

"Kararsızlara baktığımızda, kararsızların, sürekli oy kaybeden AK Parti ve MHP'ye oy veren seçmenler olduğunu görüyoruz. Ekonomik ve siyasal anlamda hayat zorlaşıyor. Dış ve iç politikada da sorunlar dağ gibi. Oy oranı en çok artan parti, İYİ Parti'dir. İzmir'de yüzde 11,3; Türkiye genelinde yüzde 9.93 oyumuzun olduğu bir yerden buralara geldik. Anketler böyle diyor. İzmir, Türkiye ortalamasının az da olsa üzerinde. Anketler böyle diyor ama sahada çok daha farklı bir görüntü var. Çünkü biz her an sahadayız. İYİ Parti'ye sempati duyanların, Meral Hanım'ın liderliğini takdir edenlerin sayısının çok arttığını, partimize olan ilginin yoğunlaştığını görüyoruz. 30 bin üye hedefi koymuştuk. Araya pandemi girince, 1,5 yıldır yeteri seviyede üye kazandıramadık partimize. Tatile yatkın insanların olduğu bir İzmir'de yaşıyoruz. Sorun değil. Ben ve tüm arkadaşlarım, gerekirse plajlara da gideceğiz, plajda üyelik kaydı yapacağız."

ÖNCE MİLLETVEKİLİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE BAKACAĞIZ
İYİ Parti'nin erken seçime hazır olduğuna vurgu yapan İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "İYİ Parti'nin yereldeki belediye başkanlığı talebinde artış olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biz meseleye şu açıdan bakıyoruz. Önümüzde bir genel seçim var. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını görmemiz lazım. Seçim 2023'teki mi olur, 2022'de erken seçim mi olur, bilemiyoruz. Bu seçimlerde alacağımız oy oranına göre, yereldeki belediye başkanlığı talebimizde tabii ki değişiklik olacaktır. O oranı, o oy sayısını görmeden bu konuda bir yorum yapmayı doğru bulmuyorum."

Z KUŞAĞININ UMUDU, MERAL AKŞENER'DİR
İYİ Parti'nin Gençlik kollarının 30 ilçenin 30'unda da aktif çalıştığını ancak 26'sında üst düzeyde olduğunu belirten İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Gençlik Kolları Başkanımız Kaan Altındağ, bir ay önce atandı" dedi ve ekledi:

"Gençlik Kolları başkanımız Kaan Altındağ, henüz 22 yaşında, eğitimli bir kardeşimiz. Genel Merkezin onayıyla göreve başladı. İlçelerim tamamında gençlik kollarımız var ama 26'sında çok güçlü olduğumuzu söyleyebilirim. Partimizin son zamanlardaki yükselişinde Z kuşağının katkısı çok oldu. Z kuşağı için beklenen liderin Meral Akşener olduğu anlaşıldı.  18-25 yaş arası, oy kullanacak 7,5 milyonluk bir kitleden söz ediyoruz. Meral Akşener, onlar için yeni bir ses, yeni bir nefes oldu. Bağıra çağıra siyaset yapmayan, toplumun tüm kesimlerinin derdini dinleyen bir genel başkanımız var. Önce dert dinliyoruz, sonra neler yapacağımızı anlatıyoruz. O kuşağın en çok üzerinde durduğu şey, gerilimsiz bir ortam, doğal ve insana saygı, işsizlik. Üniversite mezunu üç kişiden biri işsiz. Herkes gördü ki, Z kuşağının umudu, Meral Akşener. İzmir'de de gençlerin partiye kazandırılması, onların desteğinin alınması konusunda çok yoğun çalışıyoruz."

 
Menemenspor'da Laleci yeniden görevde
 
Lenfoma tedavisi gören Boğaç Aksoy merak edilen soruları cevapladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan HDP'ye kapatma davasına tepki
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP hakkında açılan kapatma davası için, ...
Dağ'dan '2023 seçimi' açıklaması: CHP Lideri aday olacak kadar cesur değil!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, erken seçim tartışmalarına ...
HDP'nin kapatılması davasında yeni gelişme
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa ...
 
CHP'li Sındır: TOKİ konutlarını kim denetliyor?
30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de yaşanan depremin ardından Bayraklı ilçesinde ...
'Siyasi etik yasası süratle çıkarılmalı'
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Çevre etiği ne kadar önemliyse siyasi etik ...
CHP’li Sındır’dan AK Partili Nasır’a deprem konutları çıkışı: Duygusal davrandı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TMMOB İzmir ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Z kuşağı' O'nun yanında!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Z kuşağı' O'nun yanında!
Büyük görüşme öncesi ABD'den açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın 14 Haziran'daki görüşmesi ...
AK Parti Bornova'da başkan belli oldu
AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı'na Veysel Güldoğan atandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva