HABERLER>EKONOMİ
17 Temmuz 2013 Çarşamba - 18:11

İTB'den 'meme kanseri'ne büyük destek

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin ‘Annem Kanseri Yendi’ projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile alınan Mobil Mamografi Aracı, 18 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 10 gün boycunca İTB’nin önünde hastalara hizmet verecek. Proje kapsamında 40 yaş ve üzerinde olup ailesinde kanser olanlar ile 50 yaş üzerindeki kadınlar ücretsiz olarak göğüs kanseri taraması yaptırabilecekler.

İTB den  meme kanseri ne büyük destek

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli tarafından ‘Annem Kanseri Yendi’ projesi kapsamında satın alınıp devlete bağışlanan Mobil Mamografi aracı, 18 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 10 gün boycunca İTB’nin önünde hastalara ücretsiz olarak hizmet verecek. Proje kapsamında 40 yaş ve üzerinde olup ailesinde kanser olanlar ile 50 yaş üzerindeki kadınlar, göğüs kanseri taraması yaptırabilecek. Tarama sonunda elde edilen bulgular ise hastaların aile hekimlerine ulaştırılırken; kanser şüphesi durumunda hasta kısa sürede tedaviye başlama imkanına kavuşacak.

Proje kapsamında bilgi vermek amacıyla İTB’nin önünde düzenlenen ve Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Tartan, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu ile çok sayıda kadının katıldığı toplantıda konuşan Kestelli, İzmirli bir kadın ve anne olarak çok mutlu bir günü yaşadığını söyledi. Konuşmasına üç yıl önce Türkiye’deki binlerce kadın gibi kendisinin de çok ihmal ettiği meme sağlığı taraması sonrası tümör oluştuğunu öğrendiğini hatırlatarak başlayan Kestelli, “Gerçeği kabullendim ve mücadele etmeye karar verdim. Tedavim süresince ailem ve dostlarımın büyük desteği, direncimi artırdı. Bütün bu sürede, ülkemizde kadınların meme kanserinin erken teşhisi konusunda çok savunmasız olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Taramalarda meme kanseri görülme sıklığının ülkemizde binde 5'e tırmandığını ve bu trendin giderek yükseldiğini öğrendim. Uzmanlar bu sorunla mücadelenin en önemli silahının erken teşhis olduğunu söylüyordu. İyileştikten sonra, bu konuda bir şeyler yapma sorumluluğu hissettim. Gönlümde hep çocuklar için bir proje geliştirmek vardı.Ancak annelere katkı vermenin doğrudan çocuklara dokunmak anlamına geldiği çok açıktı. Sağlık kurumlarına erişimi zor olan kadınlara meme kanseri taraması yapacak bir gezici mamografi aracı alıp devlete hibe etmeye karar verdim. ‘Annem Kanseri Yendi’ projesi böyle doğdu” diye konuştu.

Projeye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun büyük ilgi gösterdiğini belirten Kestelli, “Böylece TOBB, bu projeye ortak oldu. Sağlık Bakanlığı da bize her türlü desteği verdi. Geçen yıl İzmir Fuarı'nın açılışında üç bakanımızın katılımıyla gezici mamografi aracının devir protokolünü imzaladık. Geride kalan sürede araç, test taramaları yaptı, eksikleri tamamlandı ve entegre bir sistem kuruldu. Bugünden sonra bu aracın Anadolu'yu dolaşıp kadınımıza hizmet vermeye devam edeceğini bilmek, sevincimi artırıyor” dedi.
 
BİRÇOK KADIN MÜCADELE VERDİ
Tanınmış birçok ismin meme kanseri ile mücadele ettiğini hatırlatan Kestelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vahide Gördüm, Oya Başar, Nilüfer, Meral Tamer gibi tanınmış kadınlarımız, yakın bir geçmişte bu hastalığa karşı mücadele verdi. Bir dünya starı olan Angelina Jolie'nin iki memesini birden aldırması, dünyada uzun süre konuşuldu. Bu hastalığa karşı toplumsal bilinç oluşturmak için bu tür başarılı mücadele örneklerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Umuyor ve diliyorum ki, bu bir başlangıç olur ve gezici mamografi araçlarının sayısı hızla artar. Bu konuda bir başka mutluluk gerekçem, bu projenin, EXPO 2020'ye Herkes İçin Sağlık temasıyla aday olan İzmir'den yeşermiş olması. Bu adımın, sorunun büyüklüğüne kıyasla çok küçük bir adım olduğunu elbette biliyorum. Ama en uzun yolları aşmak için bile bir ilk adıma ihtiyaç olduğunu da biliyorum. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük Kulüp'ten İZKA'ya ziyareti
Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik ve Yönetim ...
Kruvaziyer bereketi: 6 bin turist geldi
Alsancak Limanı'na aynı anda yanaşan üç lüks kruvaziyer gemisi, kente 5 bin 750 turist getirdi.
Katmerciler’den dünya çapında başarı
Katmerciler’in “2012 Faaliyet Raporu”, Amerikan İletişim Profesyonelleri ...
 
Benzine 8 günde ikinci zam: 5 lirayı geçti
Benzine 9 kuruş zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olan zamla ...
Benzine 10 günde ikinci zam
Benzine 8 kuruş zam geldi. Yeni fiyat bu gece yarısından itibaren geçerli ...
İZFAŞ masasında Ayakkabı Fuarları
İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) geçtiğimiz ...
 
EGİAD’tan dönüşüm zirvesi
Ege Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “Kentsel Dönüşüm ve ...
MB etkisi: Dolar irtifa kaybetmeye başladı
Güne 1,95 liranın üzerinde başlayan ABD Doları, Merkez Bankası'nın faiz ...
İşsizlik beş ay sonra yeniden tek hane
Nisan ayı işsizlik oranı yüzde 9,3 ile beş ay sonra tek haneye indi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva