HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2018 Salı - 09:44

İsveçlilerden İzmir'e tramvay övgüsü

İsveç Konsolosluğu’nun etkinlikleri için İzmir’e gelen İsveçli şehir plancısı, mimar, akademisyen ve tasarımcıların ilk durağı Büyükşehir Belediyesi oldu. Konuk heyet üyeleri, "İzmir'de tramvay ve kentin manzarası eşsiz bir uyum içinde. Siz gerçekten bu işi çok iyi başarmışsınız" dedi.

İsveçlilerden İzmir e tramvay övgüsü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İsveçli şehir plancısı, mimar, akademisyen ve tasarımcılardan oluşan heyeti makamında ağırladı. İzmir’e İsveç Konsolosluğu’nun Ekim ayında yapılan ‘Eşit Alanlar’ başlıklı etkinlikleri için gelen heyette İsveç Kültür Ateşe Yardımcısı Victoria Arzu Lejontatel de bulundu. İsveçli heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel kalkınma, çevre-ulaşım stratejileri ve uluslararası projeleri ile büyük ölçekli ve katılımcı kentsel projeleri hakkında bilgiler aldı.

ADIM ADIM HEDEFE
Türkiye’deki büyük kentler arasında karbon salımını azaltmaya yönelik adım atan tek yerel yönetimin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Dr. Buğra Gökçe, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğa esaslı çözümleri araştırıyor; toplu taşımada lastik tekerlekten elektrikli ve raylı sisteme geçme yönünde önemli adımlar atıyor. Benzer şekilde otobüs filomuzu da elektrikli hale getiriyoruz. Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürecek büyük çaplı yatırımlar yapıyoruz. Deniz ulaşımında da 15 karbon kompozit yolcu ve 3 arabalı gemimiz İzmir Körfezi'yle buluştu. Bu gemiler hem ekonomik hem de çevreci araçlar. Bisikletli ve yaya süreçleri açısından da süren yoğun yapım çalışmalarımız var. Önümüzdek i yıllarda körfezi bütünleyen kesintisiz bisiklet yollarıyla da İzmirliler, bisikletleriyle rahatlıkla diledikleri noktaya ulaşacak. Dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020'ye kadar taahhüt ettiği 'yüzde 20 karbon salımını azaltma' sözünü adım adım yerine getiriyor” şeklinde konuştu.

TRAMVAY VE KENT MANZARASI UYUMU
Gökçe'ye Stockholm Belediyesi’ndeki uygulamalar hakkında bilgiler aktaran İsveçli heyet üyeleri ise İzmir’de bulunmaktan ve Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İzmir tramvayına ilişkin gözlemlerini de paylaşan İsveç Kültür Ateşe Yardımcısı Lejontatel, kentin manzarasıyla tramvayın eşsiz bir uyum içinde olduğunu ve bu durumun kendilerini inanılmaz derecede etkilediğini belirterek, "Biz de tramvayı yeniden Stockholm’e getirmeye çalışıyoruz.  Tramvay, Stockholm Belediyesi’nin planında olan bir ulaşım türü ve siz gerçekten bu işi çok iyi bir şekilde başarmışsınız" dedi.

 
Meral Akşener o gecenin perde arkasını anlattı!
 
AK Parti İzmir’de kampa giriyor
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 10 Ekim 2018 Çarşamba 21:54

Resmi plakalı araçlarınızdan inin de halk ne yaşıyor görün aracınız lojmanınız valla hayat size güzel

Yorumu oyla      10      5  
10 Ekim 2018 Çarşamba 16:56

Egekent Migros-Evka2-Siesta Evleri-Yeni Girne-Tüneller-Yeni Bayraklı Hastanesi-Atilla-Bornova Merkez-Evka3 metrosu yapılmalı. Acilen büyük ihtiyaç. İzmirin bu güzergahında 1 tane toplu taşıma yok.

Yorumu oyla      9      5  
gürkan 9 Ekim 2018 Salı 16:18

İzmir'de öncelik metro sistemlerinde olmalıdır ancak tramvay hatları da planlanmalıdır. Dünyada yapılmış tramvay örneklerine bakarsak hatlar birbiri ile bağlantılı şekilde yapılmış. Yani hattın bazı noktalarında 2 farklı işletme yapan hatlar hattı ortak kullanıyorlar. Bizde de örneğin Çankaya'dan geçen hatta birden fazla işletme yapılabilir. Örneğin Konak-Çankaya-Basmane-Yenişehir-Gıda Çarşısı-Kemalpaşa Caddesi-otogar şeklinde bir hat yapılabilir. Karşıyaka hattının Çiğli'ye uzatılacağı açıklandı ancak bu hat Bayraklı-Bornova ve Halkapınar yönünde de uzatılmalıdır. Çiğli-Karşıyaka-Bornova, Çiğli-Karşıyaka-Konak şeklinde işletme yapılabilir. Aynı şekilde Buca'da Şirinyer-Tınaztepe kampüs arasında tramvay olabilir. Karabağlar'da yapılacak metroyu tamamlayıcı olarak bir hat yapılabilir.

Yorumu oyla      9      5  
Poyraz 9 Ekim 2018 Salı 14:27

Meşhur bir laf vardır.Ayranı yok içmeye fayton ile gider s...... diye.Bizim cari açığımızın en büyük sorumlusu petrol ithalatı ama özel araç ta özel araç diye tuttururuz. İran'da bile petrol ihraç ettiği halde araç sayısı bizden daha az.90 lı yıllarda bu kadar araç yok iken birgün tek plaka birgün çift plaka uygulamasını ne çabuk unuttunuz.

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 9 Ekim 2018 Salı 13:50

Benzin 7 lira olmuş hala daha özel araç goygoyu yapılıyor :)

Yorumu oyla      11      7  
ahmet 9 Ekim 2018 Salı 12:18

sen de gel gürkanım,beraber binelim..seni oturtacak yer de buluruz..sıkıntı yok..

Yorumu oyla      11      6  
Hür Düşünce 9 Ekim 2018 Salı 11:36

İsveçli beğenir- şehre yeni gelen yurttaşımız- 'Yavaş gidiyor' der. Sanki memleketinde cip içinde doğdu. Hızlı gitmiyor çünkü yolunu kapatan birçok kuralsız sürücü var.

Yorumu oyla      13      7  
Gürkan 9 Ekim 2018 Salı 11:32

Avrupa ve Uzak Doğu'da tramvay dediğimiz alet çoğunlukla trafik ile beraber gider, hatta tramvay kırmızı ışıkta bile bekler , tramvayın geçtiği sokaklar da 8 şeritli yollar değildir ... Avrupa veya Uzak Doğu' da şehirler tramvaya göre planlanmamıştır. İnsanlar, iş insanları dahi raylı sistemi kullanırlar. Bizde biraz parası olan özel aracı ile yola çıkar. Toplu ulaşıma binmeyi kendine yediremez. Önce şu gerçeği kabul edip sonra ahkam kesmek lazım.

Yorumu oyla      12      8  
Lombak 9 Ekim 2018 Salı 11:16

Teyze burada işler isveçteki gibi yürümüyor. Baştan planlanmadığı için Teyze. Sizin sokaklarda yeterince yer var Teyze. Neyse Teyze. İyi günler Teyze.

Yorumu oyla      13      10  
Gürkan 9 Ekim 2018 Salı 11:03

Ahmet haklı. Tramvaydan önce akşam 6'dan sonra Alsancak-Çankaya arasında hiç trafik yoktu. Tramvay geldi trafik kilit oldu, insanlar yolda sefil, evlerine gidemiyor , aç sokaklarda saatlerce kalıyorlar.

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayakkabı ve çanta sektörü Shoexpo’da buluşacak 
Türkiye ayakkabı ve çanta sektörünün İzmir’deki buluşma platformu olan ...
Başkan Kocaoğlu: Partiyi değil, siyaseti bırakıyorum!
1 Ekim'de 2019 yılı için aday olmayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye ...
Büyükşehir Meclisi'nde gündem ulaşım ve kötü koku!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili ...
 
İzmir köylüsü Kocaoğlu için ayağa kalktı… Eskiyörük: 20 Ekim’de o alan dolacak!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ...
Efraim 2 Selçuklu okurlarıyla buluştu
SelçukSelçuklu Yazar İbrahim Becer’in Efraim 2 adlı kitabını okurlarıyla ...
Çiğli'de toplu sünnet şöleni
Sosyal projelerde öncü olan Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet ...
 
Başkan Selvitopu’ndan 'Hekimhan’ eleştirisine yanıt: Yapılan çok ayıptır!
Karabağlar Belediyesi bir proje için Hekimhan Belediyesi’ne 354 bin TL’lik ...
Bornova'nın iyilik marketi ailelerin yüzünü güldürdü!
Bornova Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlar için Türk Kızılayı Bornova ...
Karşıyaka'da patiler podyumda!
Karşıyaka Belediyesi tarafından sokak hayvanları ve sahiplendirme konusunda ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva