HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2022 Cuma - 09:54

İstifa eden DSP’liler konuştu: Tek isteğimiz…

DSP İlçe başkanlıklarından istifa eden beş ilçe başkanından biri olan Neslihan Göksel, “2019’da Ramazan Solmaz kongreyle il başkanı oldu. Ondan sonra iki başkan geldi, ikisi de o yönetimin içinden seçildi. Genel Başkanımızdan il kongresini yapmasını istedik. İki yıldır yedek ve yedeğin yedeğiyle il başkanlığı yürütülüyor, bu doğru değil” açıklamasında bulundu

İstifa eden DSP’liler konuştu: Tek isteğimiz…

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Demokratik Sol Parti İzmir Örgütü’nde beş ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin istifasının yankıları devam ediyor. Konak Başkanı Neslihan Göksel, istifacı tüm arkadaşları adına yaptığı açıklamada, “Tek isteğimiz, İl kongresinin bir an önce yapılmasıydı. Ramazan Solmaz, 2019’da kongreyle başkan oldu. O ayrıldıktan sonra iki başkan geldi, ikisi de o yönetimin içinden… Yedeğiyle olmadı, şimdi yedeğin de yedeğiyle İl başkanlığı yürütülüyor. Bunu doğru bulmuyoruz” dedi.

TÜZÜĞE AYKIRI ŞEYLER YAPILIYOR
DSP’nin Konak İlçe Başkanı Neslihan Göksel, Bornova İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Özer, Menderes İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca İlçe Başkanı Mehmet Toprak, hafta başında istifalarını Genel Merkez’e posta yoluyla göndererek vermişti. DSP Genel Başkanı Selçuk Karakülçe ve İl Başkanı Sedat Anavatan, istifalarla ilgili çeşitli yorumlarda bulunmuşlardı. Göksel, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe’nin son derece nazik bir yorum yaptığını, ancak İl Başkanı Sedat Anavatan’ın açıklamalarına itirazları olduğunu söyledi. Göksel, şu açıklamalarda bulundu:

“Sedat Bey, kongreyle seçilen ilçe başkanlarını görevden alamazdı. Ancak kongreye gider, kendi istediği isimler seçimi kazanır, o zaman amacına ulaşabilirdi. Tüzükte de böyledir. İstifa eden beş ilçenin başkanı da kongreyle geldi. Hatta Konak, Menderes ve Bornova başkanları, iki dönemdir, yani altı yıldır ilçe başkanıyız. Sedat Bey, kendisi kongreyle gelmediği için bunları bilmez. Sedat Bey, yedeğin de yedeği… Ramazan Solmaz, 2019 Eylül’ünde kongreyle il başkanı oldu. Ayrıldıktan sonra yönetimin içinden Hüseyin Kireç getirildi. Kireç de gitti, şimdi de aynı yönetimden, yedeğin de yedeği Sedat Anavatan’ı geçtiğimiz Şubat ayında İl başkanı yaptılar. Bunların tüzüğe aykırı olduğunu herkes biliyor ama Sedat Anavatan bilmiyor sadece.”

PARTİ MECLİSİ ÜYESİ YAPILMADIĞI İÇİN KURULTAYI TERK ETTİ
İstifa eden ilçe başkanlarının Hüseyin Kireç’le, Sedat Anavatan’la  hiçbir problemleri olmadığının altını çizen Konak İlçe Başkanı Neslihan Göksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim de istifa dilekçelerimizde de vurguladığımız gibi Sedat Anavatan’la hiçbirimizin derdi yok. Hüseyin Kireç ile de hiçbir derdimiz yoktu. Bizim tek derdimiz, bir genel başkanla, örgüt kurulu başkanıyla birebir dört ilçe başkanımızın bir ricası vardı. Bu böyle olmaz, İl kongresi yapılsın, dedik. İki sene öncesi Mayıs’tan 2020’den söz ediyorum. Kim kazanırsa kazansın, biz onunla çalışırız, dedik. Sorunlar buradan başladı. Bizler iki senedir hiçbir toplantıya çağrılmadık. Sedat Bey atanalı bir ay oldu, şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum. Ne bir bayram kutlaması yapıldı bizlerle, ne de bir toplantı... Bizi sosyal medyadan da dışladılar. Kişisel konulara girmek istemiyorum. Sedat Anavatan, AK Parti’den geldiği için değil tepkimiz. Partiler arası geçişler her zaman olabilir. Ama bizim söylediğimiz, gelir gelmez, beni neden parti meclisi üyesi yapmadınız diye kurultayda oy vermeyip kurultayı terk eden bir Sedat Anavatan, il başkanı yapılıyor. Biz bunu içimize sindiremiyoruz. Her şeye rağmen partimize gönülden bağlı olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz.”

 
Acil iniş yapan uçak ortadan ikiye ayrıldı
 
Petrol fiyatlarında son durum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukraynalı mevkidaşıyla tahliyeyi görüştü
Milli Savunma Bakanı Akar ile Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov arasındaki ...
'Öğretmenlerimizin hayalini gerçeğe dönüştürdük'
Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla öğretmenlerin 60 yıllık hayalini gerçeğe ...
Bakanı Akar, Rus mevkidaşı ile telefonda görüştü
Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile telefonda görüştü, ...
 
'Buça müzakere sürecini gölgeledi'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ...
CHP'li Yücel'den örgüte ve iktidara mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, ...
Depremzedenin 'kredi' çığlığına Akşener'den destek: Derdinizi anlatmak görevimiz!
İzmir ziyaretleri esnasında Bornova'da depremzedelerle bir araya gelen ...
 
AK Partili Kaya'dan 'cezaevi' tepkisi: Klasik CHP safsatası!
CHP cephesinden gelen Buca Cezaevi'nin bulunduğu alana ilişkin eleştirilere ...
CHP'li Yücel'den cezaevi çağrısı: Yeşil alan yapın, adını siz koyun!
Yıkımı başlayan Buca Cezaevi’nin bulunduğu alanın yeniden düzenlenmesi ...
Enflasyon mesajı: Bunların hepsi geçici
MHP lideri Devlet Bahçeli, enflasyonun yükselmesi hakkında "Enflasyon ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva