HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2022 Perşembe - 11:19

Enflasyon mesajı: Bunların hepsi geçici

MHP lideri Devlet Bahçeli, enflasyonun yükselmesi hakkında "Enflasyon artmış olabilir, hayat pahalılığından sızlanmalar görülebilir. Bunların hepsi geçicidir. Sabırla, sağduyuyla ve metanetle tarihi yolculuğumuza devamdan başka seçeneğimiz yoktur. Dünya çapında makroekonomik dengeleri olan hiçbir ülke yoktur" dedi

Enflasyon mesajı: Bunların hepsi geçici

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Milliyetçi, ülkücü hareket tohum olup saçılmış, filiz olup serpilmiş, çınar olup genişlemiş, gazi olup yüreklenmiş, şehit olup yücelmiştir. Bizim geçmişten borç değil, alacağımız vardır. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Karanlık ve karışık ilişkimiz bulunmamaktadır. Bu mücadelede yol başımız merhum Türkeş Bey'dir. MHP, 53 yıldır tuzakları bozuyor, Türk-İslam ülküsüne leke sürmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakıyor.

MHP yüzdelere sığmaz, oranlara sıkışmaz, barajlarla sınırlanamaz. Devamlı servis edilen ve sistematik hale gelen algı operasyonlarıyla, partimizin eridiğini, gerilediğini yazan, çizen kokuşmuş araştırma şirketleri size soruyorum; anketleri yaparken CHP Genel Merkezi'nde mi dolaşıyor yoksa Kandil'de mi geziyorsunuz? MHP düşmanlığı şeytani emellerin sipariş verdiği düşmanlıktır. Bizim bu kirli tahkimat karşısında yegane direncimiz imanımız, irademiz ve millet sevdamızdır. Şimdiden haberiniz olsun 2023 Haziran ayında sokağa çıkacak yüzünüz dahi olmayacaktır.

BUÇA'DAKİ GÖRÜNTÜLER

Savaşların çehresi, çatışmaların çerçevesi köklü devrimlere uğramıştır. Savaş siyasetin şiddete dayalı araçlarla idame edilmiş şeklinden başka bir şey değildir. Tarih boyunca değişmeyen kural şudur; bir devletin rakiplerine karşı aşırı derecede silahlanıp tehdit haline gelmesi savaş riskini de getirmiştir.

Roma İmparatorluğu için yıkılan Kartaca için, birkaç yüzyıl sonra Roma'nın da haritadan silinmesi paye olarak değerlendirilemez. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta bunu görmek mümkündür. Yeni savaş konseptinde yalan haberler, siber müdahaleler, ekonomik manipülasyonları devreye alınmaktadır.

Ukrayna'nın Buça şehrinde yaşandığı iddia edilen sivillerin katledilmesiyle ilgili haberler incelenmeye muhtaçtır. Toplu mezar ve vahşet manzaraları ciddi tepkilere neden olmuştur. Katledilen sivillerin paylaşılan görüntüleri insanlık vicdanında infiale yol açmıştır. Bunun düzmece bir olay mı yoksa katliam mı olduğu henüz anlaşılmamıştır. İlerletilen kara kampanyalara alet olamayız.

Burada asıl nokta ateşkes ve barış görüşmelerinde mesafe alındığı zamanda bu görüntülerin ortaya çıkmasıdır. Rusya bunun kurgu olduğunu açıklamıştır. Ancak ABD'den Fransa'ya, AB'den NATO'ya kadar ülke ve kuruluşlar Buça'da savaş suçu işlendiğini duyurmuşlardır. Savaş ve çatışmalar sırasında yalan ve saptırılmış haberlere ihtiyaç hissedilmiştir.

Irak işgalinde kimyasal silahlar gerekçe gösterilmişti. ABD Dışişleri Bakanı, BM toplantısında kitle imha silahlarının varlığını ileri sürerek, Irak'a müdahale edilmesini savunmuştu. Kuveyt'in işgal edildiği yıllarda, 312 Iraklı bebeği öldürdüğü sözde görgü tanıklarının anlatımıyla söylenmişti. Görgü tanığının hiçbir hastanede çalışmadığı, böyle bir şeyin de yaşanmadığı ortaya çıkmıştı.

Buça'da gerçekten bir sivil katliamın yaptığına ilişkin bir görüş bildirmemiz şu anda güçtür. Elbette bu olay gerçekleşmişse hesap sorulması hukuk kuralıdır. Sivil insanların katlini hiçbir bahane haklı gösteremez. Bize dayatılan fotoğraf ve haberlerle kesin yargıya varmak peşin hükümlülüktür.

Buna niye gerek duyulmuştur, kimler gerek duymuştur? Türkiye'nin iki ülke arasında yürüttüğü müzakerelerden rahatsızlık duyanlar vardır. Bize göre katliam iddialarının, İstanbul'daki müzakereden sonra gündeme taşınması ya tesadüf ya da komplodur.

CHP'nin ne dediği, İP'in ne üfürdüğü değersizdir. Nihayetinde takip edilen milli bir dış politika vasıtasıyla uzun vadeli çıkarlarımız desteklenmektedir. Kimin kiminle yürüdüğünü, nasıl bir planlama içinde olduğunu bilen, gören, değerlendiren bir akla sahibiz.

PKK/YPG'ye 100 milyonlarca dolar ayıran ABD'nin maksatlı tazyik ve telkinlerine nasıl itibar edelim? Devamlı rehavet anımızı kollayan sözde dostlarımıza nasıl güven duyalım? ABD politikalarına hakim olan ana fikir, barış ve demokrasi istikametinde ilerleyen dünyanın gelişmesine olanak sağlamaktı. 1900'lü yılların ikinci yarısında işbirliği alanları ile çıkarların çarpıştığı bloklar olarak taksim edilmiş, ABD de Sovyetler birliğinde iki uca sahiplenmişti.

"UTANÇ VERİCİ"

Buça hadisesinden sonra müzakerelerin nasıl sürdürüleceği kısa sürede anlaşılacaktır. Putin ile Zelenskiy'nin İstanbul ya da Ankara'da bu savaşa son vermeleri beklentimizdir. Kimin ya da kimlerin stratejik kazançlar elde ettiği gizlenemez boyuttadır. Ülkemiz barışın filizlenmesi için mücadele ederken, hem kendi hem dünya güvenliğini muhafaza için çabalamaktadır. Müttefik sandığımız ülkelerin hem nalına hem mıhına vurmaları utanç vericidir.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, AB ülkelerinin bir yanda kendi içinde diğer tarafta dışa dönük kabiliyetini güçlendirmiştir. 5 bin kişilik intikal gücü kurulmasına karar verilmiştir. Ülkemizi hedef alan yönleri ikiyüzlü ve ayıplıdır. Doğu Akdeniz'deki hakları yok sayan, AB'nin Rum tezlerine ve Yunan emellerine tutsak düştüğü açıktır. Türkiye'nin NATO üyesi olması dikkate alınmamıştır. AB ile ilişkiler göz önünde tutulmamıştır.

Türkiye'nin direnci ve diri tutumu olmadan Avrupa güvende olamaz. Yeni bir dünya düzeni kurulacaksa Türkiye ve Türk milleti hafife alınamaz. AB'nin vizyon eksikliği, stratejik iflası, diplomasi başarısızlığı kendi kendini yiyen organizmaya döndüğünün işaretidir. Bizim kitabımızda yüz üstü gelenin sırt üstü itilmeyeceği yazmaktadır. Uzatılan hiçbir el geri çevrilmez, dosta dost, düşmana düşmanlık fıtratımız gereğidir.

PAKİSTAN, TUNUS, MACARİSTAN

Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın içine çekilmek istendiği anafordan demokratik iradeyle başarıyla çıkmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Tunus'un siyasi istikrar ve dengeye kavuşması beklentimizdir. Macaristan'da Orban liderliğinde kurulan ittifak muhalif 6 partiyi ters köşeye yatırmış, Soros'u boşa düşürmüştür. Dış destek ve tazyiklerin işe yaramadığı, başkalarına kurşun askerlik yapanların sonunun iyi olmadığı anlaşılmıştır.

"HEPSİ GEÇİCİ"

Türkiye'nin 100'üncü kuruluş yıldönümü kutlu gelişmelere gebedir. Sorumlu, dikkatli, ağız birliği halinde mücadelemizi sürdürmeliyiz. Enflasyon artmış olabilir, hayat pahalılığından sızlanmalar görülebilir. Bunların hepsi geçicidir. Sabırla, sağduyuyla ve metanetle tarihi yolculuğumuza devamdan başka seçeceğimiz yoktur. Dünya çapında makroekonomik dengeleri olan hiçbir ülke yoktur.

Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Allah nimetin kefilidir, bugün elimizde yoksa yarın olacağına inanırız. Pirenin deve yapılmasına, bir kaşık suda fırtınalar koparılmasına duyarsız kalamayız. İnsan kemale erdikçe tavır ve davranışlarında sükunete uğrayacaktır.

KDV indirimlerine rağmen etiketleri indirmeyenler insafsızlığın pençesindedir. Stokçulukla cebini düşünenler fırsatçılardır. Bizim fırsatçılığı, karaborsacılığı gelir kapısı görenler baştacımız değil. çıkan enflasyon indirilecektir.

CHP, İYİ PARTİ VE DİĞERLERİNE TEPKİ

CHP'nin, İP'in ve diğer zillet partilerinin küresel ekonomideki sarsıntıların Türkiye'ye yansımasından rant devşirmeye çalışması hastalıklı bir siyasettir. Acıda, tasada, sevinçte, mücadelede, fedakarlıkta, ahlakta, millilikte yoklar. Yalanda, talanda, iftirada, sahtelik ve yüzsüzlükte varlar.

Alayı birden Sorosçu Kavala'yla yatıp kalkıyorlar, terörist Demirtaş'ı serbest bırakmayı planlıyorlar. Kılıçdaroğlu sorarım sana, gazileri içeri mi tıkacaksınız, terörle mücadeleyi mi keseceksiniz? Sayın Kılıçdaroğlu sen aslında çift kişiliksin. Karanlıkta uyanıp, aydınlıkta gafilsin. Terörist Demirtaş bunların ortak paydasıdır, Aysel Tuğluk değildir.

İP'in başı da terörist Demirtaş ve Kavala'yla ilgili süreçleri karanlık olarak görüyormuş. CHP kuzuların sessizliğine gömülmüştür, İP üç maymunu oynamakla meşguldür. Biz TBMM'de terörist ve terör sempatizanı görmek istemiyoruz. Bir tarafta milletvekili maaşı alıp diğer tarafta terör kamplarına kaçmak hainliktir.

 
CHP'li Beko’dan bakanlığa çağrı: Çiftçinin yasal hakkını verin!
 
Kadir Doğulu Bektaşi tarikatıyla ilgili konuştu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Nisan 2022 Perşembe 12:50

He he geçici... Yedik bizde

Yorumu oyla      2      3  
Dünyada da kriz var hikayesi 7 Nisan 2022 Perşembe 12:01

MHP'nin oy oranına güveniyorsa aday olsun da görelim. Böyle muhalefet partisi mi olur? Şaka gibi ülke yahu! Devamlı aynı şeyler söyleniyor. Terör olmasa ne söyleyecekler çok merak ediyorum. Hiçbir projeleri yok. Ülkeyi yönetme gibi bir amaçları da yok. AKP'nin peşine takılmışlar, aldıkları 3-5 oyla mutlu, mesut yaşıyorlar. Siyaset meslek haline gelmiş. Koltuğa oturmuşlar, bir daha da kalkmamışlar. 22 senedir tek seçim kanazamayıp da bir partinin başında bir insan neden durur ki?

Yorumu oyla      4      3  
T.C. Vatandaşı 7 Nisan 2022 Perşembe 11:34

Sayın BAHÇELİ gelsen bunu bizim mahalledeki marketin kasiyerine anlat....

Yorumu oyla      4      3  
Burak 7 Nisan 2022 Perşembe 11:34

Geçici olan enflasyon degil bizzat kendjnsin. Kurtulacacagiz bu yarattiğınız bernat ülke ortamından..

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko’dan bakanlığa çağrı: Çiftçinin yasal hakkını verin!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Tarım ve Orman Bakanı’na Tarımsal desteklerin ...
CHP'li Purçu'dan 'Romanlar Günü' teklifi
CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu, “8 Nisan Dünya Romanlar Günü”nün ...
CHP'li Kılıç'tan cezaevi mesajı: Bucalı rant değil nefes istiyor!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Buca Cezaevi ile ilgili ...
 
Akşener'den 'sandık' çıkışı: Harami düzeni attaya göndereceğiz!
6 Nisan akşam saatlerinde İzmir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
CHP İzmir'e kritik ziyaret… Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP'den Danıştay'a 'zeytinlik' çağrısı!
CHP'li milletvekilleri, zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine ...
 
Erdoğan'a: 'Bunlardan haberi yok'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı ...
Yumruklu saldırı için istenen ceza belli oldu
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yumrukla saldıran sanığın ...
HDP'li Güzel'in milletvekilliği düşürülecek mi?
Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla aranan HDP Milletvekili Semra Güzel'i ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva