HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2022 Perşembe - 08:00

Akşener'den 'sandık' çıkışı: Harami düzeni attaya göndereceğiz!

6 Nisan akşam saatlerinde İzmir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün üç ilçede esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek. İlk ziyaretini Menderes'e yapan Akşener, burada yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Akşener, Menderes'teki konuşmasında hükumete yüklenerek, "Harami düzeni attaya götüreceğiz" dedi.

Akşener den  sandık  çıkışı: Harami düzeni attaya göndereceğiz!

Birtakım ziyaretler için İzmir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Menderes ilçesindeki meydanda yaptığı konuşmada, vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akşener, "Benimle beraber olmanızdan duyduğum onuru, gururu ve heyecanı sizlerle paylaşmak isterim. Aranızda olmak ve sizlerle dertleşmek fırsatını bana tanıdığınız için size teşekkür ediyorum. Ama bu aynı zamanda bir vebal. Hakkınızı bana helal edin. Allah beni sizlere karşı utandırmasın, size yalan söyleyenlerden eylemesin, verdiği sözleri unutanlardan da eylemesin, saraylara kapananlardan da eylemesin. Aranızdan çıkmayı bana nasip etmesin" ifadesini kullandı.

Bir süredir ilçe ilçe gezerek esnaf ziyareti yaptığını dile getiren Akşener, "Pandemi yoktu, sonra başladı. Şu dükkanların içinde neler öğrendim bilseniz. Pandemiyi birlikte yaşadık. Sonra dolar bir zıpladı bir indi. Bu yürüyüşe başlama nedenim; çok uzun zamandır Türkiye birbirinin karşısına dikildi. İnsanlar birbirine düşman edildi. Komşunun, komşunun tuzuna ihtiyacı vardır, söyleminden gelen bizler birbirimizden ayrıldık. O dükkanların içinde 92 puanla atanamayan devlet memuru adayları gördüm. Dayısı yoktu. Ama 58 puan alıp atanan gençler gördüm. Nasıl bir kayırmacılık yapıldığını gördüm. Tencere kaynatamayan kadınlar gördüm. Gebe ineğini kesime göndermek zorunda kalan besici gördüm. Yem fiyatları o kadar uçtu ki mallarına oruç tutmayı öğreten çiftçiler gördüm. 5 maaş alan danışmanlar var. 314 bin lira maaş alan müdürler var. 5 yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. Yakın dostlarının cebine tam 24 milyar lira koydular. Kimin parası, sizin paranız" diye konuştu.

Akşener, toplumun kayırmacılıktan şikayetçi olduğunu anlatarak şöyle konuştu:

"Çok uzun bir zamandır şuculuk buculuk üzerinden Türkiye birbirinin karşısına dikildi. İnsanlar birbirine düşman edildi. 'Komşunun komşusunun tuzuna ihtiyacı vardır.' söyleminden, inancından gelen bizler 'Komşumuz şucu, onun oğlu bucu, kızı şöyleci.' diyerek ayrıldık. Neticede çırak çıkan siz oldunuz. O dükkanların içinde 92 puan alıp atanamayan devlet memurları gördük. Nasıl bir kayırmacılık olduğunu gördük. 5 yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. 5 yandaşın vergileri silinirken çiftçi, esnaftan bahsediyorum. SSK'sını, elektrik parasını, kendi Bağ-Kur'unu ödeyemiyor. Sizlerle beraber ele ele tutuşup Allah nasip ederse ne zaman yapılacaksa ister vaktinde ister önce, o seçimde sandıkta bu arkadaşları, bu harami düzeni attaya götüreceğiz."

'SEÇMENİN VELİNİMET OLDUĞUNU ANLATMAK İÇİN YOLLARDAYIM'
Esnafın olduğu gibi seçmenin de siyasetçinin velinimeti olduğunu belirten Meral Akşener, şöyle devam etti:

"Dükkanlarda en önemli insan müşteridir. Seçmen de siyasetçinin velinimetidir. Unutuldu, ağalara bunu birlikte hatırlatacağız. Ben dahil, hepsi karşınızda ‘hazır ol’da duracak. Siz seçmensiniz. Seçmenin velinimet olduğunu anlatmak için yollardayım. Sizlerle el ele tutuşup seçimde sandıkta bu arkadaşları demokrasiyle göndereceğiz. Onlar bir illüzyonda yaşayadursun, biz gerçekleri konuşmaya devam ediyoruz. Bu ülke çok büyük, potansiyeli var. Bu millet irfan sahibi insanlardan oluşuyor. Çalmayınca, rüşvet almayınca bu ülkenin insanları herkese yeter."

ESNAF LOKANTASINDAN SİFTAH İÇİN ALIŞVERİŞ YAPTI
Meral Akşener, meydandaki konuşmasının ardından esnafı tek tek dolaşarak hem dükkan sahipleri hem de çalışanlarla sohbet etti. Esnafın günlük satışlarını soran Akşener, halkın alım gücü ile ilgili bilgi aldı. Son olarak bir esnaf lokantasını ziyaret eden Akşener, "İlk siftahın benden olsun. Akşama eşime iftar için yemek götüreceğim" dedi. Akşener, 50 lira karşılığında zeytinyağlı pırasa ve fırın köfteyi paket yaptırarak satın aldı. Akşener ve beraberindeki partililer daha sonra konvoy halinde Bornova ilçesine hareket etti. (DHA)

 
Çeşme açıklarında da 64 düzensiz göçmen yakalandı
 
Aydın açıklarında 7 düzensiz göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-Çok kararlı kararsız 7 Nisan 2022 Perşembe 23:48

Mansur Başkan aday olursa topunuzu attaya göndereceğiz. Hdp dahil.

Yorumu oyla      2      3  
örgüt 7 Nisan 2022 Perşembe 14:43

bizim örgut bırakmıs kendi partisini aksenere kosuyor.Kemal bey gelse bu kadar sevinmezler. Yakın zamanda 3 cü itiffak kurulunca ne yapacaklar acaba

Yorumu oyla      2      3  
bekir 7 Nisan 2022 Perşembe 14:23

neyi nasıl düzelteceğiniz hakkında bir tek kelimeniz yok uygulayacağınız formüller nedir enflasyon nasıl düşecek, işsizlik nasıl önlenecek anlatın bunları parşamenter sistem safsatasıyla oyalıyorsunuz milleti

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 7 Nisan 2022 Perşembe 13:10

Sayın Akşener beraber yola çıktığınız arkadaşlarınızı bıraktınız sanırım size engel oluyorlar parti dışı dostlarınız ile yolunuz açık olsun ama sizi siyâset sahnesine koşulsuz davet eden ve destek verenlere yaptığınız asla unutulmayacak lider olarak yolunuza devam edersiniz ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı sonuçlar aynı ve daha az olacaktır...

Yorumu oyla      3      3  
SOKAK 7 Nisan 2022 Perşembe 09:40

Bankaların %323 kar etiği açıklanıyor... Vatandaşta %140'lık enflasyonla boğuşuyor. Bunu görmediğiniz ve bunun çözümünü bize anlatmadığınız sürece Sayın AKŞENER, bu mücadelede başarılı olmazsınız. NOKTA

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'e kritik ziyaret… Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP'den Danıştay'a 'zeytinlik' çağrısı!
CHP'li milletvekilleri, zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine ...
Erdoğan'a: 'Bunlardan haberi yok'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı ...
 
Yumruklu saldırı için istenen ceza belli oldu
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yumrukla saldıran sanığın ...
HDP'li Güzel'in milletvekilliği düşürülecek mi?
Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla aranan HDP Milletvekili Semra Güzel'i ...
DSP İzmir’den istifa yorumu: Zaten görevden alınacaklardı!
Beş ilçe başkanının, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifasını değerlendiren ...
 
Akşener: Türkiye ekonomi modeli çökmüştür
Partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel ...
Depremzedelerden Ankara çıkarması!
İzmir’de 30 Ekim 2020 günü yaşanan deprem sonrası, depremden etkilenen ...
MHP'li Osmanağaoğlu depremzedelere umut ışığı yaktı!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu; kendisini ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva