HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2022 Çarşamba - 11:37

DSP İzmir’den istifa yorumu: Zaten görevden alınacaklardı!

Beş ilçe başkanının, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifasını değerlendiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, “Bunlar şık ve etik şeyler değil” derken, İzmir İl Başkanı Sedat Anavatan net konuştu: “Bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Zaten istifa etmeselerdi de görevden alınacaklardı.”

DSP İzmir’den istifa yorumu: Zaten görevden alınacaklardı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Demokratik Sol Parti İzmir Örgütü’nde Konak İlçe Başkanı Neslihan Göksel, Bornova İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Özer, Menderes İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca İlçe Başkanı Mehmet Toprak’ın, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa etmelerinin yankıları sürüyor. DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe ve İl Başkanı Sedat Anavatan, istifalarla ilgili düşüncelerini Ege’de Son Söz’e anlattılar.

KARAKÜLÇE: KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI
DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, istifa eden partililerin aldıkları kararın bireysel kararlar olduğuna vurgu yaparak, “Hassasiyetleri anlaşılır olmakla beraber, istifalar çok yersiz ve gereksiz bir duruştur” yorumunu yaptı. Karakülçe, şu değerlendirmede bulundu:

“Siyasetin içinde olanlar, oyunun dışında kalmanın kimseye bir faydası olmadığını bilirler. Arkadaşlarımız şikayetlerini bize, genel merkeze ilettiler. Biz zaten hafta sonundaki Parti Meclisi toplantısında İl ve İlçe kongrelerinin yapılması yönünde karar almıştık.

İstifa edip giderken genel başkanla, partiyle ilgili ileri geri konuşmak, hiç hoş olmadı. Bunlar şık ve etik şeyler değil. İstifacı arkadaşlar partiye çok emek verdiler, bunu inkar edemeyiz. Keşke böyle olmasaydı. Arkadaşlar duygusal bir hareket içine girmişler. Hepsi bizim için çok kıymetli. Onların yeniden DSP kadrolarında yer almaları konusunda yine de çabalarımızı sürdüreceğiz.”

ANAVATAN: GÖREVLERİNİ YETERİNCE YERİNE GETİRMEDİLER
Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Sedat Anavatan, “Siyasi partilerde istifa edecekseniz ya İl başkanlığına verirsiniz istifanızı, ya da noterden gönderirsiniz. Ankara’ya genel merkeze göndermezsiniz” sözleriyle, istifa yöntemini eleştirdi. İl Başkanı Anavatan, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Birçok yerde değişimi başlattık zaten. İstifacı arkadaşlar bunu bildikleri için kendilerine böyle bir yol seçmişler. Yazdıkları şey, helvacı kağıdından başka bir şey değil. Aralarında daha önce istifa etmiş kişiler bile var. Bizim açımızdan bir sıkıntı yok. İstifa etmeselerdi, zaten görevden alınacaklardı. Ramazan Solmaz’ın ayrılmasından sonra yönetim, kendi içinden Hüseyin Kireç’i seçmişti. Hüseyin Bey vardı, onu istemediler. Ben geldim, beni istemiyorlar. Biz elimizden geldiğinde partimizi büyütmeye çalışıyoruz. Biz emin adımlarla ilerliyoruz, gücümüze güç katıyoruz. Üye sayımızı artırıyoruz. Bizim açımızdan problem yok. Görevlerini yeterince yerine getirmedikleri için biz onları  zaten görevden alacaktık.”

AK PARTİ’DE SİYASETE BAŞLADIĞIM ŞİMDİ Mİ AKILLARINA GELDİ?
Genel Başkan Önder Aksakal’a, istifa eden başkanlarla çalışmak istemediğini bildirdiğini anlatan Anavatan, AK Parti’nin kurucularından olmasına yönelik eleştirilerle ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Ben bu arkadaşlarla zaten çalışmak istemiyorum, dedim genel başkanımıza. Evet; ben AK Parti Bornova kurucularındanım. 2019 yerel seçimleri öncesi üç parti beni davet etmişti. DSP’yi tercih ettim. Beni partiye davet eden eski İl Başkanımız Ramazan Solmaz’dır. Bugün benim AK Partili olduğumu, DSP’de ne işim olduğunu söyleyenlere sormak istiyorum. DSP beni Bornova Belediye başkan adayı yaptı. Beni yönetim kuruluna seçtiniz. İl Sekreteri yaptınız. İl başkanı olduktan sonra mı AK Parti’de siyasete başladığım, sonra DSP’ye geçtiğim akıllarına geldi? Partisini düşünen bir insan, böyle hareket etmez. Kongre sürecini başlattık. Değişimi gerçekleştireceğiz.”

 
İspanya'da Cansu Dere rüzgarı!
 
Hava kirliliğini yapay zeka ile hesaplayacaklar
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Aşık 6 Nisan 2022 Çarşamba 19:03

Merhabalar Selamlar sevgili İzmir il başkanı ve yönetimi tabikide DSP ye birbaska görüşlü insanlar DSP nin görüş ve düşüncelerini tüzük ve purgramlarini kabuleden sakıncası olmayan arkadaşlar gelip DSP de yönetici de olurlar ilbaskanids olabilirler yalınız istifaların sebebi nedenine açıklık getirmeden istifa Eden arkadaşları görevden alacaktık demek yanlışların en büyüğü öncelikle ilbaskanligi olarak sizler acaba görevlerinizi yerine getirdiniz mi yönetime geldiğiniz günden bugüne izmirde il ilçe başkanı lari toplantısını yaptı nizmi kactane ilçe yeni olmayan yerde yönetim oluşturdunuz DSP kuruldugu günden günümüze DSP den başka hiçbir düşüncesi olmayan bizlerin önder aksakalin yaptıkları içimizi acıtıyor Ecevit varolsaidi sayın c.baskaninin yaptıklarının açılışında değil yanında yeralmak adının anılmasını bile istemezdi Ecevit''in düşüncesinde kula kul olmaz di yazacak çok şey var ama particinde böyle istifa olayları canımızı sıkıyor içimiz acıyor

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet Coşkun bornova 6 Nisan 2022 Çarşamba 15:08

Sedat anavatan partiye geldiğinde belediye başkanı adaylığı istediğinde il başkanı sayin ramazan solmaz beni aradı ile gittim konuştuk sedat anavatan bornovada çok tanınmış biri yim kırk bin şahsi oyunun olduğunu söyledi başka adayımız olmadığı için benide ikna ettiler adaylığı ni kabul ettik seçimlerde sokak sokak dolaştım iki araba dsp afişleri ile ayrıca ses sistemi ile iki ay boyunca dolaştım sedat anavatan in maddi olarakta katkısı olmamıştır ve kırk bin oy alırım diyen belediye başkanı adayı kendi sandığında üç oy çıkmıştır Şener Şen filmindeki gibi İstifa etmeselerdi görevden alacaktık gibi bir açıklama gafletinde bulunmuş s. Anavatan biz kendisini il yönetimine pazarliklarla geldiğine tepkimizi belirttik sırasıyla entrikalarla il sekreteri ve yine ayak oyunlarıyla ankaraya gide gele kendisini il başkanlığına atama yaptırdı bizde ilçe başkanları olarak il kongresi için sayın genel başkanı mız ve sayın örgüt kurulu başkanı mızndan kongre yapılacağı sözü aldık fakat hiç bir icraat yapılmadı sedat anavatan gelmeden önce partide birlik beraberlik içinde toplantılar yapılır sevgi saygı çerçevesi içinde sorumluluk larimizi yerine getirir kimsenin dedikodusunu yapmadık İlçe başkanları olarak bizi sosyal medya üzerinden engelleyen biriyle eleştiri eleştiriye tahammül edemeyen biriyle çalışmak mümkün değil bu yüzden ve daha birçok nedenden dolayı istifa ettik partiden istifa etmedik mücadelemiz devam ediyor kimsenin emir eride değiliz ayrıca bu tip açıklamalarda yakışmıyor il başkanı görevi sorumlulukları olan bir görevdir elestireni engelleyen eleştiri eleştiriye tahammül edemeyen biriyle çalışmak mümkün değil sayın sedat anavatan önce kendi üslubunu düzeltecek sevgi saygı çerçevesi içinde sorumluluk larini bilecek Bizler kimseden menfaat beklemeksizin yıllardır parti bürosu nun kira ve giderlerini cebimizden karşıladık kimseyede dedikodu yapmadık koltuk sevdalısı hiç olmadık partiye gönül vermiş tüm partililere saygılarımla Ahmet Coşkun Kendisini mehtap almadığımız için dedikodu yapmakta

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Türkiye ekonomi modeli çökmüştür
Partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel ...
Depremzedelerden Ankara çıkarması!
İzmir’de 30 Ekim 2020 günü yaşanan deprem sonrası, depremden etkilenen ...
MHP'li Osmanağaoğlu depremzedelere umut ışığı yaktı!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu; kendisini ...
 
Enflasyonu eleştirmişti: Disipline sevk edildi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kayseri Milletvekili Mustafa ...
Kılıçdaroğlu: Enflasyon en haksız vergidir
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 1 milyon liralık ...
AK Partili Boztepe'den 'Karşıyaka' çıkışı: Rant planının takipçisiyiz!
Cumhuriyet Mahallesi 1 Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ...
 
CHP Liderinden hükümete depremzede isyanı: İzmir'i de Türkiye'yi de yönetemezsiniz!
İzmir de yaşanan depremde mağdur olan depremzedeleri haftalık olağan grup ...
CHP’li Kılıç’tan ‘ekonomi’ yorumu: Türk insanı sihirbaza döndü!
Vatandaşların yaşanan ekonomik kriz nedeniyle düşük ücretlerle hayatlarını ...
CHP’li Bakan’dan AK Partili Dağ’a: Kent hafızası zayıf!
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın geçtiğimiz günlerde bir televizyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva