HABERLER>POLİTİKA
27 Aralık 2022 Salı - 13:31

‘İstanbul ve Yalova’da seçim yapılsın’ demişti… Kılıçdaroğlu’na ‘Menemen’ yanıtı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, seçim takviminin erkene çekilmesine dair değerlendirilmelerde bulunarak “Haziran ayının tatile gelmesi konusunu takip ediyoruz” diyerek erken seçime dair sinyal verdi. Dağ, ayrıca Kılıçdaroğlu’nun Yalova ve İstanbul için yaptığı “seçim yapılsın” çağrısıyla ilgili olarak ise “Menemen’de yolsuzlukla ilgili bir süreç oldu ve biz kazandık. Bunları neden ayırıyoruz? Örnek olarak Menemen’i neden farklı bir yere koyuyorsunuz” dedi.

‘İstanbul ve Yalova’da seçim yapılsın’ demişti… Kılıçdaroğlu’na ‘Menemen’ yanıtı!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dağ, gündemde olan seçim takviminin öne çekilmesine dair ve İYİ Parti ile CHP arasında olan gerilime değindi.

‘BULUNAN DOĞALGAZ REZERVİ FİYATLARA YANSIYACAK’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantı sonrası açıkladığı doğalgaz rezerv keşfine dair açıklamalarda bulunan Dağ, rezervin fiyatlara yansıyacağını söyleyerek, “Çok kısa bir sürede milli sisteme ulaştırılması bunlar ülkemizin çok sevindirici gelişme. IMF’den destek gelsin memurun maaşını ödeyeceğiz dediğimiz günlerden bugünlere geldik. Dışa bağlılığımızı azaltmamız lazım enerji konusunda. Tam zamanında bulunan bir rezerv oldu. Doğalgazın sisteme girmesi için bakanlığın verdiği zaman içerisinde çözmeye gayret edeceğiz. Fiyatlara da yansıyacak” dedi.

‘ÇÖKME TABİRİ ÇOK KÖTÜ BİR TABİR’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiası ile açılan dava sonrasında mahkeme heyeti İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması karar verildi. Kararın ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Bizzat İstanbul’a çökmek ve siyasi yasak vermek için verilmiş bir ceza” diye yorumladı. Gündeme ‘çökme’ olarak düşen gerilim sonrasında bu ifadeleri değerlendiren Dağ, “Çökme tabiri çok kötü bir tabir. Demokratik bir ülkede çökme olmaz. Hukuk devleti ve demokratik bir ülkede bu ifadenin ağızdan çıkması yakışık kalmaz. CHP’nin aklında vesayet mantığı halen daha kalmış durumda. Büyükşehir belediye başkanları cumhurbaşkanı adayı olmak için her yolu deniyor. Bu yolu denerlerse istifa süreçlerine girecekler. Böyle bir sözün ifade edilmesi doğru değil. Muhalefetin arka plandaki düşüncesinin ortaya çıktığını görüyoruz. Belediye başkanlarının böyle bir niyeti var mağduriyet ve hikaye oluşturma çabaları var, sağır sultan bile duydu bunu” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL VE YALOVA İÇİN SÖYLENENLER NEDEN MENEMEN’E SÖYLENMİYOR’
İmamoğlu hakkında verilen yargı kararı ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden alınmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Yalova için yerel seçim çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’nun çağrısına yanıt veren Dağ, ‘Menemen’ örneği vererek şunları söyledi:

İstanbul ve Yalova’da seçimleri erkene alalım gibi bir söz ancak anayasa değişikliği ile olur. Bütün iller için oturup konuşalım. Erkene alınması gibi bir durum olmaz. Belediye başkanları bir takım vaatlerde bulundular 5 yıl için. 31 Mart 2024 tarih. Sonraki veya önceki dönem için anayasa değişikliğine ihtiyaç var. Diğer iller için neden konuşmuyoruz?

Galiba espri yapmış bu sözlerle, siyasete girmenin bir anlamı yok. Genel seçim ve sonrasında yerel seçim var. 2014 yerel seçimleri ile ilgili Kasım ayına alınması ile ilgili görüşme olmuştu. Referandum sınırında kaldı. Mart ayındaki kampanyayla ilgili olarak genelde sıkıntı oluyor, bunun üzerine bir konuşma yapılabilir. Mart ayı zor ay buna dair oturup konuşabiliriz buna dair müzakere yolu denenebilir

İzmir’de Menemen’de yolsuzlukla ilgili bir süreç oldu ve biz kazandık. Bunları neden ayırıyoruz? Örnek olarak Menemen’i neden farklı bir yere koyuyorsunuz.

‘MASADA TARTIŞMAYA BAŞLAYACAKLARI AN NEYLE KARŞILACAKLARI BELLİ’
Son günlerde İYİ Parti ve CHP arasında yaşanan ‘Saraçhane polemiği’ni değerlendiren Dağ, yaşanan bu tartışmalar hakkında şunları söyledi:

Gördüklerimize göre; aday adaylığını gösteriyor. Altılı masanın adaylığı bizi ilgilendirmiyor. İçindeki partiler bazen medyada ısrarlı bir tartışma sürdürüyor. Genel başkan yardımcılığı düzeyinde gündem oluşturuyorlar. Son 15 gündür genel başkan düzeyine çıktı. Farklı ifadeler kullanıyorlar. Seçim yaklaştıkça dışarıda tartışılan bu konular bir türlü masada tartışılmıyor. Masada tartışmaya başlayacakları an neyle karşılaşacakları belli. Bizi direkt olarak ilgilendiren bir konu değil. Altılı Masa, yedili masa. En güçlü adaylarını çıkarsınlar. Yedili masa yapısı bu ülkeye bir fayda ortaya koyamayacağını gösterdi. Güçlendirilmiş parlamenter sistem dediler sonunda ucube bir sistem ortaya çıktı. Bu millete fayda sağlayacak bir çalışma yapamazlar.

‘EN GÜÇLÜ ADAYLARINI ÇIKARSINLAR’
Cumhurbaşkanlığı için Altılı Masa’nın çoklu aday çıkarma ihtimalini değerlendiren Dağ, “En güçlü adaylarına dair bizim için problem yok. Bizim adayımız belli. Bir veya daha fazla aday çıkaracaklar. Diğer siyasi partiler var, yüz bin imzalı aday çıkarma iddiaları olan partiler var. Çoklu adaylı bir seçim ihtimal dahilinde. Küçük partilerin de aday çıkarma durumu var. Çoklu aday tartışması Altılı Masa’nın gündemi. Biz bir sene önce aday konusunu bitirdik. Adayı yıpranmasın diye açıklamıyorlar. Yıpranacak bir aday gösterme ihtimalleri var o zaman” dedi.

‘BİZİM MİLLETİMİZ KAVGALI EVE TEVECCÜH GÖSTERMEZ’
Bugün Ankara’da gerçekleşecek olan Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşmesine değinen Dağ, “İpler gerildi yumuşatalım görüşmesi olacak. Bu kadar sözden sonra yüz yüze bakma olayı manidar. 15 gündür ortada dönen süreçten sonra bir araya gelip bir şey olmamış gibi yapmak milletin gözünde cereyan ediyor. Seçime gitmeden kavga ortaya çıktı. Kavgalı eve teveccüh göstermez bizim milletimiz” ifadelerini kullandı.

SEÇİM TAKVİMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNE DAİR: TATİLE GELME KONUSUNU TAKİP EDİYORUZ
Seçim takviminin değiştirilip Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim’in Nisan alınmasına dair iddiaları değerlendiren Dağ, “Öne alınması ile alakalı hiçbir platformda kurul içinde ve dışında bir karar almış değiliz. Müzakere de olmadı. Haziran ayının tatile gelmesi konusunu takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte müzakeremiz olur ama şimdilik müzakere durumu olmadı” dedi.

‘SEÇİM 6 NİSAN’DAN ÖNCE OLURSA YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI OLACAK’
Seçim takviminin erkene çekilmesi konusu hakkında CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın “Nisanın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki bir seçime destek olmayız” sözlerini değerlendiren Dağ şunları söyledi:

Siyasi mühendislik demeye ne gerek var. Yeni seçim mevzuatı 6 Nisan’dan sonra yürürlüğe girer. Yüzde 10’luk baraj olur 6 Nisan’dan önce olursa seçim. Sonrası mı siyasi mühendislik oluyor? Nisan başı demesinin gerekçesi yeni mevzuatın uygulanmama talebi ile ilgili. Sonrası mühendisliğe girmez. Şu anda 18 Haziran 2023’te seçim, değişen bir konu yok.

‘MEMURLARI DA ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ’
Memur maaşları, emekli maaşlarına gelecek olan zamla birlikte EYT’yi değerlendiren Dağ, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Çalışma Bakanlığımız çalışmaları yürütüyor. Yüzde 100 artış oldu asgari ücrette bir yıl içerisinde. Temmuzda da bir süreç oldu. Pandemi sonrası enflasyon artış gösterdi bütün dünyada biz de buna dair çalışmalarda bulunduk. Asgari ücrette olduğu gibi bunlarda da enflasyona ezdirmeyeceğiz. En son Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra belirleme olacaktır.

‘EN DÜŞÜKLÜ EMEKLİ MAAŞ İÇİN BİR YOL DÜŞÜNÜLEBİLİR’
Daha önceki artışlarla seyyanen artış yapıldı. Belki yine bu çalışma yapabilir. O kesimde 500 bine yakın insanımız var. Bu insanlara refah payı ve iyileştirme olabilir. Değişikler kendi içerisinden bozulmaya sebep olabiliyor. Sosyal güvenlik şemsiyesi altında bir kısmını düşünerek yol izlemek bana da doğru geliyor.

‘EYT OCAK AYINA KALDI DİYEBİLİRİZ’
İnce ayrıntısına kadar çalışılmalı. Verdiğimiz sözleri kalem kalem getiriyoruz. EYT konusu en ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken ve dışarıda kimseyi bırakmayan bir çalışma. Çok teknik ayrıntıları var. Net bir şekilde diyebilirim ki ülkemiz şartlar içerisinde maksimum memnuniyet seviyesinde olacak. Yaş kriteri konusunda şu veya bu oldu diyebilecek durumda değilim. Ocak ayına kaldı diyebiliriz. Biz söz verdiğimiz bu meseleyi çözüme kavuşturacağız.

 
Bakanlık ÇED süreci başlattı... Zeytinliklere hançer!
 
Deniz Poyraz davasında karar!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C. Vatandaşı 28 Aralık 2022 Çarşamba 08:53

..."Ezrailin gelir kendi Ne ağa der, ne efendi Sayılı günler tükendi Yolun sonu görünüyor"... hepimizin dinlerken efkarlandığı bu dizede- türküdeki ; " Yolun sonu görünüyor" kısmı, bende inanılmaz düşünceler ve değişik ruh hallerinin oluşmasına neden oluyor. Sizde uyandırdığı duygu nedir bilemem tabi ki...

Yorumu oyla      5      3  
28 Aralık 2022 Çarşamba 08:50

bu zat hala basının karşısına çıkıp konuşuyor mu? bu millet sizin ekonomik fiyaskolarınız yüzünden parasızlıktan iyi beslenemeyip hastanelere düştü. Hastanelerde yer yok. ve siz hala konuşup duruyorsunuz.

Yorumu oyla      6      3  
VfV 27 Aralık 2022 Salı 15:22

Menemende halkın katıldığı seçim mi yaptınız? Kendi partisini satan,işi olmadığı için partisine küsen 'onurlu' meclis üyelerinin yardımıyla başkanlığı aldınız? Sahada kazanamadığınız maçı masa başında almaya çalışan takım gibisiniz...

Yorumu oyla      13      4  
27 Aralık 2022 Salı 13:53

İstanbul'da yeniden seçime ne gerek var? Çocuk oyuncağına işi çevirdiniz.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan cezaevi çıkışı: Buca'da olmaz denileni yaptık!
Buca'da saha çalışmaları yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla ...
CHP İzmir'de Z Raporu: Kaç kişi vekillik için istifa etti?
CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen ‘5-26 Aralık istifa genelgesi’nin ...
CHP'li Beko'dan vergi tepkisi: Dar gelirliye cehennem azabı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, vergilerin dar gelirliye cehennem azabı ...
 
Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
Enerji merkezi açıklaması: Adımlar atılıyor!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Dünyada çok ciddi bir enerji krizi ...
EGİAD'dan 2022 değerlendirmesi
2022’de enflasyonda hızlı bir artış yaşandı fakat buna karşılık talep ...
 
Öztürk Keskin: Akşener’le omuz omuza çalışacağız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, ...
AK Partili Kaya müjdeyi verdi... Torbalı'nın o mahallesine doğal gaz geliyor!
Torbalı Özbey'da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili ...
DSP Genel Başkan Aksakal, SonSöz TV’de konuştu: Pazarlık biterse 6’lı Masa dağılır!
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Millet İttifakı tarafından oluşturulan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva