HABERLER>GÜNCEL
12 Kasım 2015 Perşembe - 08:39

İstanbul'da 'Özgür Bugün' ve 'Özgür Millet' baskını!

Bir süre önce kayyum atanan Millet ve Bugün gazetelerinin yerine "Özgür Bugün" ve "Özgür Millet" gazetelerinin basıldığı gerekçesiyle, Yenibosna'daki Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasındaki arama sona erdi.

İstanbul da  Özgür Bugün  ve  Özgür Millet  baskını!

Bir süre önce kayyum atanan Bugün ve Millet gazetelerinin yerine "Özgür Bugün" ve "Özgür Millet" gazetelerinin basıldığı gerekçesiyle, 5 kişilik polis ekibi ile 2 avukat, saat 21.00 sıralarında mahkeme kararıyla Yenibosna'daki Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasına geldi. Yaklaşık 6 saat süren aramaların ardından saat 03.00 sıralarında polisler ve avukatlar matbaadan ayrıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda, Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Feza Gazetecilik A.Ş.'nin matbaasında "Özgür Bugün" ve "Özgür Millet" gazetelerinin basıldığı iddiasıyla arama kararı çıkarmıştı.

"12 KASIM TARİHLİ ÖZGÜR BUGÜN GAZETESİ POLİSLER TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMİŞTİR"
Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasındaki arama devam ederken Millet Gazetesi Sorumlu Müdürü ve şirket avukatı Olcay Kaan, aramaya ilişkin açıklama yaptı. Avukat Kaan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bir terör soruşturması sonucunda İpek-Koza Medya Grubu'na bir operasyon yapılmış ve kayyumlar atanmıştır. İpek-Koza Medya Grubu'nun markası ve telifleri olan Millet ve Bugün gazetelerinin taklitleri yapılmış. Bu taklitlerle alakalı bugün itibarı ile Bakırköy 3. Sulh, Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu arama kararıyla bugün arkanızda bulunan Zaman Gazetesi'nin altında bir arama gerçekleştirildi. Bu arama esnasında çok ciddi badireler atlattık. Tehditler aldık, hakaretler yedik, küfürler yedik. Özgür Bugün ve Özgür Millet Gazetesi altında patentlerimizi taklit eden ve bunu basan Feza Gazeteciliğin bunu bastığını şu an itibarı ile arkada kamyonda 12 Kasım tarihli Özgür Bugün gazetesi polisler tarafından ele geçirilmiştir. Bununla alakalı polis arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Şu an aracı emniyet altına aldılar. Kimseyi yaklaştırmıyorlar"

TEPKİ GÖSTERDİLER
Avukatın açıklaması devam ederken çevresinde toplanan kalabalık avukata tepki gösterdi. Kaan, "Bizzat avukatları tarafından tehdit edildik. Biz saat 21.00'de buraya geldik, içeriye girişimiz 22.20 idi. Bu süre zarfında herhalde kendilerince bir şeyleri kaçırmaya çalıştılar ama son çevre gezintisinde açtırmış olduğumuz bir kamyonun içerisinden koliler halinde 12 Kasım tarihli Özgür Bugün Gazetesi çıkmıştır. Polis arkadaşlar şu an görevlerinin başındadır."

Kaan, "Arama matbaa bölümünde mi yapıldı?" sorusu üzerine de, "Matbaa bölümünde bir şey bulamadık. Basılan gazeteleri kamyona koymuşlar. Biz şu an Feza gazetecilik AŞ. içerisinde basılmış, koli halinde birçok adet Özgür Bugün gazetesi bulduk" dedi. (Hayati KILIÇ/Mehmet İlkay ÖZER/İstanbul/DHA)

 
Katalanlar kararlı: İspanya 18 ay içinde bölünüyor!
 
Şota ikiz kardeşi Arçil'in kurbanı oldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 12 Kasım 2015 Perşembe 12:14

Olayların bugünlere gelmesinde katkısı olan bu gruptur. Oda TV ve benzeri davalarda yargısız infaz yapıp karalamalarla çamurlarla mevcut iktidarla can ciğer kuzu sarmasıyken iyiydi şimdi ise adı basın özgürlüğü oldu öyle mi? Bence gayet iyi ve yerinde oldu çünkü bunlar yüzünden masum insanların kimisi kahrından hastalanıp öldü kimisi bu çirkin iftiralara dayanamayıp canına kıydı şimdi ise eski ortaklarıyla beraber kazdıkları çukurda bir anda kendilerini bulunca iş basın özgürlüğüne döndü bırakın bu samimiyetsiz özgürlük lafını sıra elbet o çukuru kazan diğer ortağa da gelecek ama er ama geç çünkü ölen masum insanların ahı üzerinizde kesinlikle kalmayacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 12 Kasım 2015 Perşembe 09:41

TÜRKİYEDE BASIN ÖZGÜR. NE DEMİŞTİ DAVUTOĞLU, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR. G20 ZİRVESİNE 3000 GAZETECİ KATILIRKEN. MUHALİF SÖZCÜ VE ESKİ YANDAŞ, ŞİMDİKİ MUHALİF ZAMAN GAZETESİ AKREDİTE EDİLMİYOR.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Manisa Emniyet Müdürü açığa alındı
Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "kelepçeli gözaltı" haberiyle ...
Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı
Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı hakkında, Paralel ...
Akit'e 10 Kasım çirkinliği cezası
RTÜK, 10 Kasım yayını nedeniyle tepki çeken Akittv’ye para cezası verdi, ...
 
Ege sularında ölüm yolculuğu durmuyor: 4 ölü
Ege Denizi'nde kaçakların yasadışı yollardan Yunan adalarına kaçma girişimi, ...
İzmir’de aksiyon filmlerini aratmayan kavga kamerada!
İzmir’in Buca İlçesi'nde, sopalı 6 kişinin, kendisini balta ve bıçakla ...
Kesin seçim sonuçları açıklanıyor
1 Kasım'da yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına yönelik ...
 
Flaş! Davutoğlu ‘kelepçeli gözaltı’ya el koydu
Manisa'da 'paralel devlet yapılanması' operasyonunda gözaltına alınanlara ...
İzmir'in yeni çöp alanında keşif mesaisi!
İzmir'de çevreci avukatlar Murat Fatih Ülkü ve Senih Özay'ın, İzmir Büyükşehir ...
Yürek yakan detay: İlk defa bu yıl gelemediler…
Hakkari'de 4 Kasım'da şehit olan uzman çavuş Sadık Aparangil ve Caner ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva