HABERLER>EKONOMİ
5 Kasım 2020 Perşembe - 12:25

İş dünyası depremzedeler için kolları sıvadı: 'Birlikten İzmir Doğar'

İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir'in her türlü felakete hazırlık olması için hedeflerimizi yakın sürede açıklayacağız. Ancak yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız acılarını yaşarken bir diğer yandan ev sorunu yaşanmasın diye harekete geçtik. 'Birlikten İzmir Doğar' kampanyası kapsamında kendilerini en kısa sürede ev sahibi yapacağız" ifadelerini kullandı.

İş dünyası depremzedeler için kolları sıvadı:  Birlikten İzmir Doğar

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de geçtiğimiz cuma günü yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının son bulmasının ardından ise bugün İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in katılımı ile İzmir Ticaret Odası'nda 'Birlikten İzmir doğar' sloganı ile basın açıklaması düzenledi.

ÖZGENER: CAN KAYBININ YANINDA KONUT DERDİ DE YAŞAMAYACAKLAR
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için konut yapılacağını duyurdu. Özgener, "Deprem hep birlikte mücadele etmemiz gereken, bilimsel veriler ile hep birlikte değerlendirmemiz gereken bir tehlike. Bu yaraları hep birlikte sarmalıyız. İzmir olarak yıllardır deprem felaketi ile karşılaşmıyorduk. Zaman zaman kurtarma ekiplerimizin çok üstün çabası ile üstün başarılar yaşasak da çok sayıda vatandaşımız kaybettik. İnsanlar ağır hasar alan evlerini ve dükkanlarını kaybetti. Bizler İzmirli iş adamları olarak hızlıca harekete geçtik ve ne yapabiliriz diye çözümler üretmeye çalıştık. Hedeflerimiz çok net. Birlik olmalıyız ve bir daha bu acıların yaşanmaması için birlikten İzmir doğar diyoruz. Yenilenmiş bir kent yaratmak için harekete geçiyoruz. İzmir'in her türlü felakete hazırlıklı olması için hedeflerimizi yakın sürede açıklayacağız. Ancak yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız acılarını yaşarken bir diğer yandan ev sorunu yaşamasın diye harekete geçtik. ‘Birlikten İzmir Doğar’ kapsamında kendilerini ne kısa sürede ev sahibi yapacağız. İzmir'in gelecekte felaketlerden etkilenmemesi için ise gelecekte bir plan oluşturacağız. Her türlü katkıyı vermeye hazırız. İzmirli olarak tüm kurumlar ile birlikte hareket edeceğiz. Bunların gelecekte ülkemizdeki farklı kentlere de örnek olmak istiyoruz.  Deprem anından itibaren vatandaşlarımızın yanına olan herekse çok teşekkür ediyoruz. Bu kampanyayı birlikte gerçekleştireceğimiz odalarımıza ve borsalarımıza teşekkür ederiz. Biz hazırız, harekete geçiyoruz, birlikten İzmir doğar diyoruz" ifadelerini kullandı.

YORGANCI: KAMPANYA ŞU ANDA 11,5 MİLYON TL'YE ULAŞTI
Özgener'in ardından söz alan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise kampanyanın şu an geldiği son durumu açıkladı. Yorgancı; "Deprem aslında öldürmüyor, hazırlıksız olduğumuz ortamlarda maalesef depreme mağlup oluyoruz. Eksik malzemeler ile yapılan binaların sonucunu buralarda gördük. İzmir'in genel yapı stokuna baktığımızda, yeni yapılar haricinde 99 depreminden önce yapıldığı gerçeği ile karşı karşıyayız. Öncelikle ilk yapılması gereken binalara girilebilir-girilemez diye yeni baştan oturma raporların verilmesi gerektiğinin doğru olduğunu düşüyorum. Burada bakanlık ve yerel yöneticilere önemli görev düşüyor. Bu depremi az bir hasarla atlattığımızı söylemek istiyorum. 4.5 milyonluk bir şehirde bu kadar az bir hasarla atlatmış olmamız şans diye düşünüyoruz. Biz İzmir’iz. Bizim STK'lar ile başlattığımız kampanya da var. Odalarımız olarak başlattığımız kampanyaya odalar olarak 500 bin TL koyarak 1,5 milyon koyarak başladık ve Aliağa Organize Sanayi Sitesi'nden de 10 milyon TL'lik katkı gelmiş durumda şimdiden. Bu bağışların toplanış nedeni de yer tespiti yaparak bir an önce inşaat çalışmalarını başlatmış olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖZGENER: ONAY RAPORU HEMEN VERİLDİ
Yeniden söz alan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Bu fikir bizde oluştuğunda bu fikri Valimizle paylaştık ve kendisi tüm sıcaklığı ile bizleri cesaretlendirdi ve hemen izin onay raporunu bize yolladı" dedi.

ESKİNAZİ: OKULU OLAN DEPREM KONUTLARI YAPACAĞIZ
Ege İhracatçı Birliği Başkanı Jak Eskinazi de konut yapılacak arsayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ücretsiz olarak tahsis ettiğini söyledi. Eskinazi; "Projemizin arsasını ücretsiz sağlayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İçinde okulu da bulunan deprem konutlarını yapacağız. Biz de Ege İhracatçı Birlikleri olarak bu kampanyaya katılıyoruz. Tüm vatandaşlar bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KÖŞGER: DEVLETİMİZ KISA SÜREDE ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR
Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise İzmirli iş insanlarına teşekkür etti. Köşger "114 vatandaşımızı Cuma günü gerçekleşen depremde kaybettik. Tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu tür hadiseler şehirlerin olduğu gibi milletlerin de tarihinde bir araya gelmeleri bir millet şuuru sağlamalarının miladı oluyor.  İzmir üzerine düşen vazifeyi yaptı. Depremin olduğu andan itibaren biz bir millet olarak 93 milyonun yüreği İzmir'de attı. Sadece 83 milyonun değil bütün gönül coğrafyamı destek beyanında bulunuyor. Millet olarak durmamız gereken noktada durduk. Tek yürek, tek vücut olduk. Bu noktada felaketin olduğu andan itibaren, harekete geçmesi gereken tüm unsurlar harekete geçti. Son can çıkartılana kadar arama kurtarma çalışmaları devam etti ve dün itibari ile bu sonuçlandı. Çok sayıda bina hasarlı ve acilen yıkılması gerekiyor. Bir taraftan da yaraları sarmaya çalışıyoruz. Çadır kentler oluşturduk. Uzun vadede de kalıcı konutlar inşa edilmesi yönünde çalışılıyor. Bu arada İzmirli iş insanlarımız bize gelerek, yardımda bulunmak istediklerini ifade ettiler. Özellikle depremde ailesinden bir ferdini kaybeden tüm insanlara kalıcı konut yapıp hibe etmek istediklerini söyledikler. Devletimiz hem kısa süreli çözümler üretiyor, hem de uzun süreli kalıcı konut yapma konusunda çalışmalar yürütüyor ancak İzmirli iş insanlarımızın hemen bir inisiyatif almaları ve İzmirlilerin yaralarını sarmaya çalışması çok anlamlıydı. Yapılaması gereken ne varsa hemen yaptık. Arsa yer temini konusunda da kendilerine arsa verileceğini söyledik. Rezerv alanlarında bir tanesini kendilerine vereceğimizi söyledik. Bu sinerjiyi korumak lazım. Bunu bir başlangıç noktası olarak belirtip İzmir'e Türkiye'ye yakışmayan noktalar konusunda gereken adımları atmamız lazım" ifadelerini kullandı.

 
Bergama topyekûn depremzedelerin yanında
 
Erdoğan, deprem sonrası yol haritasını açıkladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 5 Kasım 2020 Perşembe 13:19

Birlikten İzmir doğar toplantısı ama İzmir Büyükşehir Belediyesi niye yok bu durum garip değilmi çağrılmadıysa hepinize yazıklar olsun.Bizim temsilcimiz onlar.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bunu yapan insan olamaz... Depremde dışarı çıkan çalışana kesinti!
İzmir'de yaşanan 6.9'luk depremin ardından AVM'de çalışanların deprem ...
Piyasalarda gözler Fed kararında
Küresel piyasalarda, ABD'de başkanlık seçimine ilişkin sonuçların halen ...
Avrupa'ya açılan sınır kapılarında tüm zamanların rekoru!
Ticaret Bakanı Pekcan, "Avrupa'ya açılan Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala'da ...
 
SPK Başkanı uyardı: Borsa bir oyun değildir
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenoğlu, piyasa dolandırıcılarına ...
Bakan Albayrak'tan vekillere ekonomi brifingi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti milletvekillerine ekonomideki ...
Piyasalar yangın yer: Euro 10 TL'ye dayandı
Dolar 8.49 lira, euro 9.91 lira, sterlin 11.03 lirada...
 
Bankalardan depremzedeler için karar
Türkiye Bankalar Birliği, bankaların İzmir depreminden doğrudan etkilenen ...
Bakanlıktan İzmir'e 6,6 milyonluk kaynak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İzmir'deki ...
Dolar tarihi rekorunu kırmaya devam ediyor!
Dolar/TL'de bugünkü ABD seçimleri öncesinde yükseliş devam ediyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva