HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2018 Cumartesi - 09:23

İnce'den MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, memleketi Yalova'ya gelerek burada ayağının tozuyla MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt verdi. İnce, "Bahçeli'nin politikalarına karşı çıkıyorum, ülkücülere değil" dedi.

İnce den MHP lideri Devlet Bahçeli ye yanıt

Ankara'da düzenlenen törenle CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklanan Muharrem İnce, Ankara'daki törenin ardından memleketi Yalova'ya geldi. Yalova'nın Elmalık Köyü'ne gelen İnce, burada annesi Zekiye İnce, kız kardeşi Meryem Dönmez, kardeşleri Hüseyin İnce ve Zeynel İnce ile birlikte köylüler tarafından köy meydanında karşılandı. Seçim otobüsünden inen İnce, burada ilk olarak annesi Zekiye İnce'ye sarıldı.

''TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ''
Burada köylülere seslenen İnce, "Gene geldik kürkçü dükkanına" diyerek espri yaptı. İnce, "Bugün Tuncelili gariban bir Kamer amca, bu gariban tapu memurunun oğlu Kemal Kılıçdaroğlu gereğini yaptı. Dedi ki, Bizim adayımız Muharrem İnce. Şimdi bir bende iş var bir de sizde. Elmalıklı kamyoncu Şerif'in oğlu ile millette iş artık. Eğer bu durumdan memnunsa bu millet, dolar 5 liraya gidiyor, Euro 6 liraya gidiyor, 4 milyon Suriyeli, herkes yoksulluktan şikayetçi. Bakalım memnun mu, değil mi? Değiştirecek miyiz, değiştirmeyecek miyiz? Memleketin hali perişan herkes görüyor bunu. Elimizde böyle bir fırsat var. Bir kez böyle fırsat var. Bunalmış bir millet var. Her gün kavga eden bir cumhurbaşkanı var. Bize bir şey lazım. Huzur lazım bize, barış lazım. Bu huzuru sağlayacağız hep birlikte. Bu memlekette barışı sağlayacağız. Terörü bitireceğiz. İster PKK, ister IŞİD, ister FETÖ. Hangi terör örgütü olursa olsun canına okuyacağız. İkinci büyük hedefimizde yetimin hakkını yiyenlerden hesap soracağız. Bu ülkeyi soydurmayacağız. İhalelere fesat karıştırmayacağız. Garibanın hakkını yedirmeyeceğiz. Bunu yapacağız, bunu başaracağız. Önce içerde birlik, içerde dirlik. Sonra dünyaya da meydan okuyacağız. Bunu merak etmeyin ama içeride birliği sağlayamazsak, dirliği sağlayamazsak, dış politikayı, iç politika malzemesi haline getirirsek bu iş olmaz. Türkiye'nin bunu yapacak insan gücü var" dedi.

''EN BÜYÜK PROJEM HUZUR''
En büyük projesini de açıklayan İnce, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Bana 'En büyük projen nedir senin?' diyor. Benim en büyük projem huzur. Kavga etmeyen bir cumhurbaşkanı. Bakın parti rozetimi çıkardım. Artık 6 oku takmayacağım. Benim rozetim artık Türk Bayrağı. Hepinizin cumhurbaşkanı olacağım. Bakın tek olan şeyler hepimizindir. Bayrak tek. Sadece CHP'lilerin mi bayrak? Hayır hepimizin. Vatan tek. Sadece AK Partililerin mi vatan? Hayır hepimizin. Atatürk tek. Hepimizin kurtarıcısı. Sadece CHP'lilerin mi? Hayır değil. Cumhurbaşkanı da tek, bir tane. Cumhurbaşkanı partili olmaz. Cumhurbaşkanı CHP'li de olmaz, AK Partili de olmaz, MHP'li de olmaz, HDP'li de olmaz. Cumhurbaşkanı tarafsız olur, adil olur. Bunu başaracağız. Bundan yana hiçbir kuşkum yok. Ben yarın buradan ayrılacağım. Bir daha seçimden sonra gelebilirim. Bu yaz demek dalından kiraz yemek nasip olmayacak bize. Gittiğim yere kiraz getirirsiniz kiraz, tamam mı?"

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren İnce, şunları kaydetti:
"Bu doğru değil. Benim MHP'ye, ülkücülere hiçbir husumetim yok. Tam tersine ikinci Yalova seçimlerini onların katkılarıyla aldık. Yani Yalova'daki MHP'liler, ülkücüler bizi ikinci Yalova seçimlerinde desteklemeseydi biz o seçimi alamazdık. Benim ülkücülere ve MHP'ye karşı hiçbir husumetim yok ama Bahçeli'nin politikalarını beğenmiyorum. Milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyen birine, şehitlere kelle diyen birine götürüp MHP'yi yaslamaya çalıştı, yasladı. Benim itirazım buna. Benim MHP'ye, ülkücülere itirazım yok. Bahçeli'nin politikalarına itirazım var. MHP gibi bir partiyi getirip Tayyip Erdoğan'a yasladı. Milliyetçiliği ayaklar altına aldım dedi mi Tayyip Erdoğan? Dedi. Şehitlere, kelle dedi mi, dedi. Bunları yapan birine MHP gibi köklü bir partiyi yaslarsa Bahçeli'nin politikalarına karşı çıkıyorum, ülkücülere değil."

 
Eski eşinin üzerine kızgın yağ döken kadına 20 yıl hapis
 
Karşıyaka'nın en güzel balkon ve bahçesi seçiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kılıçdaroğlu başarılı bir taktik uygulamıştır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP'nin cumhurbaşkanı ...
Dörtlü ittifakın ismi belli oldu
CHP, İYİ Parti, SP ve DP ittifakının protokol imzaları tamamlandı.
Mehmet KARABEL yazdı... İnce, ince… Gel-ince…
Mehmet KARABEL yazdı... İnce, ince… Gel-ince…
 
'Afrin'den sonra Münbiç var, İdlib var'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde ...
Bahçeli'den CHP adayı İnce ile ilgili ilk yorum
MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ...
'Cumhur İttifakı' Protokolü’nün tam metni
AK Parti ve MHP tarafından YSK'ya sunulan Cumhur İttifakı Protokolü’nde, ...
 
Tokat vekili rotayı çevirdi: İzmir'i neden istiyor?
AK Parti’de dört dönem Tokat milletvekilliği yapan Zeyid Aslan beşinci ...
MHP Karşıyaka '3 Mayıs' için buluştu
Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka ilçe teşkilatı “ 3 Mayıs Milliyetçiler ...
Bakan Soylu'dan valilere seçim uyarısı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Seçim döneminde gelen bütün mesajları, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva