HABERLER>GÜNCEL
3 Aralık 2013 Salı - 13:29

İlker Başbuğ'dan kritik MGK açıklaması

Ergenekon davasında müebbet hapisle cezalandırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ, gazetelerde yer alan "MGK kararı"na değinerek, mahkemenin, Başbakanlık Müsteşarlığı'ndan istediği direktif ve kararlar gönderilmeden verdiği kararın eksik olduğunu savundu.

İlker Başbuğ dan kritik MGK açıklaması

Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tartışmalara yol açan 2004 tarihli MGK belgesiyle ilgili açıklama yaptı.
 
Başbuğ, kendi adına kurulan internet sitesi ve twiter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, gazetelerde yayımlanan 2004'teki MGK kararına ilişkin haberlerin Türkiye'nin gündemine oturduğunu belirtti.
 
Haberlerin, Başbakanlığın 28 Ekim 2004 tarihli Ek Eylem Planı-1 ve 17 Mart 2005 tarihli Ek Eylem Planı-2'ye ilişkin olduğunu ifade eden Başbuğ, davanın soruşturma aşamasında Genelkurmay Başkanlığınca, konuyla ilgili bilgi içerebileceği düşünülen direktif, genelge ve MGK kararlarının listesinin de savcılığa gönderildiğini, listede MGK'nın 25 Ağustos 2004 tarihli kararı ile 28 Ekim 2004 tarihli Ek Eylem Planı-1 ve 17 Mart 2005 tarihli Ek Eylem Planı-2'nin de yer aldığını kaydetti.
 
Başbuğ, avukatı İlkay Sezer'in talebi üzerine, davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin Başbakanlık Müsteşarlığı'na müzekkere yazarak aralarında 25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararı ile 28 Ekim 2004 ve 17 Mart 2005 tarihli eylem planlarının da bulunduğu ilgili yazı ve eklerinin onaylı suretlerini istediğini, ancak bu ara kararın bugüne kadar yerine getirilmediğini belirtti.
    
Mahkemenin, kararını, Başbakanlık Müsteşarlığından istediği ancak dosyaya gelmeyen direktif ve kararları incelemeden verdiğini ifade eden Başbuğ, MGK Genel Sekreterliğinden istenilen "Bölücü Faaliyetlere Yönelik Eylem Planı-2006"nın 45 nolu tedbiri ile Genelkurmay Başkanlığına internet faaliyetlerinde bulunma görevinin verildiği dikkate alınırsa, eksik incelemeyle verilen kararın vahametinin net olarak ortaya çıktığını savundu.
    
Başbuğ, bu durumun, adil yargılamanın yapılmadığını bir kez daha ortaya koyması açısından çok önemli ve hayati olduğunu belirterek, "İnsanlar hakkında müebbet hapis cezası dahil en ağır cezalar verilmiştir. Mahkemenin kararını açıklamasından neredeyse dört ay geçmesine rağmen  gerekçeli karar hala ortada değildir. Söylentiler, gerekçeli kararın çıkması için bir dört ay daha geçeceğini göstermektedir. Ancak, insanların cezaevlerinde tutuklulukları devam etmektedir. Bu vahim tablo karşısında yetki ve sorumluluk taşıyan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, Yargıtay Başkanlığı'nın ve Anayasa Mahkemesi'nin ne düşündüğü merak edilmektedir  Kulaklarını tıkayıp, sessizliklerini koruyacaklar mıdır  Yoksa, duruma müdahale ederek, vicdanları kanatan, Türkiye'de adalet sistemini yerle bir eden, bu gibi durumlara karşı tavır mı alacaklardır " ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Menderes’te kaçak telefon operasyonu
Adnan Menderes Havalimanı’nda iki yolcunun bagajında değeri 175 bin lira ...
Gezi iddianamesinde korkunç ‘polis’ ifadeleri!
Antalya’da Gezi Parkı eylemlerine destek veren kişi ve gruplara yönelik ...
AK Partili vekil açıkladı: Türkiye'de kaç cami var?
TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet ...
 
Kara kış kapıda: İzmir’de haftanın tahmin raporu
Soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına alırken, İzmir’de durum ne? ...
Minik Berhan trafik canavarı kurbanı: Ezdi, öldürdü, kaçtı!
İzmir’in Bornova İlçesi’nde, ağabeyi ile sokakta oynarken minibüsün çarptığı ...
Genelkurmay'dan kritik 'Suriye' açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait iki uçağın devriye görevindeki F-16'ların ...
 
Orduda bir şok istifa daha
Uzun dönem askerlik süresi 15 aydan 12 aya düşürülünce, askere gitmek ...
Dikkat: İzmir’in 7 ilçesi elektriksiz kalacak!
İzmir'de Bornova, Buca, Kemalpaşa, Menemen, Çeşme, Kınık ve Foça ilçelerindeki ...
Ethem Sarısülük davasında flaş karar: Mahkeme Heyeti...
Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva