HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2013 Perşembe - 18:12

İl Genel Meclisi’nde Vali’ye ‘bürokrat’ eleştirisi

İzmir İl Genel Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Onur Koçanalı, AK Parti tarafından Bergama’da düzenlenen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz’ün katılmasını sert bir dille eleştirdi ve 'Sayın İçöz'ü Vali Cahit Kıraç mı görevlendirdi?' diyerek Meclis’e soru önergesi verdi.

İl Genel Meclisi’nde Vali’ye ‘bürokrat’ eleştirisi

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen AK Parti İzmir Milletvekilleri, İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve birçok partilinin katıldığı toplantı İzmir İl Genel Meclisi’nde tartışma konusu oldu.

İl Genel Meclisi İl Genel Sekreteri ve bir dönem AK Parti’den Güzelbahçe adayı olan İrfan İçöz’ün ‘AK Parti’nin Bergama çıkarması’ olarak nitelendirilen toplantıya katılmasını değerlendiren ve İçöz’ün İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın Genel Sekreterlik makamı tarafından temsil edildiğini hatırlatan Koçanalı, siyasi partinin seçim gezisinde Genel Sekreter İçöz’ün bulunmasına anlam veremediklerini belirtti.

Koçanalı, “Bergama’da AKP İl Başkanlığı bir toplantı düzenledi. Partinin Başkanı ve yönetimi toplantıya katılım gösterdi. Karınca modeli çalışması adı altında proje üretmişler. Sorun şudur ki cumartesi günü İl Özel İdaresi’nin genel sekteri, bir siyasi partinin seçim gezisi için orada bulunuyor. Kaymakam da buraya katılmıştır. Bir partinin seçim çalışmalarının bir bölümünde de olsa Genel Sekreter İçöz’ün orada ne işi vardır” dedi. İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın yanıtlaması istemiyle meclise sözlü ve yazılı önerge veren Koçanalı, “Sayın Genel Sekreter, bir Cumartesi günü bir siyasi partinin seçim çalışmasında ne yapıyor? Sayın İçöz bizim veya başka siyasi partilerinde çalışmalara katılacak mı? Vali’yi genel sekreter temsil eder. Sayın Genel Sekreterin gitmesi konusunda Sayın Vali bir görevlendirme yapmış mıdır? Görevlendirme yoksa İçöz bu toplantılara hangi amaçla katıldı? Resmi görev yoksa İçöz hakkında soruşturma açılacak mı? Meclis kapısını kilitleten Sayın Vali, kendisini temsil eden genel sekreter ve kaymakamın, AKP’nin seçim propagandası gezisine katılmasını nasıl değerlendiriyor?” diye sordu.

 
KALYONCU: PARTİ ÇALIŞMAMIZ O TOPLANTIDAN SONRA
AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, Bergama’da gerçekleştirilen toplantıya tüm bürokratların katılım gösterdiğini söyledi. Kalyoncu, “Orada Cumhuriyet savcısı, kaymakam, CHP’li muhtarlar ve vatandaşlar var. Cımbızla çekilerek yapılan bir toplantı değil… Bergama’nın sorunlarının masaya yatırıldığı bir toplantıydı. Bu toplantıya bürokratların katılmasını eleştirmek yerine, sorunların çözümüne katkı koyulması gerektiğini düşünüyorum. Bizim parti çalışmalarımız, o incelemenin ardından başlamıştır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
peki chp yönetiminde Muhtar 9 Şubat 2013 Cumartesi 22:38

Kalyoncu peki parti mantığıyla Karşıyakadan Bayraklıya verilen memurlar için Akp soru önergesi versin gardaş

Yorumu oyla      11      5  
Özgür 8 Şubat 2013 Cuma 13:28

Siyasi bir partinin düzenlediği toplantıda CHPli muhtarlar olur, MHPli olur herkes olur ancak İl Özel İdarenin Genel Sekreteri olmaz, Vali olmaz, Kaymakam olmaz hadi oldu diyelim; BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI nerede herkes orada ilçesiyle ilgili sorunlar konuşuluyor CHPli belediye başkanı yok. YOK YAAAAA, biz de yedik???? Bakın arkadaşım işinize adamlar aslanlar gibi işliyor ve resmi gayri resmi bel altı bel üstü her türlü baskı var. Kaymakam gitmeyecek ha? GÜLÜYORUM... Eğer GİTMESİN bak ne oluyor..

Yorumu oyla      11      5  
Süleyman 7 Şubat 2013 Perşembe 23:50

Yahu akpliyorumcu ne kadar da gereksiz bir yorum yapmışın...kendin bile farkında değilsin bence...il genel meclisleri akpnin tamamen siyasi gerekçelerle kapttığı bir kurum ayrıca izmir in hiç bilmediğimiz bir köyünün bir sokağının bir problemine konak tan nasıl müdehale edeceğiz hiç anlamıyorum...zaten akpnin yaptıklarını hiç anlamıyorum...yargıtay ı bile lav edeceksiniz...gün gelir devran döner...rte nin müdahili olduğu bir çok sağ lider var hepsinin iktidarı bitti sizinki de biter...

Yorumu oyla      26      7  
AK Partili Yorumcu 7 Şubat 2013 Perşembe 19:31

İl genel meclisi olarak, idare tarihinin sayfalarında yer almanıza şunun şurasında ne kaldı. Bu saatten sonra yerel seçimlerde Büyükşehir Meclis üyeliği seçeneğinin dışında pek bir seçenek yok. Bence kalan süreyi muhabbet ederek sohbet ederek geçirseniz de olur. Kalp kırmayın yüz yüze bakacaksınız.

Yorumu oyla      14      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’nın adaylık dosyası Paris’te
UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girme yolundaki çalışmalarda son aşamaya ...
Şengül’den belediyeye ‘Cennetçeşme’ resti!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘riskli alan’ ilan edildikten ...
Doğanata'dan Tartan'a teşekkür ziyareti
İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, Konak Beldiye ...
 
Bornovalı’ya ‘yol parası’ müjdesi
Bütünşehir Yasası kapsamında yol harcamalarına katılım paylarının alınıp ...
Kocaoğlu kararlı: Adil, bilimsel ve yerinde!
Karabağlar muhtarlarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
‘Çatlak’a Kocaoğlu bakışı: Hepimiz iş yapıyoruz…
Kazı çalışmaları sırasında Kadriye Mahallesi’nde yaşanan sıkıntı üzerine ...
 
Karşıyaka zabıtası işgale taviz vermiyor
Karşıyaka Belediye Zabıtası Çarşı’da işgale geçit vermiyor. Zabıta ekipleri ...
Aliağa Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Her geçen gün büyüyen ve gelişen sanayi kenti Aliağa’da, belediye bütünşehir ...
Başkan İnce'den pazar ziyareti
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, pazardan hem alışveriş yaptı, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva