HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2020 Cumartesi - 18:18

İl Başkanı Yücel’in ziyaretindeki ayrıntı: Nalbantoğlu’na karşı değilim ama…

Kurultay öncesinde Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ziyarette son durum raporu verdiği öğrenilirken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in PM’ye girmesini istediği isim olan eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nu desteklediğini söylediği öğrenildi. Yücel, PM için Milletvekili Ednan Arslan ve Özüm Özdemir ismini şart koştu.

İl Başkanı Yücel’in ziyaretindeki ayrıntı: Nalbantoğlu’na karşı değilim ama…

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin ay sonunda düzenleyeceği kurultay öncesinde yaşanan hareketli süreç devam ediyor. Seçimde oy kullanacak doğal delegeler olan milletvekilleri hariç 52 kurultay delegesi bulunan İzmir’den birçok kişi parti üst yönetiminde yer almak istiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek İzmir ile ilgili son durum raporu veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in görüşmesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Yücel’in ilk olarak İzmir’de yaşananlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum konusu, belediye başkanlarının parti örgütüyle diyaloğu ve belediyelere yönelik yargısal süreçler gibi konularda değerlendirme yaptığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanı Yücel’e, kurultayda isim önerisi alacağı kişi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i işaret ettiği ve “uzlaşmanızdan yanayım” mesajı verdiği belirtildi. İzmir’in Ankara’ya 52 kurultay delegesi ve üzerinde çalışılmış öneri listesiyle gelmesini beklediğini anlatan Kılıçdaroğlu’nun “arkadaşlar da ayrıntılı çalışmalar yapıyor” dediği yansıdı. Kılıçdaroğlu’nun Yücel’e, “farklı düşünenler olabilir ama kavgalı görüntü vermek doğru değil” diyerek sloganı “iktidar” olan kurultayı çok önemsediğini anlattı.

Deniz Yücel ziyarette, Başkan Soyer’in öneri listesinin en tepesinde yer alan CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu için ise, “Bizim karşı çıkacağımız bir isim değil. Kendisinin listede olmasına şerh koymayız, olumsuz bakmayız” dedi. Ziyarette Kılıçdaroğlu’nun Yücel’den önce Ankara’da kendisini ziyaret eden Soyer için ise , “Sayın başkanın değerlendirmeleri oldu. Belediye başkanlarıyla örgüt ilişkisini önemsiyorum. Uyum birinci tercihim” dediği öğrenildi.

Yücel’in söz konusu ziyarette genel başkandan özellikle Milletvekili Ednan Arslan ismini istediği öğrenilirken kadın ve gençlik kotasından ise Özüm Özdemir’in değerlendirilmesini istediği yansıdı. Yücel, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın durumunun genel başkan tarafından değerlendirileceği için bir yorum yapmadı. Özkan’a yakın siyaset yapan ve PM’ye girme talebinde bulunan Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak için ise açıktan “istiyoruz” demedi. Yücel’in ayrıca PM’ye son dönem giren Gaziemir eski İlçe Başkanı Umut Tekin ile birlikte bazı isimlere sıcak baktığı kamuoyuna yansımıştı.

Öte yandan kurultayda PM talebi bulunan milletvekilleri arasında eski Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Milletvekilleri Murat Bakan, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Mehmet Ali Çelebi, Selin Sayek Böke, Atilla Sertel, Özcan Purçu isimleri yer alıyor.

Partiyi Yüksek Disiplin Kurulu’nda temsil eden Milletvekili Mahir Polat’ın da PM’ye sıcak baktığı öğrenilirken yere seçimde aday belirleme döneminde istifa eden Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile Milletvekili Kani Beko’nun bir talebi bulunmuyor.

Ayrıca, PM’ye girmek isteyenler arasında bu dönem Bilim Kültür Yönetim Platformu (BYKP) üyeliğini zorlayan Devrim Barış Çelik ismi de kulislerde yer alıyor. 

 
Engin ÖNEN yazdı... Çeşme'nin değil ama projenin su sorunu çözülüyor...
 
Bakan Albayrak'tan G-20 açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ, Ayasofya anketini açıkladı: Hangi partiden/ne kadar destek geldi?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ayasofya'nın müzeden camiye ...
AK Partili Dağ’dan Soyer’e: Başkan neyin mesajı bu?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ İzmir ...
Papa'ya Ayasofya kararı yanıtı!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, CNN International'a değerlendirmelerde ...
 
Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurban ...
Binali Yıldırım’dan İzmir'de teşkilata yeni üye talimatı: Gençlerin nabzını iyi tutun!
AK Parti İzmir Milletvekili ve son Başbakan Binali Yıldırım teşkilatla ...
'FETÖ'cülerin 100 bin adet ceset torbası yaptırdıklarını biliyoruz'
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, eski AKP milletvekili ve Gelecek Partisi ...
 
CHP’li Kılıç’tan mahkemenin ‘Rabia Naz kararı’na tepki!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, dün gece yarısı TBMM Genel ...
AK Partili Dağ açıkladı: İzmir’e yeni sağlık kampüsü geliyor!
AK Partili Dağ, İzmir Karşıyaka’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ...
Kurultayı durdurmak için mahkemeye dilekçe!
CHP kurultay onur üyesi Prof. Tolga Yarman, önümüzdeki hafta sonu yapılacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva