HABERLER>GÜNCEL
8 Ekim 2020 Perşembe - 14:04

İKK'den ‘İnciraltı’ çıkışı: Karara imza atanlar hesabını verecek!

İncirlatı için alınan ‘tarım yapılamaz’ kararını eleştiren TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Aykut Akdemir "Toprak Koruma Kurulu'nda bu karar imza atanlar görevini kötüye kullanmaktadır. Hukuka ayrı kararların altına imza atanlar buna hesap verecektir" ifadelerini kullandı.

İKK den ‘İnciraltı’ çıkışı: Karara imza atanlar hesabını verecek!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ –  TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İnciraltı Planları ve Kültürpark için basın toplantısı düzenledi.

İNCİRALTI’NDA SUÇ İŞLENDİ
'İnciraltı'nda tarım yapılamaz' kararını eleştiren Aykut Akdemir, İl Toprak Kurulu'nun suç işlediğini söyledi. Toprak Kurulu'nun görevini kötüye kullandığını da belirten Akdemir, Balçova Belediyesi'ne de çağrıda bulundu. Akdemir " TMMOB halkı ve doğayı korur. İnciraltı için plan yapmaya çalışanlar öncelikle rantı koruyor. Ne İnciraltı sonradan üretilmiş bir alandır, ne de Kültürpark sonradan yapılmış bir alandır… Kente sonradan gelmiş bütün yerel yönetimler ve iktidarlar sadece betonlaşmayı hedeflemiştir. Eğer İzmir'e önem veriyorlarsa, betonlaşma bırakarak yeşil alanlara önem vermeliler. İşin kolayına kaçıp yeşil alanları imara açmak doğru değildir. Kültürpark için Büyükşehir ile yürüttüğümüz çalışmalar devam etmektedir. Oradan karar çıktıkça bilgiler vermeye devam edeceğiz. İnciraltı için çıkan ve Ziraat Mühendisleri Odası'nın itiraz ettiği bir karar var. İnciraltı'nın imara açıldığı bir karar var. Bu Toprak Koruma Kurulu'nda bu karar imza atanlar görevini kötüye kullanmaktadır. Hukuka ayrı kararların altına imza atanlar buna hesap verecektir.  İncir altı için Balçova belediyesi burayla uğraşmak yerine İncrialtı'nda yapılmış kaçak yapılara müdahile etmelidir" ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ YEŞİL ALANLARDAN
Akdemir'in ardından İnciraltı için hazırlanan metni okuyan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Tevfik Türk, arazinin çoklu kırık fay hatlarına sahip olduğunu ve bu nedenle yapılaşmanın olamayacağını belirtti. Türk; " İl Toprak Koruma Kurulu tarafından alanın yapılaşmaya açılmasının dayanağı olan ve “tarım dışı amaçla kullanılabilir” görüşü veren karar oy çokluğuyla alınmıştır. Bu Bölge 2006 yılından beri politikacılar tarafından yöre insanına umut tacirliği yapılarak, arazilerinizi imara açacağız sözleri verilerek, oy simsarlığının sonucu olarak bu günlere gelmiştir. Bu bölge son yıllarda arazi sahibi olup ben buraları imara açtırırım diyerek yöre halkını inandıranların yüzünden bugünlere gelmiştir. Kentimizin batı gelişme aksında bulunan ve doğal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli değerler içeren İnciraltı, kentimizin en önemli açık ve yeşil alan olma özelliğine sahip bölgesi konumundadır."  ifadelerini kullandı.

EXPO İLE BAŞLADI
Tevfik Türk'ün açıklamasının devamı şu şekilde;

"İlk defa 9-12 Kasım 2006 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde yapılan ''İnciraltı’nın Geleceğini Birlikte Kuralım'' toplantısı ile gündeme taşınmış, ardından 2007 yılında başlayan EXPO-2015 adaylığı sürecinde bölge sağlık turizmi amaçlı planlanmak istenmiştir. Hâlbuki alan özellikle “sağlık” temasının işleneceği Expo 2015 organizasyonunun, insan ve çevre sağlığını gözeten ve bunun gereğini yerine getirebilecek nitelikte bir alan olması gerekirken, İnciraltı’nın aday gösterilmesi temanın kendisiyle ters düşmüştür

Ardından tüm bu uyarılara rağmen İnciraltı bölgesine ilişkin Turizm Merkezi ilanı sonrası onaylanan, alanın ve çevresinin doğal niteliklerini, tarımsal niteliğini, doğal sit olma özelliğini yok sayan, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına aykırı olan, kamu yararı içermeyen Toprak Koruma Kurulu Kararı ve çok sayıdaki mekânsal plan Odalarımız tarafından açılan davalar sonucunda iptal edilmiştir. 2012 yılında tamamlanan dava süreciyle de bölgenin tarımsal amaç dışında kullanılamayacağı tescillenmiştir."

YASALARA UYGUN DEĞİLDİR
"2020 yılında geldiğimiz noktada ise yine bölgenin sağlık turizmi amaçlı planlanmak istendiği önce kamuoyuna ısıtılarak getirilmiş, bölgenin çözümsüz ve atıl bir alan olduğu, tarımsal aktivitelerin yapılamadığı, tarımsal özelliğinin yitirildiği, hatta bölgede binlerce yıldır var olan jeotermalin tarımı bitirdiği, kaçak yapılaşmaya açıldığı gibi hiçbir bilimsel temele dayanmayan gerekçeler ile kamuoyu yaratılmaya çalışılmıştır. Bunun içinde kamu kurumlarının görüşleri olduğu öne sürülerek siyasi bir ortam oluşturulmuş ve en sonunda Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması amacıyla planlama süreci başlatılmıştır. Bu açıklamaların yapılmasını getiren süreci yürütenlerin asıl amacı; sadece arazilerinden daha fazla para kazanarak rant elde etmek istemeleridir. Ancak bu kişiler isteklerini bilimsel temellere dayandırmalıdır. Tarım, doğa, planlama, mühendislik bilimi görmezden gelinerek turizm odaklı rant hedefi ile İzmir için eşsiz bir değer olan İnciraltı’nın tahribine izin verilemez. Bir alanın tarım dışına çıkarılması kanunlarda belirtilmiştir. Sadece bölgede alternatif bir alanın olmaması ve kamu yararı olması gerekçeleri ile tarım dışına çıkarılabilir. Yapılan iş ve işlemler yürürlükteki yasalara göre hiçbir şekilde uygunluk göstermemektedir."

KAMU YARARI YOKTUR
"Bölge için tarım dışı kullanıma dönük henüz alınmış bir “Kamu Yararı Kararı” yoktur. Buna karşın belli bir kesimin faydalanmasına yönelik turizmin kamu yararı sayılması bölgenin tarihsel geçmişine, bilimsel ve sosyolojik kriterlerine de aykırıdır. Planlama yapılmak istenen alan “Mutlak Tarım Arazisi” ve “Dikili Tarım Arazisi”dir. Bu yüzden tarımsal amaç dışında ne çeşit bir uygulama olursa olsun kullanımı yasalara uygun değildir. Alan yine kuzeyindeki doğal sit alanı ile güneyindeki kentsel alan arasında tampon görevi görmekte, kentsel kullanımların sulak alan üzerindeki etkilerini düşürmektedir.         Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ve Toprak Koruma Kanunda mevcut tarımsal alanların üretim özelliklerini korumak ve iyileştirmek devletin ve kurumlarının sorumluluğu olarak tanımlanmaktadır. 2006 yılından bu yana tarımsal bir alan olan bölgede tarımı etkileyecek uygulamaların yapılmasına izin verenler ve bölgenin toprak özelliklerinin iyileştirilmesi için görevlerini yerine getirmeyenler için de sürecin özel olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Alanın olası bir toprak veya su kalitesindeki bozunumunda, Toprak ve Su Islah projeleri ile rahatlıkla bunun önüne geçilebilir. Bölge geneli jeolojik açıdan yoğun fay kırıklarına sahip yapılaşma için uygun olmayan bir alt yapıya sahiptir. Bu sebeple bölgeyi, yoğun ya da seyrek olsun bir şekilde yapılaşmayı hedefleyen gizli rant hesaplaşması için manivela olarak kullanmak isteyenlere izin verilmemelidir. Siyasilerden beklenen kendi istekleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerini yorumlamamaları ve halka beyanat verirken de çarpıtmadan sunmalarıdır. Tarım İl Müdürlüğü’nün bölgedeki tarımsal faaliyetler ile yaptığı çalışmalar sürekli olarak kurumun kendi haber ve paylaşımlarında görülmektedir. Marjinal Tarım Arazisi olarak sınıflandırılan bölge uluslararası anlaşmalarla koruma altına alınmış sulak alan olan Doğal Sit Alanıdır. Bu çalışmalar varken “Tarım İl Müdürlüğü’de yarısını Marjinal Tarım Arazisi olarak tanımlamış” gibi hatalı beyanatlar vermek kurumların güvenilirliğini sarsmaktadır. Öte yandan bir talebin İl Toprak Koruma Kurulu tarafından gündeme alınabilmesi için arazinin ya Büyük Ova sınırları içerisinde olması yada Mutlak-Dikili-Özel Ürün Arazisi olması gerekmektedir. Büyük Ova dışındaki Marjinal Tarım Arazileri zaten gündeme alınmadan ilgili bakanlık tarafından doğrudan uygun görüş verilmektedir. İnciraltı Türkiye’nin 3. büyük kenti olan ve yeşil alan bakımından sıkıntılı olan İzmir için vazgeçilmez bir yeşil alandır. Alanda yapılacak her müdahale bölgenin bütünsel koruma anlayışından uzaklaşılarak bitişiğinde bulunan İnciraltı Kent Ormanı ve İnciraltı lagünü için bir tehdit oluşturacaktır."

TÜM MÜCADELEYİ VERECEĞİZ
"TMMOB, kurulduğu günden bu yana plansız programsız, ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla, kamu yararı ve hukuk ilkelerini hiçe sayan ve ranta hizmet eden politikalara da her zaman karşı çıkmıştır. İnciraltı’nın tarımsal potansiyeli dikkate alınarak, bölgedeki hak sahiplerinin sürdürülebilir bir şekilde arazilerinden gelir elde edebilecekleri bir uygulama kararında TMMOB’a bağlı odalar olarak tüm desteği vereceğimizi, ancak bölgede yapılacak ranta yönelik tüm uygulamalarında karşısında mücadeleyi kamu yararı,kent ve İzmirli yurttaşlarımız için büyüteceğimizi kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz…" ifadeleri kullanıldı.

KÜLTÜRPARK’TA AKSİ BİR DURUM KABUL EDİLMEYECEKTİR
Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Başkanı Elvin Sönmez Güler ise İzmir kentinin tarih, ekonomi, kültürel ve sosyal yapısı üzerinde son derece önemli izler bıraktığını belirtti ve şunları söyledi; “Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığı çalışma sürecinde ; ilgili Meslek Odalarımız ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarından oluşan çalışma gurubu her hangi bir ön koşul olmaksızın çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalar kapsamında Kültürpark’ın korunabilmesi için en önemli bileşen olan “Koruma Amaçlı İmar Planı”nın hayata geçirilmesi çalışmaları halen yürütülmektedir. Çalışma kapsamında eksik görülen bilimsel veri ve analizlerin tamamlanması konusunda çalışma grubu tarafından ortak karar alınmış ve bugün gelinen aşamada söz konusu çalışmaların tamamlanması beklenmektedir. Bilimsel veri ve çalışmaların tamamlanmasının ardından “ekolojik hassas bir bölge” olan Kültürpark’ın “Koruma Amaçlı İmar Planı”nın yapılması çalışması yine ilgili Meslek Odalarımızın içerisinde yer aldığı bir süreçte yürütülecektir. Kültürpark’a Koruma Amaçlı İmar Planı tamamlanana kadar da hiçbir müdahalede bulunulmamalı, bu süreçte alanın zarar görmeden korunması sağlanmalıdır. Bunun aksi bir durum Kurulumuzca kabul edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

KÜLTÜRPARK’TA ÜRETİCİ PAZARI OLMAMALI
Güler sözlerine şu ifadeler ile devam etti;

"Bu görüşlerle birlikte 2014 yılında İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak yapmış olduğumuz basın toplantısında dile getirdiğimiz aşağıdaki hassasiyetlerimizin aynı şekilde devam ettiğini ve hassasiyetlerimizin giderilmediği bir çözümün paydaşı olmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz; Kültürpark’a yapılacak aşırı yüklemeler doğal ve tarihi yapısının çökmesine neden olacağından bu yaklaşımlardan vazgeçilmelidir. İzmir’in kongre ihtiyacı, daha önceden, Yeni Kent Merkezi olan Bayraklı’da öngörüldüğü şekliyle karşılanmalıdır. Kültürpark içerisinde yeni bir kongre merkezi alternatifinin oluşturulmak istenilmesi İzmir’in planlı gelişiminin önünde engel oluşturacağı bilinmelidir. Kültürpark alanının tarihi süreç içerisinde edinmiş olduğu fuar, yeşil alan, rekreasyon, kültür ve tarihi işlevlerine sadık kalınmalıdır. Ayrıca, kurulduğu günden bu yana gelişen açık hava müzesi niteliği ve dolayısıyla kazandığı eğitim işlevi mutlaka desteklenmelidir. Kültürpark alanının kültürel değerlerini taşıyan mevcut işlevlerinin sürdürülmesinin devamlılığı sağlanmalıdır. Kültürparkta, kesinlikle yoğunluk artırıcı her türlü müdahaleden kaçınılması gerekmektedir. Kültürpark’a kapalı otopark haricinde zorunlu durumların dışındaki resmi veya sivil araçların girişi ve belediyelere veya diğer kurumlara ait araçların bu alanı otopark olarak kullanması engellenmelidir. Hatta mümkünse yeraltı otoparkının araç giriş-çıkışları da yaya sirkülasyonunu kesmeyecek şekilde revize edilmelidir. Kültürpark’ın hassas ekolojik yapısı mutlak korunmalıdır. Kentimizdeki tüm doğal ve açık yeşil alanlarda olduğu gibi;  Kültürpark Alanı’nın da yapılaşma odaklı değil, günümüz kentlerinin daha da belirginleşen açık ve yeşil alan ihtiyacı gözetilerek doğa ve toplum yararı öncelikli ele alınması ve kent belleğinde yer etmemiş fonksiyonların (üretici pazarı vb.) alana entegre edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

 
TBMM'de 'kısa çalışma' dönemi önerisi
 
Konak'ta gönül gözüyle görenler için 30 yeni kitap
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 10 Ekim 2020 Cumartesi 20:06

sevgili odalar burasi hakca ve modern bir sekilde planlanip izmirimize ve turkiyemize kazandirilinca herkes bunu yillardir neden engellemek icin ugrastiginizi merak edicek.gercekten neden?yoksa rantci olmakla sucladiginiz nesillerdir buranin sahipleri olan insanlara buralari yar etmemek icin kapali kapilar arkasinda gercek rant odaklariyla birlikte baska planlamalar mi yapiliyor.nedir?efendim?

Yorumu oyla      2      3  
Zeynep 9 Ekim 2020 Cuma 20:27

Acaba bu inciraltinin planlamasına karşı çıkanlar. Sizin yeriniz olsaydı acaba bu sekildemi konuşurdunuz. 40senedir atalarımız ve biz korumaya çalıştık. Hem toprağın verimi azaldığı hemde carpik gelisi guzel kacak yapilarin oldugu gibi sorunlarimiz var. gelin görün inceleyin o zaman oranın halkının ne istediğini öğrenin. Ayrıca tapulu malimiz var hiç bir şekilde faydalamiyoruz.Cünkü miras kaldığı için parcalarimiz küçüldü. Yeşil alanı çok göktelensiz sağlık turizmine yönelik planlı imar istiyoruz.Bizimde biraz yüzümüz gülsün. İnşallah el birliğiyle herkes elini taşın altına koyacak İzmirimiz için güzel şeyler olacak.Karsi çıkanlar lütfen çagrilara kulak verin.

Yorumu oyla      3      3  
Sedat 9 Ekim 2020 Cuma 14:56

Uzun yıllar terimsel faaliyetin gün geçtikçe hızlı sehirleşmenin hava kirliligi sonucu verimli ve sağlıklı ürünün elde edilememiş olması elbet vatandaşları mülk sahiplerinin talebi pilanlamanin arzu içine girmiştir haklı yondeŞimdi HESAP SORMAYA 1SALHANE BORNAVA.MENEMEN OVASI.ALIAGA.FOCA.KEMALPASA OVASI. TORBALI OVASI .ODEMİS OVASI.NARLIDERE (aynı konumda ayni arazi lüks 4m duvarla çevrili villalar doldu kamu yararı yokyGÜZELBAHCE.SEFERİSAR. URLA CARPIK YAPILAR DOLDU...BUNLAR OLURKEN YAPILIRKEN SIZ NEREDEYDINIZ...suyu borlanmis iyi tarım üretimin yapılamayacağı bir yer almış yanında aynı arazide bölgede yükselen istinye park icin neden susuldu. aynı arazi.OKADAR ILCELER ICINDE NEDEN UFAK ARAZI PARÇASI ICIN GUNDEME GETIRIYORSUÑUZ.birileri tarafında yönlendirilip arazi toplaması içinmi caba sarfediyorsunuz(rantiyeci) HİCBIR ATA VE DEDESINDEN KALMIŞ MÜLK SAHIBI RANTCI DEGILDIR...IZMIR HALKINA SAYDIĞIM ILCELERIN CARPIK YAPILAŞMANIN HESANI VERIN

Yorumu oyla      3      3  
Mağdure 9 Ekim 2020 Cuma 14:36

Sayın Kamusal Bakış gerçekten Izmir''e kamusal mı bakıyorsunuz ?Izmir ''in dağları tepeleri gecekondularla kaplanırken İstinye Park yapılması için onlarca ağaç kesilirken her türlü kolaylık sağlanırken (pazar yeri kaldırıldı, 9 eylül vergi dairesi taşındı tramvay durağı önüne getirildi vs)neden daha dikkatli bakmadınız?Yazdıklarımızdan İnciraltınada dikkatli bakmayıp istemezükçü düşüncelerle yazıyorsunuz.Inciraltı gizli saklı bir yer değil gelip kurumuş toprakları kaynar borlu suları yerinde inceledinizmi? Yeşil alan diye ezberlemişsiniz.Kamu malı yeşil alana dokunulmadığı gibi toprak sahiplerinden yüzde 45 alınıp yeni yeşil alanlar oluşturulacak. TMMOB kurulunu saygıyla selamlarken doğru yaptıklarından nasıl eminsiniz? Kimsenin tesirinde kalmadan lütfen gelip yerinde inceleyin.

Yorumu oyla      3      3  
Bahattin 9 Ekim 2020 Cuma 13:07

"Kamusal bakış" isimli yorumcu: 1) İnciraltı ahalisi de kamunun en az senin kadar bir parçasıdır. 2) İnciraltı kamu değil özel mülktür. 3) Bu ahali uzun yıllardır bu bölgede doğru ve uygun bir planlama ve uygulama görev ve sorumluluğu yerine getirilmediği, verimli tarım yapılamadığı, mezbele ve moloz yığını olmaya terk edildiği için eşek yüküyle zarar ve ziyana, haksızlığa ve apaçık zulme mahkum ediliyor. 5) Çok uzun yıllardır artık şehrin yüksek katlı beton yığınlarının, rezidanslarının, otellerinin, iş merkezlerinin, AVM''lerinin, otoyollarının, metro inşaatlarının arasında sıkıştırılıp kalmış, toprak ve su özellikleri bozulmaya uğramış (Kaldı ki, artık böyle bir alana dünyanın en kaliteli suyunu bile getirmeniz, ekonomik tarım yapamazsınız) bir bölgesine tarım alanı kalsın demek, zarar ve kayıplara, haksızlığa mahkum etmek demektir. İnciraltı ahalisi çok uzun yıllardır anlatmaya çalışıyor "Burada artık verimli tarım yapamıyoruz, tarımdan geçim sağlayamıyoruz, kayba uğruyoruz" diye. 6) Çok arzu ediyorsan, gel, bedelini öde, al, ondan sonra biz senin karşına geçip burada tarım yap diyelim. 7) İKK''nın verdiği mücadele olmasaydı İzmir''in tarihi ve kültürel yapısı onarılmaz zarar görecekti demişsin. Yahu, kör müsün? İzmir''de o yapı onarılmaz zararı büyük oranda çoktan görmüş. Bunun en temel sorumlularından birileri de işte maalesef bu hariçten gazel okuyan odaların üyeleri. Eğer şehir planlamacılar, mimarlar, vs işlerini doğru yapsalardı bu şehirler bu hallere gelir miydi? İnciraltı ahalisi ise şehrin büyük bir kesiminin aksine aslan gibi korumuştur o bölgeyi. Kentin bütün çarpıklıklarının bedelini ödemeye hiç bir sorumlulukları olmadığı halde İnciraltı ahalisi mi mahkum edilmeli? Bu haksızlığın ve zulmün giderilmesi için şehre kaliteli yeşil ve çevresel alanların da kazandırılacağı çağdaş ve adil bir planlama ve uygulama gerekir.

Yorumu oyla      3      3  
Bahattin 9 Ekim 2020 Cuma 12:23

TC misafir isimli yorumcu! Uydu görüntüsü ile gördüğün alanları sen bir ara gel de yerinde gezdirelim seni, bir gör işin gerçeğini. Uydu görüntüsü ile gerçekten verimli tarım alanları nasıl görünür öğrenmek istiyorsan da İzmir''in gerçekten verimli tarım yapılan alanlarına bir bak, o görüntüyü İnciraltı''daki ile karşılaştır!.. Hala görüp anlayamıyorsan da dediğim gibi bir zahmet İnciraltı ahalisini ziyarete geliver, gezdirip, gösterip anlatsınlar sana!.. Hala da inat ve ısrar edeceksen de, tüm maliyetleri gel sen üstlen, her yıl iki defa ödenen eşek yükü vergileri öde, sonra ne istiyorsan yapmaya devam et. Burada uzun yıllardır ahali zarar ziyan ediyor, sen hariçten gazel okuyorsun!..

Yorumu oyla      3      3  
Destek çıksaydınız şaşırırdık... 8 Ekim 2020 Perşembe 19:45

İnciraltı için yapılan yorumlara kesinlikle katılmıyorum ??.. Hafta sonu trafiği, gürültü ve görüntü kirliliği, düzensiz kafeler, birçok düğün salonu, mangalcı vs... Ama açıklamaya bakılınca, tarım yapılan, yüksek oranda başarılı olan tarım alanı... Ya şakamı yapıyorsunuz??? Ne tarımı?? Gidip gezdinizmi, gördünüz mü, oradaki halkı dinlediniz mi? İnsanların vebaline girmeyin... Gidin görün anlyın dinleyin sonra yorum yapın.. Fikir vermeyin, yorum yapın... Empati yapın... Ve şahsi tapulu alan oluğunu unutmadan, açıklamalarda bulununuz.. Saygılar...

Yorumu oyla      3      3  
TC misafir 8 Ekim 2020 Perşembe 18:33

Şimdi, inciraltı şöyle verimsiz, ot bile yeşermiyor diyenler olacaktır. Bu adrese girip https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ sırasıyla izmir,balçova ve inciarltı seçeneklerini seçin ve inciarltı bölgesine uydu ile bakın, sürülmüş tarlalar ve yeşil alanları rahatlıkla göreceksiniz.

Yorumu oyla      3      4  
Kemal Yörük 8 Ekim 2020 Perşembe 17:39

Böyle değerli kurumlardan, konu ile ilgili hiç bir çalışma, inceleme, araştırma yapmadan, bölgeyi gezip görmeden, ve ahaliyi ziyaret edip yaşadıklarını, sıkıntılarını dinlemeden, İzmir''deki tarımsal üretimi verileri ile bölgedeki durumun karşılaştırmasını bile yapmadan, hiç bir emek, gayret sarfetmeksizin bu denli hatalı değerlendirmeler çıkıyor olması çok ama çok üzücü. İnciraltı''nın, uzun yıllardan bu yana, günümüzde geldiği durum, burada artık verimli, ekonomik ve sürdürülebilir tarım yapma şartlarını ortadan kaldırmıştır, ve sadece bölge ahalisinin değil, İzmir''in ve Ülkemiz''in her geçen gün daha da artan haksızlığa, kayba, zarar, ziyana uğramasına neden olmaktadır. Bunun çözümü kente ve çevreye de saygılı adil, doğru ve çağdaş bir planlama ve uygulamanın artık daha fazla hiç gecikmeden devreye alınıp yürürlüğe konmasıdır. İster körü körüne ideolojik saplantı ve takıntıların otomatik refleksinden, isterse de bazı güç ve menfaat gruplarının aleti olmaktan kaynaklanıyor olsun, şehrin ve bölgenin mevcut şartlarının ve durumunun verilerine gözleri kapatıp bu gerçeğe karşı çıkma ve durma ısrarcılığı ve kör inadı, akla, bilime ve vicdana bıçak çekmekten farksızdır. Ve, maalesef bu bıçağı çekenlerin akla, bilime ve vicdana dayalı değerlerin üretilmesini beklediğimiz, ancak her nasılsa bu yönde üretimlerini görmekte zorlandığımız kurumlar olması, hem şehrimiz hem de ülkemiz adına acı vericidir!.. Bu kurumlarımızı, oturdukları yerden bilgi ve gerçekleri görmezden gelip üfürmek yerine, bir zahmet biraz kıllarını kıpırdatıp da, bölge ile ilgili kendi bilimsel ve mesleki alanlarındaki çalışmaları layığınca yapma yönünde adım atarak, emek ve gayrete dayalı değer yaratankatkıları üretmeye davet ediyoruz!..

Yorumu oyla      3      4  
Mehmet Yörük 8 Ekim 2020 Perşembe 17:12

Mevzu bahis bölge (inciraltı) ilk evvela kamu ya ait değildir tmmob.100 seneden fazla ailemize ait mülkümüz bulunmaktadır inciraltı bölgesinde ve 1954 senesinde parselasyon yapılan yerdir.hersene iki dönem emlak vergisini ödeyen insanlara ait arazi lerden bahsederken devamlı (onlarca yıldır) yapıcı hiçbir katkıda bulunmadığınız gibi konuya yabancı olan hemşehrilerimizide maalesef doğru bilgilendiremediniz.Yeşil alanlar dünya için çok önemli ve değerli,keşke Büyükşehir Belediyesi ''nin bölgemize büyük zararları bulunan otobüs tamirhanesi ve garajında içinde bu kadar hassas olabilmeniz keza o bölgede hiçbir ruhsatı olmadan çalışan işletmeler gibi...merak etmeyin o bölgenin imar planı tüm ızmirliler e ve izmir e büyük katkı sağlayacaktır.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de 'kısa çalışma' dönemi önerisi
TBMM Genel Kurulu'nun, pandemi sürecinde haftada 3 gün yerine 2 gün çalışması ...
İmamoğlu'nu tehdit davasında ceza çıktı!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik, ...
Kapalı Maraş bölgesi kullanıma açıldı
KKTC'de Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı.
 
Öğrenciye ev kiralayan emlakçının 'senet' oyunu!
Bursa'da üniversite öğrencisi Edanur Şirin’in (20) banka hesaplarına, ...
Bakan Gül: Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur!
Adalet Bakanı Gül, "Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur" dedi.
İzmirli üreticiden yağış hazırlığı! (Yağmur hangi bölgelerde etkili olacak?)
İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde, yerel dolu yağışı ile birlikte gök ...
 
10 ilde FETÖ operasyonu: 21 gözaltı
Sakarya merkezli 10 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, haklarında ...
İzmir'in Çernobili'nde endişe verici rapor!
Gaziemir’de bir fabrikanın radrasyonlu atıklarını toprağa gömmesine ilişkin ...
Homeros Vadisi'nde kahreden görüntü!
Homeros Vadisi'nde kahreden görüntü
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva