HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2023 Perşembe - 08:37

İki yeni durak geliyor... İZBAN'da üçüncü ihale zamanı!

İZBAN’a 4 yeni durak eklemek için çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Lale Mahallesi ve Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi istasyonları için üçüncü kez ihaleye çıkacak.

İki yeni durak geliyor... İZBAN da üçüncü ihale zamanı!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ -  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketlerinden İzmir Banliyo Hattı üzerindeki duraklara yenileri ekleniyor. İzmir’in trafik yükünü sırtlayan Aliağa ile Selçuk arasındaki 136 kilometrelik hat üzerindeki 41 durakta hizmet veren İZBAN’da durak sayıları artırılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Şube Müdürlüğü, Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile Ulukent arasında Katip Çelebi durağı için 'tahsis krizinin' çözülmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl iki kez ihaleye çıkmış ancak hiçbir şirket ‘ihaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle’ ertelenmek zorunda kalmıştı.

3’üncü ‘İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi İzban Hattı Üzerinde 2 adet İstasyon Yapım İşi’ ihalesi ise 31 Mart saat 11:00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhale sürecinin ardından başlayacak yapım çalışmalarının 18 ayda tamamlanması planlanıyor. Yapım çalışmaları kapsamında, İZBAN’a entegre olacak iki istasyon da yerüstünde inşa edilerek hizmete açılacak. İhale kapsamında Menemen altgeçitinin iyileştirme çalışmaları yapılacak.



FİRMA İHALEYİ FESH ETMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Lale İstasyonu için 2021 yılında ihaleye çıkmış ve 11 milyon 901 bin 617 lira ile ihaleyi Necmi Demir İnşaat Şirketi kazanmıştı ancak yüklenici firma, ekonomik kriz nedeniyle ihaleyi feshedip çalışmaları durdurmuştu.

MENEMEN’E İKİ YENİ DURAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Menemen’de müjdesini verdiği Koyundere ve Asarlık istasyonları için TCDD’den teknik görüş istendi. Bölgede yaşayan yoğun nüfusun İZBAN’a erişimini kolaylaştırmak için yapılması planlanan Koyundere ve Asarlık istasyonları, TCDD‘nin istasyon yerlerini uygun görmesiyle ilk olarak proje ihalesine çıkacak. İhale sonrası hazırlanacak projeye TCDD’nin onay vermesinin ardından yapım ihalesi süreci başlatılacak.

136 KİLOMETRELİK HATTA DURAK SAYISI 45’E ÇIKACAK
Türkiye'nin en uzun banliyö hattı 2010 yılında 80 kilometre ile Aliağa ile Menderes arasında hizmete girdi. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı önce Torbalı'ya kadar uzatıldı. Ardından Tepeköy - Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm hizmete açıldı. İZBAN hattı Selçuk İstasyonu'nun da katılımıyla 136 kilometreye erişti. İZBAN hattında 41 olan istasyon sayısı yeni istasyonlarının devreye girmesi ile 45’e çıkacak.

 
NATO'da kritik toplantı... Üçlü üçüncü kez toplanacak!
 
İki erkek fareden alınan hücrelerle yumurta geliştirildi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
okur 18 Mayıs 2023 Perşembe 17:10

koyundere asarlık istasyonları 5 yıla kadar dahi yapılmaz, yapılacağına inanan varmı?

Yorumu oyla      2      3  
cemil 31 Mart 2023 Cuma 16:28

ihaleler yapıldımı umarım bu sefer bu işi becerirler halk hizmet bekliyor. verilen sözler tutulmuyor

Yorumu oyla      2      3  
Aysel 13 Mart 2023 Pazartesi 16:29

Kemer istasyonu ile şirinyer istasyonu arasına yapılacak olan istasyon semt olarak Gürçeşme durağı yazılmalı mutlaka lale mahlesi değil, sınır küçükada mahallesi o istasyon için küçükada mahallesi yaşayanları ve muhtarı mücadele vermişken lale mahlesi o adı verilemez Gürçeşme yazmayan pankartı asamazsınız

Yorumu oyla      2      3  
Nilay Delibaş 13 Mart 2023 Pazartesi 14:01

Kemer Şirinyer arası yapılacak istasyon çalışmasın da lale mahallesi değil Gürçeşme mahallesi olarak yazılmasını istiyoruz küçük ada mahallesi muhtarı bu kadar mücadele vermişken lale mahallesi adı verilemez

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet örenkaya 12 Mart 2023 Pazar 19:25

Kardeşim konaktaki yapilacak iz ban istasyonu benim evimin önü ve bizim burasi lale mahallesi degil küçükada mahallesi ve duragin ismi küçükada olmasinlazim olmucaksa bile Gürçeşme olacak duragin ismi...

Yorumu oyla      2      3  
Yasemin delibaş 12 Mart 2023 Pazar 17:34

Kemer istasyonu ile şirinyer arasına yapılacak olan istasyon semt olarak gürçeşme durağı yazılmalı muklaka lale mahallesi değil küçük ada mahallesi o istasyon için küçük ada mahallesi yaşıynları ve muhtarımız mücadele vermişken lale mahallesi adı verilemez

Yorumu oyla      2      3  
Adınız:Rukiye 12 Mart 2023 Pazar 12:30

Kemer istasyonu ile şirinyer istasyonu arasına yapılacak olan istasyon semt olarak Gürçeşme durağı yazılmalı mutlaka lale mahlesi değil, sınır küçükada mahallesi o istasyon için küçükada mahallesi yaşayanları ve muhtarı mücadele vermişken lale mahlesi o adı verilemez Gürçeşme yazmayan pankartı asamazsınız

Yorumu oyla      2      3  
Selin karakaya 12 Mart 2023 Pazar 12:09

Yılların gürçeşmesine kalkıpta lale mi diyeceksiniz bu kadarda saçmalık olamaz. Hiçbir işi düzgün yapamadığınız gibi bunuda elinize yüzünüze bulaştırdınız.

Yorumu oyla      2      3  
Pinar 12 Mart 2023 Pazar 12:08

Tunç soyer çok geç kaldı seçimlere az kaldı .burası lale mahallesi değil sadece bu durağın ismi Gürçeşme durağı olmalı durağın kurulduğu yer ayrıca küçükada mahallesi ama biz diyoruz ki Gürçeşme durağı olsun en kısa sürede bitmeli bu durak oylarimizi olan göre vereceğiz.yillarca bizi hizmetten mahrum bırakan büyükşehir belediyesi en kısa sürede bitirmeli bu işi.

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa Acar 11 Mart 2023 Cumartesi 23:05

Kemer istasyonu ile şirinyer istasyonu arasına yapılacak olan istasyon semt olarak Gürçeşme durağı yazılmalı mutlaka lale mahlesi değil, sınır küçükada mahallesi o istasyon için küçükada mahallesi yaşayanları ve muhtarı mücadele vermişken lale mahlesi o adı verilemez konu yargıya taşınır

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 8 Mart’a özel söyleşi
Karşıyaka Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ...
Ödemiş’ten kardeş kent Defne’ye araç desteği
Ödemiş Belediyesi, kardeş kent ilişkisi kurduğu Hatay’ın Defne Belediyesi’ne ...
Başkan Soyer'den dört fuara ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Selçuklu kadınlar dayanışma kahvaltısında buluştu
Selçuk’ta misafir olarak bulunan depremzede kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi ...
İzmir ve Frankfurt arasında İyi Niyet Beyanı imzalandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Almanya’nın Frankfurt Belediyesi iki kent ...
Başkan Sengel Hatay'dan gözyaşları ile anlattı: Sözün bittiği noktadayız!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel depremin vurduğu Hatay’dan ...
 
Eurocup 2 heyecanı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek EUROCUP 2 ...
Zübeyde Ana'nın kabrinde 8 Mart anması
Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Ulu ...
Edebiyat ve sinema İzmir’de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonunda başlayacak 25. İzmir Kitap ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva