HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2023 Çarşamba - 15:37

Başkan Sengel Hatay'dan gözyaşları ile anlattı: Sözün bittiği noktadayız!

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel depremin vurduğu Hatay’dan seslendi. Başkan Sengel Hatay’ın üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade ederken, ülkedeki hiçbir gündemin afet bölgelerindeki ihtiyaçlar kadar önemli olmadığını savundu.

Başkan Sengel Hatay dan gözyaşları ile anlattı: Sözün bittiği noktadayız!

EGEDESONSÖZ - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde derin yıkımlara yol açan deprem felaketinin ardından bölgede yaralar sarılmaya devam ediyor. Felaketin üzerinden bir ay geçmesine rağmen bölgenin ihtiyaçları olduğu belirtiliyor.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de deprem felaketinin derin yıkımlara yol açtığı Hatay’da sosyal medya üzerinden canlı yayında bulundu. Başkan Sengel canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

'SÖZLERİN TÜKENDİĞİ NOKTADAYIZ, HATAY YOK OLMUŞ DURUMDA'
“Hatay’da Antakya’da Defne ilçesine çok yakın bir yerdeyim. Biraz önce kimi yardımların dağıtıldığı bir parka gittik. Biliyorsunuz ilk başta depremin 2-3’üncü gününde Malatya’ya gitmiştim. Dün Osmaniye ve Kahramanmaraş’a gittik. Her yerin özelinde durum facia. Ancak şu anda Hataydayız ve belirttiğim gibi söylenecek sözlerin tükendiği bir noktadayız. Hatay yok olmuş durumda! Geçtiğimiz tüm yollar boyunca evlerin hepsi yıkıktı dersem yerdir. İnsanların nelere ihtiyacı var diye geldik ancak gördüğüm şey Hatay’da her şeye ihtiyaç var! Yemek, su ve çadırda yatan 5 çocuklu aile var onların özelinde her ailenin kendine başka başka ihtiyaçları var. Hatay’a el değmemiş gibi bir durum var! Hiçbir şey yapılmamış gibi... Burada imeceyi devam ettiren partiler ve STK’lar var ancak, bu kadim topraklar şuanda yok! Her şeyi unutun, onların haricinde tamamen viran olmuş ve gerçekten üvey evlat muamelesi gördüğünü düşündüğüm bir kent ile karşı karşıya geldim”

'HİÇBİR GÜNDEM MADDESİ BURASININ İHTİYACI KADAR ÖNEMLİ OLAMAZ'
“Sözün bittiği bir noktadayız. Biz Selçuk Belediyesi olarak ilk yardımı Malatya’ya sonra Osmaniye’ye götürdük… Gücümüz soluksuz olmak zorunda. Enerjimizi toplayıp yeniden devam etmek zorundayız! Çünkü bu bir yardımlaşma değil, bir dayanışma. Yan yana durmayı bilen insanlarız yan yana durmak için mücadele etmek zorundayız. Bir aydan beri hiçbir çalışmanın olmaması… Karayollarından geçip şehre girerken aracın içerisinde bile tedirgin oluyorsun, çünkü karayolu üzerine düşmüş/düşecek gibi binalar var. Oradan geçerken tedirgin oluyorsun… Kimse, hiçbir şey yok! Biran nece yetkililer el atmalı… Ancak, bizlerde dayanışma ile yan yana olmaktan vazgeçmemek zorundayız. Ülkedeki hiçbir gündem maddesi buraların ihtiyacı kadar önemli olamaz. Bunu unutmadan, ritmimizi hiç bozmadan daha öncede dediğim gibi bu dayanışmayı devam ettirmek zorundayız. Biz bundan sonraki gelişimizi ve yardımlarımızı direk Hatay’a yapacağız… Dayanışmayı, el ele tutuşmayı, safları sıklaştırmayı Hatay için yapacağız… Ne var ise, su, çadır, belki çocuklar için kitap, erzak ve hijyen malzemeleri… Bunlara ihtiyaç var! Bir an önce bunları hayata geçirmememiz gerekiyor… Burada düzgün kuruluşlar, düzgün merkezlere yardım TIR’larımızı çıkarmak zorundayız”

'İNSANCA YAŞIYORUZ DEDİĞİMİZ 8 MARTLARIMIZ OLSUN'
“Bugün 8 Mart bana da çok dediler, ‘Başkanım, 8 Mart özelinde birkaç cümle söyleyin muhakkak’ diye… Ancak bu 8 Mart tüm insanlığın mücadelesi gibi bir şey oldu. Mücadelemizin devam edeceği zamanlarımız olsun, sadece kadınlar değil tüm insanlık için olsun… Biz dayanışmaya devam edeceğiz, ufak ufak bile olsa katkı sağlamayı bırakmamalıyız. Bundan sonraki 8 Mart’ları gerçekten başka şekilde kutlayalım… İnsanı hakların kazanılması ile insanca yaşamanın olduğu 8 Martlarımız olsun… Kadın, erkek ve çocuk fark etmez ancak, bu ülkede artık insanca yaşıyoruz dediğimiz 8 Martlarımız olsun!”

İşte o video:

 

 
Eurocup 2 heyecanı başlıyor
 
İzmir ve Frankfurt arasında İyi Niyet Beyanı imzalandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 8 Mart 2023 Çarşamba 21:31

HATAY SADECE SİZİN PARTİNİZİN DEĞİL TÜM TÜRKİYENİN HATAYIDIR..

Yorumu oyla      7      3  
Vatandaş 8 Mart 2023 Çarşamba 18:40

15 Mayıstan sonra hiçbir siyasetçi göremezsiniz,bir de yerel seçimlerin arifesinde deprem bölgesine ziyaretler olur sonrasında araki siyasetçileri bulasınız,bu ülkede TBMM meclisinde bulunan partilerin gündemlerinde tek madde deprem ve bu yaraların acil sarılması olmalıydı ama ülkenin asıl ve gerçek sorunu seçimler olduğu belli oldu yıkıntılar üzerinde miting yapmakmış...

Yorumu oyla      6      3  
Hatice Tatlı 8 Mart 2023 Çarşamba 18:21

İşte Türkiye gerçeği, izlerken çok etkilendim, çok duygulandım.Bu tek adam sistemi ve uygulamalarına söyleyecek söz bulamıyorum. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın deyişini bile bilmiyorlar.

Yorumu oyla      3      6  
SOKAK 8 Mart 2023 Çarşamba 16:47

Sayın SENGEL'in çağrısı çok önemli vede çok anlamlı. Bu bölgelerde sorun artarak devam ediyor. Bizler bunu göremez ve bunula ilgili olarak duyarlılığımızı kaybedersek, inanın o bölgede çok daha derin travmalar ve zorluklar yaşanır. Çevrem ve de ben dahil her şey sanki normalmış gibi davranmaya başladık. O bölgenin daha bizlere ve onların yanında olmamıza ihtiyaçları var.

Yorumu oyla      3      5  
Lombak 8 Mart 2023 Çarşamba 16:25

Ben de tam tersini düşünüyorum. Hatay gerek muhalefet gerekse de iktidar medyasında en çok ilgi gören il oldu. Bu bir yardım yarışına da dönüştü. Akşamları depremden zarar gören ya da onlara komşu illerin yerel kanallarını izliyorum. Benim izlenimim de Malatya'nın tamamen unutulduğudur. Evet belki can kaybı daha az ama kent merkezinin %95'i kullanım dışı kalmış. CHP'ye kopya vermek istemezdim ama gerçek bu. Kutupları kızıştırmak bir hizmet yarışına döner mi bilmiyorum.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eurocup 2 heyecanı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek EUROCUP 2 ...
Zübeyde Ana'nın kabrinde 8 Mart anması
Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Ulu ...
Edebiyat ve sinema İzmir’de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonunda başlayacak 25. İzmir Kitap ...
 
Başkanvekili Özkan: 8 Martı bu yıl daha bir buruk kutluyoruz
8 Mart dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla Menderes Belediyesi Başkanvekili ...
İzmir'de feribota zam geldi!
İzmir Körfezi’nde ulaşımı sağlayan İZDENİZ’e bağlı feribotların ücret ...
Başkan Engin'den kadın personellere karanfilli teşekkür
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi ...
 
Başkan Tekin Kadınlar Günü’nü kutladı
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
Başkan Çalkaya depremzede kadınlarla buluştu
Balçova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle deprem ...
Anlamlı projenin mimarlarına uluslararası ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görme engellileri sanatla buluşturduğu ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva