HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2016 Cuma - 16:21

‘İKÇÜ’de FETÖ’ iddianamesinde rektöre şok suçlamalar!

FETÖ/PDY soruşturması sonrası hem üniversiteden atılan hem de cezaevine konulan Katip Çelebi Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan’ın Fethullah Gülen’in yanına giderek doktorluğunu yaptığını iddia etti.

‘İKÇÜ’de FETÖ’ iddianamesinde rektöre şok suçlamalar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in dördüncü kamu üniversitesi olarak kurulan ve uzun süredir faaliyette olan Katip Çelebi Üniversitesi’ne yönelik yapılan FETÖ/PDY operasyonlarının ardından hazırlanan iddianame tamamlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hızlanan soruşturma sonrasında çok sayıda akademisyen kanun hükmünde kararname ile üniversiteden atılırken birçoğu da cezaevine konuldu.

Üniversite abisinin Menemen’de yaşayan bir taşımacılık şirketi sahibi ve aynı zamanda kapatılan anaokulu işletmecisinin olduğu Katip Çelebi Üniversitesi’nde uzun yıllar rektör yardımcılığı görevinde bulunan, tutuklu Prof. Dr. Tancan Uysal’ın ifadelerini de ortaya çıktı.

2015 genel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı da olan Türkiye’nin en genç profesörlerinden Uysal, savcılık ve emniyetteki sorgusunda kendi durumu ve üniversitenin genel yapısı hakkında ifadeler verdi. 

Savcı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede Uysal, FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını, eşinin telefonunda çıkan ByLock programından da bilgisinin olmadığını ifade etti. 

Uysal, yapının herhangi bir toplantısına katılmadığını, evinde böyle bir toplantı düzenlemesinin söz konusu bile olmayacağını, toplantılara kimlerin katıldığı, kimler tarafında düzenlendiği konusunda fikre sahip olmadığını, himmet ya da başka bir ad altında ne para ne başka (kurban, bağış, vb.)  bir şey vermediğini, söyledi. Uysal ayrıca fakülteye alınmak için başvuran tüm öğretim üyelerinin akademik özgeçmişlerini ayrıntılı bir şekilde değerlendirildiği ve akademik liyakati olanların değerlendirilmek üzere rektörün makamına bizzat görüşmek üzere sunulduğunu ve onun onayından sonra atandığının da altını çizdi.

ASIL ONUN BURADA OLMASI GEREKİR!
Kendisini rektör yardımcısı olarak şu anda üniversitenin de rektörü olan Prof. Dr. Galip Akhan’ın görevlendirdiğini belirten Uysal, iddianameye de yansıyan bilgilere göre mahkemede, “Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam ile birlikte bir haftalığına Pensinvanya’ya doktorluğunu yapmaya götürüldüğünü bana bizzat söyleyen rektörüm olan Galip Akhan'dır. O şuan da görevinin başındadır. Asıl onun burada ifade vermesi gerekir. Buraya tırnaklarım ile geldim, polis memuru çocuğuyum, ilk rektör seçiminde aday olma potansiyeli olan bir insanım, görev yaptığım süre içerisinde tüm akademik camia da başarıları bilinen bir insanım. 17-25 Aralık döneminden önce çocuklarım Yamanlar Koleji’ne gidiyordu. Bylock programını çocuklarıma yüklemiş olabilirler. Zira eşimde aynı hesabı kullanıyor” ifadelerini kullandı.

YANINDA KALDIĞINI ANLATTI
İddianameye Prof. Uysal ile Rektör Prof. Dr. Akhan arasında geçen diyaloglar da yansıdı. Uysal, “Akhan’ın Fethullah Gülen cemaatine üye olduğunu düşünüyorum. Bu düşünceme ilişkin dayanaklarım var. Galip Akhan hoca baş başa yaptığımız bir sohbet sırasında rektörlükte kendi odasında iken bana 2009 yılında Amerika'ya gidip Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini hatta “nörolog” olarak muayene edip hekimliğini yaptığını, yanında bir hafta kaldığını anlattı. 2011 yılında Galip Akhan rektör seçildikten sonra ilk olarak yaptığı şey Amerika gezisi oldu. Görünürdeki amacı öğretim üyesi bulmak olarak anlatıldı. Amerika'da toplam 10 gün kaldılar. Rektörlük binasında VIP salonunun altında yürüyüş yaptığımız esnada Galip Akhan ‘Hoca efendi grubunun toplantılarına gidiyorum, sen de gidebilirsin’ şeklinde konuşarak beni cemaate yönlendirdi. SKS Daire başkanlığında şube müdürü olan Servet K. bana gelerek Akhan'ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) yurtlarında kalan öğrencileri tespit etmek amacıyla bir anket düzenlemek istediğini söyledi. Ben de bunun ÇYDD'ye yönelik fişleme olduğunu söyleyerek reddettim. Galip Akhan yine özel bir sohbette bana Fethullah Gülen cemaatine üniversiteye ait arazide yer tahsis ederek yurt yapmalarını sağlayacağını söylemişti. Rektörlüğün önündeki alanda cemaate ait yurtların tanıtım ve reklamının yapıldığı stantlar kurulmasına izin vermişti. O dönemde başka yurtların tanıtımı yapılmamıştı. Sadece cemaate ait yurtların tanıtımı yapılmıştı. Hatta buna Büyükşehir Belediyesi itiraz etmişti ve basına yansımıştı” dedi.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA PERSONEL GÖNDERMİŞ
Öte yandan bazı tanıklar Uysal’ın üniversite içinde FETÖ yapılanmasının öncülerinden olduğunu belirtti.

Uysal’ın üniversite içinde herkes tarafından bu şekilde tanındığını belirten isimlerden bazıları da, “Gediz Üniversitesi ve çevresindeki FETÖ/PDY öğrenci yurtları ile organize hareket eder. 2013 yılındaki Türkçe Olimpiyatlarında sorumlu bulunduğu daire başkanlığında görevli personellerin bu organizasyonda bizzat kendisi tarafından görevlendirildiğini öğrendik. şahsın kurum içerisinde FETÖ/PDY terör örgütü bağlantılı yönetici konumunda olabilecek seviyede örgüt mensubu olduğunun bilinir” ifadelerini kullandı.

 
CHP'de YDK İzmir'den 3 isim için ne karar verdi?
 
İzmir’de korkunç ölüm: İş makinesinin altında kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liseli Melis’in ölümüne neden olan sürücüye ne ceza verildi?
İzmir'in Konak ilçesinde, motosikletle bariyerlere çarpıp, arkada oturan ...
İzmirli çiftçinin korkunç sonu: Evinde canına kıydı
İzmir’in Selçuk İlçesinde, çiftçi 55 yaşındaki Yüksel Albeyoğlu, evinin ...
Alsancak’ı OHAL vurdu: Park yeri krizi!
İzmir’de okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması 15 Temmuz darbe ...
 
İzmir Devrim Şehitlerini andı
Menemen’de 86 yıl önce meydana gelen ayaklanmada hayatlarını kaybeden ...
İzmir'in 2 yeni üniversitesinde koltuk için rekor başvuru: Kim/kimdir?
Demokrasi ve Bakırçay Üniversiteleri’nin rektörlük koltuğuna rekor başvuru ...
İstanbul'da DAEŞ operasyonu: 41 gözaltı kararı
İstanbul'da, DAEŞ'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı ...
 
Kayseri Komando Tugayı 5 günde 23 şehit verdi
Kayseri'deki 1’inci Komando Tugayı, kentte cumartesi sabahı gerçekleşen ...
Rize infiali: Belediye Atatürk Heykeli'ni taşıdı!
Rize Belediyesi tarafından alınan kararla, Rize Valiliği önüne taşınan ...
El Bab'da hava harekatı: 22 terörist...
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva