HABERLER>GÜNCEL
10 Nisan 2023 Pazartesi - 17:30

Hülya Şevvalcı cinayetinde sanıktan savunma: Silah bir anda patladı!

İzmir’in Bornova ilçesinde eşi Hülya Şellavcı Yeğin’i öldüren Kaffar Yeğin’in cinayet öncesi Şellavcı’ya yönelik işlediği fiillerle ilgili dava görüldü. Kaffar Yeğin savunmasında, yanlışlıkla vurduğunu söyleyerek itiraf etti. Yeğin “Silah bir anda patladı. Vurulduğunu bile anlamadım. Kazara vurdum“ dedi

Hülya Şevvalcı cinayetinde sanıktan savunma: Silah bir anda patladı!

Diren ÇELİK/ EGDESONSÖZ-  Geçtiğimiz yılın Ekim ayında, boşanma aşamasında olduğu eşi Hülya Şellavcı’yı iş yerinde katletmekle suçlanan Kaffar Yeğin’in yargılandığı davanın ikinci duruşması İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Hülya Şellavcı’nın kızı ve oğlunun yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı. 

‘KAZARA’ VURDUM!
Duruşmada mahkeme heyeti, davaya katılmak isteyen Türkiye Barolar Birliği ve İzmir Barosu’nun direkt olarak zarar görmemesi sebebiyle katılım taleplerini red etti. Duruşmada sanık Kaffar Yeğin, olay gününü anlatarak  “Tartışmaya başladık .Bana biber gazı doğrulttu. Ben de indirmesi için silah çektim. Silah çekince biber gazını kenara bıraktı. Silahı tuttu. 'Vur ulan, zaten ölmüşüm.’ dedi. Bir anda patladı duvara çarparak yere yığıldı. İlk başta kurşunun denk geldiğini bile anlamadım. O anki şokla 3-4 saati hatırlamıyorum. Işıkları kapamış olabilirim. Işıkları hep ben kapatırdım işyerinde yine ben kapatmış olabilirim. Çantayı aldım. Telefonu alıp çöpe attım. Para var mıydı yok muydu? Bilmiyorum.” dedi. Yeğin yağma suçunu kabul etmeyerek, çantanın içerisindeki parayı almadığını ifade etti.

ANNEM KORKUDAN BİBER GAZI TAŞIYORDU
Şellavcı’nın kızı Buse Aktürk, zanlının, kendilerini tehdit ettiğini ifade ederek,”Bu şahıs uzaklaştırma kararlarına rağmen tehdit ederek annemi planlı şekilde öldürdü. Sanıktan çekindiği için  biber gazı ve çakı taşımaya başlamıştı. Bu şahıs mesajlarla ve aramalarla tehdit etti. "Boşanma davasını geri çekmezsen öldürürüm" dedi” şeklinde konuştu.

PARAYI ALMADAN İMZALAMAM DEMİŞ
Şellavcının oğlu ise şöyle konuştu, “Askerdeydim annemle ara ara telefonda konuştuk. Sanık boşanma kağıdını imzalayacakmış ama parasını ödedikten sonra.Şahıs, çok öncesinde Almanya'da bir adam öldürdüğünü söyledi. 'Almanya'da yaptım pişman oldum 7,5 yıl yattım' dedi. ALdığı makinenin parasının kısmını kendim biriktirdim dolar ve altınla onu önden verdik. Sonra annem ödemiş tamamını. Askerden gelnce ikisine de kızdım. Çocuk oyunu mu bu diye.  Annem iki dakika kızgın kalır kimseye zararı olmaz. Olay günü ile ilgili şikâyetçiyim”

ŞARTELLERİ MAKTÜL MÜ KAPADI?
Öldürülen Şellavcı’nın  damadı ve avukatı Ensar Aktürk ise ,”Beyanlar hiç şaşırtıcı değil. Kadın cinayetlerinde kadınlar maalesef yaftalanıyor. 1 Ekimde gidiyor, cumartesi biliyor ki maktül orada tek. Çalışanlar erken çıkar bunu biliyor. 8 Ekim'dede  geliyor. Hakaret tehdit ediyor. 9 Ekim, 15 Ekim’de 4 kez uzaklaştırmayı ihlal ediyor. Planlayarak yapılmış. Hepimize karşı tehditleri var. Artık karakol hiçbir şey yapmıyordu. Maktül, bir kez kurtulsun diye buluşmuş. 'Bu iş olmaz' dedi. Şartelleri kapatmış. Maktül öldükten sonra şartelleri kendi mi kapadı. Gerçekten çok inandırıcı.Çantanın içerisinde 8 bin TL vardı onu ve telefonu alıp kaçmış. Çanta ortada yok” dedi.

DÜKKÂNA GELİP TEHDİT ETTİ
Duruşmada daha sonra tanıklar dinlendi.  İlk olarak konuşan tanık M.A , “Bu şahıs dükkana geldi ben zaten rahmetlinin kiracısıyım müşteri vardı, dükkanda tehdit etti. Onu öldüreceğim bunu öldüreceğim, dedi. "Benim dükkanımda kimse kimseyi tehdit edemez" dedim. Rahmetliyi aradım."Kendine dikkat et tehdit ediyor" dedim” şeklinde konuştu

KADINA ZARAR VERMESİN DİYEN TAKİP ETTİM
Tanık M.B ise, “ Hülya Şellavcı'yla komşuyuz. Olay akşamı kendisini önümden geçerken gördüm kadına zarar vermesin diye takip ettim. Döndüm dükkâna arkadaşlara 'bakın Hülya ablanıza' dedim. Bir ara konuştuk dertleştik kendini korumak için çakı koymuş çantasına” dedi.

BEN HİÇ SİLAH GÖRMEDİM
Ö.G ise mahkemede yemin etmekte zorlandığını ve ateist olduğunu ifade ederek, “Şahıs evimde kaldı. Son bir ay birlikte geçirdik. Ben hiç silah görmedim. Temel ihtiyacı vardır diye cezaevinde ziyaret edip para vermeyi düşündüm ancak param yoktu. Avukatıyla olay günü görüştük” dedi

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA: HESAP SORACAĞIZ
Duruşma öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Meclisi üyeleri ve Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi adliye önünde bir basın açıklaması yaparak cinayeti protesto etti.

Platform tarafından yapılan açıklamada, Hülya Şellavcı, boşanma aşamasında olduğu Kaffar Yeğin tarafından, 2022 yılının Ekim ayında, koruma kararına rağmen, ateşli silahla vurularak öldürdü. Hülya’yı öldürdükten sonra kaçan fail, ancak günler sonra bizim mücadelemiz sonucu yakalanabildi. Hülya, boşanmak istediği faili 4 kez şikayet etmesine ve 6284 kararına rağmen korunmadı. Failin koruma kararını ihlal etmesi, ancak Hülya yaşamını yitirdikten sonra değerlendirmeye alındı ve 30 günlük hapis kararı Hülya öldürüldükten 4 gün sonra çıkarıldı. Tüm bunlara bakıldığında Hülya’nın göz göre göre öldürüldüğü ortada. Hülya şu an aramızda olabilirdi ama Hülya’yı açık açık korumadılar.Hülya, 6284 uygulanmadığı için koruma kararına rağmen öldürüldü. Tıpkı Ezgi Zerkin gibi. Ezgi’nin faili Deniz Özarslan ise 29 Temmuz’dan beri yakalanmadı. Kadınlar koruma kararına rağmen öldürülürken İstanbul Sözleşmesi’nden imza geri çekildi. Şimdi ise seçim sürecinde kadınların can simidi olan, kadınları şiddetten koruyan 6284 sayılı kanun pazarlık konusu yapılıyor.Ne kadınları korudular ne on binlerce insanın öldüğü depremler için önlem aldılar. Bizlere ölüm dışında hiçbir şey getirmediler. Hülya gibi yüzlerce kadını korumayanlardan, LGBTİQ+’ları her gün hedef gösterenlerden, kadınların can simidi 6284’ü tartışmaya açanlardan hesap soracağız” denildi.

 
CHP'li Serter'den veda paylaşımı
 
Büyükşehir Meclisi'nde yeni dönem... İhtisas komisyonu üyeleri seçildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şenay AYGÜN 12 Nisan 2023 Çarşamba 21:34

Davayı kent konseyi olarak izledik. Katilin savunması inandırıcı değil . Yedi kadının başını bu caniye hakettiği en ağır ceza verilsin.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nazmi Arıkan cinayetiyle gündeme gelmişti... Cansız bedeni bulundu!
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde eğitimci Nazmi Arıkan (69) ile şoförü ...
İzmir'de zehir tacirlerine baskın: 4 kişi tutuklandı
İzmir'in Konak ve Karşıyaka ilçelerinde düzenlenen 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda ...
Basın Kartı Yönetmeliği Resmi Gazete'de
İletişim Başkanlığı tarafından basın mensuplarına verilen basın kartlarıyla ...
 
MSB: 2 terör örgütü mensubu yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye ...
İzmirli Aysel'i öldürmek istemişti... Skandal ceza istemi!
Aysel Perkgün’ü öldürme girişiminde bulunan ve ağır yaralayan Feyzo Duran’a, ...
333 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Erzurum'da, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren Afganistan ve Pakistan ...
 
2 aylık bebek ölü bulundu: Annesinin sözleri 'pes' dedirtti!
Adana'da Ayşegül Talay’ın (30) anahtarını unuttuğunu iddia ederek yardım ...
Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci yılı İzmir'de kutlandı
Konak'taki Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende İzmir Emniyet Müdürü ...
İzmir hayati teste yanaşmadı... Sadece 4 bin başvuru!
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesinin, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva