HABERLER>EKONOMİ
9 Şubat 2015 Pazartesi - 09:48

Hükümetten ‘İzmir’in Ajansı’na yine sıfır katkı!

Son 3 yıldır İzmir Kalkınma Ajansı’na bir kuruş göndermeyen hükümet, 2014 yılında da ajans bütçesine aktarması gereken 14 milyon 665 bin liralık kaynağı aktarmadı. İZKA’nın 100 milyon 100 bin lira olarak planlanan gelir bütçesi 18 milyon 512 bin lira olarak gerçekleşirken, bütçeye en büyük kaynağı 12 milyon 488 bin lira ile başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İzmir’deki belediyeler aktardı.

Hükümetten ‘İzmir’in Ajansı’na yine sıfır katkı!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Kalkınma Ajansı’na (İZKA) 3 yıl boyunca ‘sizin ihtiyacınız yok’ diyerek kaynak göndermeyen hükümet, geçen yıl da İzmir’e kaynak aktarmadı. İZKA’nın internet sitesinde yayınlanan 2014 yılı bütçe uygulama sonuçlarına göre 100 milyon 100 bin lira olarak planlanan gelir bütçesi 18 milyon 512 bin lira olarak gerçekleşti. Merkezi bütçeden İZKA’ya aktarılması gereken 14 milyon 665 bin liralık kaynak aktarılmazken, yine bütçe gelirlerinde görülen 59 milyon 812 bin liralık nakit finansman da sağlanmadı. Dolayısıyla gelir bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 18.49’da kaldı.

Bütçeye en büyük kaynağı 12 milyon 488 bin lira ile başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İzmir’deki belediyeler aktardı. Belediyeler geçmiş yıl gelirlerinden alacaklar kaleminden de ajans bütçesine 907 bin lira aktardı. Belediyelerin bütçeye toplam katkısı 13 milyon 395 bin lira oldu.
 
‘İHTİYACINIZ YOK’
İZKA bütçesi geçen eylül ayında İZKA Kalkınma Kurulu’nun toplantısında da gündeme gelmişti. Kalkınma Kurulu Üyesi ve duayen işadamı Uğur Yüce, İZKA’ya merkezi bütçeden kaynak aktarmadığını belirterek, “Neden İzmir bunun hesabını sormaz, hakkını aramaz? Kalkınma Bakanlığı’na ben bunu sordum. ‘İhtiyaçları yok da ondan’ dediler. İhtiyacı doğuracak olan biziz. Çalışmalarımızla, faaliyetlerimizle, çeşitli teşvik programı ile bu ihtiyacı yaratmalıyız” demişti. Kurul Üyesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey de kurulduğundan bu yana İZKA’ya 66 milyon 438 bin lira gönderdiklerini açıklamıştı.
 
GELİR FAİZDEN
İZKA’nın 2014 yılı 12 aylık bütçe gelir tablosuna göre bütçeye belediyelerin ödemesi gereken 15 milyon 322 bin liralık kaynağın yüzde 81’i olan 12 milyon 488 bin lira aktarıldı. Bütçeye İl Özel İdaresi 363 bin lira, sanayi ve ticaret odaları ise 510 bin lira aktardı. 3 milyon 900 bin lira olarak planlanan faaliyet gelirleri 4 milyon 232 bin lira olarak gerçekleşirken, faaliyet gelirlerinin büyük bölümünü oluşturan 3 milyon 881 bin lira faiz gelirlerinden elde edildi.
 
2014 yılında 100 milyon 100 bin lira olarak planlanan İZKA’nın gider bütçesi de 30 milyon 121 bin lira olarak gerçekleşti. Gider bütçesinin 7 milyon 800 bin lirası personel ve mal alım giderleri başta olmak üzere genel hizmetler giderlerine harcanırken, 22 milyon 320 bin lira proje ve faaliyet destekleme hizmetlerine gitti. Doğrudan finansman destekleri 17 milyon 595 bin lira, güdümlü proje destekleri 4 milyon 725 bin lira oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 9 Şubat 2015 Pazartesi 19:40

izmir hükümete rağmen, büyüyor, gelişiyor.izmir büyükşehirin dünyadaki sıralamalarda yer alması boşuna değil.tek dileğimiz ankaranın izmir projelerine taş koymamasıdır.

Yorumu oyla      13      6  
Can Çiler 9 Şubat 2015 Pazartesi 17:25

Yine Aziz başkan yapmış yardımı.Hadi bakalım Aziz başkanı eleştirelim,bazılarında alışkanlık olmuş bu.İzmir e bu bakış açısına sahip olan Ankara da kim olursa olsun oy yok.Bunu Ankara bir gün anlayacak, elbette olan İzmir e olacak ama biz izmirliyiz onurumuzdan fedakarlık yapamayız.

Yorumu oyla      16      6  
Kötü Haberler 9 Şubat 2015 Pazartesi 16:24

Maalesef daha da olumsuz haberler vereyim; Tesco Kipa Çiğli Genel Merkezi'nde 200 beyaz yakalı üniversite mezunu kişiyi çıkarttı! Ülkedeki bazı hipermarketlerini kapattı/kapatacak. İşsizler ordusuna yenileri eklenecek. Opel,Torbalı'dan İstanbul'a taşınıyor!Araç ithalatları artık Autoport İzmit Limanı'na olacak. İstanbul'a taşınmayan Opel çalışanlarına tazminatları verilip, işten çıkartılacaklar!

Yorumu oyla      14      5  
9 Şubat 2015 Pazartesi 15:10

normal

Yorumu oyla      14      6  
İzmirli 9 Şubat 2015 Pazartesi 14:56

İZKA proje üretsinde Çiğli'de uygulayın kardeşim. İzmirli hizmet icraat bekliyor.

Yorumu oyla      12      10  
ercan 9 Şubat 2015 Pazartesi 13:53

izmir izmir olalı böyle zulüm görmedi.Özellikle son beş yıla bakarsanı bu cümlenin anlamının dah çok anlarsınız. Bıraktık bir faydalarının izmire ne kadar zarar verdiklerini yazmaya kalksam sayfalar yetmez.Tarım alanlarını ormanlık alanları bile rant ugruna açan talan zihniyetinden bir fayda beklemeyin.Ne yaparlarsa yapsınlar izmir yine de er ya da geç hakettigi yere gelecektir.

Yorumu oyla      24      5  
hakkı 9 Şubat 2015 Pazartesi 13:20

para yönetmek herkesin harcı değill..10 trilyon g.emir semt garajı 2008 de yapldı ne işe yarıyo..

Yorumu oyla      14      18  
Sinan Öztan 9 Şubat 2015 Pazartesi 12:10

İktidar sürekli İzmir'e şaşı gözle bakmakta ve hak ettği imkanları tanımamızlıktan gelmektedir.İzmir için atıp tutan ve lafa gelince mangalda kül bırkmayan palavracı AKP'li vekiller neredesiniz.Sayın Kocaoğlu ile uğraşmaktan vaz geçin ve İzmir'in hak ettiği paraları İZKA'ya aktarmanın çabası içine girin.İzmir'deki Belediyeler olmasa vay İZKA'nın haline.

Yorumu oyla      27      9  
Gultepeli 9 Şubat 2015 Pazartesi 11:53

Gecen gun metroda diger illere yapilan kayirmalari gorup ses cikarmayanlar, acaba İzka mevzuunda da yine sessiz mi kalacaklar? İzmir'in hakkini savunanlar gercek İzmirli olanlar; saldiranlar ise sagdan soldan sehre gelip sehri benimsemeyenlerdir. Yaziklar olsun su zihniyete. Hep demisimdir İzmir'den alacaklari tek bir sey var. Malumunuz

Yorumu oyla      25      5  
İzmirli Vatandaş 9 Şubat 2015 Pazartesi 11:35

AKP İzmir miletvekilleri İzmir'e maddi ve manevi katkıları olmadığı gibi durup durup yerel yönetimleri ve Büyükşehir belediyesini çamur atarak iş yapmamakla suçlamaktalar.Sayın AKP miletvekilleri siz hükümet olarak ödenek aktarmazsanız iş nasıl yapılsın.Kısacası sizin İzmir üzerinde polemik yapmaya hakkınız olmadığı gibi yetkinizde hiç olmadığını düşünüyorum.

Yorumu oyla      28      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar yeni haftaya yeni zirveyle başladı
Dolar/TL faiz artırımlarına yıl ortasında başlayabileceği beklentileriyle ...
Milyonları ilgilendiren 'kıdem tazminatı' yürürlüğe girdi
Kamu kurum veya kuruluşlarınca yapılacak kıdem tazminatı ödemeleri, doğrudan ...
Afrika pazarı İzmir'den açılacak
Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Afrika, rotasını İZFAŞ ...
 
Kavuklar’ın dev yatırımına Valilikten ÇED vizesi
Kavuklar A.Ş tarafından Bornova Altındağ’da hayata geçirilecek olan bin ...
Dikkat: Paranız devlete geçebilir
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ...
Dünyanın en büyük reklam panosu İzmir’de hazırlanacak
İzmir'de dünyanın en büyük reklam panosu hazırlanacak. Bin 500 metrekarelik ...
 
ABD’den haber geldi, dolar tarihi rekorunu kırdı
ABD'de işsizlik oranı yüzde 5.7'ye yükselerek beklentilerin üzerinde gerçekleşti. ...
Flaş! Türkiye'nin ilk beyaz et ihracatçısı iflas etti
Mahkeme, 200 milyonluk borcu nedeniyle iflas erteleme isteyen Şeker Piliç'in ...
İZİKAD’dan ücretsiz satış kursu
İstihdama destek veren eğitimli ve bilinçli kadınları yetiştirerek iş ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva