HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Temmuz 2017 Pazartesi - 11:01

Hem ucuz, hem sağlıklı: İzmir'in gözbebeği oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Kaynaklar'daki Su Ürünleri Hali, hem ürün çeşitliliği hem de aydınlık ve temiz yüzü ile sağlıklı ve ucuz balık almak isteyen İzmirlilerin gözbebeği oldu.

Hem ucuz, hem sağlıklı: İzmir in gözbebeği oldu

Su ürünlerinin açık arttırma ile toptan satışının, korunmasının ve dağıtımının sağlandığı; kalite, hijyen ve sağlık kontrollerinin yapıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali,  hem sağlıklı hem de ucuz balık almak isteyen İzmirlilerin gözbebeği oldu. Yılın 365 günü faaliyet gösteren ve yıllık 50 bin ton balık sevkiyatı ile Türkiye’nin en büyük pazar payına sahip sayılı hallerinden biri olan İzmir Su Ürünleri Hali, Büyükşehir Belediyesi'nin son yatırımlarıyla ziyaretçi sayısını da artırdı.

Sabahın ilk saatleri ile birlikte ciddi bir hareketliliğe sahne olan Buca-Kaynaklar'daki Hal binasında, avcılık ile gelen su ürünleri dışında çiftlik üretimi ve yurt dışından ithal edilen ürünleri de bulmak mümkün. Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de yaşayan tüm deniz canlıları, çipura, levrek, granyöz, mercan ve alabalık gibi çiftlik ürünleri, yurtdışından ithal gelen lagos, somon ve uskumru türleri, İzmir Su Ürünleri Hali'nde en çok ilgi gören deniz ürünleri arasında yer alıyor.

HANGİ MEVSİMDE HANGİ BALIK
İlkbaharın balıkları mercan, mezgit, izmarit ve kalkan. Yaz aylarında daha çok tüketilen balıklar ise sardalye, çipura ve mercan. 15 Temmuz'da trol avcılığının kısmen kalkması ile mercan, barbun, tekir, mezgit gibi türler yeniden tezgâhlarda yerini almaya başladı. Av yasaklarının kalkacağı sonbahardan itibaren yeniden balık bolluğu yaşanacak. Bu mevsimde lüfer, barbun, sardalye, uskumru ve palamutun lezzetine doyulmuyor. Kış ayları için tavsiye edilen balık türleri arasında levrek ve hamsiyi ilk sıraya yazmak gerekiyor.

SAĞLIK VE HİJYEN
1867 yılından 1950 yılı sonuna kadar Gümrük Binası olarak kullanılan Konak Pier'de, 1960 yılında itibaren Belediye bünyesinde bir Balık Hali oluşturuldu. 1987 yılında İnciraltı bölgesine taşınan Balık Hali, 1997 yılına kadar burada faaliyetini sürdürdü. Gelişen teknoloji ve gelen ürün miktarının artmasıyla daha modern ve çağın gereksinimlerine cevap verebilecek kapasiteye sahip ihtiyaç doğduğunda ise 58 bin metrekarelik açık alanı 12 bin metrekarelik kapalı mezat alanı ile halen hizmet vermekte olan Buca Kaynaklar'a taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Su Ürünleri Hali’nde 44 adet satış dükkanı, 1 sosyal tesis, 1 çay ocağı, 5 tuvalet ve 4 adet buz satış yerini baştan sona yeniledi. 50 araç kapasiteli misafir otoparkı yapıldı. Daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda su ürünlerinin tüketici ile buluşturulması adına, açık mezat alanına giriş yapacak araçlar için dezenfeksiyon havuz sistemi yapıldı. Otoyol bölümüne bakan sahada mevcut tek sıra kanal sistemi yetersiz geldiğinden, araçlardan suyun tahliyesi için peron önlerine ve araçların geçiş yoluna olmak üzere iki sıra daha kanal sistemi yapıldı. İdari binanın tamamındaki aydınlatmalar değiştirildi. Tüm hal sahasını izleyebilecek şekilde 8'i hareketli olmak üzere toplam 72 adet kamera yerleştirilerek kamera takip odası yenilendi.

 
Karşıyaka'da park konserleri çok sevildi
 
Ümit Yaldız yazdı... Yeni Parti'ye eski tuzak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da park konserleri çok sevildi
Sıcak yaz akşamlarını müzikle renklendirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, ...
Büyükşehir'den Kadifekale-Agora-Kemeraltı raporu: Tarih yeniden yazılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 250 hektarlık Kadifekale-Agora-Kemeraltı ...
Çeşme'de Başkan Dalgıç'a STK desteği
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç hakkında suçlayıcı yayınlar yapan ...
 
Konak Belediyesi'nden çöp ev operasyonu
Günde 650 ton çöp toplayarak İzmir’de en fazla çöpü toplayan ilçe belediyesi ...
İzmir oraya akın ediyor: Yüzde 100 doluluk!
Son yıllarda popüleritesi artan Mavi Bayraklı plajları, koylarının güzelliği ...
Bornova’ya müjde: '5 yıldızlı' pazaryerleri geliyor
Bornova Belediyesi Atatürk ve İnönü mahallelerinde iki pazaryeri yapacak. ...
 
15 Temmuz Kiraz’da Anıldı
İzmir’in Kiraz İlçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli ...
Bornovalı 7'den 70'e kurslara koştu!
Bornova Belediyesi’nin Yaz Hobi ve Beceri Edindirme kursları yoğun ilgi görüyor.
Buca’da 15 Temmuz anması
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıl dönümü nedeniyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva