HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2015 Pazartesi - 09:26

Harmandalılı miniklere sağlık taraması

Çiğli Belediyesi’nin 3-6 yaş çocuklara yönelik ilk eğitim merkezi olan Harmandalı Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi semt sakinlerinden büyük ilgi görüyor. Sağlıklı bireylerin yetişmesinde ailelere katkı sunmak amacıyla açılan merkezde, çocukların eğitim ve sosyal ihtiyaç alanlarının denetimi belediyenin sıkı kontrolü altında tutulurken, belediye doktorları da çocukları rutin olarak sağlık taramasından geçiriyor.

Harmandalılı miniklere sağlık taraması

Eğitim alanında önemli adımlar atan Çiğli Belediyesi, meslek edindirme merkezi ÇİBEM ve KOSGEB ile yürütülen girişimcilik kurslarının ardından çocuklara yönelik olarak açtığı Harmandalı, Kaklıç ve Güzeltepe Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezleri ile büyük beğeni ve ilgi topluyor. Belediyenin çocuklara yönelik ilk merkez olan Harmandalı’da açılan okul öncesi bakım ve eğitim merkezi bu bölgedeki önemli eksikliği giderirken, belediye doktorları çocukları yakın takibe aldı.

PERİYODİK SAĞLIK KONTROLÜ
3-6 yaş grubunu kapsayan bakım ve eğitim merkezinde çocuklarla özel olarak ilgileniliyor. Çocukların sağlık taramaları belediye doktorlar ı tarafından belirli periyotlarla yapılıyor. Belediyenin sağlık işleri müdürlüğü doktorları çocukları rutin muayene kontrolünden geçirirken, çocuklar, eğitim merkezi sorumluları ve aileler sağlık kontrolü sonuçlarıyla ilgili bilgilendiriliyor.  Öte yandan eğitim merkezinin çalışma koşulları da iş güvenliği açısından sıkı denetim altında tutuluyor.

HEDİYE VERDİLER
Çocukları ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan, Başkan Yardımcısı Sevil Boran ve Sağlık İşleri Müdürü Dr. Sibel Delil, merkezde hem incelemelerde bulundular hem de çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

BAŞKAN ARSLAN “EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ”
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediye olarak çocuklar, yaşlılar, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun birçok kesimine yönelik sosyal projelere destek sunduklarını söyledi. Başkan Hasan Arslan, “Okul öncesi eğitim merkezimiz özellikle kırsal bölgede yaşayan ve eğitim fırsatlarından yararlanamayan çocuk ve kadınlarımızın hayatlarında büyük kolaylıklar sağlayacak. Çocuklarımızın bakımlarını üstelenmiş annelerimizin çocuk bakımı gibi çok ağır bir yükü omuzladıklarını biliyoruz. Onlara bu anlamda yardımcı olmak, özgürlük alanlarını genişletmek adına hayata geçirilmiş bir proje. İhtiyaç duyulan diğer mahallelerde de hayata geçirilmesi adına üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Annelerimizin sosyal hayata katılımlarını en yüksek düzeyde tutmak adına bu merkezlerin yaygınlaştırılması fikrini çok önemli ve değerli buluyorum. Çağdaş ve yenilikçi bir bakış açısıyla Çiğli’de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına ve taleplerine çözüm üretmek için çalışıyoruz. Her zaman onların yanındayız ve onların yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.
 

 
Konak’ta çile bitiyor: Rampalı üst geçit
 
Başkan’dan Şirince mesaisi: Ulaşım sorununda sona doğru
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Ekim 2015 Pazartesi 09:53

Başkan fakir edebiyatı yapmasın. Çiğli'de fakir kalmadı. Şehrin gelişmesine paralel olarak icraat yapsın. Parklar, yollar, sokaklar hala bitmedi. İzmirin köyü gibi. Çalışın biraz. Aziz Kocaoğlu ne iş yapmış şimdiye kadar Çiğli'ye? Hani nerede tramvayımız, vapur iskelemiz ve Egekent'e metromuz??? Harmandalı diyorsunuz, kaldırsanıza çöplüğü. Laf olsun torba dolsun

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta çile bitiyor: Rampalı üst geçit
İzmir Konak'ta yayaların geçişini kolaylaştıracak olan üst geçitte sona ...
İzmir'de heykel zamanı: Eserler ortaya çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü kez düzenlediği Uluslararası Heykel ...
Buca Eğitim Merkezi’nde sona doğru
Buca Belediyesi’nin, ailelerin eğitim giderlerine destek olmak amacıyla ...
 
Başkan eşleri Karabağlar’da buluştu
Belediye başkanları eşleri arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın ...
Mültecilerin yaşamı çizgilere yansıdı
Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde 27 Kasım’a kadar açık kalacak ...
Yunanistan’dan Urla’ya ziyaret
Yunanistan’ın Başkenti Atina’da kurulmuş olan Eski Urlalılar Derneği Başkanı ...
 
Bakırçay termik santral istemiyor: Gerekirse kepçelerin önüne yatarız
Bergama sınırlarında olan ve Çandarlı Beldesi'ne yakın bir alana kurulması ...
Karşıyaka'nın kızları gözünü zirveye dikti!
Yeni oluşturulan branşlar ve kurulan takımlarla lig ve turnuvalarda fırtına ...
Bornovalılar evde bakımdan çok memnun: Bugüne kadar....
Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva