HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2015 Pazar - 15:42

Başkan eşleri Karabağlar’da buluştu

Belediye başkanları eşleri arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın sağlanması için düzenlenen ve yaz dönemi nedeniyle ara verilen buluşmalar yeniden başladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi Fügen Selvitopu’nun ev sahipliğinde düzenlenen buluşma etkinliği Karabağlar’da gerçekleşti.

Başkan eşleri Karabağlar’da buluştu

İZMİR - Buluşmaya ev sahibi Fügen Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Aliağa, Bayındır, Bergama,  Bornova, Foça, Güzelbahçe, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Menderes,  Seferihisar, Dikili, Tire belediye başkan eşleri katıldı. Fügen Selvitopu eşi Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte konuklarını belediye binasında karşıladı. Başkan eşlerine kısa bir konuşma yapan Başkan Selvitopu, başkan eşlerini Karabağlar’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek tüm konuklara “hoş geldiniz” dedi. Başkan Selvitopu daha sonra bir başka programı nedeniyle belediye binasından ayrıldı. Ardından Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, belediyenin çocuk, genç, kadın ve yaşlılara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar ile mobilya ile ilgili projelerini anlatan kısa bir sunum gerçekleştirdi.

İLK DURAK KARBEM
Belediye binasındaki buluşmanın ardından başkan eşlerinin ilk durağı Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi (KARBEM) oldu. Toplam bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü eğitim merkezini dolaşan ve merkezin 8’inci sınıf ile üniversite hazırlık sınıflarına giren başkan eşleri, öğrencilere tek tek başarılar diledi. Türkegül Kocaoğlu  da öğrencilere, “Çok çalışın ve ben de çok çalışarak doktor oldum. Mutlaka emeğinizin karşılığını alacaksınız.” önerisinde bulundu.

Eğitim merkezinin ardından Karabağlar Belediyesi’ne ait Limontepe Semt Merkezi’ni ziyaret eden başkan eşlerini,  burada da Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda karşıladı. Burada Eğitmen Ayla Erdoğan tarafından konuklara KİHEP( Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı) hakkında bilgi verildi ve daha sonra da başkan eşleri semt merkezinin içinde bulunan kurs yerlerini, kreş ile çamaşırhane’yi de dolaşarak yetkililerden bilgi aldılar.

SON DURAK KAVACIK KÖYÜ OLDU
Başkan eşlerinin son durağı ise Karabağlar’a bağlı Kavacık Köyü oldu. Özellikle son dönemde üzüm festivalinin yanı sıra köy kadınlarının kooperatif kurmasıyla adından sıkça söz ettiren Kavacık Köyü’nde, başkan eşlerini Kavacık Kadın Kooperatif  Başkanı Nurten Özkan ile üyeler karşıladı. Başkan Özkan ve üyeler, kooperatif kurarken neler yaşadıklarını anlattılar ve kendilerine her konuda destek olan Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

YÜREKLİ KADINLARI SİZE TANITMAK İSTEDİM
Kadınların anlattıklarına ve özverilerine hayran kalan başkan eşleri,  konuşmanın sonunda kadınları uzun süre alkışlarken Fügen Selvitopu,  “Bu yürekli kadınları sizlere tanıtmak ve geldikleri yere şahit olmanızı istedim” dedi. Başkan eşleri daha sonra kooperatif kadınlarının yaptığı organik ürünlerden de satın alarak kooperatife katkıda bulundular.

Karabağlar’daki programın ardından bir sonraki buluşma Tire olarak karalaştırılırken, Fügen Selvitopu başkan eşlerine günün anısı olarak el oyması sandık ile Kavacık üzümü hediye etti.
 

 
Mültecilerin yaşamı çizgilere yansıdı
 
Buca Eğitim Merkezi’nde sona doğru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mültecilerin yaşamı çizgilere yansıdı
Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde 27 Kasım’a kadar açık kalacak ...
Yunanistan’dan Urla’ya ziyaret
Yunanistan’ın Başkenti Atina’da kurulmuş olan Eski Urlalılar Derneği Başkanı ...
Bakırçay termik santral istemiyor: Gerekirse kepçelerin önüne yatarız
Bergama sınırlarında olan ve Çandarlı Beldesi'ne yakın bir alana kurulması ...
 
Karşıyaka'nın kızları gözünü zirveye dikti!
Yeni oluşturulan branşlar ve kurulan takımlarla lig ve turnuvalarda fırtına ...
Bornovalılar evde bakımdan çok memnun: Bugüne kadar....
Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi ...
Yeni Foça yepyeni oldu!
İzmir’in önemli tatil beldelerinden Yeni Foça, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Kocaoğlu’ndan Küçük Menderes mesajları: İZBAN sözü, çöp yanıtı
Büyükşehir Belediyesi Bütünşehir Yasası’yla alanına dahil olan Tire ve ...
Güzelbahçe barınağına kavuştu: Yıldırım’dan ‘İnce’ mesaj!
Üç yıldır yapımı süren Yalı Balıkçı Barınağı ile su ürünleri kontrol botu ...
Fuarİzmir’e ulaşımda büyük adım: Monoray projesinin…
Tahsis ve izin alınamaması nedeniyle sürekli ertelenen 2.2 kilometre uzunluğundaki ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva