HABERLER>EKONOMİ
23 Aralık 2013 Pazartesi - 09:25

Halkbank'tan açıklama: Düzenlemelere aykırı...

Halkbankası son günlerde yaşanan gelişmeler sonrasında "ulusal ve uluslararası düzenlemelere aykırı hiçbir iş veya işlemimiz yok" açıklaması yaptı.

Halkbank tan açıklama: Düzenlemelere aykırı...

ANKARA - Halkbank, Bankanın ulusal ve uluslararası düzenlemelere aykırı hiçbir iş veya işlemi olmadığı gibi, bu işlemler nedeniyle Halkbank'ın tüzel kişiliğine yönelik olarak gerek Emniyet gerekse Yargı tarafından herhangi bir inceleme ve soruşturma bulunmadığını bildirdi.
  
Bankadan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, son günlerde medyada Banka ilgili birtakım haksız beyan ve yorumlar yapılması nedeniyle bazı hususların açıklanması gereği duyulduğu kaydedildi.
  
Açıklamada şu bilgiler verildi:
 "Öncelikle bilinmelidir ki  Bankamız tüm iş ve işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere ilk günden itibaren tam bir şekilde uymakta, paydaşlarının, iş ortaklarının ve mevduat sahiplerinin haklarının korunması için tüm tedbirleri almaktadır.
  
Bankacılık hizmetini sunarken mevcut düzenlemeler ve diğer tüm bankalarca bilinen ve izlenen dış ticaret uygulamaları dışında hiçbir mekanizma, yöntem veya sistem kullanılmamaktadır. Yapılan tüm dış ticaret işlemleri ve para transferleri açık, şeffaf ve sistem üzerinde ilgili otoritelerce izlenebilir durumdadır.
  
Bankamızın tüm iş ve işlemleri birçok denetim otoritesince düzenli olarak denetlenmektedir. Yapılan bu denetimlerde herhangi bir ülke veya firmaya yönelik olarak verilen dış ticarete ilişkin bankacılık hizmetlerimiz nedeniyle bugüne kadar herhangi bir hukuka aykırılık tespit edilmemiştir. Herhangi bir ülkeyle ilgili olarak mahiyeti belirsiz ve hukuksuz hiçbir ticari işleme taraf olunmamış ve kaynağı ve mahiyeti belirsiz hiçbir transfer işlemi gerçekleştirilmemiştir.
  
İran ile yapılan ticarete Bankamızın sağladığı aracılık hizmeti tamamen yukarıda izah edilen çerçevede gerçekleştirilmiştir. Bu ticari işlemin mahiyeti Ülkemizin İran'dan ithal ettiği doğalgaz ve ham petrol bedelleriyle  söz konusu ülkeye herhangi bir yaptırıma tabi olmayan mal ve hizmet ihracatının bedellerinin ödenmesinden ibarettir. Daha önce de belirtildiği üzere  bu ödemelerde kullanılan paranın kaynağı, kullanımı ve dış ticaretin tarafları açık, şeffaf ve sistem üzerinde izlenebilir durumdadır.
  
01 Temmuz 2013 tarihine kadar İran'a yönelik kıymetli maden satışını engelleyen hiçbir yurtiçi veya uluslararası kural, düzenleme veya yasaklama kararı bulunmamaktadır. Bu çerçevede kıymetli maden satmak isteyen firmaların iştigal alanının bu olması halinde ihracat yapmasında belirtilen tarihe kadar engel bir durumdan söz etmek de mümkün değildir.
  
01 Temmuz 2013'ten sonraki işlemler için ise, ABD'nin İran'a kıymetli maden satışına yaptırım kararı alacağının dünya genelinde ilan edilmesi üzerine, 10 Haziran 2013 tarihi itibariyle işlemlere Bankamız tarafından son verilmiştir.
  
Tüm işlemlerinde olduğu gibi Bankamız İran ile yapılan dış ticaret kapsamında istemek ve incelemekle mükellef olduğu tüm evrakları ayrım göstermeksizin müşterilerinden talep etmiş, bunları düzenlemelere uygun bir şekilde kontrol etmiş ve her an denetime hazır olacak şekilde saklamıştır.
  
Ayrıca belirtmek gerekir ki  Bankamız bugüne kadar hiçbir şekilde herhangi bir ülkeye doğrudan kıymetli maden satmamış, kıymetli maden almamış ve kıymetli maden transferi yapmamıştır. Bankamız sadece  aracılığını üstlendiği ithalatçı firmanın talimatı üzerine Türkiye'de kurulu kıymetli maden ticareti yapan firmalara ihracat satış bedellerini ödemiştir.
  
Yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda
    Bankamızın ulusal ve uluslararası düzenlemelere aykırı hiçbir iş veya işlemi olmadığı gibi, bu işlemler nedeniyle Halkbank'ın tüzel kişiliğine yönelik olarak gerek Emniyet gerekse Yargı tarafından herhangi bir inceleme ve soruşturma bulunmamaktadır.
  
Bankamızın faaliyetlerini geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de tüm ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun ve kesintisiz bir şekilde sürdüreceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.
  
Türkiye Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu
    Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını  bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 yıldır bu kadar değersiz olmadı!
SENE başından bu yana yüzde 29 değer kaybeden altın böyle giderse 1984’ten ...
İTO'dan Lucien Arkas'a vergi onuru
İzmir Ticaret Odası, 2012 yılı vergi rekortmenlerine ödül verdi. Lucien ...
TÜSİAD'dan ‘endişeli’ operasyon açıklaması
TÜSİAD'dan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin yapılan açıklamada, ...
 
Türk medyasında dev satış: Sabah ve ATV artık…
Sabah Gazetesi ve ATV televizyonu Kalyon İnşaat'a satıldı.
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı
Dolar/TL artan politik riskler nedeniyle 2,0861 seviyesine çıkarak tüm ...
TÜSİAD'tan operasyona ilk tepki: İstikrarı...
Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) Ege Toplantısı'na katılan TÜSİAD ...
 
Ve Antep baklavası resmen Avrupalı oldu!
AB Komisyonu’nun bugün verdiği resmi onayla Antep baklavası Avrupa Birliği ...
İzmir'de iş arayanlar dikkat! İstihdam zirvesi başladı
Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören İzmir İstihdam Zirvesi’nin ikincisi bugün ...
KESK’in büyük eyleminde Halkbank protestosu
İzmir’de KESK’e bağlı memurların bütçeden memura daha fazla pay isteğiyle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva