HABERLER>GÜNCEL
2 Mart 2017 Perşembe - 16:22

Halisdemir ailesi isyan etti: Kullanmasınlar!

Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi davasında sanıkların şehit Ömer Halisdemir'i örnek göstererek savunma yapmalarına Halisdemir ailesinden tepki geldi. Ailenin avukatı, "Darbecilikten yargılanan sanıkların, Ömer Halisdemir’in ismini kullanmamaları, ailesinin talebidir" dedi.

Halisdemir ailesi isyan etti: Kullanmasınlar!

Muğla’daki Cumhurbaşkanına Suikast Girişimi Davası’nda sabah dinlenen Ergün Şahin’in ardından ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ifade verdi.  

Gözübüyük savunmasına 15 Temmuz öncesinde hiçbir plana katılmadığını, hafta sonu cumartesi ve pazar günü için birliğinden izin istediğini söyleyerek başladı. Şahin gibi o da Halisdemir örneği verdi. Gözübüyük’ten sonra savunma yapan Mehmet Öztürk de Halisdemir örneği ile kendisini savununca aynı zamanda Ömer Halisdemir’in ailesinin de avukatlığını yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, “Son iki üç gündür sanıklar sürekli Ömer Halisdemir’i örnek gösteriyor. Ben Ömer Halisdemir ailesinin avukatı olarak ailenin bir talebini iletiyorum. Darbecilikten yargılanan sanıkların, Ömer Halisdemir’in ismini kullanmamaları, ailesinin talebidir. Onun ismini söylememelerini istiyorlar. Ailesi adına bunu istiyorum” dedi. 

CUMHURBAŞKANI’NIN YERİNİ BİR SİVİL GÖSTERDİ
Savunmasında kendisini firari Yüzbaşı Burkay Karatepe’nin çağırdığını da anlatan Muammer Gözübüyük özetle şunları anlattı:  “Bizim ağır silahlara donatıldığımız söyleniyordu. Fakat ağır silah olabilecek hiçbirisi bizde yoktu. Biz TSK’daki teçhizat mevzuatına göre almamız gerekenin 4’de birini aldık. Elimizde tüfek ve makinalı Tüfek vardı, bunlar ağır silah değildir. Özel Kuvvetler TSK’daki diğer birimlerden farklıdır. Verilen emri kesinlikle sorgulamayız. Ömer Halisdemir, verilen emirle generali vurdu. Ben de emri yerine getirdim . Marmaris’e kasıtlı olarak oraya çekildik. Aşağıya indikten sonra Cumhurbaşkanı’nın yerini yanımıza gelen bir sivil söyledi. Onun gösterdiği yöne gittik. Benim operasyon birimi olarak bilmediğim yeri sivil vatandaş nasıl biliyor? Cumhurbaşkanı’nın kaldığı konutuna gittiğimiz sırada ise sivil birisini gördüm. Koştuğu sırada onu takip ettim. Onun gittiği yöne ilerlediğim yere polislerin bulunduğunu gördüm.” Gözübüyük, ifadesinde şehit polis Nedip Cengiz Eker’in de dost ateşi sonucu şehit olduğunu ileri sürdü. 

AVUKAT KARDEŞİ YANINDAYMIŞ
Polis, savcılık ve sulh ceza hakimliğindeki ifadeleriyle mahkemedeki anlatımları arasında çelişkiler bulunan Gözübüyük, onları baskı altında söylediğini kendisine işkence yapıldığını iddia etti. İfadeler arasındaki çelişkili bölümleri kabul etmeyen, mahkemedekilerin geçerli olduğunu söyleyen Gözübüyük’ün, baskı gördüğünü iddia ettiği anlarda yanında avukat kardeşi Harun Gözübüyük’ün bulunduğu, tüm belgelerin altında onunda imzasının bulunduğu öğrenildi. Öte yandan Gözübüyük’ün ifadesinin tamamlanmasından sonra duruşma savcısı ikinci kez şehit polis memurlarına ilişkin açıklama yaptı. Duruşma savcısı, “Otopsi raporuna göre Nedip Cengiz Eker’in vücudunda bir, Mehmet Çetin’in vücudunda ise  ateşli silahtan çıkan 4 kurşun girişi yarası vardır. Bu yaraları oluşturan mermi çekirdeklerinin, uzak atıştan aldıkları sabittir. Ölümlerine de bu ateşli silah yaralarının neden olduğu teslim edilmiştir” dedi. 

ŞÜKRÜ BİNBAŞI BİZİ SEÇMİŞ
Dün yapılan oturumda dinlenen Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli yüzbaşı Mehmet Öztürk, bugüne kadar aldığı görevler ve özel görevler hakkında bilgi vererek savunmasına başladı. Öztürk, 2010’dan itibaren Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda kursiyer subay olarak görev yapmaya başladığını ve 2011 atamalarıyla da timde görev aldığını kaydetti.  Öztürk, 15 Temmuz günü yaşananlara da ifadesinde yer vererek şöyle devam etti: “Ergün Şahin yanıma gelerek Şükrü binbaşının bizi göreve seçtiğini ve hazırlık yapmamı söyledi. Hep kritik görevlere hazır olacak şekilde eğitildim. Şükrü binbaşı Atatürk Havalimanı’nda sürekli telefonla görüşüyordu. Çiğli’de kuşanırken hala daha bize görevin ne olduğu söylenmemişti. Darbeden ilk defa Gökhan (Şahin Sönmezateş) generalin bildiriyi okumasıyla haberdar oldum. Sıkıyönetimin ne olduğunu ve emirlere uymamanın cezası olduğu için mecbur hissettim. Bize Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu yerde polislerce emniyete alındığı bizim de kendisini alıp ona eşlik edeceğimiz söylendi. Marmaris’e indikten sonra karşımıza çıkan üzerinde koyu renk elbise olan bir şahıs korumaların olduğu yere biziz götürdü. Otelin nerede olduğunu bile bilmiyorduk. Bize Cumhurbaşkanını öldürme değil sağ salim alacağımız bilgisi verildi. Öldürüleceğiz psikolojisi ile kaçtık.”

HALİSDEMİR AİLESİNİN TALEBİ: İSMİNİ KULLANMASINLAR
Cumhurbaşkanı’na suikast suçu olmadığını,  FETÖ ile bağlantısı olmadığını kaydeden Öztürk de savunmasında Ömer Halisdemir gibi aldığı emri yerine getirdiğini ifade etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın söz aldı.  Halisdemir’in ailesinin de avukatlığını yaptığını ve ailenin rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, “Son iki üç gündür sanıklar sürekli Ömer Halisdemir’i örnek gösteriyor. Ben Ömer Halisdemir ailesinin avukatı olarak ailenin bir talebini iletiyorum. Darbecilikten yargılanan sanıkların, Ömer Halisdemir’in ismini kullanmamaları, ailesinin talebidir. Onun ismini söylememelerini istiyorlar. Ailesi adına bunu istiyorum” dedi. (Hürriyet)

 
Başbakan Yıldırım gözyaşlarını tutamadı...
 
Michael Jackson'ın Neverland'i yeniden satışa çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de dolu şoku!
Çiğli ilçesinde yaklaşık 10 dakika etkili olan dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı.
İzmir’in 3 ilçesinde zehir tacirlerine operasyon!
Buca, Konak ve Balçova ilçelerindeki operasyonlarda bin 100 gram kokain, ...
Bakanlık'tan Akdeniz fokları için sevindiren haber
Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki, Akdeniz foklarının yaşadığı belediyenin ...
 
Adıyaman 5.5'le sallandı: 2 yaralı
AFAD Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 14.07'de Adıyaman'ın Samsat ...
Onur Özbizerdik'in cezası belli oldu
Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, sevgilisi olduğu belirtilen ...
İzmir'de tarihi eser kaçakçılığına darbe
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, jandarma tarafından durdurulan bir otomobilin ...
 
Ege Üniversitesi’nde açığa alınan rektörün yardımcıları da gitti!
YÖK tarafından açığa alınan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt ...
FETÖ üyeleri bağ evinde toplantı yaparken yakalandı
Kayseri'de, cezaevindeki örgüt mensuplarının ailelerine maddi destek için ...
Urla eski başkanını sonsuzluğa uğurladı
İzmir'in Urla ilçesinin eski belediye başkanlarından Ahmet Besim Uyal, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva