HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2021 Perşembe - 14:24

Güzelbahçe canisinin ifadesi ortaya çıktı… ‘JİTEM’ detayı!

Güzelbahçe’de 3 Suriyeli’yi yakarak öldüren ve iki kişiyi yaralayan K.K.’nin ifadesi ortaya çıktı. İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonunda bulunan avukatların ulaştığı ifadede, K.K.’nin Suriyeli mültecileri tasarlayarak yaktığı kaydedildi. K.K. ifadesinde geçmişte JİTEM için çalıştığını ve arabasına bırakılan “temizliğe başla” notunun ardından olayı gerçekleştirdiğini belirtti.

Güzelbahçe canisinin ifadesi ortaya çıktı… ‘JİTEM’ detayı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde 16 Kasım günü Suriyeli inşaat işçileri 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish çalıştıkları inşaat firmasında gece uyurken üzerlerine benzin dökülerek yakıldığı iddia edilmişti.

Mültecileri yakarak öldürdüğü söylenen kişinin teknik takibe alındığı ve olayın üzerinden iki hafta sonra Kadriye Atasoy ve Necati Atasoy’u yaralamaktan gözaltına alındığı ifade edilmişti. İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonunda bulunan avukatların ulaştığı bilgilere göre; fail K.K. emniyetteki ifadesinde mültecileri yakarak öldürdüğünü de itiraf etti ve tasarlayarak adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Saldırganın ifadesine de ulaşan avukatlar, 1981 doğumlu olduğu öğrenilen K.K. isimli saldırganın; 2000'lerde askerlik yaparken bir komutan tarafından çağrıldığını ve JİTEM’e davet edildiğini ve gizli operasyonlarda yer aldığını söylediğini aktardı.

‘ARABAMA NOT BIRAKILDI: TEMİZLİĞE BAŞLA’
Baro avukatlarının ulaştığı ifadede saldırgan; İzmir’e döndükten sonra çeşitli işlerde çalıştığını ve hatta cinayetin gerçekleştiği şirkette de çalıştığını dile getirerek şunları söyledi: “Arabanın camında bir gün not buldum. Bu notta ‘göreve başla’ yazıyordu. Bir zaman sonra bir not daha buldum. ‘Göreve devam et’ yazıyordu. Üçüncü notta ‘Temizliğe başla’ yazıyordu. Temizliğe başla lafını ‘Türkiye’yi Suriyelilerden temizle’ olarak anladım. Birlik Beton'a gittim. Eski arkadaşlarıma bana iş ve yer vermelerini istedim. 'Tamam' dediler. Bir battaniye aldım, bu Suriyelilerin kaldığı odaya gittim, odada biraz yattım. Hiç konuşmadık onlarla. Çok havasızdı, darlandım, rahatsızlandım. Hatta çıktım dışarı hava aldım. Sonra hastaneye gittim bana iğne yaptılar” dedi.

HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ GERİ DÖNMÜŞ
K.K, hastane dönüşü arabasındaki içinde 5 litre benzin olan bidonu bir çuvala koyduğunu belirterek şunları söylediği aktarıldı:
“Yakınlarda bir cami var, camiye gittim, ceketimi çıkardım ve beni tanımasına diye. Benzin bidonu çuvala koydum. Bu kişileri kaldığı Birlik Beton’dan bu kişilerin odasına geldim. Bidondaki benzini kapının önünden odaya boşalttım. Kapıyı kapattım ve bir bezi ateşi verdim. Bez tutuştu, oradan ayrıldım. Camiye gittim. Camideki ceketi aldım, herşeyi çuvalın içine koydum ve çuvalı bir çöp konteynerlere attım. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi yanan işyerine geri döndüm. Oradaki bir arkadaşıma 'İşlem tamam' dedim. Patronun oğluna da, 'Ne oluyor burada' dedim ve daha sonra ayrıldım. Benim öldürme kastım yoktu korkutmak istedim”
Baro avukatları, olayla ilgili savcılık soruşturması sürdüğünü belirtirken, fail K.K.’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına yönelik rapor talep edildiğini söyledi.

 
Dolar'da düşüş sürüyor... 11 liranın altına indi!
 
Erdoğan, belediye başkanlarına talimat verdi... İzmir Büyükşehir'i hedef aldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 24 Aralık 2021 Cuma 09:03

ruh hastası, psikopat bir seri katil. geçen ay 2 yaşlı insanın evini soydu, onları ağır yaraladı. ne jitemi? oldu olacak bayrak inmez ezan dinmez falan deseymiş.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Google’dan arıyoruz’ diyerek 3 milyon lira toplamışlardı... Dolandırıcılar yakalandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Google'dan aradıklarını belirtip, Google ...
Buca Kırklar'da kaçak yapılar yıkılıyor
İzmir Büyükşehir ekipleri, muhtar senediyle satışı yapılan arazilere inşa ...
Rize'den İzmir'e gelen yolcu otobüsü TIR'a çarptı!
Samsun'un Kavak ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, TIR'a arkadan ...
 
Öğrencisini yumruklayan öğretmene kamu davası
Aksaray'da bir ortaokulda matematik öğretmeni Ali Rıza Y., koridora çıkardığı ...
İzmir'de en iyi narkotik polis, anneler!
İçişleri Bakanlığının başlattığı "En iyi Narkotik Polisi: Anne" projesi ...
Kötü koşullarda bakılan köpeklere el koyuldu
Ankara'da sahibi tarafından evin balkonunda kötü koşullarda aç, susuz ...
 
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 80 bin lira tazminat ödeyecek!
Mahkeme, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
İzmir, Devrim Şehitleri'ni andı
İzmir'in Menemen ilçesinde 91 yıl önce Cumhuriyet karşıtları tarafından ...
İzmir’de 2 ton canlı beyaz midye ele geçirildi
İzmir’in Aliağa ilçesinde jandarmanın bir tekneye düzenlediği operasyonda 2 ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva