HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2013 Salı - 10:41

Güler'den Başbakan'a memleketinde sert çıkış!

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize’de konuştu, “ Etnik grupların hepsi birbirine eşittir ama ulus bunların oluşturduğu kendi başına bir bütündür!”

Güler den Başbakan a memleketinde sert çıkış!

İZMİR - Bir dizi etkinlikleri gerçekleştirmek, panel ve söyleşilere katılmak, Yeni Anayasa çalışmalarını, ‘çözüm sürecini’ ve gündemin sıcak başlıklarını değerlendirmek için Karadeniz illerini ziyaret eden Güler’in son durağı Rize - Ardeşen oldu.

CHP Ardeşen İlçe Başkanlığı tarafından Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Çözüm Süreci ve CHP' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Güler, “Biz insanı insanla karşılaştırmayız, bir halkı başka bir halkla karşılaştırmayız, bir ulusu başka bir ulusla karşılaştırmayız. Bunların hepsi birbirine eşittir, biri diğerinden üstün diğeri öbüründen aşağıda değildir. Bizim karşılaştırmamız siyasal karşılaştırmadır. Ulus ile ulusun parçalarından olan milliyetler arasında karşılaştırma yapıyoruz. Etnik grupların hepsi birbirine eşittir ama ulus bunların oluşturduğu kendi başına bir bütündür” dedi.

Ardeşen CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa katılmak için Rize’ye giden Güler’i, CHP Ardeşen İlçe Başkanı Rauf Kemal Ural, CHP Çayeli İlçe Başkanı Osman Çakır, CHP Pazar İlçe Başkanı Hasan Banko, CHP Fındıklı İlçe Başkanı Mehmet Oktay Büyüklü, CHP Çamlıhemşin İlçe Başkanı Yaşar Çalık, CHP Hemşin İlçe Başkanı Başar Cumbur, CHP Güneysu İlçe Başkanı Mustafa Kanbur, CHP İkizdere İlçe Başkanı İbrahim Tavukçu, Artvin - Arhavi İlçe Başkanı Musa Ulutaş, CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Türüt ve CHP Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

“BU BARIŞ SÜRECİ DEĞİLDİR…”
Konuşmasına Ardeşenlilerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başlayan Güler, Samsun’da resmi kutlamanın polis ve tel örgü içine alınmış küçücük bir alanda yapılmasına karşılık Türkiye’nin dört bir yanından gelen halkın, binlerce kişinin Samsun’u şölen şehrine çevirdiğini söyledi. Barış sürecine ilişkin değerlendirmeler ile sözlerine devam edene Güler, “Bu barış süreci değildir, terör örgütü silahları elinde sözde sınır dışına çekilmektedir. Ancak ellerindeki silahları bırakmayı bir Anayasa’nın değiştirilmesi şartına, iki Abdullah Öcalan ve diğer terör örgüt üyelerine af çıkarılması durumuna bağlamış durumdalar. Bu iki şarta bağlanmış bir sürece barış süreci denemez. Çözüm sürecinden kasıtları doğrudan Anayasa değişikliğidir. Bunlar günümüzde Kürt sorunu artık Türk sorunudur diyen kesimlerdir. Çözüm dedikleri de doğrudan kendi etnikçi taleplerini Anayasa’da hüküm haline getirmekten ibarettir. Barış ve çözüm süreci terör şantajıyla Anayasa’yı değiştirme sürecinden ibarettir” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ TÜRKİYE’NİN ULUSAL, ÜNİTER VE LAİK SİSTEMİNİ ÇÖZMEKTEN İBARET BİR SÜREÇTİR”
Barış ve çözüm süreci terör şantajıyla Anayasa’yı değiştirme sürecinden ibarettir sözlerini yineleyen Güler, “Bu nedenle söz konusu sürecin desteklenmesi mümkün değildir. Bugün hiç şehit olmaması sevindirici bir şeydir. Ancak geçmişte de böyle dönemler yaşanmıştı, terör örgütü bütün öfkesiyle Türkiye’ye tekrardan saldırıya geçmişti. Şimdi şehitlerin olmaması yakın gelecekte bugüne kadar yaşadığımız acılarımızı yaşamayacağımız anlamına gelmez. Çözüm süreci, anayasal taleplere bakılırsa Türkiye’nin çözülme sürecidir. Müzakeresi yapılan konu Türk vatandaşlığıdır, terör örgütü Türk vatandaşlığını Anayasa’dan silinmesini talep etmektedir. Terör örgütü Türkiye’de devletin bölgesel esaslara göre örgütlenmesini istemektedir, başka bir değişle bu eyalet sistemi talebidir. Terör örgütü Türkiye’nin çok resmi dilli bir siyasal sisteme dönüştürülmesini istemektedir. Bu istekler BDP tarafından Anayasa teklifi haline getirilmiştir. Bugün Öcalan ve Karayılan’ın açıklamalarından artık herkes öğrenmiştir ki; çözüm süreci denilen şey gerçekte Türkiye’nin ulusal, üniter ve laik sistemini çözmekten ibaret bir süreçtir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Mayıs 2013 Salı 13:28

KARADENİZİN AÇILIM SÜRECİNE KARŞI HAZIMSIZLIĞINI KULLANMAK İSTİYORLLAR ULUSALCI MİLLİYETÇİ HAZIR TEPKİ OYLARINI POTANSİYELE ÇEVİRME HESABINDALAR .. AMA YEMEZLER . ÖNCE TÜRKŞYENN DİĞER SOSYAL EKONOMİK TÜM SORUNLARINA KARŞI GÜVEN VERMELİSİN SGK SORUNU SAĞLIK SORUNU ULAŞIM EĞİİTİM SAĞLIK VS VS BU KONULARA VAKIFMISIN PRPOJEN VARMI AYDIN GÜVEN GÜRKEN GİBİ MERT OLABİLECEKMSİN BÖYLE ÇOCUK KANDIIR GİBİ SİYASET ANCA KENDİNİOYALARSIN

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bomba iddia: CHP’li 3 başkan Günay’ın markajında!
Siyasi kulisleri hareketlendiren iddia gercekgundem.com haber portalı yazarı Barış Yarkadaş’a ait…
Şengül: Belediyeler milli bayramları istismar ediyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir’deki yerel yönetimlerin ...
Son yerel seçim anketi: İzmir’de oy oranları nasıl?
ORC şirketi Mayıs ayı yerel seçim oranlarını açıkladı. Ankette 3 büyükşehirde ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘2014’e 3 sandık’a ilk yorum
CHP Genel Başkanı, özel güvenlik görevlilerinin statlardan geri çekilmesi ...
Yüksel'den 'bakan' çıkışı: İzmir böyle zulüm görmedi
CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel, son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı ...
Emniyet'ten kafa karıştıran memur alımı!
Stat ve üniversitelerde yaşanan olaylar, İçişleri Bakanlığı’nı harekete ...
 
Bakan programında açık kalan mikrofon ve şok diyaloglar!..
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile CHP Buca Beledeyi başkanı Ercan ...
CHP 'o' önergeyi geri çekti!
CHP, Meclis'te bugün görüşülmesi planlanan Başbakan Erdoğan hakkında verdiği ...
Bakan'dan dehşet açıklama: 3 yılda 666 kadın...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2009-2012 yılları arasında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva