HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2013 Salı - 10:20

Bomba iddia: CHP’li 3 başkan Günay’ın markajında!

Siyasi kulisleri hareketlendiren iddia gercekgundem.com haber portalı yazarı Barış Yarkadaş’a ait…

Bomba iddia: CHP’li 3 başkan Günay’ın markajında!

İZMİR – Kültür ve Turizm Eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın 2 günlük İzmir turunun yankıları sürüyor.

Adı sıkça Büyükşehir adaylığı için dillendirilen Günay, kentte verdiği mesajlarla gündeme damga vururken bu kez ilginç bir ‘zirve’ iddiasıyla siyaset gündeminin merkezine oturdu.

Gercekgundem.com haber portalı yazarı Barış Yarkadaş, Aydın mitingini kaleme aldığı yazısında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Yarkadaş’ın verdiği bilgilere göre Günay, 3 CHP’li belediye başkanı ile sıkı temas halinde… Hatta bu başkanlardan biriyle miting günü zirve yaptı.

İşte o yazı: AKP’li Günay CHP’liler’e çengel attı!
Cuma, cumartesi ve pazar gününü İstanbul - Aydın - İzmir üçgeninde geçirdim. Türkiye'nin ''hava deliği'' Ege Bölgesi'ne gitmemin sebebi CHP'nin Aydın'da düzenleyeceği mitingi yerinde izleyebilmekti.

Aydın mitinginin yapılacağı alana girdiğimde, içimden "İyi ki gelmişim'' diye geçirdim. Zira; Ege halkının coşkusunun ve iktidara olan susamışlığının, CHP'li yöneticilerin fersah fersah önünde olduğunu gördüm. Mitingi izlerken, demokrasiye ve seçimle işbaşına gelmeye olan inancım bin kat daha arttı. Miting meydanına gidebilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalan yaşlı insanların partilerine bağlılıkları ve 37 dereceye varan sıcaklığa aldırış etmeden yaklaşık beş kilometre yürümeleri, Ankara'nın bürokratlaşmış parti yöneticileri açısından alınması gereken derslerle doluydu.

Partisinin mitingi için canla başla çalışmak yerine, o mitingin başarısız olması için çaba gösteren CHP'li bazı yöneticiler, acaba yüz bine yakın insanı görünce ne hissettiler, doğrusu merak ettim... Ki; bunların bazıları alana kürsü kurulmasına, bazıları miting yapılmasına, bazıları ise miting için genel merkez bütçesinden yapılacak olan desteğe karşıydı. Buna rağmen, Gürsel Tekin'in koordinasyonundaki miting, başarıyla tamamlandı.

Miting alanını dolaşırken, CHP'nin İzmir'de görev yapan bazı belediye başkanlarını da gördüm. Kimi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na görünmek, kimi de kameralara takılmak ve gazetelerde fotoğrafını göstermek için çaba sarf ediyordu. Bu gayreti keşke biraz da mitinge katılım için harcasalardı... Zira; İzmir'de CHP'nin 30'a yakın belediyesi olmasına rağmen, sokaklarda mitinge çağrı yapan tek bir pankartın bile bulunmayışı, ne demek istediğimi özetler sanırım...

Belediye başkanlarını görünce, gözüm aslında üç ismi aradı... ''Acaba buradalar mı? Geldiler mi? Yoksa dümeni yavaş yavaş AKP'ye kırıyorlar mı?'' diye geçirdim içimden...

Neden mi?

Sebebi basit:

Biliyorsunuz, AKP iktidarı, elindeki onca güce, medya maniplasyonuna ve iktidar olma avantajına rağmen, İzmir halkının direncini bir türlü kıramıyor! CHP'nin belediye başkanlarına rağmen hem de! CHP'nin birçok belediye ve ilçe başkanı, aslında AKP'nin İzmir'i kazanması için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. İzmir halkı buna rağmen, AKP'ye yönelmiyor. AKP ile CHP arasındaki fark, 11 - 12 puandan aşağı inmiyor. Aydın mitingi için birçok belediye başkanı kılını dahi kıpırdatmazken, halk kendi imkanlarıyla İzmir'den komşu ile akın ediyor. AKP, halkın cumhuriyete ve laikliğe olan inancını sarsamıyor. Halk, partisinin önüne geçiyor!

Recep Tayyip Erdoğan, bu yüzden İzmir'de aday bulmakta zorlanıyor. Binali Yıldırım, İzmir'den aday olmayı kesinlikle istemiyor. İzmir AKP'de bu yüzden, sadece iki isim konuşuluyor: Aziz Kocaoğlu'nun eski Danışmanı - AKP Milletvekili İlknur Denizli ile Ertuğrul Günay...

"Gözüm üç belediye başkanını aradı'' derken, Ertuğrul Günay'dan dolayı söyledim bunu... Çünkü; üç belediye başkanı şu sıralar Günay'la pek sıkı fıkı... Hatta ve hatta, Günay, isimleri bende saklı olan bu üç başkanla, 20 gün önce yemek yedi. Günay bu üç ismi, ''AK Parti'den aday olun'' diyerek partisine davet etti. Öyle ki; bu üç belediye başkanından biri, Aydın mitinginin olduğu gün, yine Ertuğrul Günay'la buluştu. Mitinge gelmek yerine, Günay'la buluşmayı tercih etti.

Bu üç belediye başkanının isimlerini şimdilik yazmayacağım. Bakalım çıkıp kendileri "Evet, bize teklif geldi'' diyecekler mi? Yoksa, hem CHP'yi hem de AKP'yi idare etme yolunu mu seçecekler?

Benimki biraz da kişisel bir merak...

Peki, Günay neden bu üç isme yoğunlaştı?

Edindiğim bilgilere göre, Ertuğrul Günay, aslında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte hareket ediyor. Biliyorsunuz, Gül ve çevresi her ne kadar inkar etse de alttan alta parti kurma çalışmalarını da sürdürüyor. Günay da bu ekibin içinde yer alıyor. Tayyip Erdoğan bu bilgiye ulaştığı an, Günay'ı görevden aldı. Yerine has adamı Ömer Çelik'i atadı.

AKP'li Günay, ''boşlukta'' kalınca, Tayyip Erdoğan ''öldürücü darbe''yi vurmak ve Günay'ın tüm iddiasını bitirmek için, yeni bir oyun planı kurdu. Günay'a "Git İzmir'de çalış, belediye başkanlığı için zemin yokla'' denildi. Günay da İzmir yerine Antalya ve Muğla seçeneklerini öne sürdü. Bu iki kentte başarılı olabileceğini söyledi.

AKP'deki kaynaklara göre, Başbakan Erdoğan, pazarlık yapmak yerine Günay'a istikameti gösterdi: İzmir...

Günay, bunun üzerine yeni bir koşul öne sürdü: "İzmir'den aday olurum ama CHP'deki üç belediye başkanını yanına alırsam... Bu üç isme vize verin onları da AK Parti'ye getireyim. O halde seçilmem kolaylaşır...''

Genel merkezden ''Olur'' işaretini alan Günay, bu yüzden yirmi gün önce İzmir'e geldi ve üç belediye başkanıyla görüştü. Üçüne de "AK Parti'ye gelin'' dedi. Bu üç isimle İzmir'de yemekte buluşan Günay, Aydın mitinginin olduğu gün, başkanlardan biriyle yeniden buluştu.

AKP'deki kaynağıma göre, üç belediye başkanı da transfer teklifine olumsuz yaklaşmış... Ancaaak; belediye başkanlarından birinin, cumartesi gecesi Günay'la ikinci kez buluşması benim kafamı karıştırdı... Bu kişi, teklifi reddettiyse, neden ikinci kez buluşuyor Günay'la...

Sanırım kokusu yakında çıkar...

Yukarıda, Başbakan Erdoğan'ın Günay'ı bitirme hamlesi yaptığını yazdım. İzmir'de bir kez daha gördüm ki; CHP, CHP'lilere rağmen kazanacak İzmir'i... İktidar olmak istemeyen CHP'lilere rağmen... Başbakan da bunu biliyor ve bu yüzden, Gül'ün en önemli isimlerinden biri olan Günay'ı, kazanamayacağı bir kente yolluyor!

Ertuğrul Günay, nasıl bir kentte siyaset yapacağını bildiği için, İzmirlilerin gönlünü kazanmaya çalışıyor. Örneğin, 19 Mayıs günü tweet yazan Günay, "İlk kurşundan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı''ndan söz ediyor; hamasi nutuklar atıyor! TC tabelaları sökülerken, Atatürk'ün posterleri devlet dairelerinden indirilirken sesini çıkarmayan ve bu uygulamalara sessiz kalan Günay, İzmirlileri üç - beş tweet'le ikna edebileceğini sanıyor!

Günay, kendi partisinin çıkardığı 2 B yasasını da eleştirerek, çevre köylerden oy alabileceğini sanıyor. Oysa ki; İzmir halkı AKP'nin ciğerini biliyor...

Bana sorarsanız, Ertuğrul Günay da İzmir'de şansının olmadığının farkında... Ancak; görevi kabul etmeme gibi bir lüksü yok...

CHP İzmir İl Örgütü, sanırım bu yazıdan sonra işi daha sıkı tutacak ve Günay'ın atraksiyonlarını boşa çıkaracak adımları atacaktır. Farkı 11 - 12 puanın altına düşürmeyeceğinden emin olduğum İzmir halkı da Günay'a teveccüh göstermeyecektir... CHP'de şu an 10'a yakın büyükşehir belediye başkan adayı olmasına rağmen, bu tablo değişmeyecektir...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli TAM 35 22 Mayıs 2013 Çarşamba 15:41

Arkadaşlarım Sizlere küçük bir Tüyo vermek isterim.. Bakın İzmirde AK PArtiden En fazla sahada kim Görünüyor ve İzmir İçin Kimler ne yapıyor ona göre kararınızı verin Lütfen. Önumüzdeki günlerde Ögreceksiniz Örnek Bir Çalışma İle BUCA Spora kimlerin 1 lige Çıkmasında Desteği var ve Çalışmaları var Göreceksiniz Bu Kişilerim Yaptıkları Yapacaklarının Teminatıdır. Saece İzmirde Rifat SAİT'E Bİr Dikkat edin ve Takip edin bakalım kim bu adam neler yapıyor..

Yorumu oyla      11      6  
Bilal-İzmirli 22 Mayıs 2013 Çarşamba 00:56

Bomba iddia: CHP’li 3 başkan Günay’ın markajında!.....??AKP OYU yüzde 15 dediğimizde birileri bana kızıyor KARDEŞİM YÜZDE 55 OYU OLAN (AKP)RAKİP PARTİDEN OY YADA ADAY DEVŞİRİRMİ DEMİ YA.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      6  
m 21 Mayıs 2013 Salı 20:31

idaa ediyorum rıfat saiti bel.bş.adayı yapsınlar izmiri o çalişkanlığıyla kazanmasa ben adımı deyiştıririm

Yorumu oyla      15      17  
GÖKHAN 21 Mayıs 2013 Salı 20:27

Varsayalım Sayın Yarkadaş'ın;iddaları doğru..CHP nin gerek yöneticileri gerekse yazısını sonuca yazarlık ilkesine göre bağlayamayan yazar arkadaşın, bu hazmedilemez tutumlarına şaşırıyorum..demokrasi derler yoklar,halkçılık derler yoklar,özgürlük derler hiç yoklar..hep yoklar..ama hayal gemisiyle peynir yürütürler..Atı alan üsküda'rı geçti..Sayın Ertuğrul Günay'ın ayak sesleri duyuldukça CHP değil izmir de Ankara'da kaynıyor..Ezber bozan Günay.. Ama gerçekden korkunun ecele faydası yok beyler.

Yorumu oyla      14      14  
TC misafir 21 Mayıs 2013 Salı 18:10

Reyhanlıda 51 kişinin ölümünden ve onlarca kişinin yaralanıp sakat kalmasından sorumlu bir zihniyeti nasıl bu kadar savunurlar vallahi tez konusu. İşin ilginç tarafı bu arkadaşlar iktidarın hiçbir yanlışını dahi eleştirmemişler veya eleştirememişlerdir Bakan Çelik'in "asgari ücretle geçinilir" lafını bile... ve hatta bazıları yandaş yazar olan bir Türkolog'u "tarihçi" diye milletin gözüne baka baka yutturmaya kalkar Hasan Tahsin gibi bir kahramanı yok sayarak. Size İzmirden ekmek çıkmaz haydeee.

Yorumu oyla      21      7  
hamdi 21 Mayıs 2013 Salı 18:00

belediye başkanlarının rezilligini gör artık sayın kılıçlaroglu

Yorumu oyla      25      7  
Cemal Altın 21 Mayıs 2013 Salı 17:24

2011 genel seçimlerinden 1 hafta önce Hakan Tartan ve Kamil Sındır Ertuğrul Günay a teşekkür plaketi verilmişti. Metin Solak ta AKP nin oyları ile seçilmişti.

Yorumu oyla      20      5  
BİTMİŞ TÜKENMİŞ C.H.P. nin ÖŞÜRÜ OLMAZ... 21 Mayıs 2013 Salı 16:31

İZMİRDE YEPYENİ BİR AK PARTİ BELEDİYECİLİK DÖNEMİ BAŞLI YOR.Bizim pırıl pırıl adaylarımız var. SON KULLANMA TARİHİ BİTMİŞ ÜSTELİK DEFOLU C.H.P. ADAYLARINA Hiçmi hiç ihtiyacımız yok... 4 MİLYON İZMİRLİ DEVRİMCİ , YENİLİKÇİ , REFORMİST BAŞBAKAN ERDOGAN ve ONUN BÜYÜK ŞEHİR Bşk. adayı + 30 ilçe belediye Bşk. Adayı ile birlikte İZMİRLİLER AK PARTİ BELEDİYECİLİGİ ile tanı şacaklar... TOKAT - Erbaa BELEDİYECİLİK Anlayışı bitecek. İZMİRLİNİN DEPREMDE CAN GÜVENLİGİ Önceligi miz. A K P A R T İ

Yorumu oyla      18      19  
BUCALI 21 Mayıs 2013 Salı 14:44

CEMİL ŞEBOY İZMİRDE SAYILI BAŞKAN ADAYLARINDAN BİRTANESİDİR.BUCAYI BUCA YAPAN ADAMDIR KİM GÖRMÜŞ Kİ BİR DÖNEM BOYUNCA BİRİLERİNİN CEBİNİ DOLDURMAK İÇİN KONSER VS ETKİNLİK DÜZENLEDİĞİNİ ? BEN AKP YE CEMİL ŞEBOYUN YAKIŞACAĞINI VE BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM ...

Yorumu oyla      17      17  
GALEM 21 Mayıs 2013 Salı 14:42

MARİFET ŞAHISLARDA OLSAYDI AHMET SARIŞIN AKP KONAK ADAYI OLDUĞUNDA SEÇİM ALIRDI.BENCE SAKINCA YOK BÖYLELİKLE ÖRGÜTE ÖMRÜNÜ VERMİŞ İNSANLARIN EMEĞİNİN ÜSTÜNE OTURAN BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DA BİZİ KURTARMIŞ OLURLAR.

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şengül: Belediyeler milli bayramları istismar ediyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir’deki yerel yönetimlerin ...
Son yerel seçim anketi: İzmir’de oy oranları nasıl?
ORC şirketi Mayıs ayı yerel seçim oranlarını açıkladı. Ankette 3 büyükşehirde ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘2014’e 3 sandık’a ilk yorum
CHP Genel Başkanı, özel güvenlik görevlilerinin statlardan geri çekilmesi ...
 
Yüksel'den 'bakan' çıkışı: İzmir böyle zulüm görmedi
CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel, son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı ...
Emniyet'ten kafa karıştıran memur alımı!
Stat ve üniversitelerde yaşanan olaylar, İçişleri Bakanlığı’nı harekete ...
Bakan programında açık kalan mikrofon ve şok diyaloglar!..
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile CHP Buca Beledeyi başkanı Ercan ...
 
CHP 'o' önergeyi geri çekti!
CHP, Meclis'te bugün görüşülmesi planlanan Başbakan Erdoğan hakkında verdiği ...
Bakan'dan dehşet açıklama: 3 yılda 666 kadın...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2009-2012 yılları arasında ...
AK Parti Karabağlar'ın yeni patronu belli oldu
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’na Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erol Körüklü atandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva