HABERLER>POLİTİKA
1 Ocak 2022 Cumartesi - 08:54

Grup Başkanvekillerinin gözünden İzmir'de 2021…

İzmir'in bir çok sorunun görüşüldüğü ve zaman zaman tansiyonun yükseldiği İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç 2021 yılını Ege'de Sonsöz'e değerlendirdi.

Grup Başkanvekillerinin gözünden İzmir de 2021…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye genelinde yoğun bir gündeme ile tamamlanan 2021 yılı İzmir'de de bir çok gündeme şahit olmuştu.

Depremden kentsel dönüşüme,  ihalelerden ekonomik dalgalanmalara kadar birçok konunun gündeme geldiği kentte tartışmaların en sık yaşandığı yer ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olmuştu.

Beş partinin yer aldığı mecliste 4 grup bulunurken Millet İttifakı Üyeleri olan Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ile Cumhur İttifakı olan Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi sıraları sık sık tartışma yaşamasına rağmen mecliste bir çok karar tüm partilerin oy birliği ile geçirilmişti.

2021 yılının sonlanmasının ardından ise dört partinin grup başkanvekilleri geçmiş yılı Ege'de Sonsöz'e yaptı değerlendirdi.

ÖZUSLU: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÜREÇTEN BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ÇIKTI
İzmir'de bir çok olumsuzluklara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı bir dönem geçirdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, "2021 yılı tüm handikaplarına tüm olumsuzluklarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi açısından çok olumlu ve başarılı bir yıl olarak geçti. Başarılı çalışmalar yapıldı bu süreçte. Örneğin 2021 yılı içinde Buca metrosunun ihalesini tamamladık bu süre içinde. Çok önemli bir projeydi bu İzmir tarihinin en büyük yatırımını onaylamış olduk. Çiğli Tramvayı'nda  büyük bir yol kat ettik, Narlıdere Metrosunu sürdürüyoruz… Yani 2021 yılında yatırımlar anlamında çok ciddi bir yol aldık. Her türlü olumsuzluklara rağmen yatırımlardan taviz vermedik. 2021 yılının son iki ayında yaşanan ekonomik sıkıntılar… Dövizin yüksek iniş çıkışlar, faiz indirimleri ve bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu uygulamalar ülkedeki herkesi etkilediği gibi Büyükşehir'i de etkiledi. Enflasyonun yüksekliği tabii ki bizi de zor duruma düşürüyor. Özellikle elektrik ve akaryakıta gelen zamlar bizi inanılmaz zorluyor. Yapılan bütçeleri realiteden uzak hal getiriyor ancak tüm bu olumsuzluklar rağmen yatırımlardan vazgeçmeden işimizi düzgün bir şekilde yaprak İzmirlilerin dertlerini sorumluluklarını fazlası ile yaparak ve görevini yerine getirmiş bir İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Bu çok önemlidir. Bu her türlü olumsuzluk şartlarında dahil İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni krizlere karşı dirençli olduğunun göstergesidir. Zor bir sene oldu ancak İBB buradan başarılı bir şekilde çıktı" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir'in yeterli kadar yatırım yapmadığı yönündeki eleştirilere de sert tepki gösteren Özuslu, "Muhalefet eleştirecek tabii ki onların görevi bu. Ancak eleştirilerinin tamamı mesnetsiz ve gerçekten uzak. 'Yatırım yapmayan bir belediye' diye bir eleştiri olur mu? 2021 yılı için bütçesinin yüzde 42'sini yatırıma ayırmış bir belediye. İnsan elini vicdanına koyar ve öyle yorum yapar. Daha fazla yapın diyebiliriler bu kabulümüz. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Muhalefet 'yapamıyorsunuz' diyor o zaman neyi yapmadığımızı söylesinler. Bir bütçe var ve bu bütçe çerçevesinde biz yapmamız gerekeni yapıyoruz. Belediye hizmetlerinin tamamında sosyal yardımları arttırarak devam ediyoruz. Bu ülkede derin yoksullaşma diye bir sorun var. Sosyal yardım yapmayacak mıyız? Öğrenciye yardım yapmayacak mıyız? Biz bunlara rağmen yatırımlarımıza devam ettik.  İzmir Büyükşehir Belediyesi  2021 yılını başarılı bir şekilde kapatmıştır. Güneş balçıkla sıvanmıyor… "

HIZAL: İZMİR'DE SORUNLAR 2021 YILINDA DA KATLANARAK DEVAM ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarısız bir yıl geçirdiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, kent genelinde geçmişte yaşanan sorunlara çözüm bulunmadığını vurgularken, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir açısından 2021 yılı aslında  2020 yılından çok farklı değildi.  Çünkü 2021 yılında da  İBB başkanın ortaya koyduğu İzmirlilere verdiği sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Yaklaşık 10 milyar TL'lik bütçeyi yöneten İBB somut, elle tutulur, İzmir ve İzmirlilerin sorunlarını ortadan kaldırabilecek hiçbir yatırıma imza atmadı. İzmir'de 2021 yılından yine trafiği, kokuyu, altyapıyı, körfez kirliliğini konuştuk. Ancak Tunç Soyer ve ekibi fantastik fikirlerinden ödün vermeksizin hayal dünyasında yaşayan ve bu hayalcilikle İzmir'i yönetmeye çalışan bir irade ortaya koydular. Maalesef İzmir'de sorunlar 2021 yılında da katlanarak devam etti" dedi.

Kamu kaynaklarının heba edildiğini de vurgulayan Hızal ,"Sadece  bu bütçe ile bir takım çalştaylar, organizasyonlar yaparak, yemekler düzenleyerek  yılı geçirdiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kamu kaynakları heba edildi, İzmirlilerin zamanı çalındı. Yaklaşık 3 yıl oldu ve bu süreç boyunca bir belediye başkanın ortaya koyduğu vaatlerinden 1 tanesi  yerine getirilmedi. Trafik adına, altyapı adına ne yaptı? Hiçbir şey. Geçmişten gelen ufak tefek projeleri tamamlamasının dışında kendi döneminde başlayıp tamamlanmış 1 tane projesi yok.  Böyle olunca bir belediye başkanın çıkıp sadece söylemsel ya da algısal faaliyetler ile İzmir gibi bir şehri yönetmeye kalkması gerçekten abeste iştigaldir. Bu da bize gösteriyor ki önümüzdeki 2 yıl da boş geçecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dönemi, İzmir için maalesef boş ve İzmir için kayıp yıllar diyebiliriz. 2021 yılı dendiğinde İzmirlilerin 529 milyonun  metro ihalesi ile nasıl heba edildiğini gördük. Yine İzmir'e ait tarihi binanın İstanbullu bir vakfa peşkeş çekilmesi istendiğini gördük" diye konuştu.

ŞAHİN: BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ'NE GEÇER NOT VERMEK MÜMKÜN DEĞİL
Büyükşehir Belediyesi'nin geçer not alamadığının altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise kentsel dönüşüm vurgusunda bulunurken, "Gerçekten bir kısmında pandemi yaşandı yılınca ancak şu an pandemide normalleşme sürecine girildi ve ilk zamanlardaki durumlar yaşanmıyor. Hastalık ile ilgili kurumlar deneyim kazandı hem de sayılar düştü. Belediyenin de bu alanlarda çalışmaları oldu ancak süreç devam ediyor. Süre içerisinde yapılanlar var ancak İzmir'in bir numaralı sorunu deprem ve kentsel dönüşüm. Belediyemizin şu ana kadar yaptığı 960 konut var. Bu sayı çok yetersiz. Belediyemiz hizmet konusunda daha fazla atak yapması lazım. Yapılanlar var onları yok saymıyoruz ancak Büyükşehir Belediyesi gibi bir kurum için bunlar hiçbir şey değil.  Bu nedenlerle 2021 yılı için Büyükşehir  Belediyesi'ne geçer not vermek mümkün değil. Trafik ile ilgili hiçbir adım atılmadı. Açılan yeni yollar yok. Metro ihale edildi ancak yeni hatlar gerekiyor. Daha yoğun çalışmalar yapılmalıydı. Örneğin Aktepe-Emrez bölgesi… Adaylık döneminde "Bizim bütçemiz 6 bakanlığa bedel. Göreve geldiğimizde kentsel dönüşümü başlatacağız" dediler ve vaatlerde bulundular ancak şu ana kadar yapılan hiçbir şey yok. İhalesi tamamlanan Buca Üçyol metrosu ile ilgili de tabii ki ihale komisyonun yetkisi var istediğine vermeye ancak  529 milyon İzmirlinin parası. Sayın başkan istediğine vermeyi mi tercih ediyor yoksa paraları verimli kullanmayı mı tercih ediyor? Tabii ki oraya giren firmaların hepsi yeterli ki ihaleye giriyor. Orada ne ucuz parayı verene vermek lazım değil mi? Bunlar İzmirlinin parası. Emaneti daha iyi kullanmak gerekmez mi?" ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: BÜYÜKŞEHİR 2021 YILINDA BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİ DİYEBİLİRİZ
Türkiye'nin içinde bulunduğu pandemi koşullarını hatırlatarak Büyükşehir'in başarılı bir dönem geçirdiğine dikkat çeken İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise, "Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizi de etkisi altına aldı. Belli çalı tüm ülke genelinde ertelendi, bu nedenle İzmir'de de bir ertelenme söz konusu oldu. Halkın sağlığı yönünde İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçe başkanı ile birlikte olumlu adımlar attı. Bunların yanında metro ve raylı sistemler ile ilgili ihaleler gerçekleştirildi, kredi görüşmeleri yapıldı. Buca metrosu için ihale süreci tamamlandı, 30 ilçede tarım ile ilgilenen yurttaşlara çeşitli desteklerde bulunuldu. Bunlar gerek tohum gerek hayvan yönündeydi. Bayındırlık hizmetleri ilgili de bazı yatırımlarını yaptı. Asfalt, beton yol, park gibi rutin çalışmalar aksatılmadan devam ediliyor. İmkanlar ölçüsünde olumlu bir çalışma yürütüldü Büyükşehir Belediyesi'nde. Bence Büyükşehir 2021 yılında başarılı bir yıl geçirdi diyebiliriz" dedi.

Muhalefet partisi üyelerine de eleştirilerinden kaynaklı da kendilerine teşekkür ettiklerini vurgulayan Sevinç, "Büyükşehir'de 4 siyasi partimiz İzmir'in menfaati doğrultusunda uyum içinde çalışıyoruz. Muhalefetimiz de var onlarda zaman zaman yapıcı ve kent için önemli konuları gündeme getiriyor. Bizler mecliste bir uyum içinde İzmir yararına kararlar almaktayız ve uyumumuz oldukça iyi. En güzel çalışmayı bile yapsan sonuçta muhalefet muhalefetliğini yapacak ve en iyi çalışmayı ben yaparım diyecek.  Bütçeye de hiçbir zaman muhalefet evet oyu kullanmaz bu bir gelenek.  Daha iyi hizmet için muhalefet itici bir güç oluyor. Bu nedenle eleştirilerini saygı ile karşılamak lazım" diye konuştu.

 
Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya geldi
 
Polis telsizinden FETÖ propagandası
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
engin mert 1 Ocak 2022 Cumartesi 23:42

hiç iş yapmayan binlerce personelin liyakatsız yöneticilerin yüksek maaşlarla çalıştırıldığı araç saltanatının hüküm sürdüğü işe yarayan bir projesini henüz göremediğimiz bir kuruma dönüşmüş durumda izmir büyükşehir belediyesi

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den İBB'ye teftiş açıklaması
Yeni yıl mesajında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teftiş kararını değerlendiren ...
Başkan Sürekli: 2023’e bir kala, aynı kararlılık ve dirayetle...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; yeni yıl dolayısıyla bir ...
CHP'li Yücel: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yayınladığı yeni ...
 
CHP'li Purçu'dan Valilik ve muhtarlara ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Buca ve Konak ilçelerinde ...
CHP'li Serter'den AKM çıkışı: Yok edilmesine izin vermeyiz!
İzmir Milletvekili Bedri Serter,, son günlerde basına yansıyan İzmir Atatürk ...
Babacan'dan kripto para açıklaması: Yasaklar çağın gerisine götürür
İktidarın kripto para yasası hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan ...
 
MHP'li Şahin'den Büyükşehir'e 'Uzundere' çağrısı: Satım süreci hızlandırılsın
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ...
Bakan Özer'den Kılıçdaroğlu'na yanıt
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. ...
CHP İzmir'in acı kaybı
Veri Harita Mühendislik firmasının eski ortaklarından Gürsel Gücüyeter, hayatını kaybetti.
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva