HABERLER>SPOR
23 Nisan 2022 Cumartesi - 17:51

Göztepe lige veda etti!

90+2'de Jahovic ile öne geçen Göztepe, 90+6'daki gole engel olamayınca Gaziantep deplasmanından beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Göztepe'nin Süper Lige veda etmesi kesinleşti.

Göztepe lige veda etti!

Gaziantep deplasmanında 90+2. dakikada bulduğu golle öne geçen Göztepe, hakem atışından golü bulduğu için 90+6'da Gaziantep'in gol atmasına fair-play olarak izin verdi ve Süper Lig'den düşen ikinci takım oldu.

18’inci dakikada orta alandan gelişen Göztepe atağında savunma arkasına sarkan Di Santo’nun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Ertuğrul Ersoy son anda araya girdi.

21’inci dakikada sağ köşeden Maxim’in kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topa gelişine vuran Sagal’ın şutu az farkla auta gitti.

37’nci dakikada Djilobodji’nin verdiği hatalı pas sonucu topla buluşan Di Santo, Halil Akbunar ile oynadı. Ceza sahası içerisine sokulan Akbunar’un kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu Günay son anda çıkardı.

45+3’üncü dakikada Gaziantep FK’da Maxim sol köşeden kullandığı serbest vuruş savunmadan döndü. Pozisyonun devamında Furkan Soyalp’in röveşata vuruşu az farkla auta çıktı.

56’ncı dakikada orta alandan gelişen Göztepe atağında Soner Aydoğdu’nun pasında topla buluşan Di Santo'nun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutu yan ağlarda kaldı.

67’nci dakikada orta alandan gelişen konuk takımın atağında ceza sahası üzerinde topla buluşan Halil Akbunar’ın şutu yandan auta çıktı.

84’üncü dakikada sol kanattan gelişen Gaziantep FK atağında Maxim’in pasında topla buluşan Mirza Cihan’ın ceza sahası çizgisi üzerinden vurduğu şut kalecide kaldı.

87’nci dakikada orta alandan gelişen Göztepe atağında ceza sahası içerisine sarkan Makana Baku kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu Mustafa Burak Bozan kurtardı.

UZATMA  ANLARINDA TARİHE GEÇECEK ANLAR
90+2'nci dakikada hakem atışı ile başlayan oyunda Soner'in doğrudan kaleye gönderdiği top direkten dönüp Jahovic'in önünde kaldı. Pozisyonun devamında Jahovic'in şutu ağlara gitti: 0-1

90+3'üncü dakikada santra vuruşu ile Göztepeli oyuncular tepkisiz kaldı. Göztepeli futbolcular ve teknik heyet attıkları golün fair play'e uygun olmadığını düşünerek santradan sonra topu bıraktılar ve hiç müdahale etmediler. Figueiredo topu sürükleyerek meşin yuvarlağı ağlara kadar götürdü:1-1

90+4'üncü dakikada orta alandan başlayan Gaziantep FK atağında Figueiredo ceza sahası içerisinde kalecinin müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

90+5'inci dakikada topun başına geçen Muhammet Demir uzun süren kararsızlığın ardından topu kasıtlı olarak takım kararı olarak auta gönderdi. 

Mücadelenin kalan bölümlerinde başka gol olmayınca maç 1-1'lik eşitlik ile sonuçlandı ve bu sonuç Göztepe'nin matematiksel olarak küme düşmesini sağladı.

19 YIL SONRA TEKRAR DÜŞTÜLER!
Süper Lig'de 22 Ocak'tan itibaren puan alamayan Göztepe, 27 puanda kaldı ve 5 sezonluk Süper Lig macerasının ardından Spor Toto 1. Lig'e düştü.

En son diğer İzmir temsilcisi Altay'la 2002-2003'te Süper Lig'e veda eden sarı-kırmızılı ekip amatör kümeye kadar geriledikten sonra 2016-2017 sezonu bitiminde tekrar Süper Lig vizesi almıştı.

İzmir temsilcisi bu sezon 30. kez mücadele ettiği Süper Lig'de daha önce 1976-1977, 1979-1980, 1981-1982, 1999-2000 ve 2002-2003 sezonlarında küme düşmüştü.

Galibiyet hasreti 4 maça çıkan Gaziantep FK, puanını 42 yaptı.

Gaziantep FK gelecek hafta Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Göztepe ise Çaykur Rizespor ile prestij maçına çıkacak.

TOMAS'TAN FAİR PLAY DEĞERLENDİRMESİ
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalan Göztepe'de teknik direktör Stjepan Tomas, küme düştükleri için çok üzgün olduklarını söyledi.

Tomas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında maça iyi başlamadıklarını söyledi.

Tomas, şunları kaydetti:

"Maalesef küme düştük. Çok üzgünüz. Maçla ilgili maça kötü başladık. Sonrasında toparlandık oyun olarak kontrolü ele aldık. Yine çok pozisyonlar elde etti, fırsatlar bulduk ama yine atamadık. Daha önce maçı bitirebilirdik ama olmadı. Üzgünüz."

Gazeteciler "Takımınızın maçta gösterdiği fair-playı nasıl yorumluyorsunuz ? sorusuna ise Tomas, şu değerlendirmede bulundu:

"Ben o pozisyonu görmedim, belki fair play değildi ama sonra bizim yöneticiler normal pozisyon olduğunu söyledi. Bende oyunculara bağırdım devam etmeleri için ama öyle karar aldılar."

 

 
Kılıçdaroğlu: Çocuklar yatağa aç girmeyecek!
 
Pençe-Kilit şehidine son görev!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Maalesef 24 Nisan 2022 Pazar 10:36

Göztepe lige veda etti, sıra maalesef Altay'da..

Yorumu oyla      2      3  
çağlayan 23 Nisan 2022 Cumartesi 18:28

Göztepeli olduğum için gurur duyuyorum hangi ligde oynadığımızın önemi yok

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'ın rakibi Galatasaray
Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta evinde Medipol Başakşehir'le 1-1 berabere ...
Karşıyaka'nın konuğu Fethiyespor
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta son 3 haftaya hiçbir iddiası bulunmadan ...
Altınordu'da taşlar oynayacak
Altınordu'da ilk 11'de zorunlu değişim gerçekleşecek
 
Türkiye Şampiyonası İzmir'de başladı
Su altı ragbisinde 21 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası İzmir'de başladı
Zirvenin yolu Karşıyaka'dan geçecek
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta iddiasız kalan Karşıyaka, son 3 haftada ...
Kaf-Kaf'ın konuğu Büyükçekmece
ING Basketbol Süper Ligi'nde son 4 maçta 3 deplasman mağlubiyetiyle bitime ...
 
Altınordu'da Şeref rüzgarı
Spor Toto 1'inci Lig'de son 7 maçından 6 galibiyet, 1 beraberlikle 19 ...
Altay 22 yıl sonra kazanmak istiyor
Spor Toto Süper Lig'de pazar günü evinde Galatasaray'la karşılaşacak düşme ...
Son 5 hafta... Menemen diken üstünde
Menemenspor, ligin bitimine 5 hafta kalan tekrar düşme hattına geriledi.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva