HABERLER>SPOR
9 Aralık 2022 Cuma - 17:52

Göztepe'den TFF'ye derbi kararı tepkisi: Türk futboluna takılmış bir çelmedir

Göztepe Kulübü, olaylı Altay derbisinden sonra TFF’nin aldığı hükmen mağlubiyet kararıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, TFF’nin aldığı bu kararı futbola takılan bir çelme olarak gördüğü ifade eden İzmir ekibi, “Tarihi bir fırsatı kaçıran Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bu tür cezalarla bir yere varılamadığını görememiş ve yine işin kolayına kaçmıştır. Ülke futbolunun marka değerini yükseltmek için çalışmalar yapan bir kurum, bu kararıyla ‘Futbol’u cezalandırmıştır” ifadelerine yer verildi.

Göztepe den TFF ye derbi kararı tepkisi: Türk futboluna takılmış bir çelmedir

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe, tatil edilen Altay maçının ardından iki kulübün müsabakayı tekrar oynama isteğinin göz ardı edildiğini, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) işin kolayına kaçtığını bildirdi.

Göztepe Kulübünden yapılan açıklamada, Göztepe-Altay maçı için TFF'nin iki takıma da hükmen mağlubiyet kararı vermesinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"TFF 1. Ligi’nin 15’inci haftasında çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Göztepe-Altay maçı için Türkiye Futbol Federasyonu’nun almış olduğu ‘İki takım da hükmen mağlup’ kararı kabul edilemez. Sadece kamuoyunun rahatlatılması adına alınan bu kararın emsâli yoktur. Türk futbolunda daha önce çok daha fazla kişinin sahaya girdiği olaylarda bu tarz bir karar verilmemiştir. Görevi futbol oynatmak olan kurumun böyle bir ceza açıklaması da futbola takılan bir çelmedir. Olayların ardından iki kulübün de sağ duyulu açıklamaları ve maçı oynama isteği göz ardı edilmiştir. Tarihi bir fırsatı kaçıran Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bu tür cezalarla bir yere varılamadığını görememiş ve yine işin kolayına kaçmıştır. Ülke futbolunun marka değerini yükseltmek için çalışmalar yapan bir kurum, bu kararıyla ‘Futbol’u cezalandırmıştır. 6222 Spor Şiddet Yasası da bu yüzden çıkarılmıştır. Kulüplere ceza verilerek, ülke gerçeklerinin değiştiremeyeceği kabul edilmelidir. Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri, 6222’yi göz önüne alarak hukuka ve hakkaniyete uygun olarak çözümler üretebileceklerini görmeliydi. Açıklanan cezadaki; ‘müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin kuralların her iki takım taraftarları tarafından ihlal edildiği anlaşıldığından’ gerekçesi evrensel hukuk kurallarına aykırıdır. Müsabakada taraftarlarımız değil, kulübümüzle hiçbir ilişkisi olmayan ‘bir kişi’ sahaya girmiş, ardından yakalanmış ve tutuklanmıştır. Olayların başından itibaren Göztepe olarak yapılanları hiçbir şekilde desteklemediğimizi, onaylamadığımızı belirtmemize rağmen ceza yine kulübümüze kesilmiştir. Bu cezayla sadece kulüpler değil, sahada en ufak taşkınlık çıkarmadan mücadele etmeye çalışan oyuncuların da ‘Futbol oynama hakkı’ ellerinden alınmıştır. Ayrıca stadyumdaki kameralar sayesinde olayları çıkaranların yakalanıp, cezalandırıldığı bir durumda verilen seyircisiz oynama cezası da amacı futbol izlemek olan taraftarlara yapılan haksızlıktır. Olayların başından sonuna kadar hiçbir taşkınlık çıkarmadan tribünde sağ duyuyla duran 19 bin Göztepe taraftarına verilen ceza da yıllarca ‘Futbol taraftarla güzel’ diyenlerin ayıbıdır. Başta da belirttiğimiz gibi Göztepe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmiyoruz. Bundan sonraki süreçte de kulüp olarak hukuk zemininde haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı belirtmek isteriz." (DHA)

 
Maden ocağında patlama: 9 kişi öldü
 
Otomobil sulama kanalına uçtu: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF olaylı derbi kararını açıkladı... 17 yıl sonra iki ekibe hükmen mağlubiyet cezası!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Spor Toto 1. Lig'in 15. ...
Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı!
Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan kaldığı yerden ...
Karşıyaka yarışı bırakmayacak!
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta ilk yarının son 2 haftasına lider Yeni Mersin ...
 
Potada İzmir derbisi!
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 2 galibiyetle tekrar ...
Altınordu zinciri kıracak!
Spor Toto 1'inci Lig'de son 6 maçını kaybedip 12 puanla düşme hattında ...
Altay Denizlispor'a konuk olacak
Altay, Spor Toto 1. Lig'in 17. haftasında yarın deplasmanda Altaş Denizlispor'la karşılaşacak.
 
Göztepe'nin konuğu Manisa FK
Spor Toto 1. Lig'in 17. haftasında Göztepe, cezası nedeniyle seyircilerinin ...
Altay'dan karar sonrası açıklama: Bize verilen cezalar ağır!
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'ın Sportif Direktörü Tuna Üzümcü, ...
Olaylı derbi sonrası karar açıklandı... Hükmen mağlubiyet!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 1'inci Lig'de 27 Kasım Pazar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva