HABERLER>EKONOMİ
24 Mayıs 2013 Cuma - 11:21

Gıda Çarşı’sına 'festival' müjdesi

Ege Bölgesi'nin en önemli ticaret merkezlerinden birisi olan İzmir Gıda Çarşısı'nda çarşı esnafını yüzünü güldürecek haber, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'dan geldi. Tartan, Ramazan Bayramı öncesi festival havasında 'Gıda Çarşısı Şenliği' yapmak için çalışma başlatacaklarını müjdeledi.

Gıda Çarşı’sına  festival  müjdesi

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir ekonomisinin önemli ticaret merkezlerinden biri olan İzmir Gıda Çarşısı'nda, şenlik düzenlemek için kolları sıvayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ramazan Bayramı öncesi geniş katılımlı bir festival yapmayı planladıklarını söyledi. Beraberinde İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çarşı esnafını ziyaret eden Tartan, çarşıda geniş katılımlı bir etkinlik yapacaklarını müjdeledi.

Tartan, bu etkinliğin çarşıdaki ticaret hacmini olumlu yönde etkileyeceğini düşündüklerini belirterek, "Aileleriyle birlikte buraya alış veriş yapmaya gelenlerin çocukları için de çeşitli organizasyonların yapılabileceği böyle bir etkinliği Ramazan Bayramı'ndan önce gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ramazan'ın bereketi ile şenliği yaşama geçireceğiz. Bu noktada katkı koyacak herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Çarşı esnafının sorunlarını da dinleyen Tartan, "Tüm katkıları nedeniyle İTB'ye teşekkür ediyorum. Bu çarşı, pirincinin içinden taş çıkmayan; turşusunun içinden böcek olmayan; işlerini sevgiyle yürüten insanların olduğu bir yer. Ben hep şuna inandım: makamlar gelip geçicidir ancak önemli olan bu çarşıdaki gibi değerli insanların sorunların çözülmesidir" diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda tartışma konusu olan ve Gıda Çarşısı'nda açık kalan bit pazarıyla ilgili de konuşan Tartan, "Çarşı içinde kurulan bit pazarı konusunun çözülmesi gerekiyordu. Bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmalar yapıldı" diye konuştu.

Çarşı esnafının gıda çarşısının sanayi tarafındaki girişinde yaşanan trafik sorunuyla ilgili de konuşan Tartan, "Bu konuda yardımcı olduğu için Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür ediyoruz. O noktada yaşanan sıkıntıyla ilgili gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Bildiğiniz gibi bulvar ve caddeler büyükşehir belediyelerinin yetki alanında yer alıyor. Burada yaşanan sıkıntı daha çok iyi planlama yapılmamasından kaynaklanıyor. Günü birlik politikalar olduğu için sorunlar devam ediyor. En büyük sıkıntılardan birisi de istimlak sorunları. Açılan davalar nedeniyle süreçler sürekli uzuyor" dedi.

Tartan, İZSU'nun kanal geliştirme projesi kapsamında bölgedeki çalışmalara devam ettiği bilgini de vererek, İZSU Genel Müdür'ünden yeni altyapı yatırımları için ihale açılacağını ve yeni düzenlemeler yapılarak önümüzdeki kış ayına kadar yetiştirileceğini öğrendiklerini söyledi.
 
HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU
Beraberinde İTB Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Korkmaz, Bülent Uçak ve Yalçın Yılmaz ile birlikte çarşı esnafıyla sohbet eden İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise düzenlenmesi planlanan festivale destek vereceklerini söyledi. Kestelli, "Hakan Başkan'a teşekkür ediyoruz. Ne zaman sorumuz olsa, her zaman yanımızda oldu; destek verdi. Düzenlenecek bu etkinliğe de Borsa olarak elimizden gelen katkıyı koyarız" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 24 Mayıs 2013 Cuma 17:46

gıda çarşısının yol, otopark, trafik vs alt yapı hizmetleri çözülmeden, şenlik yapmayı ancak sayın Tartan yapabilir. bu hızla büyükşehire inşallah

Yorumu oyla      14      5  
necati 24 Mayıs 2013 Cuma 15:39

maşallah bayan kestellide hergün gazetelerde görmeyince hastamı oldu diyoruz

Yorumu oyla      15      5  
TC DEMOKRAT 24 Mayıs 2013 Cuma 12:57

Akıllara Zarar Etkinliklerin Duayeni Tartan Sayesinde, Yetki Alanı İçinde Olan,Yerler SEYYAR SATICILAR CENNETİ Olmuştur.Kaldırımların Tamamı Esnaf Tarafından İşgal Edildiği Halde,Hiç Bir Şey Yapamamaktadır.EL ARABALI EŞKİYALAR Caddelerde,Sokaklarda Cirit Atarlar.Bu Güne Kadar Zabıtanın, Bunların Arabalarını Aldığı Görülmemiştir.Millet Yollarda Bunların Yüzünden Yürüyemez,Kemeraltına Gelemez.O İse Böyle Abidik,Gubidik İşlerle Vakit Geçirmektedir.Bizde Çok Merak Ediyorduk Gıda Çarşısını Şimdi!

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LİYAKAT EÇEV projesinde hedefine ulaştı
LİYAKAT Derneği çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine katkı sağlamak ...
Aslan dönüşümün şifresini Limontepe'de açıkladı
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de kentsel dönüşümün 5 temel ...
Alaçatı’ya ‘Sarı Gelin’ geldi
İşletmeciliğini Orhan Kemal Sakınç’ın yaptığı Sarı Gelin Oteli Alaçatı’da hizmete girdi.
 
THY Başkanı Topçu’dan sendikaya çok sert kontra
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin boyunun ölçüsünü alacağını ...
KalDer İzmir’de mükemmelliği arayacak!
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi; 1999 yılından bu yana geleneksel ...
Süt zirvesi sektörün durumunu masaya koydu!
İzmir'de gerçekleştirilen 2'nci Ulusal Süt Zirvesi'nde açıklanan Ulusal ...
 
Türkiye’ye bir güzel haber de Japonya’dan
JCR Türkiye’nin kredi notunu iki kademe birden artırarak BB’den BBB-‘ye ...
Yorgancılar'dan hükümete 'BMC' çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar BMC’nin ...
Türk Telekom'a ‘kart’ soruşturması!
Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Türk Telekom hakkında TT Kart'ı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva