HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2024 Salı - 12:49

Gerginlik, ambulans, borçlanma... Bayraklı’da ilk meclis hızlı başladı!

Bayraklı Belediye Meclisi, 31 Mart seçimleri sonrası Belediye Başkanı İrfan Önal başkanlığında ilk oturumunu gerçekleştirdi.  Komisyon üyelerinin belirlendiği oturumda CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Cengiz Sarıoğlu rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Gerginlik, ambulans, borçlanma... Bayraklı’da ilk meclis hızlı başladı!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi 31 Mart seçimleri sonrası ilk oturumunu gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı İrfan Önal başkanlığında gerçekleştirilen oturumun gündeminde ise komisyon üyelerinin seçimi yer aldı.

CHP Grup Başkanvekili  Özlem Avcı olurken, AK Parti Grup Başkanvekili ise Emre Demir oldu.

ÖNAL: HARCADIĞIMIZIN FAKİR FUKARANIN PARASI OLDUĞUNU…
Meclisin açılışında konuşan Belediye Başkanı İrfan Önal, “Geçtiğimiz süreçte bir seçim atlattık. Bu yönüyle iradesi bizden yana oldu. Seçimleri geride bıraktık. Bundan sonra yapılması gereken Bayraklımızın daha iyi günlere gelmesi için hep beraber çalışmak. Artık hangi partinin oy verdiğinin önemi olmadan herkese eşit hizmet götürmek. Bizler kendi projelerimizle yarışarak geldiğimizde harcadığımızın kamu parası olduğunu, fakir fukaranın, yetimin, öksüzün parası olduğunu unutmadan herkesten aldığımız bu ücretleri eşit bir şekilde hizmet edebilmeyi herkesi nasip eylesin. Hizmet noktasında birbirimizle yarıştık. Yine hizmeti veriyoruz. Ortaklaşarak yapılabileceğimizden endişem yoktur. Bu yönüyle yeni 5 yılımız ilk meclis toplantımızı açmadan bütün Bayraklıyla memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

KOMİSYON SAYISI GERGİNLİĞİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1 yıl boyunca görev yapacak ihtisas komisyonlarının 4 kişiden oluşması ve 3 CHP’li 1 Cumhur İttifakı üyesinin yer alması önerisi sonrası Cumhur İttifakı’ndan tepki geldi.

DEMİR: 6 AY HUZUR HAKKI ALMAYACAĞIZ
Cumhur İttifakı adına söz alan Grup Başkanvekili Emre Demir “Normalde 3’e 1 oluyor. Ama bu hakkaniyetsiz bir durum var. Bizim oyumuz yüzde 34 ama burada temsili yetimiz yüzde 25’e düşüyor. Tasarruf tedbirleri anlamında bunu yapıldığını söylemişsiniz ancak hakkaniyetsiz bir durum doğuyor. Ya 2’ye 1 olsun ya da yine 5’e 2 olsun. Maaşlarla ilgili bir durum olduğunu da duyduk Eğer kabul ederseniz biz 6 ay boyunca huzur hakkı almadan çalışmak istiyoruz” dedi.

ÖNAL: YÖNETİM ERKİNİN ELİNDE OLAN BİR KARAR
Demir’in sözleri sonrası araya giren Başkan İrfan Önal,  “Bazı şeylerin siyasetini yapmıyorum. 2019-2024 arasında 4 kişilik komisyonlar vardı. Bunun böyle gitmenin yararı.var. Tasarrufu tedbirleri hakkında da komisyonlar sayısının düşmesi ile ilgili bir şey dedim.  Demokrasimizin gereği olarak oy sayısına bakılmaksızın yönetim erkinin elinden olan karadır” diye konuştu.

DEMİR: SİYASET YAPMIYORUZ
Yeniden söz alan Emre Demir, “Biz burada MHP’liler ile ayrı bir grup kurup 5’e 2’ye çıkarmamız mümkün. Biz siyaset yapmıyoruz, hakkımızı koruyoruz.Biz Cumhur İttifakı olarak 6 ay huzur hakkımızı almayacağız. Oylama öncesi 15 dakikalık ara istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Önal, “Alınan oydan bağımsız burayı CHP kazanmış bunu siyasetine ilk toplantıdan girmek doğru değil. Başlamış durumda gündem maddesi okundu” dedi.

Talebinde ısrar eden Demir, “Henüz isimler okunmadı karar alınmadı bu da bizim yasal hakkımız” diye konuştu.

KUL: DOĞRU DEĞİL
CHP sıralarından söz alan İpek Kul, “Önerge bildirildi. Cumhur İttifakı grup başkanvekilinin şu an kaç kişiden olduğunu bilmesi gerekir. Bunun meclis öncesi belirlenmesi lazım. 4 kişilik komisyonda 3 CHP 1 Cumhur İttifakı üyesi olacak. Ayrı grup kurarak 3 e 2 yaparız diye bir dayatmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Bunu gelmeden önce karara bağlanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

DEMİR: BELKİ GRUP KURARIZ
Yeniden konuşan Emre Demir, “Burada herhangi bir dayatma yok. Öncesinde ilçe başkanları diyalogunu kurdular. Bizde mecliste önerge verirsek kabul görür diye düşündük. Bizim de yasal hakkımız 15 dakika ara istiyoruz. Belki grup kurarız” diye konuştu.

SALONDA KORKUTAN RAHATSIZLIK
İtirazlar sonrası Belediye Başkanı irfan Önal meclise 15 dakika ara verildi. Ara sonrası ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden kontenjan meclis üyesi olan Mehmet Cengiz Sarıoğlu fenalaştı. İlk müdahalenin salondaki sağlık ekipleri tarafından yapılan Sarıoğlu, sonrasında ise ambulans ise hastaneye kaldırıldı

Ara sonrası konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir, “Cumhur İttifakı olarak sizin kararınıza uyma kararı aldık ve yeni bir grup kuramayacağız” dedi.

Katip Üyeleri;
Fikret Karabağ, Mert Yaşar

Başkan Vekili;
1’inci Başkanvekili İpek Kul
2’inci Başkanvekili Sezer Cem Bozacı

Encümen Üyeleri;
Alim Çankaya, İsmail Sarı, Erol Güdücü

Plan Ve Bütçe Komisyonu:
Mehmet Topbaş, Leman Tunus, Fatih Yücesan, Soner Akbulut

İmar Komisyonu:
Sezer Cem Bozacı, Tolga Ciritoğlu  Fikret Karabağ, Aydın Koç

Hukuk Komisyonu:
İpek Kul, Mustafa Karabağ, Murat Çiftçiler, Reyhan Öztürk

Çevre, Ekoloji, Yenilenebilir Enerji Ve İklim Değişikliği Komisyonu:
Fatih Yücesan, Sezer Cem Bozacı , Yusuf Metin, Tufan Aysan

Kültür, Sanat Ve Turizm Komisyonu:
Fatma Akşan, Erol Güdücü, Hasan Aydemir,   Dilek Özkan Şimşek

Dış İlişkiler, Toplumsal Ve Dezavantajlı Bireylere Yönelik Projeler Komisyonu:
Özgür İnli, Hasan Aydemir, Özgür Avcı, Erdal Seyitler

Gıda, Tarım, Sağlık Ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu:
Yeliz Çulha, Hasan Aydemir, Rıza Çifçiler, Şener Avcı

Sosyal Yardım ve hizmetler Komisyonu:
Yusuf Metin, Hasan Aydemir, Fatma Akçay, Erdem Öksüz

Çocuk, Gençlik Ve Eğitim Komisyonu:
Erkan Arslan, Fikret Karabağ, özlem Avcı, Emre Demir

Deprem, Afetler Ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu:
Haydar Özkan, Mustafa Karabağ, Yasin Tok,Muhammet Şahin

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu:
Özlem Avcı Fatma Akçam, Yeliz Çulha, Ali Osman Arslan

Hayvan Hakları;
Yasin Tok, Mert Yaşar, Özlem Avcı,  Mesut Bilgin

Tarihi Kentler Birliği:
Mehmet Cengiz Sarıoğlu

Ege Belediyeler Birliği:
Mehmet Cengiz Sarıoğlu

Kıyı Ege Belediyeler Birliği;
Sezer Cem Bozacı, Mert Yaşar, Fikret Karabağ

DEV BORÇLANMAYA ONAY
Mecliste ayrıca kredi talebi de gündeme geldi. 136 milyon TL’lik borçlanma talebi meclisten oy çokluğu ile kabul edildi.

SARI: HİZMETLERİNİ AKSATMADAN SÜRDÜRMÜŞTÜR 
CHP'den faaliyet raporu ile ilgili söz alan İsmail  Sarı, "Belediye faaliyet ve hizmetlerini aksatmadan yürütmüştür. 2023 yılında 17 bin 298 kişiye sosyal yardım yapılmıştır. Ramazan ve Muharrem aylarında 13 bin kişiye iftar yemeği verilmiştir. 2 bin 470 öğrenciye kırtasiye yardımı yapılmıştır.10 bin ton asfalt kullanılmış, 5 bin metre kilit parke döşenmiştir.4 yeni park 13 park revizyonu yapıldı. 33 bin alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı.  Bin 506 sokak hayvanı kısırlaştırılmıştır. Çocuk ve gençler için 24 adet sinema ve tiyatro etkinliği düzenlenmiştir. Burada söylem imkanı bulamadığımız yüzlerce faaliyet bulunmaktadır. 2023'te ağır ekonomik durumlara rağmen belediyemiz hizmetlerini aksatmadan sürdürmüştür" dedi.

DEMİR: FAALİYET DİYE MUHTAR BULUŞMASI YAZILMIŞ
AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir Faaliyet Raporu ile ilgili eleştirilerini sıralarken, "Faaliyet raporu 2023 özelinde. Bugün Serdar Bey yok. Bu konuları konuşmak istemesek de Bayraklı 2019'dan 2024'e kadar Serdar Bey tarafından yönetildi. Serdar Bey icraatları ile övünmek adına bir manifesto açıklamıştı ve dünya çocuk ve gençlik kenti Bayraklı dedi. Bu mottoya uygun bir şey yaptı mı? Hayır. 2023 yılındaki belediye yönetiminin çocuk ve gençler için yaptığı tek şey gençlik meclisimiz toplamaktı. Kendilerinin manifestosunda Aziz Sancar Arge merkezi vardı. Bunun kurulmadığını söylemiştik ancak 4'üncü katta bir merkez kurmuştu ve burada proje gerçekleştireceğiz demişti.Ancak bunu kurulma oranını yüzde 85 olduğu yazıyor. Ancak gerçekleştirilen sıfır. Nene Hatun merkezinden bahsedilmiş. Bu tesisin faaliyete iş ve işlem yapılmış gibi yazılmış. Gençlere bir sosyal tesisi yapılması 2019'dan bu güne kadar sıfır. Bayraklı Belediyesi bu konuda sınıfta kalmıştır. Sosyal marketten faydalanan vatandaştan bahsedildi. Bu rakamların çok az olduğunu düşünüyoruz. 5 bin metrekare parke taşı yapmış... Bununla övünüyoruz... 5 bin metrekarelik parke taşını ne kadar yola tekabül ettiğin sorarsanız bunu yerinde olmadığını göreceksiniz. Bayraklı'da eşit değil, adaletli sistemle yönetirsek doğruyu bulmuş oluruz. Faaliyet raporunda tamamlanan, layığı ile yapılan tek bir iş var. O da muhtarlarla toplantı. Bunu da faaliyet diye rapora yazmışız. Maalesef Bayraklı -mış -miş -muş ile yönetilmiş. İnşallah bu 5 yılda geriye değil ileriye ilerleme konusunda hemşerilerimize hizmet ederiz" diye konuştu.

ÖNAL: GÜZEL HİZMETLER BİZİ BEKLİYOR
Meclisin kapanışında konuşan Önal, “Bizler hizmete tabi oldukça burası Bayraklı Meclisi. Bayraklı ile ilgili gündemi kullanalım. Ben siyasetin demagojisini de popülizmini de biliyorum. Ancak Bayraklı Belediyesi Türkiye Cumhuriyetin bir ilçesi. Biz bura hizmet ederken  hemşehrilerimizin verdiği vergilerden karşılık alması gerektiğini düşünüyorum. Bayraklımızın kronik sorunlarının birlikte aşılması lazım. İlçemiz oluşurken sınırlar konusunda da büyük haksızlığa uğruyor. Ben her olaya iyi  niyetle yaklaşırım. Gördükten sonra durumumu değiştiririm. Bu nedenle ilçemizin sorunlarını çözmek için elimden geleni yapacağımın sözünü veriyorum. Meclis grubu olarak parti ayrımı yapmaksızın herkesin başımın üstüne yeri var. Süreç içinde zaten kimin hangi niyetle yaklaştığını görürüz. Bozulan bir mali durumumuz var ancak o da sadece belediyenin işleyişi ile ilgili değil. Ekonominin kötü dişisinden belediyemiz de nasibini alıyor. Biz her bir kuruşun hesabını iftihar ile vereceğimiz bir dönem yaşayacağım. Güzel hizmetler bizi bekliyor” dedi

 
İZDENİZ’den Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi
 
Başkan Yıldız’dan ilk mecliste ‘uyum’ mesajları: Yapıcı muhalefet katalizördür
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Nisan 2024 Çarşamba 07:06

Bütçeyi yağmalamak için geldikleri aşikar oldu.Kimsenin aklına sorgulamak gelmiyor mu? Koyun musubuz?

Yorumu oyla      1      0  
9 Nisan 2024 Salı 16:44

Yuh artık.

Yorumu oyla      2      0  
9 Nisan 2024 Salı 16:18

Devlet te bile bu kadar bakanlık müdürlük yok. Ne ayaksınız siz? Uyu İzmirli uyu

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZDENİZ’den Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz turizmini canlandırmak için İZDENİZ ...
Foça Meclisi başlamadan karıştı!
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı başkanlığında yapılan ilk belediye ...
Çerçioğlu: Ramazan bayramımız mübarek olsun
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle ...
 
Başkan Duman, mesai arkadaşlarıyla bayramlaştı
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Ramazan Bayramı öncesinde mesai arkadaşlarıyla ...
İzmir Valisi Elban'dan Ramazan Bayramı mesajı
İzmir Valisi Süleyman Elban, Ramazan Bayramı'nın insanlığa dostluk, barış ...
Menderes'te Çiçek’in ilk toplantısı muhtarlarla
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek ilk toplantısını muhtarlarla gerçekleştirdi.
 
Başkan Sengel, belediye emekçileriyle bayramlaştı
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Ramazan Bayramı dolayısıyla ...
Başkan Tugay'dan '05.00' mesaisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ...
Karşıyaka'da ilk meclis mesaisi... Faaliyet raporuna oy çokluğu!
Yerel seçimlerden sonra ilk kez toplanan Karşıyaka Belediye Meclisi’nde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva