HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2024 Pazartesi - 12:28

‘Genel başkanlığa aday mısınız?’ sorusuna yanıt: Bunların hepsi olabilir ancak…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada “Bundan sonra da güzel memleketim için çalışmaya devam edeceğim. Bu memleket aşkı makam, koltuk tanımıyor. ‘Genel Başkanlığa adayı mısın?’ diye soranlar olursa söyleyeyim; Bunların hepsi olabilir ancak benim derdim bu değil” dedi.

‘Genel başkanlığa aday mısınız?’ sorusuna yanıt: Bunların hepsi olabilir ancak…

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019-2024 dönemindeki 5 yıllık icraatlarını ve bu döneme ilişkin değerlendirmelerini basın mensupları ile paylaştı.

Soyer, adaylık süreci ve sonraki süreçlerdeki siyasi hedefleri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Soyer şunları söyledi:

DİLİYORUM Kİ CHP BU SEÇİMLERDE BÜYÜK KAZANIMLA ÇIKAR
“CHP bu ülkede demokrasinin teminatıdır. CHP’yi sevip sevmeyebilirsiniz. Bu bileceğiniz bir iş. Ancak CHP eğer iktidarı frenleyecek güç olmaktan çıkarsa o zaman yüzde 80-90’larla seçim kazanan ülke haline gelir Türkiye. Bu demokrasinin kaybolması demektir.Bu nedenle CHP'nin tüm adaylarına başarılar diliyorum. Diliyorum ki CHP bu seçimlerde büyük kazanımla çıkar. Türkiye'nin buna ihtiyacı var diye düşünüyorum.

BAŞARISIZ BULUNDUĞUM BİR YERDE CHP İÇİN YAPACAĞIM ÇALIŞMANIN SINIRI VARDIR
Ancak sonuç itibari ile ben aday gösterilmedim. Üstelik anketlerde başarısız çıktığıma dair ifadeler kullanıldı. Başarısız olan bir belediye başkanının, ‘sütte leke var, onda yok’ denilen bir adayın yanında olması ona zarar verir. Ben başarısız bulunduğum bir yerde CHP için yapacağım çalışmanın sınırı vardır. Bunu da zorlayarak yapmaya çalışırım. Bu hafta içinde Rize'ye gideceğim. Pazar ilçesinin kazanılma ihtimali varmış, oradan talep ettiler. Balıkesir'e gideceğim, çok talep ettiler. Benim birikimimden, deneyimimden faydalanmak isteyen CHP'lilere koşa koşa gidiyorum.Siyasi irade kondu, tercihler yapıldı ve onun sonucunu göreceğiz. Hem beni gösterme hem benden bu işin kazanılmasını bekle, bu hakkaniyetli değil. Kemal Kılıçdaroğlu ile aday gösterilmemesi sonrası 2 kez görüştük. Aday gösterilmemeni hayretle karşıladığını söyledi.

BU MEMLEKET AŞKI MAKAM KOLTUK TANIMIYOR
5 yıl boyunca ne yaptığımız iş ne tanıtım ne kamuoyundaki karşılık nedeniyle başkan adayı yapılmadığımı düşünmüyorum.Bunların hiçbiri doğru değil. Benim vicdanım çok rahat. Kafamı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım. 5 yıl ne kadar çok çalıştığımı ben ve arkadaşlarım biliyoruz.  Bundan sonra da güzel memleketim için çalışmaya devam edeceğim. Bu memleket aşkı makam, koltuk tanımıyor. ‘Genel Başkanlığa adayı mısın?’ diye soranlar olursa söyleyeyim; Bunların hepsi olabilir ancak benim derdim bu değil”

İZMİR’DE, TÜRKİYE’DE SEÇİM HEYECANI YOK
Arkadaşlar hatırlayacaklar. Cemre buluşmalarında ne büyük heyecanla ve ne büyük mesaiyle o projeler çıkmıştı. İşte birbirleriyle olan ilişkisi, sunuluş biçimleri falan filan… Cemre buluşması bizim için inanılmaz işti mesela. Ben şimdi sadece İzmir'de değil, Türkiye'nin hiçbir yerinde aslında böyle bir seçim heyecanı görmüyorum. Her yerde maalesef öyle bir tuhaf bir şey var. Seçim heyecanı yaşanmıyor. Bu çok tehlikeli iş.  Bu insanların siyasetten uzaklaşmaya başladığına ve siyasetten umudunu kestiğine dair gösterge olabilir. Tabii emin değilim ama izlediğim şeyi söylüyorum. Kısacası bir heyecan yoksunluğun söz konusu. Projelerde de öyle çok gümbür gümbür şeyler görmüyorum yani.

KARARSIZLARIN YÜZDE 15 OLMASI
Kamuoyu araştırmalarında Ümit Yaldız beyin yaptığı çalışmaları hep titizlikle izlerim. Son yaptığı çalışmalarda kararsızlık sayısını yüzde 15’lerde olmasının enteresan olduğunu ve bunların yoğunluğunun CHP’li olduğunu söylüyor. Bu benim yaptığım değerlendirme değil. Benim aklıma yakın bir değerlendirme olduğu için bunu paylaşmıştım. Şu an nasıl gidiyor, oy farkı ne bilmiyorum. Sadece Ümit Yaldız’ın yaptığı değerlendirmeden yola çıkarak bir kanaat oluştu bende.

REFERANS VERDİĞİM TEK İSİMDİR
Cemil Tugay, 5 yıl önce benim yakın siyaset yaptığım arkadaşlarım tanıştırmıştı beni.  Adaylık belirleme süreçlerinde tanıştırdılar, ben de etkilendim. Estetik cerrah, ilçe yönetiminde görevde bulunmuş. Hatta Benim o dönemli Genel Başkanımıza referans verdiğim tek isimdir. O zamanlar diğer  ilçelerle ilgili de görüşlerimiz sorulmuştu. Bu dönem öyle bir şey olmadı.

 
Filiz Akın'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama
 
İzmir'in yeni metro hattına bakanlık onayı
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 27 Mart 2024 Çarşamba 15:38

Eeee.buraya kadar Tunç bey....Zannettiniz ki ben insanların üzerine basıp hep yukarı çıkacağım?Aslında Seferihisarabihanetin seni bu duruma getirdi.mizan ortada.

Yorumu oyla      1      0  
kemal 26 Mart 2024 Salı 12:14

Yazık Yazık partiyi yıpratmak için elinden geleni yapıyor, birde geçmişte belediye başkanlığı yapmış Yüksel Çakmurun, Burhan Özfaturanın eşlerinin isimlerini ne duydum nede bilirim fakat enteresandır ki Neptün SOYER ismi sürekli ön planda.Bu kadar başkan eşinin belediyenin işlerine müdahil olması kabul edilebilir bir durum değildir.

Yorumu oyla      1      0  
İzmir İçin 26 Mart 2024 Salı 11:47

Maskeler iniyor,esas yüzler çıkıyor, CHP içinden bu tipler temizlenecek,

Yorumu oyla      2      0  
OLMAZ 26 Mart 2024 Salı 09:59

CHP NİN SENİ ADAY GÖSTERMEYİŞİ ÖZGÜR ÖZEL HAKLI ÇIKTI SENDEN OLMAZ TUNÇ BAŞKAN

Yorumu oyla      3      0  
Cumhuriyetli 26 Mart 2024 Salı 06:17

Sanada güle güle TUNCO

Yorumu oyla      5      1  
izmirli 25 Mart 2024 Pazartesi 20:45

YA BELEDİYEYİ YÖNETEMEDİ. 5 YILDA IVIR ZIVIR İŞLER. GENEL BAŞKANLIK KİM.

Yorumu oyla      6      2  
Ne heyecanı , 5 yıl ley lay lom la geçti 25 Mart 2024 Pazartesi 20:43

İzmir çevre ilçelerdeki otobüslerine ; İzmir merkez ilçelerindeki metro. , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkının verme , hemde CHP’ye çevre ilçelerden oy bekle . İzmir BB’si siyasi tercihlerini yaptı . İzmir çevre ilçe otobüslerinde 120 dakika ücretli aktarma hakkını bile vermedi . 2019 Mart yerel seçimlerinde CHP’si İzmir’de , Büyükşehir + 24 ilçede başarılı oldu . 2024 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir + 23 ilçede başarılı olsun ( 1 ilçe avans veriyorum ) çevre içlere 90 dakika aktarma hakkı konusunda eleştirilerde bulunmayacağım . Vatandaş bu uygulamaya razıysa , vatandaşın tercihine saygı duyarım . Benim tuzum kuru . Büyükşehir + 22 ilçe eleştirilere devam . CHP sizi aday göstermemekle doğru karar vermiş .

Yorumu oyla      4      1  
Kemal 25 Mart 2024 Pazartesi 20:42

İlk kazan kaldirarak olağanüstü kurultayda güçlü olmak istiyor. Olay bu kadar basit çok öyle abartmaya gerek yok Kilise Papaziyla işi bitmis

Yorumu oyla      3      1  
serenad 25 Mart 2024 Pazartesi 20:24

Hic bir basari yokken Kilictaroglu seni Izmirin basina gecirdi. Atamayla geldigin gibi gitmesinide bilmelisin.

Yorumu oyla      7      2  
Ege 25 Mart 2024 Pazartesi 19:48

Senin genel başkan olduğun yerde gider akp ye kayıt olurum

Yorumu oyla      7      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dönüşüm Ideathonu’nda fikirler yarışacak!
Bölgedeki girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesine katkıda bulunmak ...
Bornova’da basın toplantısında gerginlik!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un gerçekleştirdiği basın toplantısına ...
Çerçioğlu'ndan emekliye bir destek daha!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından başlatılan ...
 
İsabey'de Mart’ın Sonu Bahar Şenliği düzenlendi
İsabey Mahallesi’ “Mart’ın Sonu Bahar Şenliği” ile baharı büyük bir coşkuyla ...
Çandarlı’da Düğün Salonu açıldı
20 Ekim 2023 tarihinde temeli atılıp yapımı tamamlanan Dikili Belediyesi ...
Çerçioğlu’ndan sağlık alanında bir büyük proje daha: İmplant, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Geçtiğimiz günlerde Aydın’da yapacakları Göz Hastanesi projesini açıklayan ...
 
Çerçioğlu, Efeler Pazar Pazarı'nda vatandaşlara fide dağıttı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ata Tohumlarından üretilen ...
Karşıyaka’dan kadın istihdamına destek!
Sosyal belediyecilik ilkesi ile çalışmalarına aralıksız devam eden ve ...
Büyükşehir'den Selçuk'a modern terminal!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 50 milyon liralık yatırımla turizm cenneti ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva