HABERLER>GÜNCEL
3 Aralık 2011 Cumartesi - 18:20

Genç gazeteci 24 gündür yaşam savaşı veriyor

11 Kasım’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin kanaması geçirdikten sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan Ege Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cemil Zeybeker’in aynı hastanenin anestezi yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor

Genç gazeteci 24 gündür yaşam savaşı veriyor

İZMİR - 11 Kasım’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin kanaması geçiren, epidural hematom teşhisiyle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan Ege Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cemil Zeybeker’in aynı hastanenin anestezi yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor. 11 Kasım Cuma günü, iş çıkışı yaya olarak yürüdüğü Torbalı Belediye Meydanı’nda bir aracın kendisine çarpması sonucu beyin kanaması geçiren Cemil Zeybeker, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık dört saat süren bir ameliyatın sonucunda anestezi yoğun bakım servisine alınmıştı. 24 gündür hastanenin anestezi yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Cemil Zeybeker’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Henüz kendilerine Cemil’in hayati tehlikeyi atlattığı yönünde bilgi verilmediğini ifade eden Ege Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Günaydın, “Doktorlar resmi bir açıklama yapmış değil. Durumun ciddiyetini koruduğunu ifade ediyorlar. Kendisini en son Cuma günü gördüm, ziyaret ettim. Bilinci açıktı ve tepki veriyordu.” dedi.
 
YARIN YENİ BİR OPERASYON DAHA GEÇİRECEK
Doktorların Cemil’in ağır bir travma geçirdiğini ve geç müdahale edilmesi nedeniyle de travmanın beyinde yarattığı hasarın büyük olduğunu ifade ettiğini belirten Ömer Günaydın, “Cemil’in doktorları durumun ciddi olduğunu ifade ederken bizlere yaşadığı travmanın şiddeti hakkında da ipuçları veriyorlar. Ciddi ve ağır bir travma geçirmiş, bunun neticesinde müdahale de geç olunca beyinde önemli bir hasar oluşmuş. Ancak biz ilk günden beri hiç umudumuzu kaybetmedik. 24 günde çok önemli merhalelerden geçtik. Önceleri Cemil solunum cihazına bağlıydı, ancak şimdi solunum cihazına bağlı olmadan kendi nefes alıp verebiliyor. Ağzındaki hortum çıkarıldı ve kendisine trakeostomi uygulaması yapıldı. Yani Cemil’in nefes borusuna tıbbi amaçlarla gırtlak seviyesinin altından dışarı delik açıldı ve yeni bir nefes alma deliği elde edildi. Yarın Cemil bir operasyon daha geçirecek ve kendisine ağız yoluyla gıda alamayan hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla karın duvarından geçirilen esnek bir tüpün mideye yerleştirilmesi işlemi dediğimiz, ‘Perkutan Endoskopik Gastrostomi’ uygulaması yapılacak.” bilgisini verdi.
 
BİLİNCİ YERİNE GELMEYE BAŞLADI
Cemil’in trakeostomi uygulamasından sonra oldukça yorgun düştüğünü ve enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kaldığını belirten Ömer Günaydın, ancak kısa süre içerisinde kendisini yeniden toparladığını ve eski durumuna geldiğini ifade etti. Şu anda Cemil Zeybeker’in kendisini ziyarete gelenleri tanıdığını, tepki verdiğini ve hayata tutunmak için büyük bir mücadele verdiğinin gözlendiğini belirten Günaydın, “Cuma günü yanına girdim, benim görünce ağlamaya başladı. Sol tarafında herhangi bir his kaybı yok, dolayısıyla sol elini tuttum ve elimi sıktı. Söylediğim her şeyi yaptı, sol ayağını oynattı, sol elini açıp kapattı, sol gözünü açıp kapattı, tepkileri çok iyiydi. Bilincinin yerine gelmeye başlaması çok iyi, her şey normal gider ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa hayati tehlikeyi atlatacağına inanıyoruz. 24 gündür dua ediyoruz, dualarımıza devam edelim, Cemil kardeşimiz inşallah bu badireyi atlatacak, ilk günden beri her zaman yanımızda olan tüm dostlarımızdan Allah razı olsun, bize verdikleri destekleri hiç unutmayacağız.” dedi.
 
OLAY NASIL OLMUŞTU? 
Torbalı’da muhabir olarak çalışan 25 yaşındaki Cemil Zeybeker geçirdiği kaza sonrası yaşanan ihmaller zinciri nedeniyle komaya girdi. Genç muhabir yürüyerek gittiği hastanede şimdi yaşam savaşı veriyor. Ege Gazetesi'nde çalışan ve İhlâs Haber Ajansı'nın da bölge muhabiri olarak görev yapan Zeybeker, 11 Kasım Cuma günü iş çıkışı evine gitmek için yola çıktı. Torbalı Belediye Meydanı'na geldiğinde İ.G. isimli sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu dengesini kaybeden Zeybeker, düşüp kafasını kaldırıma çarptı. Sürücü, Zeybeker'i Torbalı Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ağrıyan ayağının filmi çekilen gazeteci, başından darbe aldığını söylemesine rağmen iddiaya göre "İki saat hastane yakınlarından ayrılma" denilerek taburcu edildi. Bir süre hastane kantininde bekleyen Zeybeker, telefonla haber verdiği arkadaşları tarafından kantinden alınarak tekrar acile götürüldü. Acil Servis’te kendisiyle ilgilenilmemesi üzerine yine arkadaşları tarafından buradan Özel Torbalı Tıp Merkezi’ne götürüldü. Buradaki Doktor, “Beyin kanaması geçiriyor olabilir. Daha teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi gerekiyor” uyarısının ardından 112'den ambulans talep etti. Torbalı'da görev yapan iki ambulansın da görevde olduğu cevabı alınınca genç gazeteci arkadaşlarının arabasıyla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yolda şuuru kapanan ve kazadan yaklaşık 2 buçuk saat sonra ameliyata alınan Zeybeker'in beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Gece geç saatlere kadar süren ameliyatın ardından Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde uyutulan talihsiz gazeteci 24 gündür yaşam mücadelesi veriyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazeteci 3 Aralık 2011 Cumartesi 18:46

Egedesonsöz ekibine teşekkür ediyorum. meslektaşlarına sahip çıkıyorlar. bu dayanışmanın devam etmesini umuyorum..

Yorumu oyla      12      5  
İbrahim KAYA 3 Aralık 2011 Cumartesi 18:44

değerli kardeşim Cemil Zeybeker, Torbalı'daki ihmal yüzünden bu hallere heldi. ancak başhekim Şenol Topçu hala koltuğunda oturuyor. bakanlığın bir an önce inceleme başlatması gerekir, çünkü vatandaşlar Şenol Topçu yüzünden hem hastaneye hem de hükümete karşı çok tepkililer...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ADD'li gençlere CHP'li vekil desteği
İzmir'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gençlik Kolları üyelerinin, 'Türkiye'de ...
AK Partili vekilin bindiği uçakta büyük tehlike!
Samsun’daki Çarşamba Havaalanı’ndan İzmir’e gitmek için havalanan SunExpress’e ...
Emniyet Müdürü Bilkay’a hemşeri desteği
İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Ali Bilkay’a İzmir’de yaşayan hemşerilerinden destek geldi.
 
'Kadınlar araba kullanamaz çünkü bakirelikleri gider'
Suudi Arabistan'ın en üst dini kurulunun imzaladığı fetvaya göre kadınların ...
İzmir'de baraj seviyesi yüzde 35!
Yağışsız geçen kasım ayı barajlardaki su seviyesinin yüzde 35 seviyesine düşmesine neden oldu.
Son kehanet: 21/12/2012 dünyanın sonu değil, ama...
Avustralyalı bilim adamı, Kolomb öncesi Amerika uygarlıklarından biri ...
 
Süleyman Demirel'in villasında korkunç infaz!
“Yeşil’i, Hacı Ali Demirel’in villasında gördüm” diyen sürpriz tanık şok ...
15 yıldan daha az çalışan memura ikramiye yok
Kamuda bir süre çalıştıktan sonra ayrılarak SSK veya Bağ-Kur’lu statüsünde ...
Çete operasyonunda 16 kişi tutuklandı
İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen organize suç örgütüne yönelik operasyon ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva