HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2021 Salı - 21:04

Gaziemir Meclisi'nde 'Yeşil' atışma: Başkan Arda'ya 'tepki göstermedin' eleştirisi!

Yeşil Mahallesi'nde bir firma tarafından yapılan inşaat sırasında ağaçların kesilmesi AK Parti Grubu ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'yı karşı karşıya getirdi. AK Parti Grubu Başkan Arda'yı tepki vermemekle suçlarken Başkan Arda süreçle ilgili izinlerin kendi döneminde ve ağaçların Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izni çerçevesinde kesildiğini aktardı.

Gaziemir Meclisi nde  Yeşil  atışma: Başkan Arda ya  tepki göstermedin  eleştirisi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Haziran ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclisin gündemine ise Gaziemir İlçesi Yeşil Mahalle’de ormanlık alanda inşaat çalışmaları sırasında ağaçları kesilmesi damga vurdu.

AĞAÇ KATLİAMI BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR
Konu ile ilgili söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Gezi olaylarında bir ağaca sahip çıkmak için canlar kaybedildi ancak burada yüzlerce ağaç katledildi kimsenin sesi çıkmadı.  Yukarıya hepinizi götürüp gezdireyim, orada yapılan katliama gerçekten çok üst seviyede. Biz 2 ay önce oraya gitmiştik, o günkü katliam ile bugünkü katliam arasında fark var. Her geçen gün artarak devam ediyor bu katliam” dedi.

Çağlarsu'nun süresini tamamladığı için sözlerini tamamlamasını isteyen Başkan Arda, 4 kez 'sözlerinizi toplar mısınız?' uyarısının ardındanı Çağlarsu'nun mikrofonunun kapatılması talimatı verdi.

GEZİ’DE 2-3 AĞAÇ İÇİN AYAĞA KALKANLAR SESSİZ KALIYOR
AK Parti sıraları adına söz alan Ali Gönen, yaptığı açıklamada "Gezi'de 2-3 ağaç kesilince ortaya ayağa kaldırdılar, dükkânları yağmadılar. Ancak neden Yeşil Mahallesi’nde ağaç kesildiğinde Meclis üyelerimiz ve Belediye Başkanlarımızdan tepki gelmedi? Garaj alanı olarak belirtilen alanın yeşil alan olması için vatandaşlar dilekçe verdi. Orası katlediliyor. Büyükşehir araçları ile orası katlediliyor, garaj oraya zarar verecek. Gaziemir'de sıkıntılı bir köprümüz var, bu hala düzeltilmedi. Çok yağmurlar yağdığında nelerin olduğu konusunda görüşler var. İzmir'in yağmur suyu kanalına ihtiyacı toplam 5 bin 500 kilometre. Geçen yıl 33 kilometre yağmur kanalı yapılmış. Toplam ise 350 kilometre olmuş Hedefe ulaşmamız herhalde 15 yıl sürecektir. Belediyemiz çalışıyor dememiz çok doğru değil bu yüzden. Çalışılıyor ancak kaplumbağa adımları ile çalışılıyor" diye konuştu.

İDDİALARI BİR SÜRE SONRA KENDİ TEŞKİLATLARINDA ÇIKIYOR
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise "Gaziemir'e yapılan hizmet yok geliyorsunuz burada kendinizi avutuyorsunuz. Gerçek böyle değil.  Denetim komisyonunda 55 bin TL'lik doğrudan temin yapıldı mı yapılmadı mı? Yapıldı. Biz bunu ifade ettik ve dile getirdik" dedi.

ATMACA VE ARDA ARASINDA 'KIVIRMA' POLEMİĞİ
Atmaca'nın sözleri üzerine bu kez araya giren Hali Arda, "Kıvırmayın bu bir iftiradır" dedi. Arda'nın sözleri üzerine konuşmasını devam eden Atmaca, " Başkan ağzını topla! Kıvıran sensin. Sen kıvırma" diye konuştu.

Atmaca, "Ağaç katliamına gelelim. Daha cevap veremediniz bekliyoruz. Bölgede ben de proje yaptım. Benim yaptığım proje alanındaki parsel 10 bin metre kare. Biz 11 villa yaptık. 19 dönüme 255 daire yapılmış.  İzmir'de 3 ailenin aldığı bir arsa var. Burası alınırken 25 kat olarak alındı ve itirazlar sonrası Büyükşehir Belediyesi 8 kata düşürdü. Bu 8 kata bile CHP'li Meclis üyesi ‘rant var’ dedi. Bunu ben söylemedim sizin meclis üyeniz söyledi. Ağaçlar korunarak yapılsın diye karar alınıyor. Siz buranın tüm yoğunluğunu kullanıp ağaçları kesip inşaat yaptırırsanız, bu ağaç katliamı oluyor. Bu hesapla bizimde 110 tane daire yapmamız lazımdı ancak biz 11 villa yaptık sadece. İkinci olarak da buradan çıkan kamyonlarla dolgu yapılmış alanlar oluşturuldu. İleride bir gün kayma olursa nasıl bununla başa çıkacaksınız.  Sizin başkan yardımcınıza atılan şikayet fotoğraflarını atan kişilerin ismi karşı kişilere veriliyor ve vatandaşlar burada tehdit ediliyor" ifadelerini kullandı.

ORMAN BAKANLIĞI İZİN VERMİŞ, HEDEFİ ŞAŞIRTMAYIN
Atmaca'nın ardından söz alarak iddialara yanıt veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 'ağaç katliamı' ile ilgili yetkinin kendi döneminde verilmediğini belirtti. Arda, "Şu ana kadar konuşulanlar ağaç ile ilgili hassas olduğunu söyleyenler nükleer atıklar ile ilgili ağzını açmadı. 14 yıldır bu ülkeyi yönetenler, mecliste olanlar, benim il genel mecliste ağzımı açmadığımı söyleyenler, 2 yıldır ağaçları gündeme getirenler, nükleer atıklar ile ilgili ağızlarını açamadı. Buraya 1997 yılında imar planı yapılmış. 1997 yılında 1/5000 binlik planlarını Burhan Özfatura yapmış.  Cinayet değil mi bu? Oranın imara açılması cinayet değil mi? 1989 yılında Gaziemir belediyesi 1/1000'lik planlarını mecbur olduğu için yapmış. Buralar imara açılmış ve kimse sesini çıkarmamış. Asıl cinayet burada, Emrez'deki nükleer atıklarda. Hükümete sesleniyorum oradaki atıkları temizleyin. Yukarıdaki meseleye gelirsek; Ulaş villaları… Mimarı kim? Uğur İnan Atmaca… Sayabilirsiniz kaç ağaç katledildi diye. Ses çıktı mı? Hiç ses çıkmadı. Burada mevcut arazi, yıl 2017. İmar planına emsaline uygun olarak bir firma projesini çizmiş ve belediyemize getirdi. Ruhsatı o dönemin belediye başkanı vermiş. Ben mi verdim? Yeni Asır ilk önce haber yapıyor. Halil Arda imar verdi diye… Ben imar vermedim. Ağaç kesilmiş mi? Kesilmiş. Biz de müdahale etmişiz. Orman Bakanlığı’ndan yazısını almış. Kim var Orman Bakanlığı'nda? Siz varsınız. Kime neyin hesabını soruyorsunuz?  İmara açan da izin veren de sizin zihniyetiniz. Biz molozlar ile ilgili de işlemi yaptık cezamızı keseceğiz. Binaları verilen izinler doğrultusunda yapıyorlarsa yapacağımız bir şey yok. İmarı varken emsali verirken emsali belirlemişsiniz. Bu belediye de 2017'de ona göre onayı vermiş. Adamlarda bunları bir gece de kesmişler. Bizi ilgilendiren konuda gereğini yapacağız, ancak hedefi şaşırtmayın. Nükleere gelin. Doğaya çok destek veriyorsanız sizi de cuma günü görelim orada. Türkiye'yi yöneten sizsiniz" dedi.

DEMEK Kİ YASAKLAR EYLEM İÇİN GETİRİLMİŞ
Sözlerine  Fatih Mahallesi'ndeki  vatandaşların 'arsa' sorunları ile devam eden Arda, "Fatih Mahallesi’nde vatandaş evini yapmış imar barışından faydalanmış ev yasallaştı. Bunun toprağını almak için bakanlığa yazmış. Metrekaresi bin 500 TL.  Hadi, satın onlara 300-400 TL'ye. Sohbet etmek için gittim 200 kişi toplandı 10 dakikada. Ben oradaki insanlara şu sözü verdim. Biz iktidar olduğumuzda nükleer atıkları da temizleteceğiz, hazine fazlalıklarını da vereceğiz, o arsaları da uygun fiyattan vereceğiz. O nükleer atık alanına devlet olarak el koyun, buradan sesleniyoruz. Geçtiğimizi hafta İzmir Valiliği 1 haftalık bir eylem yasağı çıkardı. Perşembe akşamı ise polisler mesai bitimi sonrası belediyeye geldi ve ellerindeki tebligatı verdi. Tebligatta da cuma günü eylem yapmayın yazıyordu. Nerden biliyorlardı eylem yapacağımızı? Demek ki bu eylem için böyle bu karar alınmış" dedi.

 
Selçuk Meclisi'nde 'İsmail Hakkı Tonguç' vefası
 
DSÖ'den Çin aşına onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Meclisi'nde 'İsmail Hakkı Tonguç' vefası
Selçuk Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda Efes ...
Karşıyaka Meclisi'nde 'oyun sokağı'na övgü: Öncü olmaya devam edeceğiz
Karşıyaka Belediyesi meclis toplantısında belediyenin Bahariye Mahallesi’nde ...
Mecliste eleştirilere net yanıt: Ben değil biz belediyesiyiz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin haziran ayı meclis toplantısında, ...
 
Başkan Selvitopu'ndan mecliste faaliyet raporu: Karabağlar'da neler yapıldı?
Karabağlar Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısı, ana hizmet binasındaki ...
Bornova Meclisi'nden Ziynet Sertel'e vefa
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meclisin Haziran ayı ilk oturumunda ...
Başkan Soyer'den Çeşme raporu: İki yılda 278 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün dünyaca ünlü turizm ...
 
Çiğli’den fenilketonüri hastalarına gıda kolisi
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden Fenilketonüri ...
Buca'da kaçak moloz sorununa neşter!
Buca Belediyesi, Onat Caddesi üzerinde kalan ve alınan tüm tedbirlere ...
Konaklı çocuklar geleceği dönüştürecek
Konak Belediyesi, Çevre Koruma Haftası kapsamında ilçedeki ilkokul öğrencilerine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva