HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2021 Salı - 19:27

Bornova Meclisi'nden Ziynet Sertel'e vefa

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meclisin Haziran ayı ilk oturumunda jimnastikte Avrupa ikincisi Sıla Karakuş ile Avrupa üçüncüsü halterci Rabia Kaya'yı tam altınla ödüllendirdi. Milletvekili Atilla Sertel'in hayatını kaybeden eşi Ziynet Sertel'in adı, Çamdibi'nde bir parka verilmesi önerisi gündeme alındı. Başkan İduğ, 2022 sonuna kadar ilçenin yol sorununu çözümleyeceklerini bildirdi.

Bornova Meclisi nden Ziynet Sertel e vefa

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'un yönetiminde gerçekleştirildi.

Başarılı sporculara ödüllerin verildiği oturumda, Altay'ın Süper Lig'e yükselişi kutlandı; ilçenin ünlü misket üzümüne ait coğrafi işaret alındı. Bornova Tarım İlçe Müdürü Mustafa Akarca, belgeyi Başkan İduğ'a takdim etti. Ayrıca, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eşi Ziynet Atilla'nın adının, doğup büyüdüğü, evliliklerinin ilk yıllarında oturdukları semt olan Çambidi'ndeki parka verilmesi yönünde önerge verildi. Önerge, ilgili komisyona havale edildi. Önümüzdeki ay yapılacak toplantıda, Gazeteci Yazar Ziynet Sertel Parkı konusunun oylamaya sunulması bekleniyor. Annesini kaybeden meclis üyesi Hülya Uğurlu'ya başsağlığı dilekleri iletildi.

BORNOVALILARIN GURURU OLDULAR
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Rusya'nın Soçi kentinde yapılan Avrupa Trampolin Jimnastik Şampiyonası'nda senkronize dalında ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandıran Bornova Belediyespor sporcusu Sıla Karakuş ile Moskova'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 81 kiloda, koparmada 100 kg kaldırarak bronz madalyaya ulaşan kulübün bir başka sporcusu Rabia Kaya'yı, birer tam altın ile ödüllendirdi. İduğ, iki sporcuya da bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diledi.

İDUĞ: YOLLARDAKİ SORUNUN SEBEBİ, KURUM KAZILARIDIR
Gündem maddelerine geçmeden önce, 17 günlük kapanma sırasında belediyenin yaptığı çalışmaları anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Tam kapanmada belediye ekiplerinin çok yoğun bir şekilde sahada çalıştığını belirten Başkan İduğ, gündem maddeleri tartışmalara açtı. Bornova'nın en büyük şikayet alan sorununun, yol sorunu olduğunu belirten Başkan İduğ, 2022 yılı sonunda ilçede böyle bir sorun olmayacağını söyledi, "Tüm arkadaşlarla bu işe odaklandık. Bu yolların ana sorumlusu, kurum kazılarıdır. Planlı bir şekilde kazı yapılsa, bunlar yaşanmayacaktı. 2023 yılında Kızılay'da kentsel dönüşümü başlatacağız" açıklamasında bulundu.

OLASI HACZE KARŞI KOMİSYON KARAR ALDI
Bu arada başkanlıktan gelen icralara karşı önlem alınmasına yönelik önerge de görüşüldü. Anayasa Mahkemesi'nin yen kararına göre, belediye aleyhine açılmış derderst davalarda, mahkeme karınının kesinleşmesi beklenmeden icra takibi yapılabilmesi durumunun oluşabilecek. Olası bir haciz durumuma karşı Belediye Taşınmazları ile Hukuk Komisyonu, oturumda verilen arada konuşarak bu konuda karar aldı ve vatandaşın hakkı saklı kalmak kaydıyla, kamu hizmeti yapılan yerlerde haciz işleminin yapılamaması yönünde oybirliğiyle karar alındı.

Meclis öncesi Millet İttifakı adına konuşan CHP'li Bahar Gürsul, Çin hükümetinin Uygur Türklerine yönelik insanlık suçlarını kınadıklarını, Uygur Türklerinin yanında olduklarını ifade etti. AK Parti Sözcüsü Sait Tatlı da zulüm nereden gelirse gelsin, karşı olduklarını belirterek, "Dün Filistin, bugün Uygur Türkleri, dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumların yanındayız" ifadesini kullandı.

 
Otomobilde iki kişi vuruldu: Şüpheler eski kocanın üzerinde!
 
Başkan Selvitopu'ndan mecliste faaliyet raporu: Karabağlar'da neler yapıldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Çeşme raporu: İki yılda 278 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün dünyaca ünlü turizm ...
Çiğli’den fenilketonüri hastalarına gıda kolisi
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden Fenilketonüri ...
Buca'da kaçak moloz sorununa neşter!
Buca Belediyesi, Onat Caddesi üzerinde kalan ve alınan tüm tedbirlere ...
 
Konaklı çocuklar geleceği dönüştürecek
Konak Belediyesi, Çevre Koruma Haftası kapsamında ilçedeki ilkokul öğrencilerine ...
Güngören Caddesi yeni yüzüyle açılıyor!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden Güngören Caddesi’nde ...
Belediyeler Birliği Seçimi'nde Başkan Doğruer'e katip üyeliği görevi
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Türkiye Belediyeler Birliği'nin ...
 
Başkan Soyer açıkladı: İzmir'in fay hatları için yeni araştırma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de güncel fay haritasının ...
Başkan Pehlivan sporcuları şampiyonaya uğurladı
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kuşadası’nda düzenlenecek Muay ...
Bornova Belediyesi'nden asfalt üretim merkezi başvurusu
Bornova Belediyesi bünyesinde kurulacak ve ilçenin asfaltlama çalışmaları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva