HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2022 Salı - 20:36

Gaziemir'de tartışmalı meclis... CHP'de bir çatlak daha!

Gaziemir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda Hilmi Arda’nın isminin Sarnıç Toplum Merkezi’nde oyun odasına verilmesi ve Akçay Caddesi ile İzmir Banliyö Hattı arasında kalan bölgenin yüksekliğinin 9 metre olarak belirlenmesine ilişkin önergeler üzerinden tartışmalar sahne oldu. Babasının ismi üzerinden yapılan tartışmalara çok kırıldığını belirten Belediye Başkanı Halil Arda, “O maddeyi getirirken amacım örnek olmaktı. Ben tabelayı oraya asacağım” dedi. Akçay Caddesi'ne ilişkin yükseklik tartışması ise CHP içerisinde yeni bir çatlağa sebebiyet verdi.

Gaziemir de tartışmalı meclis... CHP de bir çatlak daha!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Sarnıç Toplum Merkezi’nde oyun odasına Hilmi Arda'nın adının verilmesini öngören madde ve Akçay Caddesi ile İzmir Banliyö Hattı arasında kalan bölgenin yüksekliğinin 9 metre olarak belirlenmesine ilişkin önerge üzerinden tartışmalara sebep oldu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında gerçekleştirilen oturumda yükseklik kararını ilgilendiren madde CHP grubu içerisinde çatlak meydana getirdi. Gaziemir'e ihanet edilmemesi gerekliliğine dikkat çeken CHP'li Meclis Üyesi Murat Serin, ilgili önergeye ret oyu kullandı.

KADIN DOSTU BELEDİYE OLMA YÖNÜNDE SÖZLERİMİZİ TUTUYORUZ
Yakın zamanda açılması planlanan ve son günlerde tartışmalara da konu olan Sarnıç Toplum Merkezi’nin detayları üzerine açıklama yapan Arda, “Burada aile danışmanlığı, aile arabuluculuğu, aile içi şiddet ve istismar eğitimleri verilecek. İstihdamlarını sağladığımız, alanında uzman psikologlar eğitimler verecek. Kadınlara yönelik de mesleki kurslar düzenlenecek. Kadın dostu belediye olma yolunda verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. 3 – 6 yaş çocuklar için oyun alanları, 14 yaş etüt alanları ve sonraki yaş grubu için eğitim alanlarının üretilmesinde hizmet verecek bir toplum merkezi olacak” dedi.



ARDA: MECLİSİN GÜCÜNE Mİ GİTTİ?
Meclisin birinci oturumunda, Sarnıç Toplum Merkezi’nde bulunan oyun odasının “odada kullanılan malzemelerin temin edilmesi şartıyla” Belediye Başkanı Arda’nın babası Hilmi Arda’nın isminin verilmesi olayı tartışmalara neden olmuştu. Bu konu üzerine açıklamalar getiren Arda, konunun tartışılmasına sitemde bulunarak, “Babamın ismiyle ilgili geçen tartışmalar oldu. İzledim. Tabii üzüldüm. Hilmi Arda isminin tartışmalara konu olmasını uygun olmadığını söyleyen insanlar tartışma konusu yaptılar... Babamın ismi tartışma konusu olacak bir şey değil. Orada bir çocuk oyun odası yaklaşık 70 bin liralık harcamayla benim ve ailem tarafından karşılandı. Burada isim verilir, verilmez hiç önemli değil ama yasaya göre şartlı bağışlar meclis kararıyla alınıyor. Bir örnek yaratmaya çalıştık. Önümüzde birçok tesisler açılacak. Başka büyükler varsa bu projeye katkıda bulunacak hepsini kabul edeceğim. Yeter ki vatandaş ve belediye iş birliğiyle projeler geliştirilsin. Hilmi Öztop, babamın ismini koymuş. Hilmi Öztop vefat etse ailesi Gaziemir’e bir şey yapmaya kalksa, babasının ismini yaşatacak bir şey yapsa bu meclis karşı mı çıkacak? Bu meclisin çok mu gücüne gitti? Çok kötü bir karar mı? O parayı harcadım, tefrişi yapıldı. Bu benim asla tartışılacağını düşünmediğim bir meseleydi. Kırgınlığımı dile getirmek istedim. Burada herkesin konuşmuş olması o ismi zaten gündemde tuttu, gazeteler yazdı. Hepinizin takdirine bırakıyorum. Ben oraya yine de bir tabela asacağım. Babamın adı ben olduğum sürece orada duracak  ” ifadelerini kullandı.

ATMACA: MAAŞLARA ARTIŞ YAPILIRSA EVET OYU VERİRİZ!
Bütçe artışıyla ilgili gündem maddesinin oylanması üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, “Bütçe görüşmeleri yapılırken yüzde 45 oranında bir artış öngörüldü. Bunun enflasyon oranlarıyla örtüşmediğini görüyoruz. Sıkıntı yok. Fakat bizim personellerimize ödediğimiz ücretlere de aynı oranlarda artışın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu gündeme alırsanız evet oyu kullanacağız” şeklinde konuştu. Buna katıldığını belirten MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin, “Memurlarımız ve çalışanlarımıza belli oranda bir artış olacaksa ben de evet vermeyi yoksa ret vermeyi düşünüyorum” sözlerini ekledi.

IŞIK: HEPİMİZ BUNU İSTERİZ AMA...
Bunun üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ünal Işık “Hepimiz bunu istiyoruz ama burada artırılacak cüzi bir miktardan pay düşmeyeceğini iyi biliyorum. Umarım tüm belediyelerde bu artışlar konuşulur. İller Bankası’ndan alınan vergi payları düşer” ifadelerini kullandı.

ARDA: OYLAMA ŞARTLI OLMAZ!
Başkan Arda, “Hiçbir oylama şartlı olmaz. Ya evet verirsiniz ya da ret. Belediyenin kaynaklarını en belirli şekilde kullanıyoruz. Tasarrufu da yatırımı da düşünüyoruz” diyerek oylamaya sunduğu gündem maddesi AK Parti ve MHP’nin ret oyuyla birlikte oy çokluğuyla kabul edildi. Sonrasında tekrar söz alan AK Partili Atmaca, "Biz şartlı oylama yapılsın demedik. Sanırım sizin bu konuda bir şey yapma niyetiniz yok ya da vereceğinize güveniniz yok” dedi.

ROL KAPMAYA ÇALIŞMAYIN
Atmaca'ya yanıt veren Arda, “Biz tarife cetveline zam yapıyoruz. Evet bunu bir şarta bağlıyorsunuz. Sizin demenizle olacak, bu madde oylanacak diye bir şey yok. Biz çalışanlarımızı düşünüyoruz, onlar da iyi biliyor. Memurlarla ilgili yapmaya çalıştığımız şeyi de herkes biliyor. Performans ikramiyesi veriyoruz 28 memurumuza. Perşembe günü encümene vereceğiz. Zabıta yok diyordunuz. 10’a yaklaştı verdiğimiz performans ikramiyesi. Peynir 60 lira diyordum. Bizi ilgilendirmez diyordunuz. Bugün 160 lira olmuş bir peynir... Sizin söylemenize gerek yok. Biz işçilerimizin ne yaşadığını iyi biliyoruz. Benim kadar düşünen yok. Bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Rol kapmaya çalışmayın. Siyaset yapıyorsunuz. ‘Biz dedik Halil Arda yapmak zorunda kaldı...’ Yok, size bunu yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.

ATMACA: ACİL BİR KONU DEĞİL
AK Partili Atmaca, kat artışına yönelik gündem maddesiyle ilgili konuşmak için söz alarak, “7 katlı rezidanslar yapılmış. Vatandaş 2 kat olan yerde imar hakkını kullanamıyorum. Ama dağın başına rezidans yapılıyor. Özellikle Sarnıç’ın, Aktepe’nin, Yeşil Mahalle’nin revizyona ihtiyacı var. Mağdur oluyorlar. Biz Gaziemir olarak önceliğimizin burası olmadığı izleniminde bulunuyoruz. Ama biz bu konuyu hep dile getirdik, getireceğiz de... Bu sorunları çözmeden başka şeylerle uğraşmamız gerektiğini düşünmüyorum. Bu acil bir konu değildir. Oylamamız ret olacak” dedi.

AK Partili Atmaca’ya yanıt veren Arda, "Sarnıç’ta imar planları yapılacak. 1 ayda yapılacak bir şey mi? Hayır. Ama onu da başlatıyoruz. Bir önceki mecliste Yeşil Mahalle’ye imarı vermişsiniz. Kim verdi? Halil Arda mı verdi? Ne zaman verildi? İnşaat ruhsatlarını kim verdi? Öyle canlı yayında tribünlere oynamayacaksınız. Ben vermedim. 30 yıl önce imara açılırken o günün yöneticileri kimse onlar vermiş. Ulaş Villaları’nı örnek gösteriyorsunuz. 4 katlıydı ben 2 katlı çizdim diyorsunuz. Size ne oluyor? İnşaatı yapan müteahhit. Siz mimarsınız. O böyle yap diyor, siz yapmak zorundasınız. Sizin insiyatifinizde mi? Siz onu çiziyorsunuz. Oranın müteahhiti siz miydiniz?" diye sordu.

YÜKSEKLİK KARARI CHP İÇİNDE GERGİNLİĞE SEBEP OLDU
CHP’li Meclis Üyesi Murat Serin söz alarak Akçay Caddesi ile İzmir Banliyö Hattı arasında kalan bölgenin yüksekliğinin 9 metre olarak belirlenmesine ilişkin gündem maddesinin daha önemli sorunların varlığı nedeniyle komisyonlara geri gönderilmesini isterken istenen kat artışlarıyla yapılan yapıların görsel açıdan kötü bir görüntü oluşturacağını belirterek İstanbul’da yapılan yüksek yapıların İstanbul’a ihanet olduğunu söyledi. ‘Bunu Gaziemir’e yapmayalım’ mesajı veren Serin, ihanetin parçası olunmaması konusunda açıklama getirdi.

ARDA: KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKAMAZSINIZ!
Serin'in ifadeleri üzerine konuşan Arda, “İhanetin parçası olması ne demek? CHP ideolojisiyle ne alakası var? Kimseyi zan altında bırakamazsınız. Kabul oyu verecek tüm insanları zam altında bırakıyorsunuz. Selahattin Bey son mecliste özele değil, genele yaymak lazım diyor. Tamam genele yayıldı. Zaten yeni yönetmeliğe göre boş alanlar 15 metre yapabiliyor. Murat Bey kazanılmış haklar devam ediyor. Biri çıkıp diğeri yine yerine açabilecek. Ticaret kısmı iptal ediliyor. Kazanılmış haklar devam ediyor. Burada ihanet diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN: YÜKSEKLİK YEŞİL ALANI ÇOĞALTIR
CHP’li Meclis Üyesi Lütfü Özcan, bazı eleştirilere katılsa da bu gelişmenin durdurulamayacağını belirterek, “Değişiklikler topluma yanısıtılmalı. Herkesin bunu bilmesi gerekiyor. Gelişim budur. Aciliyet önemi gerekçeleriyle bunu engelleyemezsiniz. Bu gelişmeyi durduramazsınız. Bir takım eleştirilere katılıyorum. Silüeti bozuluyor diyor haklı tabii ama tarihi dokulara bakılmalı. Yükseklik yeşil alanı çoğaltır” dedi.


ÇAĞLARSU: BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN HABERİN YOK!
Bağımsız Parti Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, bu maddenin uygun olmadığını belirterek “Bizim Gaziemir’i, doğayı koruyan bir 165 kodudur. Sayın Başkanımız çok cevaplar veriyor, bir önceki meclise katılmadığı için... Yüzde 95’i yapısal olarak tamamlanmış olan yere yükseklik artışı verilmesinin görsel olarak doğru olmadığını düşünüyorum. Öncesinde özel olarak geldi, reddedildi. Genel olarak kabul edilmeye çalışılıyor. Bu maddeye oyum kesinlikle ret” dedi. Arda’nın “Levent Bey imardan hiç anlamadınız. Ne 165 kodundan ne emsalin ne olduğundan haberin var. Emsal artışı diye bir şey yok. Sadece yükseklikle ilgisi var” yanıtı üzerine Çağlarsu “Senin de belediye başkanlığından haberin yok” şeklinde eleştiri getirdi.

CHP’li Meclis Üyesi Necati Kırmaz ise, “Sayın Başkan’ın bahsettiği konu temennidir. Bu önergeyle alakası yoktur. Bu önerge sadece hmax 9 sınırını kaldırmakla ilgilidir. Bu önergenin özelinde ne kat artışı ne de emsal artışı vardır” dedi.



DERİNSU: TİCARET SEÇENEKLİ YERDE YAŞIYORUM, HİÇBİR AVANTAJI YOK
Konuya ilişkin açıklamalar getiren CHP’li Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu, “Her biri hesaplanarak plan değişiklikleri yapılır. Siluet bugün bozulacak diye düşenerek bunu öteleyemeyiz. Çünkü burası üst ölçekli planlara aykırı kalmış durumda. Çaplar değişmiş, uçuş koridorları değişmiş vs. ancak bunu niçin anlamak istemiyoruz anlamadım. Ticaret seçeneği kaldırılmış. Ben ticaret seçenekli yerde yaşıyorum ama hiçbir avantajı yok. 2 senedir boş dükkanlar var. Yani burada ticaret seçeneğinin var olması orayı kıymetli kılacak diye bir şey de yok ki zaten. Bilgilendirme toplantısıyla ilgili söylemlere yönelikte bilgilendirmeyi meclis istedi. Evet kafa karışıklığı olabilir. Zor bir rapordu. Bilgi verme toplantısı yaptık o yüzden ikna toplantısı değil. Amacına da ulaştı” ifadelerini kullandı.

İlgili önerge AK Parti ve MHP, CHP'li Mecli Üyesi Murat Serin ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun ret oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.

SERİN: İHANET KONUSU YANLIŞ ANLAŞILDI

Dilek ve temenni kısmında söz alan CHP'li Murat Serin, " Ben İstanbul’a yapılan ihanetten bahsettim. Sayın Erdoğan ihanet ettik bu kente dedi. Biz de Gaziemir’de yapılacak değişiklikte aynı şeyi yapmış olacağız. Aslında bir itirafın, bir gerçeğin ta kendisi Çevre Komisyonu başkanımız mahrumiyet bölgesi dedi... Biz buradaki insanları daha da mahrumiyete itiyoruz. Evet çünkü neden 20 metre ötesinde market, büfe, kuaför var. Ama bu bölgede yaşayanların böyle seçeneği yok. TM 1 seçeneğini neden kaldırıyoruz? Bu doğru değil. Beyaz Evler’de ada bazında yükseltme olsun, itiraz geldi. Evet Levent Bey imardan anlamayabilir, mesleği olmayabilir. Biz buradaki yapacağımız işte mağduriyet söz konusu. Bu vatandaşın eczaneye, pastaneye ihtiyacı var. Bir ekmek almak için anayoldan karşıya mı geçecek? Biz de biliyoruz. 50 yılda planlanır. Ama biz günübirlik ihtiyaçlara göre planlıyoruz. 9 metre sınırımız varsa Akçay Caddesi üzerindeki sınıra neden müdahale etmiyoruz? Cem Koç’un yaptığı otel 9 metre diğeri yanda 15 kat yapacak. Bu iyi bir görüntü mü? Burası Gaziemir’in VİP yolu. Burayı düzgün yapmalıyız diye düşünüyorum. O yüzden benim anlatmak istediğim ihanet konusu yanlış anlaşıldı. Cumhurbaşkanı itiraf etti. Biz de buraya yapmayalım" dedi.

ATMACA: KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜLEN YERLERİN ÜZERİNE KONTEYNER KONULMUŞ
Eleştirilerini dile getirmek üzere konuşan Atmaca, "Biraz Cambaza Bak hikayesi var. 1477 ada bu tadilatın içinde mi değil mi? Bunun onunla alakası yok demek. Çok yüzeysel bir açıklama olur. Konut ve ticari alanları ayıralım. Konut alanlarında proje yapıyorsak seçtiğimiz yükseklik 2.80’dir. Özel talep olmadığı sürece yüksek konutlar yapmayı tercih etmeyiz. Genelde hep bu ölçektir. 3 kat 9 metre... Çözümse konut alanları için çözüm var. Çağlarsu anlamak zorunda değil ama sizin bilmeniz lazım. Savunmasında kat artışı emsal artış yapmıyoruz, yeşil alanı artıyoruz diyor... Ben bu denklemi anlamadım. Akçay Caddesi’ne yönelik yapıldığı aşikar. Ticaret yapılan kısımda mal sahipleri kat yüksekliklerini fazla isteyebilir. 9 metre ibaresini kaldırdığımız zaman oradaki parsellerin çoğu iki yola cephelidiir. Çoğunluğu 30 metre derinliğe sahiptir vs. Kabaca toplarsak 12,5 metre... Çatı arasını da eklersek 17,5 metre. Bazı adalarda bu yükseklikler kullanıldı. Sayın Başkan Ulaş Villaları’na atıfta bulundu. Sen yapmadın, mimarısın demeye çalıştı ama ağaç katliamını da sen yaptın dedi. O nasıl oluyor? Kaçak hafriyat dökülen yerlerin üzerine konteyner konmuş. Onlar bina olacak vs. Hem bunlara hem kaçak inşaatlara göz yumacaksınız.

KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ
Başkan kişi kendinden bilir işi. Emekçi kardeşlerimiz üzerinden asla siyaset yapmadık. Her sorunlarında yanında durduk. Evet eksiklikler var, koşullar zor. Buna itirazımız yok ama en azından bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Sarnıç konusunda göreviniz olmadığı halde gittiniz insanlarla konuşup kafalarını karıştırdınız şimdi sustunuz, yapacağız diyorsunuz. Piyasada bir insan ticaret yapıyorsa attığı imzayı öder bir daha atmam der. Bir arkadaşımız davayı kazandı. Dava süreci devam ediyor. Savcılığa hakkınızda görevi kötüye kullanmaktan soruşturma başlatılmış bilmiyorum öyle mi? Sizden dinleyeceğiz. İsim olayıyla ilgili 70 bin lira Serdar Murtça şartsız vereceğini belirtti" ifadelerini kullandı.

ARDA: BU SİYASET DEĞİL REZALET!
Atmaca'nın sözleri üzerine konuşan Arda, "Teşekkür ederiz, kapısını çalacağız önümüzdeki projeler için... O 70 bin lirayı ben ondan alacağım. Şartlı şartsız kabul ederiz.Yeşil Mahalle’ye inşaat ruhsatı da izni de vermedim. Göreviniz değilken Sarnıç’ta toplantılar yaptı demişsiniz... Evet, yaptım. Yardım talebinde bulundu, yol gösterdik. Gaizemir benim işim değilmiş, öyle demiştiniz. 2019’da sizin işiniz olmadığını halk gösterdi. Bundan sonra da hiç görmeyeceksiniz. Geliyor, gelmekte olan. Pompanın elektriği kesilmiş. Koşarak haber yaptınız. Bu siyaset değil, rezalet" diye konuştu.

DERİNSU: ÖNCE KENDİ KAFA KARIŞIKLIĞINIZI GİDERİN
İzel Zenginobuz Derinsu konuşulan konulara ilişkin genel değerlendirmelerde bulunarak “Sarnıç’ta yapılan tapu konutları kimsenin kafasını karıştırmadı. Siz AK Parti Grubu olarak kendi akıl karışıklıklarını giderin ki halkı bilgilendirme konumuna gelin. Biz bildiklerimizi anlattık. Yardım ettik. Bilmediğimizi de araştıralım dedik. İnsanlar Gaziemir Belediyesi’ni umut olarak görüyor. Biz karşılığını vatandaştan alıyoruz. Tüm Sarnıç’ta bulunan tapu sorunları da en kısa sürede çözülür. Seçim meydanlarında bakanların, tapu müdürlerinin getirilip siyasi malzeme yapılmasından vazgeçilir. Gelelim ceza ve aflara... İmar yönetmelikleri, vergi yasaları... Böyle bir hukuk sistemi olmaz. Ben bir avukat olarak kanun takip etmekten yoruluyorum. Bir önceki mecliste dile getirdim. İmar barışına başvuruyor ne edecek bilmiyor ama... Ek düzenlemeler geliyor sürekli. Böyle olmaz. Ekonomiyi bile hukuk sistemiyle kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şartlı oylama konusu... Ya evet dersiniz ya hayır. Böyle bir şey olamaz. İşçinin, emekçinin hakkını biz sizden daha çok düşünürüz. Sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorsunuz” dedi.

ARDA: HEP BİRLİKTE YOL YÜRÜDÜK
Sarnıç’ta vatandaşla yaptığı toplantı hakkında konuşan Arda, “Son toplantılarda ısrarla müracaat edin, paraları alın dedim. Gözümün içine bakıyorlardı. Şimdi diyorlar ki size güvendik, tapularımızı aldık. Bizi yalnız bırakmadınız. Dolayısıyla hep birlikte bir yol yürüdük. Dün yine Sarnıç’taydık. Meydanda Halk Ekmek’in önünde 2,5 saattir ekmek bekleyen vardı. Ekmek 4 lira olunca o kuyruğa ilk defa sıraya girenler olmuş. Büyükşehir’in İzmir’in her tarafına 2,5 liradan satılıyor. O da yetmiyor. Gidin o insanlara bakın” dedi.



ÇAĞLARSU: CHP ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM GAZİEMİR’DE KAYBEDERSE SEBEBİ HALİL ARDA’DIR
Bağımsız Parti Meclis Üyesi Çağlarsu söz alarak konulara ilişkin eleştirilerde bulunarak şu sözleri ekledi:
“Geçen dönem Halil İbrahim Şenol belediye başkanlığını yapmıştı. Yeşil Mahalle’de CHP’li belediye başkanıydı. Kendi partisini karalıyor şimdi. Hangisini sayayım. Murat Bey yakında sizi de yanıma alacağım sanırım. Farklı perspektifte bakabildiniz. Geçmiş dönemde herkese teşekkür ediyor Başkan. Şenol’a teşekkür etmeyin. 3 yılda bir Porto Cafe tamiratı yapıyoruz. Adam Siirt’te baraj yapmış, biz porto cafe yaptık. Ben herkese sesleniyorum Olur da CHP’nin bir daha ki dönem burada seçimi kaybetmesinin sebebi Halil Arda’dır. Ben imardan anlamıyorum dedim. Kendisi mali müşavirmiş, uzmanmış. Ben iyi biliyorum. Onu hiç karıştırmayın. Gaziemir sahipsiz dedim. Çıkın cevap verin. Harfiyatlara cevap verin. Arazilere, ormana dökülen molozdan sorumlu değiliz ama bu alanları bize tahsis edin diyorsunuz yeri geldiğinde. Biz kamu muyuz değil miyiz bir karar verin. İmar barışı çıkarsa çok kızacakmış. Ama o zaman niye izin veriyoruz. Hiçbir müdahale yok. O gecekondular var olduğu için imar barışı çıkıyor.

ÇAĞLARSU: SİYASİ MEFTASINIZ!
AK Parti gidiyor, geliyor gelmekte olan ama 6’lı masası diyor ki; Başkan adayını arıyor, ne özellikler olmalı diyor? Her şeyi ben bilirim dememesi gerekiyormuş. Biz de her şeyi billen bir belediye başkanımız var. Meclis üyelerini tutamıyorsunuz. Zorla grup kararı aldırarak tutuyordunuz. Ben olmasaydım o da geçmeyecekti. Diğer madde egosu ve kibri olmayacak deniyormuş. Vallahi sizden olmazmış. 6’lı masadan Halil Arda çıkmayacağı kesinleşti. Bir daha asla CHP’den belediye başkanı adayı olmayacağı da görünüyor. Halil Arda siyasi meftadır. Sarnıç’ta toplum merkezi açacakmışsınız.  E kreş yapacaktık. 400 metrekarelik bir yer. Kreş nerede? Peki gelelim. Hilmi Arda ismine... Ben burada zikredilmesi içimi acıttı. Belediye Başkanımız bunu meclise göndermiş ama... Ben ne kadar iyi bir insan olduğunu biliyorum. Burada tartışılmasının da doğru olmadığını söyledim.”

GÖNEN: MECLİSE SAYGISIZLIK YAPIYORSUNUZ
AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen, Arda’nın yine de Hilmi Arda ismini odaya koyacağını belirtmesi üzerine eleştiri getirerek, “Toplum Merkezi’nin bir odasına başkanın adının verilmesi tartışmalara sebep oldu. Her ne kadar kabul etmeseniz de yazacağım, koyacağım adını dedi. Siz bu karara rağmen babamın ismini vereceğim demek meclise saygısızlık olarak niteliyorum. Meclisin kararlarından üstün değil sizin kararlarınız. Meclisi yok saymak görüşünüzü gözden geçirmenizde fayda var. Geçen konuşmalarda ki eksiklikler var. İzmir – İstanbul otobanıyla ilgili konuşmalarımız olmuştu. Necati Bey 750 lira olmuş dedi. Başkan’da 1500 lira dedi. Bunlar doğru değil. 440 TL... 5 ay öncesinde de 375 liraydı. Şuan 440 TL. Pahalı ucuz ayrı ama o otoban 150 km yolu kısaltıyor” dedi.

ARDA: TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNÜZ BANA
AK Partili Gönen’in Hilmi Arda konusunu tekrar gündeme getirmesi üzerine konuşan Arda, “Babamla ilgili konuşmak istemiyordum ama babam bundan yaklaşık 50 yıl önce kendi imkanlarıyla evde kütüphane yarattı. Birçok insana yardım etmiş, o kütüphaneden faydalandırmış. Babasının da oğlunun da belediye başkanlığını görümüş. O zaten yeşil Mahalle’deki çocukların gönlünde büyümüş birisi. Siz bu gönül işlerini bilmiyorsunuz. Biz içimizden geldiği şekilde bir odanın teşrifini yaptık. O çocuklar babamın resmini, ismini renkli kalemlerle yazarlar. Bir gün pirinç levhada yapılır. Bu meclis bu tip bağışlara açık olacak. Ama siz uzaktan bakacaksınız. Sayıştay incelediğinde 70 bin liralık eşyanın faturasını sorduğunda dosyamız olacaktı. Bu bağışla geldi vs. Sizi rahatsız eden nedir? Siz bu kararla bizi tanıyan insanların ne düşündüğünü? Onların da kalbini kırdınız. Masum bir bağışı siyasete alet ettiniz. O isim yaşayacak. Onayınıza ihtiyacımız yok. Sadece size değil, CHP’li arkadaşlarımız içinde de reddedenler oldu. Sözüm aynı zamanda onlara da. Tahammülsüzlüğünüz bana" ifadelerini kullandı.

ARDA: ALGI YARATIYORSUNUZ
MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin’in kaçak villa –Şahin’in kafede otururken 2 vatandaşın kendi arasındaki konuşmasına şahit olduğu kaçak villa iddiası-  ve gölet eleştirilerine tepki gösteren Arda, “Ben sizi iyi tanıyorum iyi biliyorum, naif birisiniz ama burada yaratmaya çalıştığını algı size yakışmıyor. Net konuşun burada. İnsanların kafasını bulandırmayın. Açık açık konuşun. İzleyen insanların kafaları bulanıyor. Sarnıç’ta iki villa, mal sahibi bakanlıkla sözleşme yapmış, bakanlık izin vermiş. Nereye göz yummuşuz, bunu duyduğunuz zaman bize geleceksiniz. Bu yaptığınız doğru bir davranış mı? Biz göleti bırakmadık. Bizim bıraktığımız parsel, sırt çamlık alan. Ben geldiğimde kasada param yoktu. Bilginiz eksikse eyvallah, bildiğiniz halde algı yaratmaya çalışırsanız olmaz. Gölet alanı benim değil, bana ait olmayan bir yerde bekçi istihdam edemem. Ben başkasının parseline para harcayamam. Göletle yatıyorsunuz Göletle kalkıyorsunuz. Orman Bakanlığı yapsın. Şikayet eden sizsiniz ilgili makamlara bir de kalkıp burada öyle bir algı yaratıyorsunuz ki Gaziemir Belediyesi çalışmıyor. Sarnıç’a ne kadar vakıf olduğunuz belli. Sarnıç’a kültür merkezi diyorsunuz, Pazar yeri lazım asıl oraya. Pazar yerinin tahsisi yapılsın 6 ay içerisinde yapacağım. Muhalefet yapın, yanlış yatırımları söyleyin ben eyvallah diyeyim ama olmayan bir şeyi varmış gibi söylerseniz kusura bakmayın ben bunlara cevap veririm. Bunu ben, başkan yardımcılarım, müdürlerim, çalışanlarımız hak etmiyor. Beni şaşırtmayın, üzmeyin. Eleştirilmekten kokmuyorum. İzmir’in en uzun süren meclisi burası. Sabırla herkesi dinliyorum. Herkese verecek cevabım var. Geçmiş yönetimi suçluyorsunuz deyip deyip gidilmeyecek buradan. Bir eleştiri yapılıyorsa tabi ki benim cevabım olacak. Haksızlıklara pabuç bırakmam. Gece gündüz çalışıyoruz. Öyle kolay değil bütçe yönetmek. Biz zor koşullarda bu belediyeyi doğru bir noktaya getirdik. Aldığımız radikal kararlar sağladık. Olumlu davranışlarınıza teşekkür ederim. ‘Ama meclis yönetemiyorsun…’ Kimin olacağını göreceksiniz” açıklamasında bulundu.

ŞAHİN: BİRBİRİMİZE TAHAMMÜL ETMEMİZ GEREKİYOR
Arda’nın sitemi üzerine konuşan Şahin, “Amacımız sizi üzmek değil. Gaziemir için varız, çalışıyoruz. Hürriyet Mahallesi’ne dahil gölet. Belediye kanunlarla başka bir kamu kuruluşuna verilmeyen diğer görev ve hizmetleri yapar ve yaptırır. Benim söylediğimle algının ne alakası var? Tahammül edin lütfen. Olanları söylüyoruz. Meclis üyelerimiz de konuşuyor anlatıyorlar. Bizim algıyla alakamız yok. İlçemizin mevcut durumlarını ortaya koyuyoruz. Birbirimize tahammül etmemiz gerekiyor. Biz burada muhalefetiz. Hizmet etmeye çalışıyoruz. Hiç kimseyi de eleştirmiyoruz. Mevcut durumu ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.

ARDA: GURUR DUYMANIZ GEREKİYOR
Herkese tahammülü olduğunu söyleyen Arda, “ Kimseye tahammülsüzlük göstermiyorum. Villalarla ilgili bir şey duyduysanız, vatandaşı tutun kolundan getirin belediyeye, şimdi söyleyin başkana bu konu nedir. Biz de bilelim. 3,5 yıldır bu belediyeden müfettiş eksik olmadı. Denetim iyidir. Denetleyin gelsinler. Bu sabah daha 8 tane bilirkişi vardı, kapının önünde teşekkür ettiler. ‘Her şey düzenli. Her şey iyi şekilde yapılmış’ dendi. Bundan sizin de gurur duymanız gerekiyor. Bu belediyenin kötü gitmesinden mutlu olacak insanlar değilsiniz. Attığımız her adımda bir eleştiri… Bugün güneşin altında adamlar taş döşüyordu yanlarından ayrılamadım ya… Aldıkları parayı da analarının sütü gibi hak ediyorlar. Kusura bakmayın eleştirilerinize benim de sözüm olacak” diye konuştu.

 
Yaşlı adamın sonu deniz oldu!
 
İngiltere'de bakanlar istifa etti!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abidin 10 Temmuz 2022 Pazar 12:02

Hanımın öyle karar verdi diye O müdürü görevden al sonra geri getir ötekini müdür yap değiştir sürekli onu işten çıkar onu sür. Acaba bu insanların aileleriyle birlikte yaşadığı hüznü bir film gibi seyretseydin yine bu kadar zalim olabilir miydin eğer olabilirdiysen bravo helal sana

Yorumu oyla      10      3  
Mustafa 6 Temmuz 2022 Çarşamba 13:42

Ahmet bey üzüldüm sizin adınıza, ne çok çekmişsiniz yahu.

Yorumu oyla      3      21  
Ahmet Kocatürk 6 Temmuz 2022 Çarşamba 09:50

Yine Gaziemir yine aksiyon, İzmir'deki Belediyeler içinde en çok Ege'de son sözde haber olan belediye fakat hizmetleri ile değil! Kaos kavga ve böyle saçma sapan konular ile hep Gaziemir belediyesi maalesef. İlçenin tüm sorunları bitti de merhum babasının ismini mi tartışıyorlar bunlar? Yazık ki ne yazık. Yahu zaten merhum dedenin ismini meydana vermişler daha ne, her yer mi isim olsun? Gaziemir tarihine gelmiş geçmiş en beceriksiz, basiretsiz iş bilmez başkan ve ekibi olarak tarihe geçtin Arda bey. Gölgesine selam vermeyen Siz,Necati,İzel,Aslı iş bilmez Kültür müdürün! Gaziemirin yollarını dahi bilmeyen toplasan 3 tane oyları olmayan Meclis üyelerin, kendi aralarında dahi fikir ayrılığı olan bu bir kamyon iş bilmez, Ne oldum delisi insanlardan Gaziemir bıktı ve yıldı. Seçimden sonra kasıla kasıla gezenlere millet yolda görse selam dahi vermeyecek göreceksiniz. Eski başkan zamanında Önder ile Mehmet vardı ha birde özel kalem müdürü bayan nerde şimdi bunlar? Silindi gittiler.. Bu dünya kimseye kalmaz kalmadı da! Sizlerde böyle olacaksınız,Silinip gideceksiniz.. Bu kibiriniz ve insanlara tepeden bakmalarınız üzerinizdeki ahlar sizin sonunuz olacak..

Yorumu oyla      31      3  
5 Temmuz 2022 Salı 22:34

Daima kavga çıkaran huysuz ve kibirli belediye başkanı; Gaziemir CHPiçin ödül değil,

Yorumu oyla      19      3  
CHP Li 5 Temmuz 2022 Salı 22:29

Tam bir rezillik izmir de Gaziemir Belediyesi kadar gündeme gelen bir beleidye daha yok

Yorumu oyla      19      3  
vatandaş 5 Temmuz 2022 Salı 21:50

Valla bıktık artık billa bıktık artık! bu halil arda'nın meclisi,Gaziemir'i yönetmesinden TİKSİNİYORUZ!!! HALİL ARDA İSTİFA veya CHP genel merkezi bu adamı derhal İHRAÇ edin...

Yorumu oyla      20      3  
Gaziemir belediye çalışanı işçi 5 Temmuz 2022 Salı 20:58

Halil Arda’nın babasının isminin kabul edilememesi bu meclisin çok büyük bir aybıdır ne olursa olsun o ismin herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyordu Bir diğer konu da bir Meclis üyesi iki evladı Yüksek maaşla Büyükşehir de çalışan Özkara konuşmasın da diyor ki bizim beleidye de işçiler asgari ücretin kat kat üstünde maaş alıyor diyor her halde ya gözü görmüyor ya da hiç bir şeyden haberi yok bugün en düşük çıplak işçi maaşı 5000 TL hata şimdi asgari ücretin altında kalıyor sayın Meclis üyem senin işçileri gelip tehdit edip Başkan size ne veriyorsa kabul edin sesinizi çıkartmayın dediğiniz günü unutmuyor tuzunuz kuru sizin ama işçi güzel bir cevap verir size işçi düşmanı değil işçi dostu olun

Yorumu oyla      5      20  
Gaziemir Li 5 Temmuz 2022 Salı 20:49

Allah Muhammet Aşkına şu mecliste ibrahim Özkara Ali kavasu ve Selahattin Şahin’i konuşturmayın her konuştukları kelime boş gidiyor kimse hiç birşey anlamıyor

Yorumu oyla      20      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da ‘seyahat’ gerginliği... Önal: Hesap vermek zorunda değiliz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın katılmadığı meclis oturumunda ...
Konak’ta Hasan Tahsin kararı... Adı Bahri Baba’da yaşatılacak!
Konak Belediyesi Meclisi, İzmir’de Yunan askerlerinin işgaline karşı ilk ...
Çiğli, kurbana hazır!
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ...
 
Karşıyaka’da TİS coşkusu!
Giderek zorlaşan ekonomik koşullara rağmen emekçinin hakkına sahip çıkan ...
Başkan Batur çocuklarla buluştu: Ne yapsak az!
CHP Konak İlçe örgütünün çocuklar için düzenlediği bayram etkinliğine ...
Menemen'de kurban hazırlığı!
Menemen’de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Asarlık’ta kurulan hayvan ...
 
Aydınlı gazetecilerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Uzun, yönetim ...
Aydın'da yazlık sinema keyfi!
Aydın’a yeni bir soluk kazandıran Aydın Tekstil Park’ta Aydın Büyükşehir ...
Başkan Sengel belgelerle konuştu: Meclisten tam destek!
Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Filiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva